Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου Γραμματείας ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Δυστυχώς για τον πολιτικό φορέα που λέει ότι εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δεν έπεισε πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και αφού δεν κατάλαβε τίποτα από την ψήφο του ελληνικού λαού, και το μήνυμα δεν ελήφθει, συνεχίζει να μην πείθει και να αοριστολογεί.

Για μια ακόμη φορά στοχοποίησε τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους και τους Σιδηροδρομικούς, μιλώντας μάλιστα για ιδιωτικοποίηση και πέραν των στόχων του μνημονίου.
Δηλαδή δεν έφτανε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μιλάνε και για τον ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΟΣΕ.
Όλα αυτά επειδή δήθεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ( ενώ στο Ζάππειο 1 έως και 3 επιβάρυναν κατά 2 δις ευρώ το χρόνο) και επειδή πρέπει να δώσουν μήνυμα στις αγορές ότι είναι αποφασισμένοι για όλα.....

Τί είδους νοσηρότητα διαθέτουν αυτοί οι συμβουλάτορες, όταν έχουν ήδη δημοσιευτεί οι ισολογισμοί του ομίλου ΟΣΕ του 2011 στον ημερήσιο τύπο, τους έχουμε στείλει στη
Συγγρού, και είναι εμφανέστατο ότι πλέον ο όμιλος ΟΣΕ μετά από πολλά - πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ!!!
Και ΔΕΝ παράγει ελλείμματα, διότι πέραν όλων των δυσμενών αλλαγών που προέκυψαν από τον Ν.3891/2010, αυτοί που συντέλεσαν και με το παραπάνω ήταν οι Σιδηροδρομικοί, χάνοντας το 40% και πλέον των αποδοχών τους και αποχωρώντας μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας, είτε με υποχρεωτικές μετατάξεις, είτε στην εργασιακή εφεδρεία.

Συνεπώς, τον 'Έλληνα φορολογούμενο τον επιβαρύνουν άλλα... όπως οι επιχορηγήσεις και τα δάνεια των πολιτικών φορέων που έχουν πάρει προκαταβολικά έως το 2016, και ΟΧΙ οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι.
Στο τέλος - τέλος αν πιστεύουν ότι οι 3400 οικογένειες των σιδηροδρομικών είναι το ισοδύναμο απέναντι στην καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων και θέλουν να τους θυσιάσουν, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Ωστόσο η εξαγγελία του 16ου σημείου στο Ε.Β.Ε.Α. θα τύχει και της ανάλογης μεταχείρισης από ΟΛΟΥΣ τους σιδηροδρομικούς από την Αλεξανδρούπολη έως και την ΚΑΛΑΜΑΤΑ.....


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με την ανακοίνωση. Μία συναδελφική παρατήρηση μόνο. Ο ΟΣΕ δεν παρήγε ποτέ ελλείμματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή