Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή ΠΕΠΕ προς Γ.Γραμματέα Υποδομών κ.Σταθόπουλο

Με χτεσινή της επιστολή η ΠΕΠΕ , ζητά συνάντηση και θέτει και πάλι το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Σταθόπουλο ,επαναφέρει το αίτημα επιστροφής των μετατασσομένων μηχανοδηγών ,  ενώ το σωματείο μας δηλώνει αντίθετο σε οποιαδήποτε αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.
Διαβάστε όλη την επιστολή >


Aριθ.Πρωτ. 14 / 12.09.2012

Προς : Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών κ Δικτύων
Υπόψη : Γραμματέα Σταθόπουλου Νίκου

Η Π.Ε.Π.Ε. (μηχανοδηγοί ΤΡΑΙΝΟΣΕ ) ζητά συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα

1. Πορεία Ανάπτυξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ
- Επαναλειτουργία γραμμών Περιφερειακού Δικτύου
- Αντιμετώπιση μεγάλης έλλειψης προσωπικού (επαναφορά μεταταχθέντων )
- Άμεση αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών και ελλείψεων του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας ( συστήματα ασφαλείας , φωτοσημάτων , τηλεδιοίκησης ) του ΟΣΕ. Βελτίωση της κατάστασης γραμμής (χρονίζουσες βραδυπορίες , έλλειψη ορατότητας λόγω δέντρων και χόρτων , άμεση επισκευή των χειροκίνητων ισόπεδων διαβάσεων , τοποθέτηση καθρεπτών στο Προαστιακό Δίκτυο ).
- Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.(λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής ιδιαίτερα στην Προαστιακή Συγκοινωνία )

2. Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης όπως ορίζει η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να αφορά την εξαίρεση της ειδικότητας των μηχανοδηγών από τα μισθολογικά όρια των εκπαιδευτικών βαθμίδών που ορίζει το άρθρο 31 του Νόμου 4024 λόγω του ότι η μείωση των μηνιαίων αποδοχών των μηχανοδηγών υπερβαίνει κατά πολύ το 35% από το Δεκέμβριο του 2009.(όπως ορίζεται στις παραγράφους 3 κ 4 του άρθρου 1 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με αριθμό 268/31.12.2011 ).

3. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας


Τουρλής Βασίλης               Θεοδωρόπουλος Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου