Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

O EΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ....

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο , το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου με σχόλια που συνοδεύουν τα άρθρα τα οποία αναφέρονται στο γενικότερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και όχι μόνο .
Όλοι πρέπει να μάθουν τι ψηφίζεται σήμερα και αύριο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο , καθώς απο την Πέμπτη και μετά τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην χώρα .
Για το σκοπό αυτό και για να έχουν όλοι καθαρή ενημέρωση ,  παραθέτουμε και το link με το μεσοπρόθεσμο και τα σχόλια που έχουν γίνει απο blogger σε αυτό  .

http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΣΕΚ)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε  ανακοίνωση της ΣΕΚ


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

Βρήκαμε και δημοσιεύουμε την μελέτη που είχε γίνει με την συμμετοχή μηχανοδηγών , για τις επιπτώσεις - διαταραχές στον ύπνο που προκαλούνται απο το ακατάστατο ωράριο εργασίας μας .Κάποιοι απο τους πίνακες δεν μας βγήκαν κατά την μεταφορά για αυτό και φαίνονται σπαστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων  , αλλά η ουσία της έρευνας βρίσκετε στα συμπεράσματα  που έχουμε υπογραμμίσει .

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο νέος κανονισμός εργασίας όπως αυτός εγκρίθηκε στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 14.06.2011
Κανονισμός Εργασίας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η οργανωτική διάρθρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως αυτή αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της 14.06.2011

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ένας νέος χώρος ενημέρωσης.

Tον τελευταίο καιρό , καθολικό ήταν το αίτημα  στον χώρο της έλξης για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού χώρου , απο όπου οι  μηχανοδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα για τις εξελίξεις που  αφορούν τον χώρο εργασίας μας .
Σε αυτό το αίτημα , έστω και καθυστερημένα αλήθεια , ανταποκρινόμαστε , δημιουργώντας το ιστολόγιο αυτό .
Το βήμα εδώ θα είναι ανοικτό για όλους , ενώ θα λειτουργεί αποκλειστικά  σαν μέσο ενημέρωσης των συναδέλφων .
Αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημα .
Ελπίζουμε και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε  συνεργασία αλλά και στην καλή διάθεση όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν για την  σωστή ,έγκυρη και αντικείμενική ενημέρωση των εργαζομένων στον κλάδο της έλξης .