Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Άννα Βαγενά , Απλά δείτε το .....

απο χτες κυκλοφορεί σε όλα τα blogs....
Αξίζει να αφιερώσει κάποιος 7 λεπτά για να δει την χτεσινή ομιλία της στην Βουλή......

Συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση της ΠΟΣ

Συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση της ΠΟΣ με κύριο θέμα την υπογραφή ΣΣΕ και τους συναδέλφους που βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Για την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα.
Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο.

24ωρη Απεργία των ηλεκτροδηγών στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς- Δελτίο Τύπου

24 ωρη απεργία προκήρυξαν για αύριο οι ηλεκτροδηγοί στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς με κύρια αιτηματά τους την Συλλογική Σύμβαση Εργασιας , το Οργανόγραμμα καθώς και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών στην ΣΤΑ.ΣΥ.
Οι συνάδελφοι μας απέστειλαν το κοινό δελτίο τύπου των 3 σωματείων το οποίο και δημοσιεύουμε.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα και στα δίκαια αιτηματά τους.

Με κανονιστική πράξη οι μειώσεις στους μισθούς - Μέχρι 14-5 το περιθώριο για νέα ΣΣΕ

Από τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και ψηφίστηκε ο ν. 4046/2012 και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα ισχύσουν τα νέα μειωμένα κατά 22% σε σχέση με την ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων σύμφωνα με την κανονιστική πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την εφαρμογή του άρθρου 6 του νόμου που εγκρίθηκε σήμερα το απόγευμα.
Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν νέες κλαδικές συμβάσεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αφού η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου προβλέπει ότι οι «κανονιστικοί όροι Συλλογικής Σύμβασης που έχει ήδη λήξει ή καταγγελθεί ισχύουν έως τις 14 Μαΐου του 2012» (ένα τρίμηνο από την ισχύ του ν. 4046/2012).

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

39 Βραδυπορίες !

Τις μετρήσαμε .Δεν είναι μία , δεν είναι δύο δεν είναι ούτε δέκα !
39 βραδυπορίες στον άξονα σήμερα , (όσες είναι και σχεδόν κάθε μέρα δηλαδή). χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτές την βραδυπορία των 120 χλμ μεταξύ Δομοκού - Θεσσαλονίκης.
Αλήθεια η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνωρίζει ότι βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο να έχουμε 39 βραδυπορίες στην διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη ;
Ή μήπως πάλι θα φταίνε και πάλι οι κακοί μηχανοδηγοί για τις όποιες καθυστερήσεις.
Επιτέλους προστατέψετε τον σιδηρόδρομο !
Δώστε τέλος στα διαλυτικά φαινόμενα και αναπτύξτε το μέσο  όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες.

Συμβιβασμός 200εκ όταν μόνο για την σύμβαση 994/2005 δόθηκαν 160 εκ Ευρώ

Sorry που τα γράφουμε σε blogs αλλά δεν καλούν μηχανοδηγούς 
σε talk shows!
Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερα ακούγονται και γράφονται για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα συναφθεί  μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens και θα αφορά την επιστροφή στο Δημόσιο 200 εκατομμυρίων Ευρώ.
Μόνο η σύμβαση 994/2005 στην οποία αναφέρεται και ο κ.Νικολόπουλος κόστισε 160 εκ , ενώ ο ΟΣΕ ήταν από τους μεγαλύτερους πελάτες της εν λόγω εταιρείας διαχρονικά,  ανεξαρτήτως αποχρώσεως κυβερνήσεων.
Μήπως θα έπρεπε και το συνδικαλιστικό κίνημα επιτέλους να καταγράψει τις ζημιές που έχει υποστεί ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος από αυτές τις συμβάσεις και να αξιώσει την επιστροφή των χρημάτων στον ΟΣΕ ή τέλος πάντων την διαγραφή των χρεών ;(ανεξάρτητα από τον 3891 που διαγράφει τα χρέη , χαρίζοντας την ακίνητη περιουσία του Οργανισμού στο Δημόσιο ).
Επιτέλους γιατί δεν συστήνεται ανεξάρτητη επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους του ΟΣΕ , με την συμμετοχή εργαζομένων για να ελέγξουμε πραγματικά που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά και να αξιώσουμε την διαγραφή των χρεών εφόσον κριθούν παράνομα και επαχθή ;
Μήπως και το Δημόσιο στον συμβιβασμό με την Siemens αυτό δεν παραδέχεται ; 
Ότι δηλάδή δημιουργήθηκαν υπέρογκα και επαχθή χρέη απο συμβάσεις και αξιώνει αποζημίωση 200 εκατομμυρίων ευρώ;

Επερώτηση Η.Διώτη για την καθυστέρηση στην πληρωμή ιατροφαρμακευτικών δαπανών

Δημοσιεύουμε επερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη Προς τους Υπουργούς

-Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα Καθυστέρηση στην πληρωμή ιατροφαρμακευτικών δαπανών σε εργαζομένους και συνταξιούχους του ΟΣΕ
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση ή διαβάστε την παρακάτω >

Επερώτηση Ν.Νικολόπουλου για Προαστιακό

Δημοσιεύουμε την  υπ' αριθμό 6072/679/24-2-2012 Eρώτηση & Α.Κ.Ε. για το έργο της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού, την οποία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Νικολόπουλος.
1) Βραβείο διαπλοκής, υπερβάσεων, κατασπατάλησης εθνικών πόρων αλλά και δικαστικής βραδυπορίας διεκδικεί, χωρίς αντίπαλο, η σύμβαση 994/2005 του τρίτου τμήματος του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες - Αθήνα - Πειραιάς), που ο ΟΣΕ ανέθεσε στις 26 Απριλίου 2005 στην κοινοπραξία Siemens AG - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με τίμημα 160 εκατ. ευρώ.
Το «σουλάτσο» της σχετικής δικογραφίας, μεταξύ Πρωτοδικείου, Εφετείου και ανακριτικών γραφείων, άρχισε το 2004 και ήδη διαρκεί σχεδόν οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια(!!!), ενώ το τεράστιο αυτό σκάνδαλο απασχόλησε και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.

Δελτίο τύπου της ΠΟΣ

Ο αγώνας των εργαζομένων κατά των εκβιαστικών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της Τρόικας και της Κυβέρνησης συνεχίζεται.
Η Π.Ο.Σ. συμμετέχει την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των συνδικάτων με:
☛ Δεκάλεπτη (10΄) στάση εργασίας από τις 05.00’ – 19.00’ σε όλες τις αρτηριακές – υπεραστικές αμαξοστοιχίες στους αρχικούς σταθμούς Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης.
Η απόφασή μας αυτή πήρε υπ΄όψιν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και σεβόμενη την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί το τρένο.
☛ Συμμετοχή των Σιδηροδρομικών στο συλλαλητήριο και τη συναυλία διαμαρτυρίας στις 18.00’ στο Σύνταγμα που διοργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ–ΤΕΕ–ΔΣΑ–ΙΣΑ.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

Μηδενισμός ελλειμμάτων ; Με ποια Υποδομή;

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία.
Το έχουμε γράψει επανειλημμένα και το ξανακάνουμε και σήμερα.Μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πέρασε στην κερδοφορία και ο ΟΣΕ να έχει μειώσει δραστικά τα ελλείμματά όπως πλέον πολυδιαφημίζεται , αλλά η Υποδομή βρίσκεται  σε οριακό σημείο.
Η τηλεδιοίκηση και φωτοσήμανση είναι εκτός σχεδόν σε όλο το δίκτυο(πλέον φωτοσήματα υπάρχουν μόνο μεταξύ Δομοκού - Λιτόχωρου - και όχι σε όλο αυτό το κομμάτι, ενώ στον ορεινό όγκο Τιθορέα- Δομοκός  που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε κανονικά , υπάρχουν πλέον και εκεί σημαντικά προβλήματα έλλειψη ανταλλακτικών!)στον Προαστιακό Αθήνας η κυκλοφορία γίνεται όπως γινόταν και το 2006 (μετά το  το κλείσιμο του ΣΚΑ ) ενώ και η συντήρηση της γραμμής στον ορεινό όγκο είναι προβληματική , ιδιαίτερα τώρα με τα καιρικά φαινόμενα να ταλαιπωρούν πολλαπλάσια το δίκτυο.
Αιτίες για όλα αυτά ; 

3ωρη Στάση Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Συλλαλητήριο - Συναυλία Διαμαρτυρίας

O αγώνας των εργαζομένων κατά των εκβιαστικών , αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικα συνεχίζεται.
Η ΓΣΕΕ μετέχει την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων με:
• 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως 15:00
• Στις 13:30μ.μ. συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2).
• Συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας ώρα 18:00 στο Σύνταγμα διοργανώνουν από κοινού ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ-ΤΕΕ-ΔΣΑ-ΙΣΑ.
Τα συνδικάτα στην Ελλάδα θα ενώσουν τη φωνή τους για ακόμη μία φορά με αυτά της Ευρώπης κατά των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, απαιτώντας ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη.
                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Εκτροχιασμός στον Ασωπό

Εκτροχιασμός στον Ασωπό πριν απο λίγο. Συρμός κενός υλικού (railbus) που προοριζόταν για αντικατάσταση άλλης μονάδας στο Λειανοκλάδι εκτροχιάστηκε στο χιλιομετρικό σημείο 203+00 λόγω κατολισθήσεως στο σημείο.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και η μεταφορά των επιβατών γίνεται με λεωφορεία από Λειανοκλάδι προς Τιθορέα και αντίστροφα.(μετά συνεχίζουν με τρένο).
Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας ενώ πριν από λίγο αναχώρησε και από την Αθήνα ομάδα γραμμής.
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες και το προσωπικό σε μια μέρα που τα τρένα ήταν υπερπλήρη.
Καλή δύναμη σε όλους απο εμάς , θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νέο προκύψει.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πλιάτσικο χωρίς προηγούμενο στα ασφαλιστικά ταμεία

Ρίχνουν στην πυρά 13 δισ. ευρώ από την περιουσία των ασφαλισμένων. Λοβιτούρες με τα δάνεια πρώην ΔΕΚΟ (ΟΣΕ κ.ά.), πακτωλός κεφαλαίων στους τραπεζίτες
Ανοιχτό πλιάτσικο στην περιουσία εργαζόμενων, συνταξιούχων της αυριανής βάρδιας των εργατών, η λεηλασία όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, συντελείται μέσα από το «κούρεμα» πάνω στο κρατικό χρέος, όπως προβλέπεται στη συμφωνία συγκυβέρνησης - τρόικας - μονοπωλίων.
Συγκεκριμένα :

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω

Ο συρμός θα ξεκινούσε σε λίγη ώρα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συρμός του μετρό βρισκόταν στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω και ο οδηγός πραγματοποιούσε τον καθιερωμένο έλεγχο πριν ξεκινήσει την νέα διαδρομή όταν κάτω από ένα κάθισμα βρήκε ένα χαρτόκουτο. Μέσα στο κουτί υπήρχε 1 μπετόνι βενζίνης, καλώδια, μπαταρίες και όλα αυτά κατέληγαν σ' ένα διακόπτη.

Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος: Ο μάνατζερ μηχανοδηγός

Συγκρούστηκε «μετωπικά» με συνδικαλιστές, εργαζομένους ακόμη και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες όταν αναγκάστηκε να περικόψει σημαντικό τμήμα των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και κατάφερε να φέρει κέρδη στα τρένα για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας.

Προς τον συνάδελφο Τριαντάφυλλο

Ο Γλαύκος σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Συνάδελφο Σελερίδη.....Ξεκινά με Σωκράτη και Πλάτωνα καταλήγωντας στην περίπτωση της βραδυπορίας των 10 χλμ....
Την δημοσιεύουμε όπως μας την έστειλε !

Οι ατμομηχανές της Ιστορίας

Βαγόνια από το Οριεντ Εξπρές, δύο μηχανές από τη δεκαετία του 1940 αλλά και πολλά αντικείμενα από τις αρχές του περασμένου αιώνα βρίσκονται σε χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Εκκληση για βοήθεια και πόρους από τον σύλλογο «Ηφαιστος»

Ο Χρ. Τζάφος και ο Μ. Μερκούριος νιώθουν περήφανοι για την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν το Μουσείο Τρένων Δράμας, αλλά δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Μηχανοδηγού στην Διοίκηση για την βραδυπορία στα Λιβερά.

Το στέκι πρόσφατα αναφέρθηκε στην βραδυπορία των 10χλμ στα Λιβερά και στα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στους μηχανοδηγούς για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου.
Ο συνάδελφος Τριαντάφυλλος Σελερίδης μηχανοδηγός από την  Αλεξανδρούπολη  με επιστολή του στον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εν λόγω βραδυπορία.
Δημοσιεύουμε την επιστολή του συναδέλφου που κοινοποιείται και στην ΠΕΠΕ και στον αρχιμηχανικό Γραμμής και  που ήρθε μόλις στο στέκι >
ΘΕΜΑ: Βραδυπορία Λιβερών 
Με την ανάληψη του μεταφορικού έργου από Πύθιο - Στρυμώνα, θέλω να σας επισημάνω ορισμένα πράγματα σχετικά με την "προσωρινή" βραδυπορία των 10km/h στο

Σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας αποφάσισε το ΔΣ του ΟΛΠ

Kάτι πολύ ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές
Έως τις αρχές Απριλίου.
Να προχωρήσει στη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους του ΟΛΠ έως τις αρχές Απριλίου και αφού υπάρξει διαβούλευση με τα συνδικάτα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.
Ο ΟΛΠ, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι υποχρεωτική, βάσει του πρόσφατου εφαρμοστικού νόμου 4024/2011 που ψήφισε η βουλή, επισημαίνοντας ότι αν δεν γίνει αυτό, τότε θα ισχύσουν οι διατάξεις της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Νέες καταργήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Αθήνας

Από τις 5 Μαρτίου και για 2 μήνες , σύμφωνα με πληροφορίες θα καταργηθούν τα 2 τελευταία δρομολόγια προς και από Κιάτο καθώς και τα τοπικά δρομολόγια 4262/63/64/65/66/67/68/69/70/71.
Αν ισχύει αυτή η πληροφορία , μιλάμε για το οριστικό χτύπημα απαξίωσης του Προαστιακού Αθηνών.
Αιτία ; Εργασίες στην ηλεκτροκίνηση !(Λες και το άνοιγμα απο τι 00.30 έως τις 05.00 ΔΕΝ προσφέρει επαρκή χρόνο για έργα).
Αποτέλεσμα ;O Προαστιακός θα κλείνει στις 9 το βράδυ !
Θεωρούμε πως το θέμα πρέπει άμεσα να το δουν και τα σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αφού μια δραστηριότητα που αποτελεί βιτρίνα της εταιρείας (πάνω από 30.000 καθημερινοί χρήστες) απαξιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.
Το στέκι θα επανέλθει  κάνοντας μια ανάλυση για την απαξίωση του Προαστιακού της Αθήνας.
Ποιοι και πως φτάσανε τα πράγματα μέχρι εδώ.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση με ΔΙΚΑΜ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον ΔΙΚΑΜ για διάφορα τρέχοντα θέματα.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Θεοδωρόπουλος, ο Γ.Γραμματέας Τουρλής, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ Βελλής και τα μέλη του Δ.Σ. Γενιδούνιας- Φιλιπόπουλος.
Τα κυριότερα απο αυτά αφορούν την εκπαίδευση των 13 βοηθών , το θέμα με τις Η/Α το θέμα με την βραδυπορία στα Λιβερά , με τις οφειλόμενες αναπαύσεις στο ΜΑΙ κ.α.
Το σημαντικότερο από την συνάντηση είναι ότι σύμφωνα με τον ΔΙΚΑΜ θα ξεκινήσει η μαθητεία των 13 βοηθών ( μες το Μάρτη ) η οποία θα γίνει

Σκι στον Παρνασσό και σχολικές εκδρομές με τρένο λανσάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σκι στον Παρνασσό και σχολικές εκδρομές με... τρένο, είναι οι νέες υπηρεσίες που λανσάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από φέτος, μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να διεκδικήσει μερίδιο από τις εγχώριες τουριστικές μετακινήσεις.
Ήδη, για το ερχόμενο τριήμερο της Αποκριάς έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει η λειτουργία του καινούριου snow-train, το οποίο θα συνδέει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Επερώτηση Ν. Νικολόπουλου για την σήραγγα Καλλιδρόμου

Μόλις μας εστάλη η με υπ' αριθμό 5952/674/22-2-2012 Eρώτηση & Α.Κ.Ε. για το έργο της σήραγγας Καλλιδρόμου της ΕΡΓΟΣΕ, την οποία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Νικολόπουλος.Με την εν λόγω Eρώτηση & Α.Κ.Ε καταγγέλλεται με αδιάσειστα στοιχεία απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, δώρο στα γνωστά εργολαβικά συμφέροντα, από τους αρμοδίους της ΕΡΓΟΣΕ, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις.
Διαβάστε την ερώτηση >

49 νεκροί και πάνω από 600 οι τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αργεντινή

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Μπουένος Άιρες και ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφεραν ότι "υπάρχουν νεκροί" από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί σε σταθμό της πρωτεύουσας.
"Υπάρχουν νεκροί. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι", είπε ο Ντανιέλ Ρούσο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε στο σταθμό Όνσε (Έντεκα).Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το τρένο, που μετέφερε 2.000 επιβάτες, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

Μας έσωσαν! Θα αλλάξουμε και το Σύνταγμα για χάρη τους!

Η διαπραγμάτευση πέτυχε!!!!
Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το PSI, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Η δημιουργία του «ειδικού λογαριασμού», μέσω του οποίου θα αποπληρώνεται το χρέος της Ελλάδας, η επιτροπεία που «βαφτίστηκε» μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα και το κούρεμα κατά 53,5% για να φτάσει το χρέος στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020 είναι τα βασικά σημεία της ιστορικής συμφωνίας του Eurogroup. 
Τα ανταλλάγματα που μας ζήτησαν (και τους δώσαμε) οι δανειστές είναι σκληρά: Λιτότητα, αγώνας δρόμου (συνεχώς για χρόνια) για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλαγή του Συντάγματος για να δίνεται προτεραιότητα στην πληρωμή.
Μιλάμε για καραμπινάτη συνταγματική εκτροπή!!!!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ 21/02/2012

Η Κυβέρνηση μπροστά στο όνομα της αποφυγής της δήθεν χρεοκοπίας, και κατ΄απαίτηση του ΔΝΤ και των κομισάριων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξανδραποδισμού των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου γι΄αυτή τη χώρα και το λαό της συνεχίζεται ακάθεκτα.
Καταλύονται έννοιες όπως κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας αμφισβητούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και τίθενται υπό αίρεση ακόμη και το θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου για δουλειά.
Η Π.Ο.Σ ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζομένους και συμμετέχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ -ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.
                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Διαμαρτυρίες για τις αναπαύσεις στο ΜΑΙ

Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες  μηχανοδηγών στο ΜΑΙ για την μαζική χορήγηση οφειλόμενων αναπαύσεων παρελθόντων ετών.
Ο ΔΙΚΑΜ για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αναξιόπιστος αφού έδωσε εντολή να ξεχρεωθούν άμεσα οι οφειλόμενες αναπαύσεις στο προσωπικό έλξης λησμονώντας ότι οι οφειλόμενες αναπαύσεις θα πρέπει να χορηγούνται όταν θέλει το προσωπικό και όχι όποτε θέλει ο ΔΙΚΑΜ.
Έτσι σε συναδέλφους  που είχαν εργαστεί εντατικά  σε περιόδους όπου υπήρχε αυξημένο έργο και βρέθηκαν με μεγάλα υπόλοιπα αναπαύσεων , χορηγούνται πολλές συνεχόμενες αναπαύσεις.
Βέβαια ο ΔΙΚΑΜ ξεχνάει ότι η μείωση του έργου στο ΜΑΙ είναι πρόσκαιρη.
Το θέμα είναι να το θυμηθούν οι μηχανοδηγοί όταν πρέπει.
(αλλά και να σταματήσει ΑΜΕΣΑ αυτός ο τρόπος χορήγησης - ας επιλέξει το ίδιο το προσωπικό πότε θέλει να πάρει τα οφειλόμενα ρεπό).

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παράθυρο» για εξαιρέσεις στο πλαφόν αποδοχών στις ΔΕΚΟ

TO ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ!!!!
Η κυβέρνηση θα εξετάσει «ειδικές περιπτώσεις, για τις οποίες συντρέχει, ενδεχομένως, λόγος εξαίρεσης από τα ανώτατα όρια», σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών...

Βραδυπορία στα Λιβερά εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσπαθεί να μπεί σε τροχιά ανάκαμψης αλλά δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζονται.Τις τελευταίες μέρες η εταιρεία ανέλαβε την μεταφορά επιπλέον εμπορικού έργου (λόγω των πλημμυρών υπάρχει πρόβλημα στην Βουλγαρία και τα φορτία περνάνε απο Στρυμόνα >Κούλατα >Αλεξανδρούπολη> Πύθιο ).
Το θέμα είναι ότι η μεταφορά αυτή θα μπορούσε να είναι μόνιμη (στην τελευταία συνάντηση με την ΠΕΠΕ ο κ. Ζηλιασκόπουλος είχε αναφερθεί στις δυνατότητες που υπάρχουν για την συγκεκριμένη περιοχή).
Αυτή η εξέλιξη θα διασφάλιζε , αλλά και θα προωθούσε και την περαιτέρω ανάπτυξη των μηχανοστασίων Δράμας και Αλεξανδρούπολης , ακριτικές περιοχές όπου η ανεργία μαστίζει τον ντόπιο  πληθυσμό.
Δυστυχώς η Υποδομή δεν βοηθάει καθόλου με αποτέλεσμα να χάνεται η ευκαιρία για άμεσα έσοδα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αλλά και η ευκαιρία για την δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας , αν αναπτυχθεί το δίκτυο μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ελληνική Επικράτεια.

Σε ρυθμούς μνημονίου κινούνται οι μεταφορές

Αποκρατικοποιήσεις και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων «εδώ και τώρα» προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο για τις μεταφορικές ΔΕΚΟ, τα αεροδρόμια, τα ΚΤΕΛ, τα ταχυδρομεία....
Εντός του 2012, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται, προκειμένου να τεθεί προς πώληση η ΤραινΟΣΕ, να ιδιωτικοποιηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια, να απελευθερωθεί η αγορά των ΚΤΕΛ, να δρομολογηθεί η επέκταση σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αλλά και η πώληση ποσοστού των ΕΛΤΑ.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ 40% ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η επώδυνη μείωση (22%) του κατώτατου μισθού με το νέο μνημόνιο επισκίασε μία εξαιρετικά σημαντική διάταξη, η οποία ανατρέπει το υφιστάμενο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και καταργεί αυτή καθεαυτή την... 
Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οριστικά -12% σε όλες τις συντάξεις

Η διαπραγμάτευση πήγε super!!
Στο κάδρο των περικοπών μπαίνουν οι συντάξεις άνω των 1.300 Ε όλων των ασφαλιστικών φορέων.
Στο 7% οι μειώσεις στο ΝΑΤ χωρίς πλαφόν. «Ψαλίδι» τριών ταχυτήτων στα επικουρικά, τα οποία μεταφέρονται σε νέο ενιαίο Ταμείο.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Το υπόμνημα της ΠΕΠΕ για εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο

Δημοσιεύουμε το υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα η ΠΕΠΕ προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών , ζητώντας την εξαίρεση του κλάδου από τα όρια τακτικών αποδοχών(εκπαιδευτικών βαθμίδων) που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο. 
Όπως έχουμε ξαναγράψει  Η εξαίρεση κλάδων προβλέπεται σπο άρθρο 1 παρ 3 της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου  ΦΕΚ/268/31/12/2011 .
Διαβάστε την αίτηση>

Τραινοσέ - Ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες για χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ

Ήδη, εταιρείες από τη Γερμανία αλλά και τη Σλοβακία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χρήση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ. Είναι η πρώτη φορά που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει ανταγωνιστή ή ανταγωνιστές, κάτι που η διοίκηση της εταιρείας βλέπει θετικά καθώς, όπως τονίζει, θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για την καλύτερη συντήρηση του δικτύου αλλά και για την ανάπτυξή του με νέα έργα.

Πανεργατικό συλλαλητήριο προγραμματίζουν για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου με εκείνο του «1-1-4».

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με την εξόφληση στις 16 Φλεβάρη

Όπως γράψαμε χτες , αύριο θα καταβληθεί η εξόφληση Ιανουαρίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η καθυστέρηση οφείλεται 

Οι επιστολές Παπανδρέου - Σαμαρά στην Ε.Ε.

Δημοσιεύουμε τις επιστολές που απέστηλαν στην Ε.Ε. οι Παπανδρέου , Σαμαράς δεσμευόμενοι ότι θα τηρήσουν αυστηρά τους όρους του μνημονίου.
Το μόνο που μένει είναι να περάσουν και από ένα ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής!!!!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μειώσεις στις συντάξεις .....

Πολλά ΜΜΕ αναμεταδίδουν ότι συμφωνήθηκαν οι μειώσεις στις συντάξεις.
Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα έφερε αποτελέσματα αφού .....
Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις στα λεγόμενα ευγενή ταμεία θα φτάσουν μόνο (!!!!)το 20% για συντάξεις άνω των 1300 Ε .(ΔΕΗ ,ΔΕΚΟ, Τράπεζες κτλπ).Ενώ 
Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα είναι 10%(σε συντάξεις από 200 έως 300 Ε ) , ενώ σε όσους πέρνουν πάνω από 300 Ε επικουρική σύνταξη  η μείωση θα φτάσει το 20%.
Η διαπραγμάτευση ήταν όντως πολύ σκληρή .....
Οι συνταξιούχοι της χώρας πρέπει να είναι ευγνώμονες στα κόμματα της συγκυβέρνησης....(ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και στην διαπραγματευτική τους ομάδα που κατάφερε αυτόν τον πραγματικό άθλο.

Μεταφέρεται η πληρωμή της δικαστικής απόφασης ;

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος Νομικά κωλύματα καθυστερούν (ελπίζουμε ) την πληρωμή της δικαστικής απόφασης που κάθε χρόνο (εκτός από πέρυσι που έγινε στις 16 Μάρτη) γινόταν στις 16 Φλεβάρη.
Για οτιδήποτε νεώτερο θα ενημερώσουμε άμεσα.

Σημερινή δήλωση Ν. Κιουτσούκη

Όλοι εμείς που τα τελευταία δύο χρόνια πιστέψαμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την κρίση και ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας, σήμερα αισθανόμαστε αφ’ ενός –δυστυχώς- δικαιωμένοι γιατί τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής είναι τραγικά και αφετέρου προδομένοι, γιατί ενώ δώσαμε μάχες και αγωνιστήκαμε για να αναδείξουμε το λάθος, η ετερόκλητη συγκυβέρνηση-ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ- ψήφισε το Νέο Μνημόνιο το οποίο διαλύει οριστικά ότι είχε απομείνει όρθιο από την εφαρμογή του πρώτου .

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ζημιές 33 εκατ. το 2011- Μηδενισμός του ελλείμματος τον Δεκέμβρη του 2011


Μηδενικό έλλειμμα παρουσίασε τον Δεκέμβριο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πρώτη φορά στα σιδηροδρομικά χρονικά, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη θετική πορεία της εταιρείας και δημιουργεί προοπτικές βιωσιμότητας και περαιτέρω βελτίωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2012, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.>

Μένει ο Βορίδης ....

Σύμφωνα με πολλά ηλεκτρονικά portal ,  ο Πρωθυπουργός δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Βορίδη απο την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.(αφού ...μαζί με τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ψήφισε το μνημόνιο ).
Στις 3 το μεσημέρι σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο οπότε θα έχουμε νεότερα αργότερα.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ προς το Ευρωκοινοβούλιο

Την άμεση παρέμβαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ζητάει η ΓΣΕΕ με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Martin Schulz αλλά και στα μέλη του ανώτατου οργάνου της Ε. Ένωσης.
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την παραβίαση μέσω της νέας δανειακής σύμβασης, ουσιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και το κοινωνικό κεκτημένο.
Η Συνομοσπονδία επισημαίνει στην επιστολή , ότι οι απαιτήσεις και οι όροι των εκπροσώπων της Ε. ΄Ενωσης αλλά και της ΕΚΤ σε αρμονική συνεργασία με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ - (ΤΡΟΪΚΑ), ανατρέπουν βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων όπως ο θεσμός των ΣΣΕ, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συμφωνίες και απαιτεί από τα όργανα της Ε.Ε να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Διαβάστε όλη την επιστολή > (κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

Πρωτοβουλία για νέο συνδικάτο

Δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Τερζόγλου Παναγιώτη με τίτλο <πρωτοβουλία για νέο συνδικάτο>.

<κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
Όπως είχαμε κάνει και την προηγούμενη φορά και προς αποφυγήν οποιονδήποτε παρεξηγήσεων , επαναλαμβάνουμε την θέση μας. Η ΠΕΠΕ πρέπει να παραμείνει κλαδικό σωματείο.
Και φυσικά η πρωτοβουλία για Ομοσπονδία Μεταφορών δεν πρέπει να αφήνει κανένα εργαζόμενο στις μεταφορές ασυγκίνητο!

Πράσινο φως" για ιδιώτες στο δίκτυο του ΟΣΕ

Την δυνατότητα να εκτελούν δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ αποκτούν οι ιδιώτες καθώς δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου η υπουργική απόφαση που «κλείνει» και τυπικά το ζήτημα της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας.

H λίστα με τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ

Αναδημοσιεύουμε απο το enikos.gr τι ψήφισε ο κάθε βουλευτής .....

Μια εικόνα , εκατομμύρια ΟΧΙ , 199 ΝΑΙ.....


Τέλος εποχής με 199 ΝΑΙ ....

Με 199 θετικές ψήφους (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ + Βορίδη , Γεωργιάδη , Μπακογιάννη κ.α.) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας .
190 θετικές ψήφους είχε το άρθρο 1 που γίνεται άμεσα νόμος του κράτους και αφορά τα εργασιακά.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αρνούμαστε


Αναλυτικά τα μέτρα για τα εργασιακά (όπως γράφονται στο Ν/διο)

 Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας. Οι αγκυλώσεις στην αγορά εργασία εμποδίζουν την προσαρμογή των μισθών στις οικονομικές συνθήκες και οδηγούν την απασχόληση στη μαύρη εργασία. Για την προστασία της απασχόλησης και το εξάλειψη του κενού ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας με μεγαλύτερη ταχύτητα, η κυβέρνηση σκοπεύει να στοχεύσει σε μια μείωση του ανά μονάδα κόστους εργασίας κατά περίπου 15 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Εάν ο συνεχιζόμενος κοινωνικός διάλογος είναι ανεπιτυχής στον καθορισμό συγκεκριμένων λύσεων έως το τέλος Φεβρουαρίου για την επίτευξη του στόχου αυτού, η κυβέρνηση θα λάβει τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα, με γνώμονα το επείγων δημόσιο συμφέρον, για να επιτρέψει την προσαρμογή του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους όπως απαιτείται. Το πακέτο των μέτρων για την αγορά εργασίας το οποίο θα εφαρμοσθεί συμπεριλαμβάνει:

Στο τρίτο τρίμηνο 2012 η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!!

Διαβάζουμε το νομοσχέδιο και τα έχουμε δεί ΟΛΑ !.
Στο Παράρτημα V_1_ΕΛΛ στην σελίδα 28 η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι στο Q3 το 2012. 
Κλικ εδώ >17_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_V_1_ΕΛΛ_(ΜΟΧΠ)_ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΥΛΗ
Το ξεπούλημα πλέον είναι ξεκάθαρο .Αναμένεται η ψήφιση από την Βουλή αύριο .
Στην σελίδα 31 του ίδιου παραρτήματος όλα τα απεχθή μέτρα .
Άρση μετενέργειας , κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις υφιστάμενες παραδοσιακές συμβάσεις (κατάργηση κανονισμών ), πάγωμα ωρίμανσης σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις , κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας , επαναπροσδιορισμός του κατώτατου βασικού μισθού που καθορίζεται απο την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  κατά 22 % , παγώνει αυτή κατά την διάρκεια του προγράμματος καθώς και μια περαιτέρω μείωση κατά 10% για τους νέους εργαζόμενους που θα ισχύει γενικά χωρίς περιοριστικούς όρους.
Θέλετε και άλλα ; 'Eχουμε ...
Κλείσιμο μικρών ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης , μείωση των λοιπών δαπανών Κοινωνικής Ασφάλισης χαμηλής προτεραιότητας . 

To Νομοσχέδιο που κατατέθηκε

Το δημοσιεύουμε , αν μπορείτε δοκιμάστε να το διαβάσετε !
Σε ...σοφούς μετατρέπονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι βουλευτές,που έχουν μερικές ώρες - λιγότερες από 48, για την ακρίβεια - για να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια, με βάση τα όσα ορίζει το νέο Μνημόνιο και η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων.
Δεκατρία έγγραφα εκατοντάδων σελίδων με πολύπλοκους τεχνικούς και νομικούς όρους κατατέθηκαν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο τα διάβασε, τα μελέτησε και τα ενέκρινε - προφανώς οι υπουργοί είναι ...σοφοί - μέσα σε περίπου πέντε ώρες συνεδρίασης το βράδυ της Παρασκευής.

Παραίτηση Βορίδη

Στην επιστολή του ο κ. Βορίδης τονίζει ότι κατόπιν της απόφασης του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και επειδή, όπως αναφέρει στην επιστολή, «η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του υπουργού πηγάζει κι από την δική του (του κ. Καρατζαφέρη) πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας».
Ωστόσο .....
Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαιώνουν στις επιστολές τους τον Πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του και την προσπάθειά της στο δύσκολο έργο της «για τη σωτηρία της χώρας και το συμφέρον της πατρίδας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.
Σε σύντομη συνομιλία του ο κ. Βορίδης με δημοσιογράφους μετά την επίδοση της παραίτησης του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "πολιτική σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή".

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Άνωθεν εντολές φιμώνουν φωνές ενάντια στο μνημόνιο 2

Κόπηκε η εκπομπή σου Δ.Καζάκη στο Ράδιο 9!
Η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9 διέκοψε την λειτουργία της διότι οι συντελεστές της δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις "άνωθεν υποδείξεις". Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου και ημέρα Πέμπτη, οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει "υπόδειξη" αλλαγής πλεύσης. Σύμφωνα μ' αυτήν επιτρέπεται η κριτική και μάλιστα αμείλικτη στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα, αλλά επ' ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σταθμού το μνημόνιο πρέπει να "περάσει" οπωσδήποτε. Η "γραμμή" που δόθηκε ήταν απολύτως σαφής: "πολύ κακό το νέο μνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε άλλη λύση".

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν και σήμερα οι σιδηροδρομικοί .
Φώτο απο την σημερινή πορεία .Ραντεβού και πάλι αύριο στις 10.30 στην Κάννιγγος

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με εκπροσώπους του ΟΣΕ

Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με εκπροσώπους του ΟΣΕ και συζήτησαν τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ηλείας και τις ζημιές που έχει υποστεί η σιδηροδρομική γραμμή Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τους βουλευτές.

Δημοσιεύουμε σημερινή επιστολή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων για την ψηφοφορία της Κυριακής .

Οποιος δεν χρησιμοποιεί τα μάτια του γιά να δει θα τα χρειαστεί σίγουρα γιά να κλάψει.

To ανακοινωθέν από το Πρωθυπουργικό Γραφείο.Συμφώνησαν όλοι.(ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ).
Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

<< Όποιος δεν χρησιμοποιεί τα μάτια του γιά να δει θα τα χρειαστεί σίγουρα γιά να κλάψει.>>

Jean-Paul Sartre. 

Το δελτίο Τύπου της ΠΟΣ


ΠΑΜΕ> Να ματαιώσουμε το έγκλημα


Να ματαιώσουμε το έγκλημα
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ´ όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα.

Αυτόνομη Παρέμβαση. ΟΛΟΙ στους δρόμους .


Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης που μας απέστειλε ο συνάδελφος Τερζόγλου.
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου- Ανακοίνωση Σωματείου Ηλεκτροδηγών Μετρό

Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου των συναδέλφων ηλεκτροδηγών Μετρό για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις .

48ωρη απεργία

Η ΓΣΕΕ κήρυξε 48ωρη απεργία για Παρασκευή-Σάββατο (10-11/2)

Θα αναρτήσουμε και το δελτίου τύπου της ΠΟΣ  αργότερα

Προ συγκέντρωση σιδηροδρομικών αύριο στην Πλ. Κάνιγγος στις 10:30.

Από την συνεδρίαση του ΔΣ και την συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ και η συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο .

Το επικοινωνιακό μικροπολιτικό παιχνίδι- Κωμωδία

<Βγήκε το ανακοινωθέν από το γραφείο του παράνομα διορισμένου Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου.
Το ανακοινωθέν αναφέρει πως υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα που αφορούν το οικονομικό πρόγραμμα που συνοδεύει το PSI εκτός από 1 θέμα. (μειώσεις στις επικουρικές και κύριες  συντάξεις ).
Και φυσικά το επικοινωνιακό παιχνίδι.Ποιος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι θα κερδίσει.
Ο Σαμαράς παλεύει για τις επικουρικές , ο Παπανδρέου παλεύει για τις κύριες και ο Καρατζαφέρης διαφωνεί με τα μέτρα αλλά θα συμβάλει στα θετικά της Κυβέρνησης!!!!
Κωμωδία ; Όχι φυσικά .
Η πραγματική εικόνα της μεταπολίτευσης!

Εμείς ή αυτοί...

Και αφού τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε ΑΥΤΟΙ (μακάρι να διαψευστούν τα συνεχή δημοσιεύματα ή να βρεθούν καμιά 100αριά βουλευτές να πουν ΟΧΙ το Σαββατοκύριακο στην ψήφιση) είναι καιρός κ ΕΜΕΙΣ να μιλήσουμε με ειλικρίνεια μεταξύ μας και να συμφωνήσουμε με ποια πλευρά είμαστε.Γιατί τα ψέμματα πλέον τελειώσανε.

Which side are you on boys ....

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Tα μιλήσανε τα συμφωνήσανε....Τέλος και η μετ ενέργεια μετά από 3 μήνες

Η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.Παπαδήμος , Παπανδρέου ,
Σαμαράς , Καρατζαφέρης.
Μείωση κατώτατου μισθού 22% σε όλους και επιπρόσθετη μείωση 10%
- Απομάκρυνση με κάθε τρόπο 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015
- Τσεκούρι 15% σε κύριες συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών και 7% σε ΝΑΤ και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2012
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Τι είναι η Δημοκρατία

Κυκλοφορεί στο internet μας το στείλανε και το αναδημοσιεύουμε 
Το κείμενο που ακολουθεί είναι έκθεση του μαθητή της Έκτης Δημοτικού, Πέτρου Σαλ.Μας το έστειλε η δασκάλα του.
Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε σ' όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα, παρόλο που δεν υπήρχε Ιντερνετ. Η δημοκρατία είναι το πιο σπουδαίο από τα πολιτεύματα, είναι πολύ καλό πράγμα. Αν δεν ήταν, θα την είχαμε καταργήσει όπως τα θερμόμετρα με τον υδράργυρο.

Μόνο με ΚΥΑ αποκτά νόημα η υπογραφή σύμβασης

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε .Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι βασική προϋπόθεση για να υπογραφεί ΣΣΕ και να επανέλθουν οι τακτικές αποδοχές των μηχανοδηγών στα επίπεδα πριν την εφαρμογή του Ν. 4024/2011 είναι να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ)απο τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας που να εξαιρεί τον κλάδο απο τα ταβάνια των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δημοσίου .Και αυτό εφόσον το σύνολο της μισθοδοσίας είναι στο 65% της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου του 2009 .Πράγμα που συμβαίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.(Οι μειώσεις ξεπερνούν το 40% ).
Το ίδιο είπε σήμερα και ο κ. Ζηλιασκόπουλος στην συνάντηση με την ΠΕΠΕ τονίζοντας ότι αυτή η ερμηνεία έχει δοθεί και σε άλλες ΔΕΚΟ .
Μόνο με την έκδοση ΚΥΑ που θα προβλέπει την εξαίρεση από τα ταβάνια των εκπαιδευτικών βαθμίδων θα έχει νόημα η υπογραφή σύμβασης.
Άλλα παραλειπόμενα απο την συνάντηση και την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ σε επόμενη ανάρτηση.

Συνάντηση των προεδρείων της ΠΕΠΕ, ΠΕΠΑ ,Προαστιακού αύριο

Αύριο στις 10 το πρωί θα συναντηθούν τα προεδρεία των σωματείων ΠΕΠΕ , ΠΕΠΑ,Προαστιακού στα γραφεία της ΠΟΣ για να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω απο το θέμα της ΣΣΕ αλλά και τις εξελίξεις γύρω απο το πρόσφατο  θέμα που έχει ανακινηθεί με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Θα ενημερώσουμε αύριο για τα βασικά συμπεράσματα της συνάντησης .

Αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου σύμφωνα με το Ν.4024/2011


Με την ΚΥΑ ΔΟΑ/Φ.20/931, των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 3/2/2012 προσδιορίζονται οι φορείς του Δημοσίου των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν σύμφωνα με το άρθρου 35 παρ.4 του ν.4024/2011
Συγκεκριμένα στην παραπάνω ΚΥΑ, αναφέρεται ότι τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι κάτωθι φορείς:

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

«Φιλέτο» για τους ξένους η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η σύνδεση του Νέου Ικονίου με το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου φέρνει πιο κοντά Ευρώπη και Ασία
Παιχνίδι για μεγάλους «παίκτες» της διεθνούς αγοράς των εμπορευματικών μεταφορών αποδεικνύεται η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το άνοιγμα της σιδηροδρομικής αγοράς της χώρας μας, καθώς σε λίγους μήνες, όταν θα συνδεθεί το λιμάνι του Ικονίου με το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου, θα τεθούν οι προϋποθέσεις θεαματικής συντόμευσης των θαλάσσιων μεταφορών και αξιοποίησης του πλεονεκτήματος της Ελλάδας, δηλαδή της γεωγραφικής της θέσης στο σταυροδρόμι του εμπορίου.

Eυχαριστούμε !

100.000 +page views σήμερα για το στέκι της έλξης ...
Ούτε στο ποιο αισιόδοξο σενάριο δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα γινόταν σε μόλις 6 μήνες λειτουργίας(δεν έχουν καν συμπληρωθεί!).
Δείγμα της ανάγκης που υπήρχε για την δημιουργία ενός χώρου από όπου οι μηχανοδηγοί θα εκφράζουν τις απόψεις τους και θα ενημερώνονταν για τις εξελίξεις άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά.
Αντι για πολλά ... τα λόγια του Γ.Θεοτοκά απο το <<Ελεύθερο Πνεύμα>>
Την φωτιά της δημιουργίας δεν την συντηρούν οι φυλακισμένοι φύλακες της κληρονομιάς των νεκρών, ούτε οι λογικοί και πρακτικοί που περπατούν πάντα στα σίγουρα και αποφεύγουν να κάνουν ένα βήμα εκεί που το έδαφος κουνιέται κάτω από τα πόδια τους, ούτε οι ήρεμοι επιστήμονες οι φορτωμένοι σοφία μα χωρίς μακρινά οράματα και καμιά ανησυχία στην ψυχή, ούτε οι μικροί φιλόδοξοι που έταξαν ως σκοπό της ζωής τους, τους επαίνους των πρεσβυτέρων, την κοινωνική υπόληψη και ένα τιμητικό αξίωμα. Την φωτιά την συντηρούν οι ανυπόταχτοι οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος. Οι άνθρωποι που τους σέρνει το πλεόνασμα των δυνάμεων τους πιο μακριά από τους ορίζοντες και πιο ψηλά από το επίπεδο του πλήθους .......

Σας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια ! 

Εφιάλτης το τέλος των συμβάσεων

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Γ. Δελαστίκ που περιγράφει το τι ακριβώς θα συμβεί με την κατάργηση της μετενέργειας και κατά συνέπεια των κλαδικών συμβάσεων.

....Πώς θα ένιωθε αλήθεια ο κάθε εργαζόμενος, αν μετά από πολύχρονη προϋπηρεσία αμείβεται π.χ. με 1.200 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ και ένα πρωί έρχεται ο εργοδότης του και του λέει: «Από αύριο, ο μισθός σου θα είναι ο... κατώτατος μισθός των 750 ευρώ μεικτά!»; Ε, λοιπόν, αυτή τη σκηνή της απόλυτης φρίκης για εκατομμύρια Ελληνες εργαζόμενους επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν η ΕΕ και το ΔΝΤ! Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, ακριβώς αυτό επιδιώκει η τρόικα!

Ικανοποιητική η συμμετοχή στην απεργία

Παρά την συνεχή και καταρρακτώδη βροχή ικανοποιητική ήταν σήμερα η συμμετοχή στην πορεία.
Στην φωτογραφία δίπλα το μπλοκ των σιδηροδρομικών στην σημερινή πορεία.
< (κλικ για μεγέθυνση)


Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου για τη σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας


Σύσκεψη με εκπροσώπους του Νομού Φλώρινας συγκάλεσε στο γραφείο του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαυρουδής Βορίδης κατά τη διάρκεια της οποία συζητήθηκε η επανέναρξη λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Γιώργος Λιάνης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και εκπρόσωποι του Δήμου Αμυνταίου καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.
Μετά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους του νομού ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή να εξεταστεί άμεσα η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη προώθηση του ζητήματος.
Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ. της ΠΕΠΕ

Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ στις 11.00 στα γραφεία της ΠΟΣ στην Κάνιγγος.
Επίσης  αύριο μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ  της ΠΕΠΕ με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο .
Θα ενημερώσουμε για τις αποφάσεις και το τι ειπώθηκε στην συνάντηση .

Καταργούνται με νόμο όλοι οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ και η μονιμότητα.


Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργείται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ


Πολλοί απορούσαν  (ή ποιο καχύποπτοι  υποψιάζονταν ) γιατί δεν υπογράφει ο κ. Βορίδης το οργανόγραμμα και τον κανονισμό εργασίας στις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ.
Σήμερα λοιπόν δίνεται σε όλους η απάντηση .Πολύ απλά γιατί με νόμο που συμφώνησαν τα 3 κόμματα (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ) της παράνομα διορισμένης Κυβέρνησης Παπαδήμου καταργείται η μονιμότητα και όλοι οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ.
Αυτό αναμεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες .
Οι απολύσεις πλέον είναι προ των πυλών ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται  και η κατάργηση της μετ ενέργειας των κλαδικών συμβάσεων (θα παραμείνει μόνο

Οι απαντήσεις στην επερώτηση της Δημ . Συμμαχίας

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων στην επερώτηση που είχε καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία τον περασμένο Δεκέμβριο .εδώ η επερώτηση >(http://mixanodigoiose.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html)
Με εξαίρεση την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών που προκαλεί γέλιο για την λειτουργία του Ελληνικού Κράτους (δηλώνει αναρμόδιο για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ μόλις προχτές και ο Υπουργός Υποδομών δήλωνε το ίδιο ακριβώς ), ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της πρόληψης στο θέμα της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού αλλά και αυτή του Υποδομών που αναφέρεται σε 12 σημεία !
Τις δημοσιεύουμε για την καλύτερη ενημέρωση σας .(Δίπλα η απάντηση Σαχινίδη > κλικ για μεγέθυνση ) Δέστε τις απαντήσεις Βορίδη παρακάτω >

Αναρμόδια δηλώνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών για την πώληση της TΡΑΙΝΟΣΕ

Να ξεκαθαρίσει την θέση της για το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι έλληνες ευρωβουλευτές, Μαριλένα Κοππά, Γ. Κουμουτσάκος και Κ. Πουπάκης, οι οποίοι κατέθεσαν ερωτήσεις, έπειτα από την αποκάλυψη του «Βήματος» για την απαίτηση της Τρόικας να πωληθεί εντός του 2112 η εταιρία ως προϋπόθεση για την έγκριση του επιχειρηματικού της σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΕΑ). Στο μεταξύ, αναρμόδια για την ιδιωτικοποίησή της δηλώνουν τα... αρμόδια υπουργεία. 

Ώρα μάχης και ευθύνης

Ραντεβού  στις 10.30 στα γραφεία της ΠΟΣ στην Κάνιγγος .
Όλοι στην πορεία με τα συνδικάτα για να μην περάσουν τα μέτρα που επεξεργάζεται η παράνομα διορισμένη Κυβέρνηση Παπαδήμου .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ! 

Ερώτηση για δρομολόγια Έδεσσας - Απάντηση Υπουργού

Δημοσιέυουμε την ερώτηση της βουλευτού του  ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου σχετικά με περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ στην γραμμή Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (δρομολόγια 3731-732) εξαιτίας έλλειψης προσωπικού στις αφύλακτες διαβάσεις. αλλά και την απάντηση που κατέθεσε πριν μερικές μέρες στην Βουλή ο Υπουργός Υποδομών κ. Βορίδης .


< ερώτηση (κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση )
> Παρακάτω η συνέχεια της ερώτησης και η απάντηση Βορίδη

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Και στην Βόρεια Ελλάδα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Ο σταθμός της Ειδομένης σήμερα  έκλεισε λόγω παγετού (έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε πτώση του συστήματος χειρισμού αιχμών , ενώ διακόπηκε και  η ηλεκτροδότηση ) και ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια .Μέχρι αυτήν την στιγμή παραμένει κλειστός.
Στον Πολύσιτο Ξάνθης λόγω της έντονης βροχόπτωσης παρασύρθηκαν τα σκύρα σε διάφορα σημεία της γραμμής με αποτέλεσμα η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης να έχει διακοπεί προσωρινά .
Επίσης στα Μαράσια του Νομού Αλεξανδρούπολης λόγω πλημμύρας  η γραμμή έχει κλείσει και τα δρομολόγια μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων δεν πραγματοποιούνται .

Κλείνει προσωρινά η γραμμή Κατάκολο - Ολυμπία.

Μετά τα ευχάριστα για την Φλώρινα κ μια δυσάρεστη είδηση .
Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων  στον Νομό Ηλείας , ( προκλήθηκαν  ζημιές στην γέφυρα του Ενιπέα ) κλείνει η γραμμή μεταξύ Κατάκολου και Ολυμπίας και μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές .
Οι πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση της γραμμής απο Κατάκολο μέχρι  Ολυμπία ήταν τραγική (δεν λειτουργούσαν πολλά ΑΣΙΔ, πολλά σημεία χρειαζόταν σκυρόστρωση , αλλαγή στρωτήρων κτλπ ) εξαιτίας της εγκατάλειψης  της , ενώ το πρόβλημα στην γέφυρα είχε πρόσφατα επισημανθεί .Οι πλημμύρες επιδείνωσαν την κατάσταση και η γραμμή έκλεισε .
Ήδη το προσωπικό έλξης  έχει ειδοποιηθεί και από Δευτέρα οι συνάδελφοι  θα μεταφερθούν σε άλλα μηχανοστάσια (ΜΑΙ - Λειανοκλάδι) μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης .
Ελπίζουμε οι Υπηρεσίες του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν σύντομα τα προβλήματα γιατί η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και η γραμμή αυτή είχε πολύ μεγάλη κίνηση.
Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε για οτιδήποτε νεώτερο .

Τρένο πάλι στην Φλώρινα !

Το είχαμε ξαναγράψει και επαληθευτήκαμε !
*Μετά από πολυήμερες συναντήσεις και συζητήσεις του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και του Υπουργού και του βουλευτή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο οριστικοποιήθηκε η απόφαση της επαναλειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης με τρία δρομολόγια ημερησίως.
Ένα το πρωί, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ.

Προβλήματα μεταξύ Οινόης - Χαλκίδας

Διακοπή των δρομολογίων μεταξύ Οινόης - Χαλκίδας αυτήν την ώρα , λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν αποτέλεσμα την πτώση δένδρων στην γραμμή .Αναμένονται τα συνεργεία γραμμής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας .
Μέχρι τότε οι συρμοί για Χαλκίδα σταματούν στην Οινόη

Απώλεια τριών μισθών το αποτέλεσμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Σε 369 από 461 ευρώ που είναι σήμερα θα μειωθεί το επίδομα ανεργίας από τη μείωση των κατώτατων αμοιβών κατά 20%. 
Επίσης οι απώλειες θα είναι τρεις μισθοί ετησίως σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια από τη μείωση του κατώτατου μισθού ενώ τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν μειώσεις στο ύψος των κύριων συντάξεων κι ανάγκη για ένα νέο πιο σκληρό ασφαλιστικό σύστημα. 
Σοβαρές επιπτώσεις θα υπάρξουν σε όλους τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα από την κατάργηση της μετενέργειας καθώς με τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ορίζεται ως βάση ο νέος μειωμένος κατώτατος μισθός. 

Τι σημαίνει η κατάργηση της μετενέργειας των συμβάσεων

Σήμερα βρίσκονται σε ισχύ 81 κλαδικές συμβάσεις . Με το ισχύον εργατικό δίκαιο , μετά τη λήξη τους και τη λήξη της 6μηνης μετενέργειας στην οποία ισχύουν στο ακέραιο οι όροι της σύμβασης , η επόμενη συλλογική η ατομική σύμβαση που θα συνομολογήσουν τα δύο μερη , δε θα μπορούσε να επιβάλει δυσμενέστερους όρους οικονομικούς και θεσμικούς από την προηγούμενη σύμβαση .

Με την κατάργηση της μετενέργειας , την επόμενη κιόλας μέρα

- ο εργαζόμενος μπορεί να υποχρεωθεί να υπογράψει ατομική σύμβαση από μηδενική βάση υπό την απειλή της απόλυσης ..
-ο εργοδότης μπορεί να προσλάβει εργαζόμενο με όποιους όρους θέλει εκτός πεδίου συλλογικών συμβάσεων.

Το χρονικό μιάς λεηλασίας (Fernando Solanas 2003)

Εκατοντάδες φορές αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατό σε μια τόσο πλούσια χώρα η φτώχεια και η πείνα να φτάσουν να εξαπλωθούν τόσο πολύ. Τι απέγιναν οι υποσχέσεις εκσυγχρονισμού, δουλειάς και καλής ζωής που έδωσαν οι επικοινωνιολόγοι τους όταν η χώρα γνώρισε τα εξωφρενικά επίπεδα ανεργίας και εξαθλίωσης; Πώς είναι δυνατό να δικαιολογηθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να πληρωθεί το χρέος όταν η χρέωση πολλαπλασιάστηκε επανειλημμένα υποθηκεύοντας το μέλλον για πολλές γενιές; Πώς συνέβη σε δημοκρατικό καθεστώς τέτοια εξαπάτηση των ψηφοφόρων, τέτοια υποταγή σε ξένες δυνάμεις, τέτοια ατιμωρησία, διαφθορά και απώλεια κοινωνικών δικαιωμάτων;[...]Η ταινία αυτή γεννήθηκε για να φέρει τη μνήμη ενάντια στη λήθη, να αναπαραστήσει την ιστορία μιας από τις χειρότερες εποχές της Αργεντινής ώστε να προκαλέσει την καταγγελία των αιτίων που οδήγησαν στην οικονομική εκμηδένιση και την κοινωνική γενοκτονία.

Θεοδωράκης – Γλέζος ΚΑΛΟΥΝ τον Ελληνικό Λαό απόψε στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος έκαναν την παρακάτω δήλωση:
*Να υπενθυμίσουμε ότι το ΚΚΕ καλεί, σήμερα στις 6 το απόγευμα «τους εργαζόμενους να ενώσουν του φωνή τους μαζί του», με συγκεντρώσεις στην Ομόνοια στην Αθήνα και στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει για σήμερα την ίδια ώρασυγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στα μετρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα» , όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του.
Διαβάστε την δήλωση Γλέζου - Θεοδωράκη >

Kάρολε με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα .....

Ανοιχτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια <<Θα ρθουν και χειρότερα αν δεν κάνεις κάτι >>
Όλα τα blogs δημοσιεύουν την επιστολή καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πράξει το αυτονόητο .Η να μην υπογράψει τα νομοθετήματα ή να παραιτηθεί , οδηγώντας και στις 2 περιπτώσεις την χώρα σε εκλογές .Να μιλήσει ο λαός τώρα !
Γράφει η Σεμίνα Διγενή
Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροϊδεύουν...

Ανακοίνωση Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του σωματείου Ηλεκτροδηγών του Μετρό που μας ήρθε πριν απο λίγο.
Σε αυτήν οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί τονίζουν ότι  η μόνη λύση είναι η οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, για την συνολική ανατροπή αυτών των καταστροφικών πολιτικών και την απόρριψη των εκβιασμών των Τροϊκανών.
Διαβάστε την >

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνεχώς δημοσιεύουν όλα τα ΜΜΕ , οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει και στην  κατάργηση  της μετενέργειας των συμβάσεων , δηλαδή την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων μετά την λήξη τους .
Αν κάτι τέτοιο ισχύει οι μειώσεις θα ξεπεράσουν το 45 % για όλους τους σιδηροδρομικούς .Όλες οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και θα βρεθούμε προ των ατομικών συμβάσεων .
Η συμφωνία αφορά και την μείωση των  κατώτατων  μισθών  κατά 20% συμπαρασύροντας προς τα κάτω όλους τους μισθούς  ενώ και οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν απο 15 έως 35 % .
                                                     Ποιοι τα αποφασίζουν αυτά ; 

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου .
(Για όσους έλπιζαν μάταια στο αντίθετο ).

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΑΜΕ >Γενικός ξεσηκωμός απο την εργατική τάξη

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 07/02/12 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 11πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλίων. Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.
Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

24ωρη απεργία αύριο 07/02/2012 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΤΡΙΤΗ 7/2/2012:     24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ  –  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ –                    ΠΑΝΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 Η Κυβέρνηση με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς να διαθέτει την κοινωνική νομιμοποίηση διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η συμφωνία της κοινωνικής χρεωκοπίας

Η γραπτή δήλωση του παράνομα διορισμένου Παπαδήμου


'Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν: