Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

H νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ


Δημοσιεύουμε το ΦΕΚ με την νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ .

Σημειώνουμε ότι δεν έχει τοποθετηθεί εκπρόσωπος εργαζομένων όπως βλέπει κάποιος στην 2η σελίδα..

Ωστόσο τονίζεται ότι το Δ.Σ. θα συνεδριάζει  κανονικά εν αναμονή των διαδικασιών (δέστε την 2η σελίδα στην συνέχεια της ανάρτησης )










Το άρθρο 3 παρ 2 του Νόμου 3429 για την εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων αναφέρει ότι

Ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, δεν μπορεί να ξεπερνά τους εννέα. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν έως δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του άρθρου 10 του παρόντος νόμου. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση διεξάγονται από την εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας - και αν δεν υπάρχει τέτοια - της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της δημόσιας επιχείρησης και η εκλογή τους γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η διαδικασία των αρχαιρεσιών, ο καθορισμός των τοπικών εφορευτικών επιτροπών, ο χρόνος και οι λεπτομέρειες της ψηφοφορίας και η εξαγωγή και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελούν έργο της επιτροπής αυτής, που προεδρεύεται από δικαστικό αντιπρόσωπο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 του ν. 1264/1982.




Κάποια στιγμή η ΠΟΣ θα πρέπει να αποφασίσει να προχωρήσει τις αρχαιρεσίες ...
Γιατί τα Δ.Σ. των εταιρειών του Ομίλου συνεδριάζουν και δεν υπάρχει εκπρόσωπος μας εκεί να μας μεταφέρει αυτά που συζητιούνται και αποφασίζονται.
Θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος Συρόπουλος μας απέστελλε και δημοσιεύαμε  την ημερήσια διάταξη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Τον τελευταίο καιρό και λόγω των κωλυσιεργιών στις διαδικασίες δεν γνωρίζουμε τι αποφασίζεται στα Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου