Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Ν. Κιουτσούκη

Δήλωση του συναδέλφου και Γ.Γραμματέα της ΓΣΕΕ , Ν. Κιουτσούκη με τίτλο

ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ… ΜΕΡΚΕΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ …ΘΡΙΑΜΒΟΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Η Ελλάδα του ΟΧΙ του 1940 και οι Έλληνες που μάχονταν ηρωικά για την ελευθερία του έθνους, την οποία γιορτάζουμε αύριο την 28η Οκτωβρίου, δεν είναι η Ελλάδα που σήμερα μας παραδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς για όλους μας η Ελληνική Δημοκρατία, η Εθνική Κυριαρχία και η ανεξαρτησία, τοποθετήθηκαν από τους “ΕΣΧΑΤΟΥΣ ” των πολιτικών ανδρών στην κλίνη του προκρούστη.
Ο “AΘΛΟΣ” της Κυβέρνησης του Γ. Α. Παπανδρέου δεν έχει προηγούμενο.
Έπειτα από δυο χρόνια σκληρής λιτότητας όλων των Ελλήνων, έπειτα από την δυσβάσταχτη φορολογική πολιτική που εφαρμόζεται στα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια, έπειτα από την δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων, έπειτα απο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, τον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, την “ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ”της 21ης Ιουλίου και το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ τερατούργημα, που διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, φτωχοποίησαν το σύνολο των πολιτών, έβαλαν λουκέτο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκτίναξαν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, “ΠΕΤΥΧΑΝ” ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ της ΧΩΡΑΣ!!!
Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ΟΡΑΤΟ ΔΙΑ ΓΥΜΝΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!!!
Το 2020 με ακόμη 10 χρόνια λιτότητας το ελληνικό χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ!!! Όσο το παρέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2009!!!
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το 2009 το χρέος δεν ήταν διαχειρίσιμο και βιώσιμο και μας φόρτωσαν το Μνημόνιο;
Γιατί θα είναι το 2020 διαχειρίσιμο και βιώσιμο αφού μετά από 11 χρόνια θα είναι στα επίπεδα του 2009;
Πως είναι δυνατόν η μέχρι τώρα παρουσία της Τρόικα ανά τρίμηνο να συνιστά επιτροπεία και η εγκατάσταση τους μόνιμα στη χώρα με τον κ. Ραιχενμπαχ επικεφαλής, να μην συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας;
Γιατί αφού πανηγυρίζουν για την μείωση κατά 50% του χρέους –από 170% σε 120% του ΑΕΠ- σε μια 10ετία, αυτό δεν το έπραξαν όταν το χρέος ήταν το 2009, 120% για να κατέβει στο 70% του ΑΕΠ; Αποτελεί ή δεν αποτελεί συντεταγμένη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ η πρόταση της Μέρκελ η οποία κατέστη απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων μας και η οποία καθιστά την Ελλάδα ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ της Γερμανίας;
Τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία φορτώθηκαν από τον Μάϊο του 2011 επιπλέον ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Όλα αυτά και άλλα πολλά που ακόμη δεν είναι γνωστά στους Έλληνες τι όφελος θα έχουν για τους πολίτες ;Ας μη γελιόμαστε λοιπόν.
Είναι τελικά φανερό ότι η ΤΡΟΪΚΑ και ο κ. Ραϊχενμπαχ θα αποφασίζουν και η Νόμιμα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση θα εκτελεί τις εντολές τους. Δυο λέξεις τους ταιριάζουν:
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σ’ αυτούς που τελικά φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αφού κατέστησαν την Ελλάδα από χώρα –σε χώρο και μάλιστα χώρο εθνικά προδομένων πολιτών.
Από τους ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ των Ελλήνων που κυβέρνησαν την χώρα και μεγαλούργησαν σ’όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής φθάσαμε στους ΕΣΧΑΤΟΥΣ που παρέδωσαν τα κλειδιά της Ελλάδας στο Δ΄ Ράϊχ της κας Μέρκελ.
Οι Έλληνες πολίτες σύντομα θα δώσουν λύση στο αδιέξοδο και στην οικονομική κατοχή που επιβλήθηκε στην χώρα, όπως άλλωστε έπραξαν στις χώρες που εγκαταστάθηκε το κλιμάκιο του Δ.Ν.Τ. όπως η Ουγγαρία, η Αργεντινή και άλλες χώρες.
Εάν εκεί τους έδιωξαν σε κάποια χρόνια, οι Έλληνες θα τους διώξουμε πολύ σύντομα.
Οφείλουμε να ανακτήσουμε την Εθνική μας υπερηφάνεια και ανεξαρτησία.
Οφείλουμε να διώξουμε την κυβέρνηση του ΝΑΙ σε ΟΛΑ την κυβέρνηση του ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ.
Λυπούμαστε που μια ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ κατέστει και θα καταγραφεί στις μνήμες μας ως ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ…

Αθήνα, 27.10.2011
=
Ν. Κιουτσούκης

4 σχόλια:

  1. Τι σημαίνει ΑΕΠ και τι ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ δεν ξέρει η πλειοψηφία των εργαζομένων.

    Και το παιχνιδάκι με το ΑΕΠ και το χρέος που παρελήφθη στο 120% πήγε στο 170% και θα παραδοθεί στο 120% το 2020 είναι τουλάχιστο παραπλανητικό , κάτι σαν το λεφτά υπάρχουν που έλεγε και ο ΓΑΠ .

    ας πούμε και την αλήθεια για να καταλάβει και ο απλός κόσμος την παραπλάνηση που πάει να μας κάνει η ΝΔ και δυστυχώς αναπαράγει και ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ παίζοντας πολιτικό παιχνίδι .

    ΑΕΠ ...Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν
    χρέος ...πόσα δις χρωστάμε

    Θα το κάνω λιανά για να καταλάβει και ο τελευταίος αναγνώστης .

    ΑΝ το ΑΕΠ ήταν το 2009 , 10 ευρώπουλα> χρωστάγαμε 12 ευρώπουλα σαν χώρα .
    Ποσοστό χρέους 120%.

    Με την ύφεση που έχουμε φάει τα τελευταία 3 χρόνια , το ΑΕΠ συρρικνώνεται κάθε χρόνο από 5 έως και 7 % .Πολύ απλά παράγουμε λιγότερα , αυτό είναι η ύφεση .
    Αν λοιπόν το ΑΕΠ μειώνεται με ένα τέτοιο ποσοστό σημαίνει ότι το 2010 το ΑΕΠ θα είναι 9.50 ευρώπουλα .Εμείς όμως με τα ρημάδια τα πανωτόκια και τα νέα δανεικά θα χρωστάμε 13 ευρώπουλα .Ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ 132%.
    Το σωτήριων 2011 το ΑΕΠ λόγω της νέας ύφεσης θα συρρικνωθεί επιπλέον κατά 5 %. Δηλαδή για το 2011 το ΑΕΠ θα είναι 9 ευρώπουλα .Αλλά το ρημάδι το χρέος ανεβαίνει γεωμετρικά λόγω των επιτοκίων και θα είναι 14,5 ευρώπουλα .Ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ 145 %.
    Και η ιστορία συνεχίζεται .....με το ίδιο αποτέλεσμα πάντα.
    ΑΝ όμως ένα πρωί δεν μπορούμε να πληρώσουμε πλέον και πούμε σε αυτόν που μας χρωστάει να κάνουμε διακανονισμό και μας αφαιρέσει μέρος του χρέους μας τότε πολύ απλά το ποσοστό του χρέους μας επί του ΑΕΠ πέφτει δραματικά !
    Δηλαδή θα έχουμε για παράδειγμα ΑΕΠ 8 ευρώπουλα (λόγω της παρατεταμένης ύφεσης ) αλλά πλέον θα χρωστάμε 10 ….Και αν έρθει και η ανάπτυξη πιάσαμε το τζόκερ .Το ΑΕΠ θα ανεβαίνει και το χρέος θα είναι πλήρως διαχείρισιμο .

    Απλά οικονομικά .
    Όσο η ύφεση υπάρχει το ΑΕΠ θα συρρικνώνεται και το ποσοστό του χρέους θα ανεβαίνει .Όπως άλλωστε θα ανέβαινε και αν η ανάπτυξη ήταν περιορισμένη αφού έχουμε δανειστεί με ληστρικά επιτόκια .(ο ΟΣΕ με τι επιτόκια δανειζόταν να δούμε πότε θα μάθουμε)
    Το 2020 όμως με τα 100δις μείον από τα κουρέματα το χρέος θα είναι πολύ λιγότερο .Και με το ΑΕΠ σταθερό μετά το 2015 άνετα θα είναι στο 120%.
    Και θα μας πουν ότι πετύχανε κιόλας οι νεογιάπηδες του ΔΝΤ και το εγχώριο παρεάκι τους .

    Σε όλα όμως τα παραπάνω η μόνη αλήθεια είναι μία .Ότι θα πληρώνουμε μια ζωή για αυτά που δεν χρωστάμε σαν λαός .Ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές καταδικάζονται σε θάνατο.
    Για αυτό αντί να προσπαθείτε να μας παραπλανήσετε , πρώτος ο Σαμαράς που έκανε αυτή την δήλωση , σαν εργαζόμενοι υιοθετήστε την πρόταση για το επαχθές χρέος , συστήσετε επιτροπή λογιστικού ελέγχου πρώτα στον ΟΣΕ για να δούμε που χρωστάμε και γιατί και προς Θεού αφήστε τα οικονομικά για τους οικονομολόγους .Εκτός αν πάρετε τον Καζάκη ή τον Βαρουφάκη στην ΓΣΕΕ που τα έχουν άποψη σοβαρή , οπότε και θα χειροκροτήσω.

    Γιατί ειλικρινά το δούλεμα πλέον δεν περνάει .

    Ένα πινακάκι που επεξηγεί τα πάντα .(από την eurostat)

    ΑΕΠ ΔΕ ΔΧ ΔΧ1
    2007 227,0 δις € 6,4 % 105,4 % 239,4
    2008 236,9 δις € 9,8 % 110,7 % 262,3
    2009 235,0 δις € 15,4 % 127,1 % 298,7
    2010 230,2 δις € 10,5 % 142,8 % 328,6

    ΑΕΠ = Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν
    ΔΕ = Δημόσιο έλλειμα %ΑΕΠ
    ΔΧ = Δημόσιο χρέος %ΑΕΠ
    Δχ1 = Δημόσιο χρέος σε δις Ε

    Γενιδούνιας Κώστας
    Μηχανοδηγός
    Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Π.Ε.

    ΥΓ πολλά απο τα άλλα που δηλώνει ο συνάδελφος Κιουτσούκης τα υιοθετώ .
    Μακάρι να διώξουμε το ΔΝΤ και τους εγχώριους προστάτες του το συντομότερο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φυσικά για την συρρίκνωση του ΑΕΠ παίζει καθοριστικό ρόλο και η απομείωση των μισθών και των συντάξεων μετά την ληστρική επιδρομή της Κυβέρνησης πάνω σε αυτά.
    Παράγουμε λιγότερα , ξοδεύουμε λιγότερα αφού πληρωνόμαστε σχεδόν τα μισά απο το 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η ανάλυση Κώστα αλλά «μένει» στα πλαίσια της λειτουργίας του καπιταλισμού.
    Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Έτσι λειτουργεί.

    Η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου οδηγεί σε κρίσεις υπερπαραγωγής-υπερσυσσώρευσης (όχι κρίσεις χρέους), οι οποίες δεν ξεπερνιούνται παρά με καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων (κλείσιμο επιχειρήσεων και πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων εργαζόμενων).

    Για το πέταγμα στο δρόμο των εργαζόμενων, όλο το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου (αστικά, μικροαστικά κόμματα και κυβερνήσεις) συμφωνούν και το εφαρμόζουν. Αυτό που συμφωνήθηκε προχθές με το «κούρεμα» ήταν ένας συμβιβασμός, ένα μοίρασμα της ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ χασούρας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου. Τονίζω το πρόσκαιρη. Θα τα βγάλουν διπλά και τριπλά ξεζουμίζοντας ακόμα παραπάνω τον ελληνικό λαό, τους λαούς της Ευρώπης.
    Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

    Ή είσαι με τον καπιταλισμό ή με το αντίθετό του, τον κομμουνισμό. Όλα τα ενδιάμεσα οδηγούν ξανά στον καπιταλισμό.
    Αλίμονο αν η πάλη των εργαζόμενων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής εμπλακεί στις αντιπαραθέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ή σε αντιπαραθέσεις κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, προοδευτικές, αριστερές, ριζοσπαστικές κλπ δυνάμεις. Αλίμονο αν οι εργαζόμενοι διαλέξουν διαχειριστή του συστήματος.
    Άρα. Εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων και τα κόμματά της. Η πάλη για λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία αντικειμενικά είναι περισσότερο ώριμη παρά ποτέ.

    Δύσκολος δρόμος. Πολύ δύσκολος δρόμος, αλλά όλοι οι άλλοι είναι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού και οδηγούν ξανά σε κρίσεις, ξανά σε απαξίωση παραγωγικών δυνάμεων και σε διαιώνιση της εκμετάλλευσης.

    Ας διαλέξουμε λοιπόν.
    Θα παλέψουμε για μας ή για τους καπιταλιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ Φ.Ε.Κ. 226 ΤΕΥΧΟΣ Α /27- ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-2011 ΝΟΜΟΣ 4024, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ-ΕΦΕΔΡΙΑ-Κ.Λ.Π.
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL84tQ3Uej7Zml5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIueAIi-Rp_kyvW2o6VTNMEFx8h6ObxX6nbVHtd9PZSJmV

    ΑπάντησηΔιαγραφή