Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Το τρένο των μεγάλων σκανδάλων

Ο πιο... «γαλαντόμος» Οργανισμός είχε αποδειχθεί για πολλά χρόνια ο υπερχρεωμένος ΟΣΕ που επί δεκαετίες λειτουργούσε με ένα άναρχο σύστημα και μια λογική «ξεχαρβαλώματος». Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί «αποστήματα» που έσπασαν, αλόγιστες σπατάλες που περικόπηκαν αλλά και περιστατικά... «αδιαφορίας» που κόστιζαν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στον ΟΣΕ. Η εταιρεία ήταν πρωταγωνιστής σκανδάλων πελατειακών σχέσεων και κακοδιαχείρισης.
«Ζέσταινε» για πολλούς Χειμώνες σχεδόν ολόκληρη την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας, μετέφερε με εκπτώσεις έως και 80% εμπορεύματα εταιρειών, «πλήρωνε» λογαριασμούς τρίτων και μια σειρά άλλων «αγαθοεργιών».

10 τόνους σίδερα σήκωσαν από το σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας....

Δέκα τόνους σίδερα σιδηροδρομικό υλικό από την αποθήκη του ΟΣΕ, στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, στο κέντρο της πόλης, έκλεψαν άγνωστοι τις προηγούμενες μέρες. Εκτιμάται ότι ο πιο αδύνατος και ευέλικτος από τους κλέφτες μπήκε από την πίσω πλευρά της αποθήκης, που δε φαίνεται από το σταθμό - το πιθανότερο σκαρφαλώνοντας από φεγγίτη, τον οποίο έσπασε. Στη συνέχεια αυτός έκοψε το λουκέτο και άνοιξε κάποια από τις μεγάλες ξύλινες πόρτες της αποθήκης και όλοι μαζί φόρτωσαν το υλικό σαν ...κύριοι. Παράγοντες του ΟΣΕ εκτιμούν

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο 884.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ταξίδεψε με την Αμαξοστοιχία 884, για τις ανάγκες του διαφημιστικού σποτ "Καθαρά Τρένα".
Στη φωτογραφία με τους μηχανοδηγούς της 884 Γιαλινάκη και Διδασκάλου.
.

Η οικογένεια της έλξης αποχαιρέτησε τον Β.Θυμούλια

Πλήθος συναδέλφων ανάμεσα τους ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της Π.Ε.Π.Ε καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. ( Συρόπουλος , Αλτής  , Σιδεράτος , Κάσσης ) παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία του μηχανοστασιάρχη Βασίλη Θυμούλια στην Λάρισα .Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων είναι στην οικογένεια και στα κοντινά πρόσωπα του εκλιπόντος , στους οποίους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο .

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λόγω έργων

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι :Για τις  χρονικές  περιόδους  από το Σάββατο, 31.03.2012 και ώρα 01:00 έως και Τετάρτη,04.04.2012 και ώρα 04:00 καθώς επίσης και  από το Σάββατο, 07.04.2012 και ώρα 01:00 έως και Τετάρτη,11.04.2012 και ώρα 04:00 , λόγω  τεχνικών εργασιών,  επέρχονται οι παρακάτω  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Αθήνας – Δεκέλειας που έχουν ως εξής :

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η πρόταση για τη ΣΣΕ στις σταθερές συγκοινωνίες

Μιας και πολύς λόγος για την Συλλογική Σύμβαση διαβάστε τι προτείνουν οι Διοικήσεις στις συγκοινωνίες, άλλωστε η πολιτική που ακολουθείται είναι κεντρικά σχεδιασμένη.
Σημαντικές μειώσεις, ακόμα και κατά 50%, στους μισθούς και κατάργηση επιδομάτων και ωριμάνσεων προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση...
της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ) στους εργαζομένους, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας...

Στροφή των Ελλήνων στο σιδηρόδρομο!

Οικονομικά εισιτήρια για νέους και ανέργους, καθαρά τραίνα, σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα, συνδυασμένη μεταφορά με ταξί σε ένα εισιτήριο και web ticketing μέσω κινητού προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Η σιδηροδρομική εταιρία, η οποία βαίνει προς αποκρατικοποίηση, έχει επιτύχει την εξυγίανσή της και πλέον στοχεύει στην αναπτυξιακή της πολιτική, προκειμένου να καταγράψει ακόμη καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.
*Πολύ ενδιαφέρον σημερινό δημοσίευμα στο Βήμα.Διαβάστε!>

Μπαράζ δημοσιευμάτων για ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα!

Μπαράζ θετικών δημοσιευμάτων σήμερα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Διαβάζουμε και αναδημοσιεύουμε απο το capital.gr και την Ημερησία δημοσιεύματα με τίτλους <<επέστρεψε στα κέρδη αλλά οι στρατηγικοί άφαντοι >> και <<σε ράγες κερδοφορίας μπήκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ>>
Αναλυτικότερα >

Σε θετική πορεία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε επιτυχία φαίνεται να οδηγείται το δύσκολο πείραμα της εξυγίανσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η άλλοτε άκρως ζημιογόνος εταιρία, ανακάμπτει, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2011 τα οικονομικά της να περνούν σε θετικό έδαφος, υλοποιώντας έτσι τους όρους που είχε θέσει η τρόικα στο πρώτο μνημόνιο, για κερδοφορία της εταιρίας.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στους δρόμους οι Ισπανοί κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων

Ο Ευρωπαϊκός Νότος φλέγεται από τις
μεταρρυθμίσεις
των Νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν.
Κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό που γράφουν «Γενική απεργία» και «Όχι στην εργατική μεταρρύθμιση», ομάδες συνδικαλιστών έχουν ήδη κατέβει στους δρόμους και άλλοι έχουν πάρει θέσεις στις εισόδους επιχειρήσεων, στην κεντρική αγορά της Μαδρίτης και στους βασικούς σταθμούς των μέσων μαζικής κυκλοφορίας.

Σοβαρά επεισόδια σε πολλές πόλεις (δείτε φώτο που μαζέψαμε από το διαδίκτυο, πρόσφατα είχαμε αλλαγή Κυβέρνησης στην Ισπανία που όμως συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική λιτότητας.)

Και στην ΕΡΓΟΣΕ εξαίρεση από τα πλαφόν- Δημοσιεύουμε το ΦΕΚ.

Δημοσιεύουμε το ΦΕΚ που εξαιρεί εργαζομένους (Κλάδος τεχνικών εκπαιδευτικής κατηγορίας ΤΕ - ΠΕ )στην ΕΡΓΟΣΕ από το πλαφόν των τακτικών αποδοχών του μισθολογίου.

Πρόκειται για το ΦΕΚ 788 τεύχος Β με ημερομηνία έκδοσης 16 Μαρτίου 2012.
<Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.
Αναμένεται η Κ.Υ.Α. και η έκδοση ΦΕΚ για την εξαίρεση των υπολοίπων εργαζομένων  στον όμιλο ΟΣΕ σύμφωνα με τα όσα ορίζει η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2011.

Επιστολές ΠΕΠΕ 29/03

Δημοσιεύουμε σημερινές επιστολές της ΠΕΠΕ προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ για τα θέματα α) Οργανόγραμμα β) ασφάλιση προσωπικού έλξης γ) χόρτα γύρω από την γραμμή.

Σχετικά με την μαθητεία των 13 βοηθών

Είχαμε ξαναγράψει στις 12 Μαρτίου  ότι έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα μαθητείας των 13 βοηθών και αναμενόταν η έγκριση  του ΟΑΕΔ για την ένταξη του  σε επιδοτούμενα προγράμματα.
Απο ότι φαίνεται και αυτό το πρόβλημα λύθηκε , το πρόγραμμα μαθητείας βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο του κ. Ζηλιασκόπουλου και πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι η 23η Απριλίου.(Αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά).
Η μαθητεία θα διαρκέσει 134 εργάσιμες ημέρες (352 ώρες θεωρία και στατική εκπαίδευση και 704 ώρες πορεία) και θα περιλαμβάνει όλο το τροχαίο υλικό αλλά και εκπαίδευση στις σήραγγες κτλπ.

Πυρ ομαδόν κατά Βορίδη

Για προκλητική εύνοια προς τα ΚΤΕΛ και αθέμιτο ανταγωνισμό καταγγέλλουν οι τουριστικοί πράκτορες .
*Από τα σημερινά ΝΕΑ

Ολομέτωπη επίθεση κατά του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη εξαπολύουν οι εκπρόσωποι σχεδόν του συνόλου του τουριστικού κλάδου, διατυπώνοντας αιχμές κυρίως για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τους κλάδους των ταξί και των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

ΕΡΓΟΣΕ: αρχές καλοκαιριού η ηλεκτροκίνηση από Αθήνα εώς Τιθορέα

Άλλα 25 εκ ευρώ θα ξαναπληρώθούν- σε 2 χρόνια θα είναι έτοιμο !!! Φυσικά ευθύνες για την διάλυση δεν αποδόθηκαν ποτέ .....
Αρχές καλοκαιριού προγραμματίζεται δημοπράτηση για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αχαρνές-Τιθορέα. Πρόκειται για το τμήμα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές κλοπές από τα εναέρια καλώδια που απέτρεψαν τελικώς και τη χρήση του τμήματος με ηλεκτροκίνητα τρένα.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ομολογία Τρόικα: Σκοπός είναι οι μισθοί να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας

Στην υπεράσπιση του οικονομικού προγράμματος που έχει επιβάλλει η τρόικα προέβησαν τα στελέχη της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απασχόλησης στο ευρωκοινοβούλιο. Και οι τρεις εκπρόσωποι της τρόικας (Ρέν, Άσμουσεν, Τόμσεν), όχι μόνο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες θυσίες του ελληνικού λαού και νέες περικοπές στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά αναγνώρισαν ότι η στόχευσή τους είναι να προσεγγίσει η Ελλάδα το επίπεδο των μισθών που υπάρχει στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Διαγωνισμός για ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη

Μέχρι τις 10 Απριλίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι προσφορές για το ξενοδοχείο που θα διαμένει το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι ο Νόμος προβλέπει ξενοδοχείο Γ κατηγορίας κάτι που όμως δεν απαγορεύει - αν  υπάρχει καλύτερη προσφορά - να  επικρατήσει κάποιο άλλο ανώτερης κατηγορίας.

Ίσως θα πρέπει να ασχοληθεί και η ΠΕΠΕ με το θέμα.....

Μετά Βαΐων και Κλάδων!

Ανακοίνωση της κίνησης φίλων τρένου Φλώρινας...(422 μέρες μετά το κλείσιμο της γραμμής)
Σε λίγο συμπληρώνουμε 14 μήνες χωρίς τρένο στην πόλη μας παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τις προσπάθειες που έχουν υπάρξει. Η τελευταία υπόσχεση ήταν αρχές Μαρτίου. Ποιες από τις δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν; Ποιες υπογραφές «έπεσαν»;

Ανακοίνωση εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση των συναδέλφων στην ΣΤΑ.ΣΥ για την σημερινή 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με αίτημα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. 

ΟΣΕ: Στη Βουλή δικογραφία για ύποπτες συμβάσεις

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τις ύποπτες συμβάσεις του ΟΣΕ.
Η Βουλή θα αποφασίσει εάν υπάρχουν ή όχι ευθύνες του τέως υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη για τέσσερις συμβάσεις του ΟΣΕ.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Νεότερα απο το ΔΣ της ΠΕΠΕ

Πραγματοποιήθηκε χτες στην Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΕ.
Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής

Στάση εργασίας την Τετάρτη σε Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 11:00 έως τις 15:00 την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή στο Μετρό, το τραμ και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι: «Η Διοίκηση επιχειρεί να καταργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο που...

Προβλήματα στην κυκλοφορία το πρωί

Σοβαρά προβλήματα μεταξύ Δομοκού και Αγγειών σήμερα το πρωί , αφού η διευθέτηση των αλλαγών γίνεται χειροκίνητα λόγω προβλήματος στην τηλεδιοίκηση.
Αποτέλεσμα είναι οι καθυστερήσεις στα πρωινά δρομολόγια.
Η βλάβη στην τηλεδιοίκηση  αποκαταστάθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Για τις 3 Απρίλη μετατέθηκε η συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ

Για την Τρίτη 3 Απρίλη το πρωί στα γραφεία της ΠΟΣ στην Κάνιγγος  μετατέθηκε η συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Κύρια θέματα θα είναι η υπογραφή ΣΣΕ ( εν αναμονή της Κ.Υ.Α. ) , το οργανόγραμμα και οι κανονισμοί.
Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Το «Ηλιακό» τρένο στις ράγες!

Θα κινείται στο άξονα Λάρισας-Θεσσαλονίκης και θα τροφοδοτείται με το ρεύμα που θα παράγουν φωτοβολταϊκά συστήματα.
Το ηλεκτροκίνητο τρένο αρχικά θα παίρνει την ηλεκτρική ενέργεια από πάνελς που θα εγκατασταθούν κατά μήκος των δικτύου του ΟΣΕ. Το επόμενο βήμα θα είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οροφές των τρένων.Eτσι τα τρένα θα κινούνται αυτόνομα με την ενέργεια που θα παράγουν κατά την κίνηση τους.
Ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αντλήσει τεχνογνωσία από αντίστοιχο πρόγραμμα που λειτουργεί στην Ιταλία.

Ποιοι εξαιρούνται απο την εφεδρεία στον ΟΣΕ

Σε ένα πολυνομοσχέδιο με 170 και πλέον άρθρα σύμφωνα με το Βήμα βρίσκεται και η εξαίρεση και άρα η επιστροφή των εφέδρων σιδηροδρομικών.Όπως αναφέρει το Βήμα > 
Εξαιρούνται από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και οι ειδικότητες του ΟΣΕ Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ, Tεχνικών Υπαλλήλων – Σχεδιαστών, Τεχνιτών Μηχανοστασίων – Εργοστασίων, Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών, Χειριστών Μηχανημάτων Γραμμής & Έργων και Τεχνιτών Γραμμής, καθώς, όπως αναφέρεται, η λειψανδρία του οργανισμού έχει φέρει την κίνηση των συρμών σε οριακό επίπεδο. (άρθρο 120)
Επίσης η ΕΡΓΟΣΕ θα απολαμβάνει ειδικές πολεοδομικές ρυθμίσεις για τα σιδηροδρομικά έργα.
Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει μέριμνα για την επιστροφή των μετατασσομένων μηχανοδηγών.
Τέλος το σχέδιο νόμου κάνει «δώρο» 45 εκατ. ευρώ στα ΚΤΕΛ για ανανέωση του στόλου, αφού τα χρήματα του προηγούμενου προγράμματος (2001) είχαν εξαντληθεί και πολλοί αυτοκινητιστές, που είχαν υπαχθεί στο πρόγραμμα, κατέθεσαν μαζικά αγωγές κατά του υπουργείου, αφού δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα νέα λεωφορεία

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το παραμύθι των Γερμανικών χορηγιών

Ρεπορτάζ της Δημόσιας Γερμανικής Τηλεόρασης που ανατρέπει πολλά απο αυτά που θέλουν να μας πασάρουν οι εγχώριοι  πολιτικοί ταγοί ως δήθεν αλληλεγγύη των συμάχων μας.
Δείτε πως τα πραγματικά ποσά που χορηγούνται στην Ελλάδα είναι υποπολαπλάσια απο όσα ακούμε και πως η Γερμανική Οικονομία επωφελείται απο την κρίση στην Ελλάδα και την πτώση του ΕΥΡΏ.Το ρεπορτάζ παίχτηκε απο την ΝΕΤ χτες 23-03.

Δεν θέλουμε λεφτά μόνον αέρα να ανασάνουμε

«Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ. Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας είναι η ύφεση και τόνισε ότι με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση. Η κ.Μέρκελ δήλωσε ότι αν και έχει διαφορετικές απόψεις με τη ΓΣΕΕ, δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην Αθήνα να ακούσει από κοντά την άποψη των συνδικάτων. «Μπορώ όμως;» ρώτησε για να απαντήσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ: «Θα υπάρξουν κινητοποιήσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η Bild». 
Διαβάστε και το δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κανένα νεότερο για την Κ.Υ.Α.

Πέρασε και αυτή η εβδομάδα και δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη στο θέμα της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εξαίρεση των σιδηροδρομικών απο τα πλαφόν των τακτικών αποδοχών του ενιαίου μισθολογίου που προαπαιτείται για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.Τα περιθώρια στενεύουν αφού έρχονται οι εκλογές που λογικά θα παγώσουν τις Νομοθετικές Πρωτοβουλίες , ενώ πλησιάζει και η ημερομηνία λήξης της μετενέργειας της υπάρχουσας σύμβασης (14.05.2012).
Αντίθετα πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστροφή συναδέλφων που είχαν βρεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας , αφού φαίνεται πως ο κ. Βορίδης θα τηρήσει την δεσμευσή του για τροπολογία που θα προβλέπει την παραπάνω διαδικασία.Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υποδομών υπέγραψε και  την Κ.Υ.Α. για την εξαίρεση όλων των σιδηροδρομικών , αλλά το θέμα κόλλησε στο Υπουργείο Οικονομικών αφού η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προέβλεπε την εξαίρεση ειδικοτήτων ή κλάδων.
Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν θα ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε νεώτερο.

Ο Νίκος Δρίτσας υποψήφιος με τους ανεξάρτητους Έλληνες στην Α΄Αθηνών

Μια ευχάριστη έκπληξη και μια ελπίδα για ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό ,είναι η υποψηφιότητα του συναδέλφου Νίκου Δρίτσα , Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Αθηνών.
Ο Νίκος Δρίτσας ένας απο τους νέους εργαζόμενους και δραστήριους συνδικαλιστές θα διεκδικήσει την είσοδο του στην Βουλή  και ευχή μας είναι επιτέλους να δούμε και κάποιον σιδηροδρομικό στα έδρανα του Κοινοβουλίου , για να εξηγήσει απο πρώτο χέρι στους πολιτικούς άρχοντες αυτού του τόπου την σημασία του σιδηροδρόμου για την ανάπτυξη και άρα την οικονομία της χώρας.
Ευχόμαστε καλή δύναμη στον αγώνα του και καλή επιτυχία στην προσπάθεια του.

Ταξίδι στο χρόνο: Η ιστορία της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου - Κατακόλου

Ο Δήμος Πύργου - τιμώντας μια από τις πιο “χρυσές” σελίδες τής Ελληνικής Ιστορίας – έδωσε κατά το παρελθόν ένα σπουδαίο όνομα σε ένα καθόλου τυχαίο δρόμο και στο μοναδικό πάρκο της πόλης!

Οδός Σιδηροδρόμου Πύργου – Κατακόλου (Σ.Π.Κ.)
- Πύργος Ηλείας -
Πύργος, 22/9/1878. Ένας από τους πιο λαμπρούς δημάρχους των Λετρίνων[2], ο Πέτρος Αυγερινός καλεί στην πόλη το μηχανικό Αλ Στρέιτ και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τον προϋπολογισμό τού κόστους κατασκευής του πρώτου δημοτικού σιδηροδρόμου στη χώρα (!),

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το μηχανοστάσιο Πάτρας μένει χωρίς μηχανοστασιάρχες, κίνδυνος για τον Προαστιακό Πάτρας

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Οργανόγραμμα που σχεδιάζεται μετά την ψήφιση του Κανονισμού Εργασίας ,  προβλέπεται  για την εκμετάλλευση-έλξη η τοποθέτηση 2 μηχανοστασιαρχών στο γραφείο Κιάτου , αφήνοντας το γραφείο Πάτρας χωρίς διοικητική υποστήριξη σε επίπεδο έλξης !
Η επιλογή αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά  αφού ένα από τα πλέον πετυχημένα εγχειρήματα της σημερινής Διοίκησης - Ο Προαστιακός της Πάτρας - θα μείνει ακέφαλος σε επίπεδο εκμετάλλευσης-έλξης με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Και όλα αυτά την ώρα που σχεδιάζεται η επέκταση του Προαστιακού στην Πάτρα   με την επιβατική κίνηση να έχει ανέβει κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο, ενώ ακούγεται ότι υπάρχουν σκέψεις για επαναλειτουργία στο Πύργος - Πάτρα.
Δεν ξέρουμε ποιον συμβουλεύεται η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επεξεργάζεται τέτοιες προτάσεις , ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο και άποψη μας , είναι , ότι αυτές οι προτάσεις  στερούνται στοιχειώδους λογικής.

Κομένα καλώδια ηλεκτροκίνησης μεταξύ Οινόης - Χαλκίδας

Μεγάλα προβλήματα σήμερα στα δρομολόγια Πειραιά - Χαλκίδας αφού κόπηκαν καλώδια ηλεκτροκίνησης στο ύψος του σταθμού Δήλεσι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για αρκετή ώρα.
Επειδή οι μηχανοδηγοί έχουμε δει το έργο πολλές φορές , ελπίζουμε να μην είναι αυτή η αρχή για να ξηλώσουν οι επιτήδειοι όλο το δίκτυο ηλεκτροκίνησης μεταξύ Οινόης - Χαλκίδας.
Γιατί όπου γινόταν η αρχή σε κάποιο σημείο οι καταστροφείς σταματούσαν μόνο όταν ξήλωναν και το τελευταίο μέτρο καλωδίου ηλεκτροκίνησης.

Δελτίο Τύπου ΔΑΚΕ ΠΟΣ

Δημοσιεύουμε σημερινό Δελτίο Τύπου της Γραμματείας  ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τίτλο Αμείλικτες αλήθειες>

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Επιστολή ΠΕΠΕ για λάθος στον υπολογισμό του ποσού της Δικαστικής Απόφασης

Αρκετά λάθη διαπιστώθηκαν έπειτα απο διαμαρτυρίες συναδέλφων στον υπολογισμό του ποσού της δικαστικής απόφασης που καταβλήθηκε στις 16 Μάρτη.
Με σημερινή της επιστολή , η ΠΕΠΕ απευθύνεται στην ΔΟΥ καλώντας τους υπευθύνους να επανεξετάσουν τα δεδομένα ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους τα οφειλόμενα ποσά.
Διαβάστε την επιστολή >

Επίκαιρη ερώτηση ΔΗΣΥ για μετατάξεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις  μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΣΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Θριάσιο- Εμπορευματικό Κέντρο.Μέχρι 18 Απρίλη οι προσφορές.

\Στον «αέρα» βγήκε για μια ακόμα φορά από την ΓΑΙΑΟΣΕ το έργο κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες δημοπράτησης του έργου αποφάσισε στις 15 Μαρτίου να υιοθετήσει τη μέθοδο της ανάθεσης του έργου ύστερα από διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αύριο θα επισκεφτεί την Καρόλου ( Λ. Κανέλλη)

Αύριο στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί περιοδεία και συγκέντρωση στον ΟΣΕ (οδός Καρόλου)
απο την  βουλευτή του ΚΚΕ  Λ. Κανέλλη.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και θα προσπαθήσουμε να παραβρεθούμε για να ενημερώσουμε για το τι θα ειπωθεί.

Δ-ΟΣΕ και μένα μπάρμπα 2ο μέρος (Κουτί της Πανδώρας).ΟΛΗ η χτεσινή εκπομπή

213 Ναι στην νέα δανειακή σύμβαση...

Με την ευρεία πλειοψηφία 213 βουλευτών υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ 79 βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ». Υπο αυτά τα δεδομένα το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο τι τελικά έπραξαν οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.(πίσω στο μαντρί γύρισαν πολλοί επαναστάτες).
Τι συνοδεύει την δανειακή σύμβαση ; Μα φυσικά ΝΕΑ μέτρα.Ήδη χτες γράψαμε για την μείωση του εφάπαξ , ακολουθεί η αξιολόγηση στο Δημόσιο που σαν τελικό στόχο έχει την απόλυση 150 χιλ υπαλλήλων μέχρι το 2015 (ήδη χτες κατατέθηκε νομοσχέδιο για την κατάργηση Οργανισμών-2174 Υπηρεσίες κλείνουν)ενώ και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ χτες κ.Λαγκάρντ δήλωσε πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλότερος από αυτόν της Ισπανίας , Πορτογαλίας αλλά και ....Κροατίας.Καταλαβαίνει λοιπόν και ο πιο αδαής τι μας περιμένει  !

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι νέοι πίνακες Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων – Κ.Β.Α.Ε.

Κοινοποιήθηκαν σήμερα με εγκύκλιο του ΙΚΑ οι νέοι πίνακες Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Η κοινοποιούμενη απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 17 του Ν. 3863/2010, αντικαθιστά εξ ολοκλήρου την παρ. 1 του άρθρου 104 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ..

Την Δευτέρα 26-3 στην Θεσσαλονίκη συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΕΠΕ

Την προσεχή  Δευτέρα 26-3 και ώρα 13.00 στην Θεσσαλονίκη θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΕΠΕ.Κύριο θέμα είναι οι εξελίξεις με την ΣΣΕ και τους κανονισμούς εργασίας.Επίσης θα προγραμματιστεί και πότε θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις αφού το Μάη λήγει η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Το .....2015 η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Μέσα στο 2013 προσδιορίστηκε η ολοκλήρωση των έργων του σιδηροδρόμου στα τμήματα από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό, ενώ η νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων Αθήνας - Θεσσαλονίκης αναμένεται να παραδοθεί στο σύνολό της στην κυκλοφορία, με τη σηματοδότηση και την ηλεκτροκίνηση, τον Δεκέμβριο του 2015. O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε τα εργοτάξια που είναι εγκατεστημένα στη Φθιώτιδα για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα έργα, για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την πορεία τους, αλλά και για να προσδιοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του.

“Τσεκούρι” στο εφάπαξ σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

10% ως και 30% οι μειώσεις ως τα τέλη Μαρτίου
- Πλήττονται όλοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, Ιδιωτικό Τομέα
- Ποιος είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης
Το έγγραφο που έστειλε στα Ταμεία η Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης έχει την ένδειξη εξαιρετικά επείγον και ζητά την άμεση καταγραφή των αποζημιώσεων καθώς αυτές δεν εναρμονίζονται με τις κρατήσεις που έγιναν.

Δ-ΟΣΕ και μένα μπάρμπα Νο 2 ...Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.(κουτί της πανδώρας σήμερα στις 12 το βράδυ στην ΝΕΤ)

Μεγάλα έργα χρονίζουν και έχουν μετατραπεί σε μαύρες τρύπες για τον προϋπολογισμό. Ο ΟΣΕ έχει εκτροχιαστεί εγκαταλείποντας τις ράγες της λογικής. Η Ελλάδα πληρώνει πανάκριβα τα τραίνα που δεν έχει.Πολλοί μιλούν για ελληνική κακοδαιμονία, γραφειοκρατία και κάκιστο Κράτος. Όπως είδατε και στην προηγούμενη εκπομπή, το κράτος και οι λειτουργοί του λειτουργούν μια χαρά και εκσυγχρονιστικά, αλλά όχι για τον ΟΣΕ.
Δείτε πως ένα ολυμπιακό έργο για λογαριασμό του ΟΣΕ ξεκίνησε να κατασκευάζεται μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πως το σκάνδαλο Siemens- ΟΣΕ συναντάει το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Πως ο ΟΣΕ νοίκιαζε τραίνα που θα μπορούσε με τα ίδια λεφτά να αγοράσει.
Πως έκτισαν κτήριο του ΟΣΕ, κόστους ενός εκατομμυρίου και το γκρέμισαν.
Πως «εξαφανίστηκαν» 7.000 βαγόνια.

Ο ΟΣΕ δεν αγκομαχά στις γραμμές γιατί μεταφέρει το βαρύ φορτίο της γραφειοκρατίας, αλλά αυτό της μίζας και της διαφθοράς. 
Το «Κουτί της Πανδώρας»αήμερα στην ΝΕΤ (γύρω στις 12 το βράδυ) ανοίγει για μερικά ακόμη από τα σκάνδαλα που έκαναν τον ελληνικό σιδηρόδρομο, συρμό ελλειμμάτων και διαφθοράς.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ

Ο συνάδελφος ΠομάκηςB. μας έστειλε την συγκρότηση του ΔΣ του ΤΑΝΠΣΕΥ σε σώμα.
Την δημοσιεύουμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο ΔΣ του ταμείου.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής;

Το καλοκαίρι πλησιάζει.Ας λάβουν φέτος έγκαιρα μέτρα οι υπεύθυνοι για τα χόρτα δίπλα στις γραμμές.

Το καλοκαίρι πλησιάζει.Ας φροντίσουν φέτος οι υπεύθυνοι να κοπούν τα χόρτα νωρίς σε όλο το μήκος της γραμμής γιατί σε λίγο θα φτάσουν τα 2 μέτρα.

Η φωτογραφία απο το χώρο διαλογής στο ΜΑΙ.

Πολλές αναφορές είχαν γίνει πέρυσι απο μηχανοδηγούς - ιδιαίτερα στην Β.Ελλάδα- για το φαινόμενο εξαιτίας του οποίου μπορεί να προκληθούν πυρκαγιές  αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα απαραίτητα  μέτρα.

Επίσκεψη Βορίδη αύριο στο Καλίδρομο

Εκλογές έρχονται και για άλλη μια φορά το σιδηροδρομικό γεφύρι της Άρτας θα επισκεφθεί  αρμόδιος Υπουργός Υποδομών.
Οι παλαιότεροι ίσως έχουν χάσει το μέτρημα για το πόσοι Υπουργοί έχουν επισκεφτεί το περίφημο εργοτάξιο (20 και πλέον χρόνια το πρωί το χτίζουν και το βράδυ το γκρεμίζουν).
Για τον σκοπό αυτό προστίθεται αύριο  βαγόνι στο  884 αφού θα υπάρχει  και συνοδεία δημοσιογράφων ( δεν ξέρουμε αν θα είναι μαζί και ο Κ.Βαξεβάνης που αύριο παρουσιάζει το 2ο μέρος για τον ΟΣΕ στο Κουτί της Πανδώρας και είχε εκτενώς αναφερθεί στο έργο) αλλά και φυσικά πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων .
Ευχόμαστε καλό ταξίδι στον Υπουργό Υποδομών και ελπίζουμε , μέχρι να βγούμε στην σύνταξη να έχει ολοκληρωθεί το έργο.(Απο τις αρχές του 1990 που άρχισε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έχουν συνταξιοδοτηθεί εκατοντάδες μηχανοδηγοί).
Μιας και το τρένο θα μηχανοδηγούν  και συνδικαλιστές απο την ΠΕΠΕ( είναι και αυτό μια περίεργη νοοτροπία-όποτε ταξιδεύει η πολιτική ηγεσία του σιδηροδρόμου  ,να μηχανοδηγούν συνδικαλιστές της παράταξης που βρίσκεται στην εξουσία ) , ας καλέσουν τον Υπουργό στα χειριστήρια να του δείξουν τα εκκατομύρια που πληρώθηκαν και χάθηκαν σε τηλεδιοίκηση , ηλεκτροκίνηση. Και κυρίως ας του πούνε γιατί και που χάθηκαν.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Την Πέμπτη 22/03 συνεδριάζει η Διοίκηση της ΠΟΣ

Για την προσεχή Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Διοίκησης της Π.Ο.Σ. όπου κυρίαρχο θέμα θα είναι η υπογραφή ΣΣΕ.
Θυμίζουμε ότι έχει κολλήσει το θέμα της υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για εξαίρεση των σιδηροδρομικών από τα ανώτατα όρια τακτικών αποδοχών , αφού - σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες- τίθεται από το Υπουργείο Οικονομικών θέμα εξαίρεσης ειδικοτήτων και όχι των εταιρειών όπως ζήταγε η Π.Ο.Σ.
Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε προκύψει.

Η Locomotive ΜΑΙ ψάχνει για αντίπαλους!

 Πάνω αρ>δεξιά Χαντάβας ,Καγιάλης ,Γενιδούνιας ,Συριόπουλος
κάτω> Βαρνέλης  , Λαλιώτης , Κλειδαράς , Αλεξανδρής .
.Φήμες κάνουν λόγο για αήτήτη ομάδα με σταλινική πειθαρχία , αδιαπέραστη  άμυνα, βραζιλιάνικο κέντρο και επίθεση φωτιά.
Η Locomotive ΜΑΙ , ψάχνει για αντίπαλους αφού έχει σαρώσει στα τοπικά πρωταθλήματα 5*5.
'Όσοι πιστοί προσέλθετε οι μηχανοδηγοί της Locomotive περιμένουν αντίπαλους !!!!

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Υπολογίζεται ο χρόνος προυπηρεσίας στον Προαστιακό για μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη στο Δημόσιο και άρα κ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απάντηση σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπισαν πάρα πολλοί συνάδελφοι μας που είχαν προϋπηρεσία στον Προαστιακό και  που δεν αναγνωριζόταν  η προηγούμενη εμπειρία τους (παρά μόνο αυτή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ )για την βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη μετά την μετάταξη τους.
Απάντηση στο πρόβλημα  έδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Με την με αρ.2 /2012 Γνωμοδότηση του , το Ά τμήμα στην συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου , γνωμοδοτεί ομόφωνα ότι στον χρόνο για τον οποίο λαμβάνεται υπόψη για την βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη του μεταφερομένου (άρα και του Υπηρετούντα ) προσωπικού σε φορείς υποδοχής πλεονάζοντος προσωπικού,θα πρέπει να  υπολογίζεται και ο χρόνος υπηρεσίας αυτού στην Εταιρεία <<Προαστιακός Α.Ε>>.
Η απόφαση αυτή αποτελεί πιλότο φυσικά και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού στο σκεπτικό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η εργασιακή σχέση του προσωπικού της απορροφουμένης μεταβιβάζεται ως υφίσταται κ ο χρόνος προϋπηρεσίας στην απορροφουμένη λογίζεται ως χρόνος προϋπηρεσίας στην απορροφούσα.
Ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο blogger (από συγκοινωνίες)που μας απέστειλε την απόφαση..

Εξαίρεση απο το εννιαίο μισθολόγιο εργαζομένων ΟΣΥ κ ΣΤΑΣΥ

Και πάλι πρώτοι αποκαλύπτουμε !
Με το ΦΕΚ 699 τεύχος Β , 09/03/2012 εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (Βορίδης - Βενιζέλος) που εξαιρεί απο τα ανώτατα όρια τακτικών αποδοχών τους Οδηγούς και τους Τεχνίτες στον ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ) και τους οδηγούς και τεχνίτες απο την ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες βάζοντας εδώ σαν όρο ότι το όριο των ενταμένων στο κλιμάκιο της  ΥΕ, μπορεί να ισούται πλέον με το όριο της ΜΕ).
Είναι μια πλήρης επιβεβαίωση για όσα έχει γράψει κατά καιρούς το στέκι ότι δηλαδή η εξαίρεση θα αφορά ειδικότητες, όπως άλλωστε ανέφερε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31.12.11.

Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε προκύψει.
Διαβάστε όλο το ΦΕΚ στο http://goo.gl/c9ce3

Ο τουρισμός μπορεί να σώσει τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο

Πολλοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για το μετρικό δίκτυο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τι κανει ;;;;
Εάν είχα το ελεύθερο από τους μετόχους της εταιρίας, θα ξεκινούσα τώρα τουριστικά δρομολόγια και δραστηριότητες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου», εξομολογείται, μιλώντας προς το «Βήμα» έμπειρο στέλεχος της μεταφορικής αγοράς, που αναγνωρίζει σε αυτόν τον κρυμμένο και αφανή πλούτο με τους παλιούς σταθμούς, τις μετρικές ράγες και τα σταματημένα βαγόνια, αναπτυξιακή προοπτική, μέσα από την χρήση αυτής της σπουδαίας παρακαταθήκης που άφησε πίσω της η βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας.

Αποτελέσματα Εκλογών Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων στις συγκοινωνίες είχε χθές εκλογές και σίγουρα τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Έλαβαν ΠΑΣΚΕ 1105 - 5 Έδρες , ΔΑΚΕ 640 - 3 Έδρες  , ΔΑΣ 364- 2 Έδρες , ΕΑΣ 293 - 1 Έδρα,Εργαζόμενοι ΟΣΥ 269 - 1 Έδρα , Πανεργατική 267 - 1 Έδρα , Αντίδραση 213 - 1 Έδρα , Σύνδεσμος Οδηγών 185 - 1 Έδρα, Όραμα 178 - 1 Έδρα ,Ανεξάρτητη Παρέμβαση 139 - 1 Έδρα.
Πηγή etheldrivers.blogspot.com

Επιστολή Μ. Παναγιώτου στο Κουτί της Πανδώρας για το θέμα με τον ΟΣΕ

Ο τ. Αρχιμηχανικός Μ. Παναγιώτου μας έστειλε την επιστολή του , προς τον Κ. Βαξεβάνη , την οποία και δημοσιεύουμε.

Αγαπητέ κ. Βαξεβάνη,
Με αυτή μου την επιστολή, θέλω να σας συγχαρώ για την τόλμη σας ν’ ασχοληθείτε, στις εκπομπές σας στο «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ, με θέματα, που δεν τολμούν άλλοι συνάδελφοί σας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, να θίξουν, γιατί συνδέονται με τεράστια επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, που κλείνουν στόματα και εξαγοράζουν συνειδήσεις.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ πληρώθηκαν τα εκτός έδρας όπως προέβλεπε η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κανονικά καταβλήθηκε όπως είχαμε γράψει και την Δευτέρα η Δικαστική Απόφαση στους δικαιούχους , ενώ δεν έγινε η καταβολή των εκτός έδρας όπως προέβλεπε η εσωτερική εγκύκλιος που είχε αποκαλύψει το στέκι.
Γνωρίζουμε ότι για το θέμα δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση μετά την δημοσίευση μας και ότι υπάρχει προσπάθεια να αλλάξει το σκεπτικό της εγκυκλίου (ψάχνουν τρόπους....).
Ωστόσο και σύμφωνα με τον Νέο Κανονισμό Εργασίας(άρθρο 21 παρ 3 ) , αν  θεωρήσουμε ότι θα ισχύσει τελικά η εργατική Νομοθεσία θα υπάρξουν μεγάλες απαιτήσεις για αναδρομικά αφού η διανυκτέρευση πληρώνεται με το 80% του ημερομισθίου και όχι με 29 Ε που πληρώνεται σήμερα .
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για αυτούς που επέλεξαν και νομοθέτησαν την κατάργηση του ΚΔΑ. 

Κόλλησε η Κ.Υ.Α.;

Κανένα νεότερο δεν υπάρχει γύρω από την υπογραφή της Κ.Υ.Α.(Κοινή Υπουργική Απόφαση ) που αποτελεί προϋπόθεση για την υπογραφή ΣΣΕ.
Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι το θέμα έχει κολλήσει στο Υπουργείο Οικονομικών που δεν δίνει έγκριση αφού θέλει να υπογραφεί ΚΥΑ στο πνεύμα της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Θυμίζουμε ότι η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου στο άρθρο 1 παρ 3 έγραφε  <<Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου καθ’ ύλην Υπουργού μπορεί να εξαιρούνται
κλάδοι ή ειδικότητες των φορέων της υποπαραγράφου 1α από τα ανώτατα όρια μηνιαίων τακτικών αποδοχών>>
Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε προκύψει αφού συνεχίζεται η προσπάθεια.

Επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο - Ολη η μελέτη

Σύνδεση του λιμανιού της Ανατολικής Αττικής με το αεροδρόμιο και την Αθήνα

Την αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρόμου της Λαυρεωτικής, τμήματα του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα, μέσω της σύνδεσης του Προαστιακού με το λιμάνι του Λαυρίου, επαναφέρει εκ νέου στο προσκήνιο το υπουργείο Υποδομών. 

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τελικά αποτελέσματα εκλογών ΠΕΠΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν ΠΑΣΚ 75 (45%) - 7 Έδρες , ΔΑΚΕ 66(40%) - 6 Έδρες , Ενωμένη Κίνηση 25 (15%)- 2 Έδρες.
Για την Π.Ο.Σ. , ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ εκλέγουν από συνέδρους.

Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Σ.τ.Ε.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η ΓΣΕΕ διεκδικώντας την ακύρωση των μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Με εγκύκλιό της προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα τονίζεται πως είναι άμεση η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από...

Κοινή Ανακοίνωση σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ 14.03

Οι συνάδελφοι στην ΣΤΑ.ΣΥ μας στείλαν και δημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων.Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ΣΣΕ -Οργανόγραμμα- εφεδρείες) είναι κοινά και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας.
Την δημοσιεύουμε>
Στην κοινή μας συνεδρίαση (13.03.12) στην οποία συμμετείχαν τα Σωματεία εργα-ζομένων σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) και η Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, συζητήθηκαν διεξοδικά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από τις συνεχείς αλλαγές της ισχύουσας Νομοθεσίας, ιδιαίτερα δε, μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση των Νό-μων 4024/11 και 4046/12 ( δεύτερο μνημόνιο), αλλά και την πράξη 6/28.2.2012 του Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.).

Μ. Βορίδης: Στόχος η επέκταση του Προαστιακού έως το Λαύριο

Την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην επέκταση του προαστιακού έως το Λαύριο εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Νέος Κανονισμός Εργασίας σε ΦΕΚ

Και πάλι το στέκι Αποκαλύπτει πρώτο....

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος Κανονισμός Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο κ. Βορίδης δυστυχώς ΔΕΝ τήρησε τον λόγο του και ΔΕΝ κάλεσε την ΠΕΠΕ για να συζητήσει τα θέματα με τα περιφερειακά μηχανοστάσια.
Διαβάστε τον νέο κανονισμό στο http://goo.gl/0g1oz
Ρεπό από 00.00 έως 24.00 , απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους , κατάργηση γραφείων Δράμας , Βόλου , Πάτρας και άλλα πολλά .Επιστροφή στον μεσαίωνα , ολοκλήρωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ με συν-υπογραφή ΝΔ μέσω του κ. Βορίδη.

Αποτελέσματα εκλογών ΠΕΠΑ

Μόλις μας έστειλαν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΕΠΑ.
Μετα την καταμέτρηση στα τοπικά ψηφοδέλτια (αύριο θα γίνει αυτή για το ΔΣ και την ΠΟΣ ) έλαβαν
 ΠΑΣΚ 75(45%), ΔΑΚΕ 63(38%) , ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ 26(16%), Λευκά 2.

Στη Βουλή ο φάκελος Λιάπη για τον ΟΣΕ

Επάνω στο όνομα του πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, «σκόνταψε» η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με το «φαγοπότι» που συντελέστηκε στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος τη διετία 2005-2007
Η αρμόδια εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, κυρία Πόπη Παπανδρέου, απέστειλε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ο οποίος με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού.Παράλληλα, η ποινική προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται σε ό, τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα της υπόθεσης, καθώς εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κληθούν περίπου 20 στελέχη του Σιδηροδρομικού Οργανισμού, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι.

Όλη η χτεσινή εκπομπή για τον ΟΣΕ (κουτί της πανδώρας)

Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων απέτυχε-και το ΕΣΥ κυλάει στις ίδιες ράγες(από Guardian)

Ένας καλός φίλος μετέφρασε και μας έστειλε το πρόσφατο άρθρο του Guardian  με θέμα την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων στην Μ. Βρετανία (και του εκεί Ε.Σ.Υ.).
Τον ευχαριστούμε θερμά και το δημοσιεύουμε.>
Οι μόνοι που δεν βλέπουν την ανάγκη για κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων είναι κερδοσκοπικές εταιρείες και οι υποστηρικτές τους στο κοινοβούλιο
Toυ Oliver Huitson/10.03.2012
Με τις “μεταρρυθμίσεις” του ΕΣΥ σε πλήρη εξέλιξη, η αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων μάς δίνει σημαντικά μαθήματα. Η Βρετανία έχει τα πιο ακριβά εισιτήρια στον κόσμο.

Οργή - αηδία αλλά και ικανοποίηση γιατί επιτέλους ακούστηκαν ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Οργή και αηδία.Μόνο αυτές οι λέξεις εκφράζουν αυτά που νοιώθει κανείς παρακολουθώντας το σημερινό κουτί της πανδώρας.
Για όλους αυτούς που λήστεψαν ένα οργανισμό.Εργολάβοι παραεργολάβοι , διοικήσεις παραδιοικήσεις και πολιτικάντηδες της δεκάρας που κάλυψαν όλα αυτά τα χρόνια το όργιο διαφθοράς σε βάρος του μέσου.
Ικανοποίηση γιατί επιτέλους βρέθηκε μια εκπομπή να αποκαλύψει αυτά που ζούμε όλοι οι σιδηροδρομικοί , μια εκπομπή που δεν αναλόθηκε στα τετρημένα αλλά αναφέρθηκε σε αυτά που πραγματικά εδώ και δεκαετίες απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο σαν μέσο.
Η εκπομπή συνεχίζεται την άλλη εβδομάδα αποκαλύπτωντας την σχέση Siemens - ΟΣΕ.
Θα βρούμε και θα αναρτήσουμε το πρώτο μέρος.
Συγχαρητήρια στον Κώστα Βαξεβάνη και την δημοσιογραφική του ομάδα.Απέδειξαν για άλλη μια φορά τι σημαίνει πραγματικά να κάνεις δημοσιογραφία.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Α. Σπηλιωτόπουλος( και πάλι) για ΟΣΕ

Εκλογές έρχονται και  η λεγόμενη νέα γενιά βουλευτών  της ΝΔ , που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις (τομεάρχης παιδείας) ασχολήθηκε και πάλι με τον ΟΣΕ λέγοντας πως ένα απο τα  λάθη  της Κυβέρνησης Καραμανλή ήταν ότι δεν προχώρησε άμεσα στην εξυγιανσή του.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή του Ν. Κιουτσούκη που με γραπτή του δήλωση κάλεσε κάποιον ...να τον μαζέψει.
Οι συνεργάτες του Άρη Σπηλιωτόπουλου ανταπαντώντας σε διάφορα blogs και site  τόνιζαν ότι «ο πρώην υπουργός το μόνο που έκανε ήταν να υπενθυμίσει την βούληση της κυβέρνησης Καραμανλή η οποία είχε ανάψει το πράσινο φως στον τότε υπουργό Κ. Χατζηδάκη να προχωρήσει άμεσα στην εξυγίανση του ΟΣΕ αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων με την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, αυτή η προσπάθεια σταμάτησε». Σημειώνουν επίσης πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή μίλησε για την ανάγκη εξυγίανσης του ΟΣΕ.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια. Τον Σεπτέμβριο του 2011(29/9) είχε δηλώσει σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου (real fm ) μπλέκοντας το χαράτσι της ΔΕΗ με τα ελλείματα του ΟΣΕ  ότι αν είχε αποκρατικοποιηθεί ο ΟΣΕ θα γλίτωναν με το 1 δις που κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο οι πολίτες το μισό χαράτσι της ΔΕΗ!Χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ΟΣΕ τότε και αμαρτωλή επιχείρηση.
Διαβάστε τις τότε δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου και τις σημερινές του Ν. Κιουτσούκη>

Καμμία πρόσληψη για το 2012 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ...

Κάνοντας το καθημερινό μας πέρασμα απο την Διαύγεια ( η μόνη σωστή κίνηση για διαφάνεια  , αφού όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στο Διαδίκτυο και μπορεί εύκολα να ελέγξει κάποιος τις Διοικήσεις ) βρήκαμε την επιστολή του κ. Ζηλιασκόπουλου που πληροφορεί το Υπουργείο Υποδομών ότι για  το 2012 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει προγραμματίσει καμία πρόσληψη.
Και γιατί να προγραμματίσει θα λέγαμε εμείς , αφού κάνει την δουλειά της με την πληρωμή αναπαύσεων.
Αν και το 2012 δεν ανανεωθεί ο κλάδος και υποθέσουμε ότι προσλήψεις θα γίνουν το 2013 μαζί με τον χρόνο που θα χρειαστεί για να εκπαιδευτούν , είναι ζήτημα αν το 2014 θα έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον απαραίτητο αριθμό μηχανοδηγών  για να εκτελεί  το μεταφορικό της έργο.
Ευκολότερος δρόμος για να ανοίξει ο δρόμος στους ιδιώτες (ιδιαίτερα στις εταιρείες που περιμένουν στα βόρεια συνορά μας) ΔΕΝ υπάρχει.
Η ΠΕΠΕ τα βλέπει αυτά ; Γιατί επιτρέπει την πληρωμή αναπαύσεων;Ποιο θα είναι το μέλλον του κλάδου σε μια αποδυναμωμένη απο παραγωγικό προσωπικό και μοιραία συρικνωμένη  ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Kαλά και ωραία τα εξώδικα για την επιστροφή των μετατασόμενων (που όλοι απαιτούμε) αλλά ποιανού το αυτί θα ιδρώσει όταν πληρώνονται 300 και 400 ρεπό το μήνα στην έλξη;
Μήπως τελικά κοροιδεύουμε τον εαυτό μας ;
Διαβάστε την επιστολή του κ. Ζηλιασκόπουλου>

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

H νέα εγκύκλιος με την κατάργηση της διαιτησίας της μονιμότητας και της μετενέργειας των ΣΣΕ

Αύριο  θα δημοσιεύσουμε ολόκληρη την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακες σχέσεις και αποτελεί αποτέλεσμα του λεγόμενου Μνημόνιου 2 που ψήφισαν τα 2 μεγάλα κόμματα.(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).
Κατάργηση της μετενέργειας , της διαιτησίας , της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, μειώσεις μέχρι 22% με την λήξη των κλαδικών συμβάσεων , 32% για τους νέους (αντέχουν ) και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα.
Πάρτε μια πρώτη γεύση ...απο τα 3 καυτά άρθρα (2.3.5) που ουσιαστικά αποτελούν και τον βασικό πυρήνα της εγκυκλίου.Μέχρι πότε θα ισχύει ; Όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 μέχρι να σωθούμε!!!!!

Δ-ΟΣΕ και μένα μπάρμπα»

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει τον φάκελο ΟΣΕ. Για τα τρένα που ‘φύγαν, χαραμίζοντας στις ράγες τους εκατομμύρια ευρώ.(Στην εκπομπή έχει μιλήσει κ ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΕ).

Οι διοικήσεις του ΟΣΕ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δημιούργησαν έναν οργανισμό που κινήθηκε πάνω στις ράγες του παραλόγου. Από την μία η εγκατάλειψη και από την άλλη τα μεγάλα έργα. Από την μία τα χρέη και από την άλλη οι ακριβές επενδύσεις.

Δεν μας είχαν περάσει ακόμα στα ΒΑΕ !!!!

Όπως είναι γνωστό σε όλους , με το ΦΕΚΒ 2778/02.12.2011 (Εκ παραδρομής είχαμε γράψει 2278...κλικ στοhttp://goo.gl/lgoqZ  για να διαβάσετε το ΦΕΚ ) ο κλάδος της έλξης και το επάγγελμα του μηχανοδηγού έχει ενταχθεί στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.
Όλοι το ξέρουν εκτός από την Δ/νση Προσωπικού που ακόμα δεν έχει στείλει το σχετικό έγγραφο στις Οικονομικές Υπηρεσίες και στο Λογιστήριο προκειμένου να αλλάξει ο κωδικός ασφάλισης των μηχανοδηγών στο ΙΚΑ.
Έπειτα από σημερινές ενέργειες (μας ενημέρωσε το μέλος του ΔΣ , Γενιδούνιας Κώστας ) θα σταλεί το σχετικό έγγραφο και οι κρατήσεις θα είναι και αναδρομικές (περίπου 2% παραπάνω ) αφού η ένταξη του κλάδου ισχύει απο 01.01.2012.
Εννοείτε ότι δεν φέρουν την ευθύνη οι συνάδελφοι που εκτελούν οδηγίες , αλλού είναι το πρόβλημα.

Στο Υπουργείο Οικονομικών η ΚΥΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εξαίρεση των σιδηροδρομικών  αλλά και άλλων εξειδικευμένων ειδικοτήτων , έχει υπογραφεί την Παρασκευή απο τον Υπουργό Υποδομών κ.Βορίδη και βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου για υπογραφή.
Το στέκι θα ενημερώσει άμεσα για οτιδήποτε νεώτερο.

Έτοιμο το πρόγραμμα μαθητείας των 13 βοηθών.

Έτοιμο είναι το πρόγραμμα μαθητείας των 13 συναδέλφων βοηθών μηχανοδηγού.Η μαθητεία θα διαρκέσει 134 εργάσιμες ημέρες (352 ώρες θεωρία και στατική εκπαίδευση και 704 ώρες πορεία) και θα περιλαμβάνει όλο το τροχαίο υλικό αλλά και εκπαίδευση στις σήραγγες κτλπ.
Έχουν επιλεγεί οι εκπαιδευτές από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και απομένουν οι τελικές υπογραφές από τις αρμόδιες Διευθύνσεις και κάποιες εκκρεμότητες με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που επιδοτούν μέρος του ποσού που θα ξοδευτεί για την εκπαίδευση.
Ελπίζουμε να μην καθυστερήσουν να δώσουν τις τελικές υπογραφές οι αρμόδιες Διευθύνσεις για ένα θέμα που  έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά.

Κανονικά η πληρωμή της δικαστικής απόφασης

Στις 16 Μαρτίου με την εξόφληση θα καταβληθεί οριστικά  η δικαστική απόφαση.Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΠΟΣ για έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να υπογραφεί νέα ΣΣΕ.
Θα ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε προκύψει.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι κερδοσκόποι συνεχίζουν τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα....

Αποφασισμένα να αναγκάσουν την Ελλάδα να αποπληρώσει στο ακέραιο τα ελληνικά ομόλογα, που έχουν στην κατοχή τους, εμφανίζονται ορισμένα αντισταθμιστικά ταμεία (hedge funds), σε μια εξέλιξη, που κλιμακώνει την αντιπαράθεση των ελληνικών αρχών με τους κερδοσκόπους των αγορών.Το "όπλο" στα χέρια των hedge funds δεν είναι άλλο από ένα νομικό "παραθυράκι", βάσει του οποίου, όπως υποστηρίζουν, μπορούν να αποδείξουν ότι η Αθήνα έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών.Όπως ανέφερε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ένα συγκεκριμένο ομόλογο, που έχει εκδοθεί από τον ΟΣΕ με την εγγύηση του δημοσίου, περιλαμβάνει ρήτρα, η οποία επιτρέπει στους ομολογιούχους να ισχυρίζονται πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εάν προσπαθεί να αλλάξει τους όρους.

Στα 140 το Δομοκός - Θεσσαλονίκη

Έπειτα απο 1 μήνα και με έγγραφο το οποίο κοινοποιείται στο προσωπικό έλξης απο τους ακραίους σταθμούς , άλλαξε και πάλι η μέγιστη ταχύτητα μεταξύ Δομοκού - Θεσσαλονίκης.
Η προβλεπόμενη μέγιστη ταχύτητα πλέον είναι τα 140 χλμ/ώρα.
Δεν το σχολιάζουμε γιατί μπορεί να ξεφύγουμε.Απλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η καταγεγραμμένη αποψή μας  ότι η εκμετάλευση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ανοργάνωτη και σίγουρα  χωρίς διαδικασίες.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το στέκι πήγε στο εργοστάσιο στην Λεύκα !


Έπίσκεψη απο το στέκι  σε μια απο τις μεγαλύτερες μονάδες συντήρησης και επισκευής τροχαίου υλικού στα Βαλκάνια με φωτογραφίες απο μηχανήματα που κοστίσαν εκκατομύρια και θα μπορούσαν να καταστήσουν το εργοστάσιο στην Λεύκα  κεντρική επισκευαστική μονάδα!
Ένα αφιέρωμα που θα αποδείξει πως ο ΟΣΕ μπορεί αλλά δεν τον αφήνουν! (Μαζί με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και οι ξεπερασμένες νοοτροπίες διαφόρων παραγόντων)
Μια ζωντανή απόδειξη  για την χρησιμότητα των μηχανεργοστασίων που έχουν βαλθεί να εκποιήσουν.
Δείτε το πλούσιο υλικό που μαζέψαμε.Φωτογραφίες απο την επίσκεψη μας σε ένα απο τα μηχανεργοστάσια που θέλει να εκποιήσει η πολιτική ηγεσία , αρνούμενη την πραγματικότητα.
Η συντήρηση εδώ είναι αποδεδειγμένα οικονομικότερη και σαφώς ποιοτική!

Η Ελληνική Τραγωδία

*Απο το koutipandoras.gr
Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για την υλοποίηση του PSI+ από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και την ενεργοποίηση (με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου) των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) είχαμε εξελίξεις από τον ISDA. Συγκεκριμένα ο ISDA ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ 9 Μαρτίου ότι θεωρεί την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) για τα ομόλογα που διέπονται από Ελληνικό Δίκαιο ως πιστωτικό γεγονός (Credit Event).

Σιδηροδρομική Εγνατία...Ξανά

 *Απο την σημερινή Έρευνα....
Μετά από μια μικρή παύση, έρχεται ξανά στο προσκήνιο το θέμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, λόγω κυρίως ομάδας Ράϊχενμπαχ…
Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε πως μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί αμέτρητες ημερίδες για την αναγκαιότητα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, εξετάστηκαν σε εύρος μέσα από ακριβά για τον Έλληνα φορολογούμενο συνέδρια τα οφέλη που θα προκύψουν για τις περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

We blame you!

Aπο τον Α.Ιωαννίδη.... Απλά διαβάστε το!
We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.
Τι να απαντήσω; Τι να του πω; Πως οι αποικιοκράτες παππούδες του συμπεριφέρονταν στους Kύπριους δικούς μου σαν να ήταν ζώα, επειδή ήταν βοσκοί και δεν είχαν μπάτλερ; Πως η βασίλισσά του, αυτή η γιαγιά με τα καταπληκτικά καπέλα, όταν ήταν νέα υπέγραφε με το χέρι της θανατικές καταδίκες παιδιών 19 και 20 χρονών που πάλευαν να ελευθερώσουν τον τόπο τους;

Aναστολή δρομολογίων λόγω ....έργων στον Προαστιακό

Είχαμε ξαναγράψει ότι θα ανασταλούν τα τελευταία δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνας για 2 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν έργα ηλεκτροκίνησης (που θα έπρεπε να είναι ολοκληρωμένα εδώ και καμιά 5ετία).
Σήμερα βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ....Διαβάστε την>

Ανακοίνωση ΣΕΚ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΣΕΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚ
Δύο μήνες πέρασαν και τα σοβαρά προβλήματα των σιδηροδρομικών παραμένουν άλυτα.
1.- Το ζήτημα των απολύσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα με δεκάδες σιδηροδρομικούς από τη μία, να βρίσκονται στην ανασφάλεια της απόλυσης και από την άλλη να πληρώνονται με το 60% των αποδοχών τους.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Εκτός η τηλεδιοίκηση μεταξύ Αθήνας - Οινόης.

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στην Υποδομή και την Κυκλοφορία.
Μετά το ΣΚΑ που έχει τεθεί εκτός εδώ και 2 μήνες (και την επαναλειτουργία της Λυκότρυπας και του σημείου 0 ) στον Προαστιακό Αθήνας ,βγήκε εκτός και η τηλεδιοίκηση μεταξύ Αθήνας - Οινόης.
Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί Αφιδνών και Αυλώνα.
Φυσικά αυτά είναι ψηλά γράμματα για τους υπεύθυνους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που στρογγυλοκάθονται στην εμπειρία των μηχανοδηγών αδιαφορώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό έλξης.
Το φωνάζουμε εδώ και καιρό.Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στην κυκλοφορία και τα χειρότερα είναι ζήτημα χρόνου να έρθουν.Και δεν μιλάμε για καθυστερήσεις που πλέον πλησιάζουν την μια ώρα σε όλα τα αρτηριακά τρένα.
Ας ελπίσουμε να τα προλάβουν ΑΝ ξυπνήσουν κάποια στιγμή.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ερώτηση στην Βουλή για την εξαίρεση των ομολόγων ΔΕΚΟ απο το PSI

ΔΕΝ εξαιρούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων που πληρώθηκαν με εισφορές εργαζομένων και εξαιρούν αυτά των ΔΕΚΟ ! Πολύ περίεργη υπόθεση.....
Στη Βουλή έρχεται το ζήτημα της εξαίρεσης από τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) για το PSI, των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις ΔΕΚΟ και τα οποία έχει εγγυηθεί το Δημόσιο.
Τα συγκεκριμένα δάνεια περιέχονται στη λίστα προς ανταλλαγή, αλλά δεν προβλέπεται γι' αυτά η ενεργοποίηση των CACs, όπως για τα υπόλοιπα ομόλογα.
Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα, κάνει λόγο για ανεξήγητη εξαίρεση από τη διαδικασία του υποχρεωτικού «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων συγκεκριμένων τίτλων του ελληνικού δημοσίου, αξίας 7,9 δισ. ευρώ.

Ο Α. Χατζηστεφάνου στο ΜΑΙ !

Για τις ανάγκες της παραγωγής Catastroika βρέθηκε στο ΜΑΙ ο δημιουργός του
http://www.debtocracy.gr/  Άρης Χατζηστεφάνου.
Το catastroika θα αναφερθεί ,όπως βλέπει κάποιος και στο trailer , στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων στην Μ. Βρετανία  και στα ολέθρια αποτελεσματά της  κάνοντας  αναφορά σε όσα σχεδιάζονται για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Ελλάδα. 
Την Τρίτη 13 Μαρτίου οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika διοργανώνουν συναυλία ενίσχυσης στο Gagarin. Μαζί τους ο B.D Foxmoor (Active Member), ο Σπύρος Γραμμένος, οι Dagobah System.  Συντονίζει μουσικά o ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Καμπούρης... και η παρέα αναμένεται να διευρυνθεί σύντομα..Το στέκι θα είναι εκεί!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο ΣτΕ για τα εργασιακά

Η Γ.Σ.Ε.Ε. καταθέτει άμεσα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τέθηκαν σε ισχύ σειρά πρωτοφανών και βάναυσων αντεργατικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης.

Νέο ΦΕΚ σχετικό με την άδεια μηχανοδήγησης

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ(ΦΕΚ 250/13.02.2012)
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:
α) του άρθρου 14 παράγραφος 1 του Ν. 3911/2011(ΦΕΚ Α΄/12) «Πιστοποίηση μηχανοδηγών και άλλες διατάξεις».
β) του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 36/2010 της Επιτροπής της 3ης Δεκεμβρίου 2009 «σχετικά με τα κοινοτικά υποδείγματα αδειών μηχανοδηγού, συμπληρωματικών πιστοποιητικών, επικυρωμένων αντιγράφων συμπληρωματικών πιστοποιητικών και εντύπων αίτησης για άδειες μηχανοδηγού, σύμφωνα με την οδηγία 2007/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου» (ΕΕ L
13/1 της 19−1−2010), ανακοινώνει ότι:

Τρέχουν και δεν φτάνουν με τις αποζημιώσεις εκτός έδρας!

Όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποδάρια λέγαν οι σοφοί προγονοί μας.
Αυτό ισχύει και για τους φωστήρες που σκέφτηκαν επεδίωξαν λυσαλέα και κατάφεραν τελικά  να καταργήσουν τον ΚΔΑ, εξισώνοντας μισθολογικά  τους μηχανοδηγούς με τους υπαλλήλους γραφείου(τους οποίους σεβόμαστε και τιμούμε- αλλού είναι η στοχευσή μας).
Τώρα απλά τρέχουν και δεν φτάνουν προσπαθώντας να καταλάβουν την κεραμίδα που τους βρήκε με τα εκτός έδρας !!!!! (παρεπιμπτόντως στον ΟΣΕ η εγκύκλιος ήδη εφαρμοζόταν απο ότι έχουμε μάθει ....)

Ευκαιρία η τροπολογία για την επιστροφή των μετατασόμενων !

Μεγάλη ευκαιρία για την επαναφορά των εν ενεργεία υποχρεωτικά μετατασόμενων μηχανοδηγών , αλλά και όσων εξαναγκάστηκαν σε οικειοθελή αίτηση είναι η τροπολογία που θα καταθέσει ο Υπουργός Υποδομών για την επιστροφή των συναδέλφων που εντάχθηκαν σε  καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Η ΠΕΠΕ θα πρέπει να επιδιώξει να ενταχθούν σε αυτήν και οι παραπάνω συνάδελφοι μας μηχανοδηγοί η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Καλύτερο επιχείρημα απο τις 4247  μέρες ανάπαυσης και τις 10267 μέρες άδειας που οφείλονταν στο προσωπικό έλξης την 31.01.2012 δεν υπάρχει!
Είμαστε σίγουροι ότι η ΠΕΠΕ θα επιδιώξει και την επανένταξη των συναδέλφων μας !
Ο κ .Βορίδης θα πρέπει για άλλη μια φορά να πράξει το αυτονόητο.
Αυτό που αρνούνταν να εξετάσουν καν οι προκατοχοί του !

Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την σημερινή συναντηση της ΠΟΣ- Νεότερα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί μετά την σημερινή συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Βορίδη.
Ο Υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι θα καταθέσει τις επόμενες μέρες τροπολογία για την επαναφορά των συναδέλφων που τέθηκαν σε καθεστώς εργασιακής εφερδρείας , τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος για την υπογραφή ΣΣΕ (μαζί με Κ.Υ.Α.) εφόσον τηρούνται οι όροι και προυποθέσεις οικονομικού περιεχομένου που αναφέρονται στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31.12.2011 ενώ για το θέμα των μηχανοργωστασίων είπε ότι δεν γνωρίζει αν η σημερινή Κυβέρνηση θα προλάβει να προσωρήσει κάτι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα , λέγοντας πως η πίεση απο την Ευρώπη αφορά την δημιουργία ΔΕΚΟ συντήρησης του τροχαίου υλικού.(στα πρότυπα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Στο συγκεκριμένο θέμα η απάντηση της ΠΟΣ ήταν πως ο τομέας συντήρησης τροχαίου υλικού του ΟΣΕ  με την ποιότητα της παρεχόμενης εργασίας (η οποία είναι και η πλέον ανταγωνιστική οικονομικά) μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει στις σημερινές συνθήκες.

Κάλεσμα Σουρμελή Ν. για την σημερινή συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Βορίδη

Γράψαμε και την Παρασκευή ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Βορίδη , συνάντηση στην οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και η θέση της Κυβέρνησης γύρω απο τα φλέγοντα και ανοικτά ζητήματα στον Σιδηρόδρομο.ΣΣΕ, εργασιακή εφεδρεία(αναστολή εφεδρειών),μηχανεργοστάσια.
Δημοσιεύουμε και την επιστολή(Ανακοίνωση - κάλεσμα) που μας απέστειλε ο συνάδελφος Σουρμελής Ντ. , μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ με αφορμή την σημρινή συνάντηση.
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ      

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αφιερωμένη σε αυτούς που θέλουν αποκρατικοποιήσεις ! Το στέκι τις στηρίζει !


Η εγκύκλιος για τις μετακινήσεις!

Την Παρασκευή δημοσιεύσαμε τις αλλαγές που επέρχονται στον τρόπο πληρωμής των μετακινήσεων  προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
Δημοσιεύουμε σήμερα  και την εγκύκλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την οποία ξεκάθαρα προκύπτει ότι οι μηχανοδηγοί δικαιούνται αποζημιώσεις εκτός έδρας ενώ στην διανυκτέρευση προκύπτει και το επιπλέον ποσό των 10 Ε.
Αυτό που απομένει είναι η υλοποίηση απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ της απόφασης της , η οποία θα πρέπει να  έχει και αναδρομιική ισχύ.
Eλπίζουμε να μην αρνηθεί τα αυτονόητα η εταιρεία.
Τέλος, αυτό είναι ένα καλό μάθημα για όλους  αυτούς που στην ψήφιση του 3891 ζητούσαν επιτακτικά την κατάργηση του ΚΔΑ.Ενός κανονισμού που είχε θεσπιστεί απο το 1926.
Τότε που η λογική κυριαρχούσε και όχι η λογική του παραλόγου που θέλαν να επιβάλουν οι γραφειάδες.Ίσως γιατί αυτοί δεν ξέρουν πως είναι να κάνεις 500 χλμ την μέρα, κάθε μέρα.

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση....

Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ

To ΔΝΤ μας βοηθάει να σωθούμε .....
Νέες, επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων,

Τραγωδία στην Πολωνία - 15 οι νεκροί απο τη σύγκρουση τρένων

Ενα απο τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστηχήματα των τελευταίων ετών στη χώρα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββατου.Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων τα οποία βρέθηκαν στην ίδια γραμμή στο Σεσοτσίνι της νότιας Πολωνίας.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Siemens τέλος......Η ξεφτίλα ενός σάπιου συστήματος συνεχίζεται!

Και τι έγινε αν πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αν εκκατομύρια ευρώ χάθηκαν και πολλαπλάσια δαπανηθηκαν σε έργα που ποτέ δεν τελείωσαν.
Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν πάμε σε εκλογές.Και πότε θα βρει καλύτερη ευκαιρία το σάπιο πολιτικό σύστημα και ότι το συνοδεύει τα τελευταία 37 χρόνια να ξεπλύνει τις βρωμιές του;
Το ελληνικό κράτος παραιτείται από αστικές απαιτήσεις, αλλά και διοικητικά πρόστιμα κατά της εταιρείας και στελεχών της και σε αυτή την παραίτηση περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις οργανισμών του ελληνικού Δημοσίου. Αλήθεια πόσα έχασε ο ΟΣΕ απο επαχθείς συμβάσεις θα μάθουμε ποτέ ;
 Συγγνώμη από τη Siemens, 700 νέες θέσεις εργασίας, 170 εκ. ευρώ (και 100 υποτροφίες) περιλαμβάνει η συμφωνία του ελληνικού κράτους με τη γερμανική εταιρεία, που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία «έκλεισε οριστικά» την Πέμπτη το βράδυ.

Υπεγράφη το Οργανόγραμμα και ο νέος Κανονισμός;

Μας μετέφεραν ότι υπογράφτηκαν το οργανόγραμμα και ο νέος Κανονισμός Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και στον ΟΣΕ απο τον Υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη.Αν ισχύει κάτι τέτοιο και αν δεν έχουν γίνει οι αλλαγές που είχε προτείνει η ΠΟΣ αλλά και η ΠΕΠΕ (η οποία είχε ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον κ. Βορίδη ενώ και ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα ακούσει τις απόψεις του σωματείου των μηχανοδηγών) θα πρόκειται  για αρνητικότατη εξέλιξη και για  περιφερειακά μηχανοστάσια αλλά και για τους κανονισμούς που πλέον θα θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.
Θα ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε νεώτερο.

Αλεξανδρούπολη - Βόλος.Μια χαμένη ευκαιρία (σιδηροδρομικής) ανάπτυξης

Μάθαμε ότι τελικά και λόγω κωλυσιεργιών των Υπηρεσιών(αναφορικά με ρυθμίσεις στην κυκλοφορία) αλλά και προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τα τελωνεία στον Έβρο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχασε το μεταφορικό έργο, το οποίοι ανέλαβαν οι Βουλγαρικοί Σιδηρόδρομοι.
Αυτή είναι και η τελική αφορμή για να αναδείξουμε το θέμα των χαμένων ευκαιριών για ανάπτυξη που όλοι επιζητούν αλλά κανείς δεν μπορεί να φέρει(ή δεν ξέρει πως να την δημιουργήσει).Και όταν μιλάμε για ανάπτυξη μιλάμε για μια έννοια συνδεδεμένη με το σιδηρόδρομο, που αποτελούσε το εργαλείο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η πρώτη βιομηχανική επανάσταση και σήμερα αποτελεί το πλέον πράσινο μέσο ανάπτυξης γύρω από το οποίο χτίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας.Πόλεις όπως ο Βόλος και η Αλεξανδρούπολη αποτελούν παραδείγματα χαμένων ευκαιριών ανάπτυξης.Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις πόλεις η ανεργία είναι στο κόκκινο και ο σιδηρόδρομος εγκαταλελειμμένος....

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΝΟΜΙΜΗ η απεργία των Ηλεκτροδηγών στην ΣΤΑ.ΣΥ!

Τα ελληνικά δικαστήρια επιτέλους πέρνουν την απόφαση να γκρεμίσουν το συνονθύλευμα των αντεργατικών και αντισυνταγματικών Νόμων της παράνομα διορισμένης Κυβέρνησης Παπαδήμου(ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) και να κόψουν τον τσαμπουκά σε Διοικήσεις που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ΑΠΕΡΙΨΕ την  αγωγή της Εταιρείας (ΣΤΑ.ΣΥ) κατά των σωματείων ηλεκτροδηγών.
Οι συνάδελφοι μας στείλανε πριν από λίγο την ανακοίνωση τους και την δημοσιεύουμε!
Συγχαρητήρια από εμάς και καλή δύναμη στην συνέχεια του αγώνα τους.Θυμίζουμε ότι η χτεσινή κινητοποίηση αφορούσε την Υπογραφή ΣΣΕ απο τα σωματεία των ηλεκτροδηγών.
Διαβάστε την ανακοίνωση των σωματείων.>

Την Δευτέρα κρίσιμη συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Βορίδη για την υπογραφή ΣΣΕ

Την Δευτέρα 5/3 το μεσημέρι πραγματοποιείται κρίσιμη συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο ΟΣΕ καθώς και την έκδοση ΚΥΑ που προαπαιτεί η ΣΣΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αμοιβές στον σιδηρόδρομο έχουν μειωθεί περισσότερο από 45% τη τελευταία διετία και σύμφωνα με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε από την Κυβέρνηση στις 31.12.2011 πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση)των σιδηροδρομικών από τα πλαφόν του μισθολογίου του Δημοσίου.
Το θέμα είναι αν η Κυβέρνηση έχει την πραγματική βούληση να πραγματοποιήσει όσα Νομοθετεί και αν τελικά πρόθεση των Κυβερνώντων είναι  η διατήρηση των συλλογικών  συμβάσεων.(γιατί με διαρροές  πολλά  κυβερνητικά στελέχη τελευταία παρακινούν για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων).
Την Δευτέρα οι σιδηροδρομικοί θα μάθουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Το στέκι αποκαλύπτει και αλλάζει την λογική πληρωμής των διανυκτερεύσεων και των μετακινήσεων των μηχανοδηγών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε  απο το  μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ  Γενιδούνια Κώστα 
    Αλλάζει όλη η λογική για την αποζημίωση των μηχανοδηγών , τόσο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις (διανυκτερεύσεις )όσο και για τις ημερήσιες αποζημιώσεις λόγω μετακινήσεων του προσωπικού έλξης (αλλά και όλων των εργαζόμενων σε ΝΠΙΔ).
    Σύμφωνα με την αρ. ΕΓΔΕΚΟ 966/20.05.2011 εγκύκλιο και την με αρ. 36580/002/06.05.2011/ΓΛΚ εγκύκλιο αλλά και τις διατάξεις του άρθρου 45 του Ν.3943/2011 (ΦΕΚ66α) ορίζεται ότι η αποζημίωση των μετακινουμένων Υπαλλήλων του Δημοσίου με εντολή Υπηρεσίας, εφαρμόζονται ΚΑΙ για τους Υπαλλήλους ΝΠΙΔ (άρα και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αλλάζει όλο το πλαίσιο των μετακινήσεων εντός και εκτός έδρας , ενώ σημαίνει ότι οι μηχανοδηγοί θα πρέπει να αποζημιώνονται για τις μετακινήσεις με βάση τις ΝΕΕΣ κανονιστικές διατάξεις.
    Αναλυτικότερα >

    Αμοιβή εκτός έδρας- διανυκτέρευσης

    Είναι γνωστό ότι οι μηχανοδηγοί κάνουμε πολλές διανυκτερεύσεις , ιδιαίτερα όσοι εργαζόμαστε στο ΜΑΙ.Είναι επίσης γνωστό ότι ο ΚΩΕΑΠ έχει καταργηθεί.Η διανυκτέρευση πληρώνεται από την Υπηρεσία μόλις 29 Ευρώ ενώ θα έπρεπε να καταβάλλεται το 80% του ημερομισθίου αν πληρωνόμαστε με βάση την εργατική νομοθεσία!
    Το θέμα της αποζημίωσης εκτός έδρας τέθηκε και στην τελευταία συνάντηση με τον ΔΙΚΑΜ απο τον συνάδελφο Γενιδούνια που μας το έστειλε.
    Η Εργατική Νομοθεσία (από εκεί πλέον καθορίζονται μετά την τελευταία ΣΣΕ οι αποζημιώσεις ) λέει ότι <<Ο εργοδότης που απασχολεί προσωρινά έναν εργαζόμενο εκτός έδρας, δηλαδή σε άλλο τόπο, οφείλει, εκτός των οδοιπορικών εξόδων και πρόσθετη αποζημίωση, δηλαδή ένα επιπλέον ημερομίσθιο ή το 1/25 του μισθού για κάθε διανυκτέρευση.
    Αν ο εργοδότης παρέχει τροφή και στέγη οφείλει το 1/4 της παραπάνω αποζημίωσης εάν όμως παρέχεται μόνο τροφή καταβάλλεται το 1/2 της αποζημίωσης και αν παρέχεται μόνο κατοικία τα 4/5 της αποζημίωσης. Αυτονόητο είναι ότι και ως προς αυτό υπερισχύουν τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.Τα ως άνω ορίζονται στην υπ' αριθ. 21091/2090/3.8.1946 κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών.
    Αν στο διάστημα που ο εργαζόμενος βρίσκεται εκτός έδρας συμπέσουν Κυριακή ή εξαιρετέα αργία

    Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

    Δήλωση Προέδρου ΔΑΚΕ κ Γεν. Γραμματέα Γ.Σ.Ε.Ε. Ν. Κιουτσούκη

    Εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΔΑΚΕ Ι.Τ.-αν όχι όλους- αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση και την ανάγκη να πω ΕΥΓΕ και να ευχαριστήσω από καρδιάς τους βουλευτές, που παρ’ όλες τις πιέσεις παρέμειναν προσηλωμένοι στις θέσεις τους και καταψήφισαν ή δεν ψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο ΔΙΑΛΥΣΗΣ της κοινωνίας.

    Nέο εξώδικο της ΠΕΠΕ για τις Η/Α Siemens

    Νέα εξωδική διαμαρτυρία της ΠΕΠΕ για τις Η/Α Siemens.
    H ΠΕΠΕ επανέρχεται στο θέμα μετά το εξώδικο της 12ης Δεκεμβρίου 2011 (http://mixanodigoiose.blogspot.com/2011/12/siemens_13.html) ζητώντας ορισμό ανεξάρτητης αρχής για τη διερεύνηση του ζητήματος ενώ στηλιτεύει την απόφαση των Υπευθύνων  να υιοθετήσουν την μη αποτελεσματική, οικονομικά βλαπτική και εμβαλωματική λύση του περιορισμού της ταχύτητας των αμαξοστοιχιών.
    Διαβάστε το εξώδικο της ΠΕΠΕ >

    Εξώδικο ΠΕΠΕ για εσωτερικές μετατάξεις

    Η ενέργεια αυτή γίνεται έπειτα από την ενημέρωση που υπήρχε προς την ΠΕΠΕ  την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να προχωρήσει σε εσωτερικές μετατάξεις μηχανοδηγών.
    Η ΠΕΠΕ  με το εξώδικο ζητά να μάθει αν ισχύει αυτή η πληροφόρηση , αν η διαδικασία θα γίνει  με διαφανείς διαδικασίες (προκήρυξη θέσεων ) και καλεί την Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου πρώτιστα να επανέλθουν οι μετατασσόμενοι (υποχρεωτικά ή εξαναγκασμένοι  εθελοντικά)  και μόνο τότε και αν αυτοί δεν επαρκούν να προκηρυχτούν νέες θέσεις μηχανοδηγών.
    Διαβάστε όλο το εξώδικο >

    Ανακοίνωση ΠΟΣ για ετήσιες κάρτες ΟΑΣΑ

    Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΟΣ για την έκδοση των ετήσιων καρτών ΟΑΣΑ για το έτος 2012.

    Θετική η γνωμοδότηση από τις Νομικές Υπηρεσίες

    Θετική σύμφωνα με πληροφορίες είναι η γνωμοδότηση από τις Νομικές Υπηρεσίες του ΟΣΕ για την