Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Νίκη των Πορτογάλων εργαζομένων !

Μετά τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, στην Λισαβώνα και 40 και πλέον πόλεις της Πορτογαλίας, η πορτογαλική κυβέρνηση συμφώνησε να διαπραγματευτεί εναλλακτικές λύσεις στην αύξηση φόρου κοινωνικής πρόνοιας.

Η αναδίπλωση της πορτογαλικής κυβέρνησης και του πορτογαλικού κεφαλαίου θεωρεί πως θα είναι ικανή να κατευνάσει τα πνεύματα, έστω προσωρινά.
 Η νίκη των πορτογάλων εργαζομένων αν συνδυαστεί με μια μαζική , ενωτική, δυναμική διαδήλωση στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης στην Ελλάδα μπορεί να οηγήσει σε ίδιας έκτασης ή και μεγαλύτερη νίκη των ελλήνων εργαζομένων απέναντι στο εγχώριο, το ξένο κεφάλαιο και τους εντολοδόχους του (συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ).
 Μετά από οκτάωρη συνάντηση του προεδρικού κρατικού συμβουλίου που πολιορκούνταν από διαδηλωτές, το συμβούλιο δήλωσε ότι μπορούν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης, συνδικάτων και εργοδοτών.
Το σχέδιο αύξηση της συνεισφοράς των εργαζομένων για την κοινωνική πρόνοια από 11% σε 18% υπονόμευσε την επιφυλακτική αποδοχή της λιτότητας στην Πορτογαλία. Κάτω από την πίεση, ο πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho υποσχέθηκε την Παρασκευή "να ακούσει τη χώρα" μετά τις τεράστιες διαδηλώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο και μετά την κριτική στο σχέδιο από ηγεσίες των συνδικάτων κι των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυστηρές προϋποθέσεις που έθεσε το σχέδιο διάσωσης του ΔΝΤ και της ΕΕ την περασμένη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου