Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Πένθος στην έλξη

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει .
Είναι η 3η απώλεια στον κλάδο έλξης μέσα σε 1 μήνα αφού πριν απο λίγο  έφυγε απο κοντά μας εντελώς ξαφνικά  , ο συνάδελφος μηχανοδηγός   ΜΑΙ Ασσιούρας Ιωάννης.
Ο Γιάννης - πατέρας 2 ανήλικων παιδιών -ήταν απο τους συναδέλφους που θα θυμόμαστε  πάντα γιατί ξεχώριζε με τις χαρακτηριστικές ατάκες και την παρουσία του στο ΜΑΙ .
Τα θερμά συλλυπητήρια μας  στους οικείους του.

Ξεκινάνε αύριο στις 6 το πρωί οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά

Απο αύριο στις 6 το πρωί ο κλάδος μας βρίσκεται σε κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας στις εμπορικές αμαξοστοιχίες και τους ελιγμούς μέχρι κ την Παρασκευή 05/ Ιουλίου κ  τις ώρες 06.00-09.00 , 14.00-17.00 κ 22.00 εως 01.00 .
Όπως γράψαμε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προσφύγει στα δικαστήρια , αλλά η απόφαση δεν αναμένεται πριν την Τρίτη 02 Ιουλίου .
Την Τρίτη θα συνεδριάσει και το ΔΣ του Σωματείου μας για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του εκτιμώντας όλα τα δεδομένα .

Έλληνες εισί οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες


Κυριακή σήμερα και το στέκι με την σειρά του όπως όλα τα blogs στέλνει μια ηχηρή απάντηση σε όλους όσους καλλιεργούν φυλετικά μίση στην Ελληνική κοινωνία .
Ο 18 χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο μετανάστης απο την Νιγηρία  πανηγυρίζει με την γαλανόλευκη και κάνοντας τον σταυρό του ,  την επιλογή του στο Ν.18 των draft στο NBA αφήνοντας άφωνη όλη την Ελλάδα .

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δεν υπογράφει ο κ. Σταικούρας την ΚΥΑ για το επικίνδυνο - ανθυγιεινό !

Έγκυρες πληροφορίες απο το συνέδριο της ΝΔ λένε ότι ο κ.. Σταικούρας ( Αν. Υπουργός Οικονομικών ) απέρριψε την υπογραφή της  ΚΥΑ για την καταβολή του επικίνδυνου κ ανθυγιεινού επιδόματος  στις μεταφορές .(προβλέπεται απο τον Ν.4093/2012 ενώ η ΚΥΑ είχε υπογραφεί απο τον προηγούμενο Υπουργό Υποδομών κ. Χατζηδάκη στις 19/04/2013  ).
Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 10 το πρωί με πρωτοβουλία της ΠΟΣ κ τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη όλων των συνδικάτων μεταφορών στα γραφεία της Ομοσπονδίας ( Κάνιγγος 6 ) για κοινό συντονισμό των δράσεων στις μεταφορές .
Όλοι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και οι σιδηροδρομικοί να δώσουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ την απάντηση σε αυτούς που αρνούνται να πράξουν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιλέγει την ευθεία σύγκρουση με τους μηχανοδηγούς

Κοινοποίηση 8 το βράδυ Παρασκευής !
Την ευθεία σύγκρουση με τους μηχανοδηγούς επιλέγει η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , κοινοποιώντας χτες δικαστικά μέτρα εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει στα εμπορικά η ΠΕΠΕ .

Ενδεικτικό των προθέσεων της Διοίκησης είναι ότι η κοινοποίηση έγινε εκ του πονηρού χτες Παρασκευή στις 8 το βράδυ προφανώς για να μην λάβει γνώση το Σωματείο μας.
Την υπόθεση για λογαριασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει αναλάβει η Νομική Υπηρεσία της εταιρείας αλλά εξωτερικοί συνεργάτες ( για αυτούς λεφτά υπάρχουν !)όπως μπορεί κάποιος να δει στην εικόνα δίπλα .
Η εκδίκαση θα γίνει την Δευτέρα 1 Ιουλίου.
Μήπως ήρθε η ώρα να απαντήσουν οι μηχανοδηγοί στους κυρίους αυτούς ;

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η αγανάκτηση κ η αγωνία των επιβατών του Προαστιακού

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή τακτικού επιβάτη του Προαστιακού Αθήνας προς τους υπεύθυνους για το χάλι των τελευταίων ημερών .Mε 2 mail o επιβάτης ρωτάει αγωνιωδώς τους αρμοδίους για τον χρονικό ορίζοντα για την αποκατάσταση της βλάβης σχεδόν παρακαλώντας για μια απάντηση .
Είμαστε σε θέση και γνωρίζουμε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες τα Σωματεία Εργαζομένων Προαστιακού και η ΠΕΠΕ θα αποστείλουν εξώδικο προς τις εταιρίες και το Υπουργείο για την κατάσταση στον Προαστιακό ενώ κ η ΠΟΣ συζητά πλέον για κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για την απαξίωση και την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών καθημερινά ενώ κ επιβάτες συζητούν για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Ολόκληρη η επιστολή του φίλου επιβάτη >

Στην τελική ευθεία το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επιστολή προς τον επίτροπο Ανταγωνισμού και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοακίν Αλμούνια, με την οποία θα ζητήσει την έγκριση για την εκκίνηση του διαγωνισμού πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα στείλει τις επόμενες ημέρες ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Απεργιακή ανακοίνωση ΠΕΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας  αποφάσισε και πραγματοποιεί από την Δευτέρα 01 Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου  , 3 ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα εμπορικά και στους ελιγμούς και τις ώρες 06.00-09.00 , 14.00-17.00 , 22.00-01.00 .

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι

Συνεδρίαση ΔΣ ΠΕΠΕ

Την Τρίτη 02/07/2013 και ώρα 11.00 στον 9Ο όροφο της Καρόλου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας  με θέματα

Διαφημίσεις της ΔΕΗ στα Desiro στον Προαστιακό

Μπορεί τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνας να γίνονται πλέον ανά 2 ώρες εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας των υπευθύνων στον ΟΣΕ , στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όμως μερικά τμήματα λειτουργούν καλά προσφέροντας και έσοδα στην εταιρεία .

Απο σήμερα κυκλοφορούν Desiro ντυμένα με διαφήμιση της ΔΕΗ στον Προαστιακό , βγάζοντας το μαύρο που αποπνέουν τα graffiti που βρομίζουν τα τρένα .

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την διαμαρτυρία του Σαββάτου

Απέναντι στο μέλλον που μας «υπόσχονται», εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανατροπή των ίδιων και των πολιτικών τους
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών χαιρετίζει την συνάντηση (με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ) 12 μεγάλων συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών: 

Διαμαρτυρία στο Υπ. Οικονομικών για την ΚΥΑ


Eπίσκεψη διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών συνδικαλιστές από την ΠΟΣ
και τα σιδηροδρομικά σωματεία μαζί με συνδικαλιστές από τη ΓΣΕΕ και των άλλων μέσων μεταφοράς για τη μη έκδοση της ΚΥΑ (το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας). Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.  Σταϊκούρας δια του Γραφείου του δεσμεύτηκε να

Το έγκλημα σε βάρος του Προαστιακού συνεχίζεται - Πλήρης αδιαφορία απο τους υπεύθυνους !

Υπάρχει εισαγγελέας να παρέμβει για όλα αυτά που γίνονται στον Προαστιακό ;
Eπιτέλους το  συνδικαλιστικό κίνημα θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να στείλει τους κυρίους αυτούς σπίτια τους και κυρίως να προστατεύσει το μέσο   , την εικόνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ των σιδηροδρομικών   ;
Πως περιμένει η ΠΟΣ να έχει την συμπαράσταση των επιβατών έναντι της ιδιωτικοποίησης όταν χιλιάδες ταλαιπωρούνται καθημερινά εδώ και 2 βδομάδες και δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ απο κανέναν ;
Η  γραμμή επαφής της ηλεκτροκίνησης μεταξύ Ειδομένης - Δομοκού ( 300 χλμ περίπου ) που συντηρείται    

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σαμαράς προς Cosco: «Επενδύστε σε τρένα, σε μεταφορές και σε άλλα λιμάνια»


O  Πρωθυπουργός ( ;; )επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα του 2013 πουλιούνται τα πάντα , ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Ιφιγένεια της Ελληνικής Οικονομίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πρόσκληση στους Κινέζους της Cosco να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές, τα τρένα, τα λιμάνια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εγκαινίασε, με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου COSCO κάπτεν Γουέι Τζιαφού τον νέο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο του Πειραιά.

Νύφη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ψάχνει τον... ιππότη

Ένα πείραμα για το αν όντως μπορούν να προχωρήσουν αποκρατικοποιήσεις - εξπρές για Οργανισμούς (για τους οποίους υπάρχει θεωρητική ελπίδα πώλησης, αλλά όχι οι καλύτερες προϋποθέσεις στην πράξη) είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το γενικότερο πακέτο των σιδηροδρόμων. Στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να

Εξώδικο της ΠΟΣ για το επικίνδυνο....

Στις 30.6.2013 λήγει η εξάμηνη αποκλειστική προθεσμία  του άρθρου 15 παρ. 1. του ν. 4024/2011 για την έκδοση  κοινής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο προσωπικό

Άκαρπη η συνάντηση στον ΟΜΕΔ

Άλλη μια συνάντηση στον ΟΜΕΔ μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ ΠΕΠΕ απέβη άκαρπη εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει το Σωματείο μας στα εμπορικά από την Δευτέρα 1 Ιούλη .

Κανένα νεότερο για τα δίκαια αιτηματά μας ενώ πλέον απομένουν 2 μέρες για την υπογραφή της ΚΥΑ για το επικίνδυνο κ ανθυγιεινό .

Την ΠΕΠΕ στην συνάντηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας .



Σε Καρόλου κ ΜΑΙ οι εκπρόσωποι της Ολλανδικής Εταιρείας

Στην Καρόλου χτες και στο ΜΑΙ σήμερα βρίσκονται οι εκπρόσωποι Ολλανδικής Εταιρείας που φτιάχνει προγράμματα διαχείρισης του προσωπικού και του τροχαίου υλικού .
Με την άδεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συλλέγουν στοιχεία προκειμένου να παρουσιάσουν

Πρόταση για τον Προαστιακό Θεσσαλονίκης

Και την δημιουργία γραμμής που θα συνδέει την συμπρωτεύουσα με την Ειδομένη με Προαστιακό με την χρήση των υφιστάμενων υποδομών.
Απαραίτητη προϋπόθεση η σύνδεση του Προαστιακού με διεθνές δρομολόγιο.
Οι κάτοικοι της περιοχής  ανέκαθεν προτιμούσαν τη μετακίνηση με το τρένο λόγω της όμορφης διαδρομής, του χαμηλού κόστους και της

Τι ειπώθηκε στην παραλαβή του Υπουργείου Υποδομών

Από το έγκυρο metaforespress.gr
Σε 10 μέρες, σε 15 μέρες, κάτι τέτοιο, θα μπορέσει να ξεκινήσει και η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCΟ, της εταιρείας συντήρησης τόνισε ο απερχόμενος Υπουργός κ. Χατζηδάκης . 
Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης αποτελούν παρελθόν, παραδίδοντας τα ηνία σε 2 Μιχάληδες:

Όχι άλλη ανάπτυξη !!! 500 νέοι απολυμένοι (αλλά θα πάρουμε την δόση ...)

Μία μεγάλη επιχείρηση που έχει την έδρα της στις Αχαρνές και στην οποία απασχολούνταν εκατοντάδες συμπολίτες μας έβαλε λουκέτο. Η εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ ή όπως ονομάζεται ο Όμιλος Nutriart, την περασμένη Πέμπτη προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δηλώνοντας, πλέον και επίσημα ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Δυστυχώς, πάνω από 500 εργαζόμενοι θα

12 Ομοσπονδίες καλούν σε κοινή αγωνιστική δράση

Μεταξύ αυτών η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ , η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κτλπ
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, η κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα στα γραφεία τηςΠ.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Κοινός στόχος και επιδίωξη όσων τοποθετήθηκαν, ήταν η

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πρόεδρε περαστικά !

Σε εγχείρηση υποβλήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Σωματείου μας , Β. Τουρλής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό .
Του ευχόμαστε ταχεία ανάρωση και τον περιμένουμε και πάλι σύντομα κοντά μας .

Η άποψη μας για τις προαγωγές

Μεγάλος ντόρος γίνεται για τις προαγωγές σε ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ πραγματικά απορούμε , αφού και μόνο το γεγονός  ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο στην λειτουργία των ΔΕΚΟ συνολικά , δεν τον δικαιολογεί .
Τι και αν οι Κυβερνητικοί εταίροι υπόσχονται  ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις  τι και αν τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς  μεγάλα λόγια για το πολύπαθο Δημόσιο .
Από την δήθεν επανίδρυση μέχρι τις χιλιάδες μετατάξεις στον Όμιλο ΟΣΕ

Την Παρασκευή η προκαταβολή Ιουλίου

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των σιδηροδρομικών η προκαταβολή Ιουλίου .

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης νέος Υπουργός Υποδομών κ Μεταφορών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε το 1955 στο Νησί Ημαθίας, ένα χωριό στην πεδιάδα της Κεντρικής Μακεδονίας.Έχει ποντιακή καταγωγή. Ο πατέρας του Βασίλης είναι αγρότης και κατάγεται από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Μπάφρα του Πόντου. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και εργάστηκε ως δικηγόρος στη Βέροια και στα Γιαννιτσά. Το 1982 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

Οι εργολάβοι του Προαστιακού ζητούν τα ρέστα

Του Φώτη Φωτεινού enet.gr
ΤΑ ΡΕΣΤΑ τους ζητούν οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε.και η γερμανική Siemens για ένα έργο «ολυμπιακών διαστάσεων», την περιβόητη σύμβαση 994 του προαστιακού σιδηροδρόμου, η οποία έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2005.
Η εν λόγω σύμβαση, παρά τις 12 παρατάσεις που δόθηκαν για την υλοποίησή της, διεκόπη το 2011, οδηγώντας την κοινοπραξία σε ένα γαϊτανάκι διεκδικήσεων δεκάδων εκατ. ευρώ κατά του ΟΣΕ, όπως αποκαλύπτει η «Κ.Ε.». Ο ΟΣΕ υποστηρίζει ότι η σύμβαση υλοποιήθηκε σε ποσοστό περί το 50%, με την κοινοπραξία να υποστηρίζει ότι η υλοποίηση έφτασε το 65%-67%.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αλλαγές στα δρομολόγια

Αλλαγές σχεδιάζονται στα δρομολόγια στον άξονα και στον Προαστιακό τις επόμενες μέρες .
Σύμφωνα με πληροφορίες , η αμαξοστοιχία 500/501 μετονομάζεται σε 600/601 και θα πλέον θα πηγαίνει κατευθείαν

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ευχαριστήρια επιστολή οικογένειας Ν. Φοροζίδη

Εν όψη της συμπλήρωσης σαράντα ημερών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα μας, η οικογένεια του μηχανοστασιάρχη έλξης ΦΟΡΟΖΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, θέλουμε να εκφράσουμε ένα τεράστιο και βαθύτατο ευχαριστώ στο προσωπικό της ΕΛΞΗΣ, την   Π.Ε.Π.Ε. την Π.Ο.Σ. και στο

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Όλες οι τοποθετήσεις Δ/ντων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο έκρινε τις αιτήσεις των υποψηφίων για τις προκηρυγμένες θέσεις Διευθυντών .
Οι συνάδελφοι που επελέγησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι οι κάτωθι >

Επιστολή Ν.Ντάνου - Α. Κασκούτα

Προς                                                        Αθήνα, 21 Ιουνίου 2013
το Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ  

Βιώνουμε εδώ και καιρό με συναισθήματα λύπης και  απογοήτευσης την συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης του προαστιακού σιδηροδρόμου Αεροδρομίου-Κιάτου.

Εξώδικο της Π.Ε.Π.Ε για απεργιακές κινητοποιήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του στις 20 Ιουνίου 2013, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση δεκαπέντε (15) 3ωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας όλων των μηχανοδηγών  μελών του Σωματείου μας στα δρομολόγια και τους ελιγμούς των εμπορικών τραίνων ως εξής:

Ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών γα τις Προαγωγές στον ΟΣΕ




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΣΥΜΒΟΥΛΕ!!!
ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ


Σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, αφού εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών, η οικονομία διαλύεται, η ανεργία διαρκώς αυξάνεται, η κοινωνία εκφασίζεται και όλος ο δημόσιος τομέας ξεπουλιέται, η Διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισε να κάνει … προαγωγές!!!

Εφαρμόστηκαν τα πλαφόν στις δευτερεύουσες

Είχαμε  παράπονα απο συναδέλφους για το θέμα των δευτερευουσών .
Επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους και πληροφορηθήκαμε ότι στην εξόφληση Μαΐου την περασμένη Παρασκευή  εφαρμόστηκαν κανονικά τα πλαφόν που όριζε η εγκύκλιος του Υπουργείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις δευτερεύουσες.

Έτσι πληρώθηκαν μέχρι 

Οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση - Ενημέρωση απο τον ΙΝΕ - ΓΣΕΕ



Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ , που περιγράφει τις αλλαγές που συντελέστκαν στο σύστημα με τον Ν.3996 /2011 


Για να διαβάσετε όλη την έκδοση κλικ εδώ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΠΕΠΕ

Μετά τις συναντήσεις με τον κ. Σταθόπουλο κ κ. Ζηλιασκόπουλο όπου  δεν υπήρξε κάτι θετικό για τον κλάδο μας η ΠΕΠΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων .

Αναλυτικότερα >

Νεότερα απο την συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας  με τον κ. Ζηλιασκόπουλο.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα

Καταγγελία ΔΑΚΕ - ΟΣΕ για τις προαγωγές

Η αξιοκρατία στο ...απόσπασμα .
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πριν λίγο καιρό καταγγείλαμε την αδιαφάνεια στην πρόσληψη συμβούλων των Διευθυνόντων Συμβούλων ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίτλο στην ανακοίνωσή μας «ΑΚΟΥΕΙ – ΚΑΝΕΙΣ»;;;
Απ΄ότι φαίνεται δεν άκουσε κανείς, αλλά ούτε συγκινήθηκε κανείς από την καταγγελία μας.  Ούτε το Υπουργείο, ούτε η …συγκυβέρνηση, ούτε οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών.
Μετά την «αξιοκρατική» πρόσληψη συνταξιούχων

Παγκόσμια ημέρα αφύλακτων σιδηροδρομικών διαβάσεων

Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα Ισόπεδων Διαβάσεων, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και γενικότερα όλης της Ελλάδος, που χρησιμοποιούνε καθημερινά, είτε διασχίζοντας πεζοί, είτε με το Ι.Χ.
 «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ! ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!»
 Αγαπητοί πολίτες,

Ευχαριστήρια επιστολή Κ. Μπαλτούμα

Άλλος ένας άξιος συνάδελφος συνταξιοδοτείται . Δημοσιεύουμε την ευχαριστήρια επιστολή του και ευχόμαστε απο την πλευρά μας ότι καλύτερο στον συνάδελφο !
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις 15/6/2013, συμπλήρωσα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας (15-6-1978 έως 15-6-2013).

Ο πάντα επίκαιρος Γ. Δελαστίκ

Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει πολλά άρθρα του Γιώργου Δελαστίκ , που τον θεωρούμε ένας απο τους εγκυρότερους δημοσιογράφους . 
Διαβάστε και αυτό με μια ψυχρή ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων που απασχολούν τις τελευταίες μέρες όλη την Ελληνική κοινωνία >
Ψυχρολουσία για τον ΣYPIZA και εκατομμύρια Έλληνες που βαυκαλίζονταν από αυταπάτες ότι δήθεν θα κατέρρεε από μόνη της η κυβέρνηση NΔ, ΠAΣOK, ΔHMAP αποτέλεσε η ευκολία με την οποία συμφώνησαν τη Δευτέρα το βράδυ οι Σαμαράς, Bενιζέλος και Kουβέλης να συνεχίσουν να συγκυβερνούν. Aδίστακτα πάτησαν επί των χιλιάδων πτωμάτων των απολυμένων της EPT

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νεότερα απο την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας σε συνέχεια αυτής που είχε διακοπεί πριν 15 μέρες .
Η βασική απόφαση είναι ότι αύριο μετά την συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο θα υπάρξει νέα συνεδρίαση για να αποφασιστεί

Πληρώθηκαν οι νυχτερινές

Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό για τις νυχτερινές ώρες που δεν είχε πληρωθεί την προηγούμενη Παρασκευή.

Ανακοίνωση ΠΟΣ - Όλοι σήμερα στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην ΕΡΤ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τη συμμετοχή των Σιδηροδρομικών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/2013 έξω από το Ραδιομέγαρο της Δημόσιας ΕΡΤ.

Ερωτηματικά για τις βλάβες στον Προαστιακό

Ποιος  αποφασίζει για την συντήρηση της γραμμής επαφής   του Προαστιακού  Αεροδρόμιο - ΣΚΑ - Κιάτο ;;
Γιατί όλη η γραμμή είναι υπό κατάρρευση ;
Γιατί    λείπουν τα μισά και παραπάνω αντίβαρα  απο την θέση τους κ

Συνάντηση σωματείων ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ομάδα δικηγόρων

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΠΕ σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΟΣ , συνάντηση των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( ΠΕΠΕ , ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ Προαστιακός ) , με ομάδα δικηγόρων που είχαν αναλάβει να παρουσιάσουν στους συνδικαλιστές μας , την περίπτωση ύπαρξης δυνατότητας για συμμετοχή των εργαζομένων στον διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για την εταιρεία . 
Στην συνάντηση έδωσαν το παρών πολλοί συνδικαλιστές , ενώ οι δικηγόροι που συμμετείχαν στην πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα συζήτηση ήταν

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

H επιστολή της ΠΕΠΕ στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη

Όπως γράψαμε και πριν ζητήθηκε απο τον κ. Σταθόπουλο να υπάρξει μια επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της ΣΣΕ και της επιστροφής των μεταταχθέντων (κ των εσωτερικών μετατάξεων ).

Δημοσιεύουμε την επιστολή που εστάλη πριν απο λίγο >


Επιστολή της ΠΟΣ για το επικίνδυνο κ ανθυγιεινό επίδομα

Κύριοι,
  Μετά την ψήφιση του νόμου 4093 και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΣΕ για τη υπογραφή Σ.Σ.Ε., δόθηκε εντολή για τη μονομερή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις εταιρείες του Ομίλου του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον κ. Σταθόπουλο

Δεν υπάρχει Ελληνική Κυβέρνηση που θα πάρει την απόφαση να κλείσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ τον Σιδηρόδρομο τόνισε ο κ. Σταθόπουλος σε ερώτηση για το αν η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ  θα μπορούσε να εφαρμοστεί και εδώ .
Άκρως ενδιαφέρουσα η συνάντηση  με τον Γενικό Γραμματέα , με την συζήτηση να διαρκεί σχεδόν 2 ώρες .

Αναλυτικότερα >

Δωροδοκίες της Deutsche Bahn στην Ελλάδα ερευνά η εισαγγελία Φραγκφούρτης

Φεύγει η DB απο την Ελλάδα; 
Η εφημερίδα (Süddeutsche Zeitung) εκτιμά, επικαλούμενη πληροφορίες της εισαγγελίας, ότι «την περασμένη δεκαετία, αλλά ενδεχομένως και παλαιότερα» οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) είχαν δωροδοκήσει αξιωματούχους στην Ελλάδα με συνολικό ποσό 315.000 ευρώ, ώστε να αναλάβουνεργασίες συμβούλου σχετικά με τον σχεδιασμό της γραμμής του μετρό προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και της γραμμής που συνδέει την Αθήνα με την Κόρινθο. Πιθανότατα, αναφέρεται σε στελέχη

Σήμερα η συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Γ.Γ. κ . Σταθόπουλο

Στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη στο Υπουργείο Υποδομών η συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον κ. Σταθόπουλο , Γενικό Γραμματέα . 
Στις 3 το μεσημέρι , είναι προγραμματισμένη συνάντηση των 3 Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δικηγόρους που έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν την δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων στον διαγωνισμό για την εταιρεία , όταν αυτός πραγματοποιηθεί απο το ΤΑΙΠΕΔ.
Θα ενημερώσουμε για ότι συζητηθεί .

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σφαλιάρα απο το Συμβούλιο της Επικρατείας - Επαναλειτουργεί η ΕΡΤ !

Ένα καλό μάθημα για αυτούς που προσπαθούν να μας φοβίσουν κ να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι . Λύσεις υπάρχουν αρκεί να θέλουμε και να αγωνιζόμαστε για αυτές .
Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.

Ειδικότερα,

Aνά 2 ώρες για Λιόσια Κιάτο

Το Δελτίο Τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
H ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω τεχνικού προβλήματος της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αγ. Θεοδώρων, τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο και αντίστροφα θα εκτελούνται  για το επόμενο διάστημα ανά δύο ώρες.
Συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

Mέσα στην εβδομάδα η πληρωμή των νυχτερινών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πληρωμή των νυχτερινών ωρών που δεν έγινε με την εξόφληση της Παρασκευής , θα γίνει μέσα στην εβδομάδα μετά απο σημερινή απόφαση των Διοικήσεων .

Αυτήν την στιγμή η μισθοδοσία ξανατρέχει και

5.300 Εuro το εφάπαξ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους !

1 χρόνος επαναδιαπραγμάτευσης κλείνει σήμερα !
Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό έρχεται από τον Ιανουάριο του 2014

Προβλήματα στον Προαστιακό - Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρούνται

Και πάλι τα γνωστά προβλήματα στον Προαστιακό Αθήνας . 
Εδώ και καιρό έχουν κοπεί (για πολλοστή φορά ) τα αντίβαρα που κρατούν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης.
Η Διοίκηση του ΟΣΕ (που ασχολείται με ποιο σοβαρά θέματα - είχαμε προαγωγές σήμερα ) ακολούθησε την πεπατημένη και απλά

Η ΓΣΕΕ περιμένει την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


H ΓΣΕΕ προειδοποιεί για άμεση διενέργεια κινητοποιήσεων και καλεί την Κυβέρνηση Σαμαρά να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου .
Το Δελτίο Τύπου απο την Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής >
Η ΓΣΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. 

Συμπαράσταση Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών ΟΣΕ για την ΕΡΤ

 Η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών ΟΣΕ και όλοι οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο δηλώνουν πως η ΕΡΤ όπως και κάθε δημόσιος φορέας ανήκει στον Ελληνικό Λαό και όχι στην εκάστοτε Κυβέρνηση.

Συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών

Το Σωματείο μας θα συναντηθεί αύριο Τρίτη  με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Νίκο Σταθόπουλο.
Είναι η πρώτη συνάντηση της ΠΕΠΕ με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας τον τελευταίο χρόνο κ θα συζητηθούν τα θέματα τα οποία είχε θέσει το σωματείο μας στην τελευταία του επιστολή .
Διαβάστε την επιστολή που είχε στείλει η ΠΕΠΕ εδώ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μηχανοδηγοί στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΑΚΕ ΙΤ

Πληροφορηθήκαμε ότι και μηχανοδηγοί έχουν εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα .
Πρόκειται για

Eπανεξελέγη στην Προεδρία της ΔΑΚΕ ΙΤ ο Ν. Κιουτσούκης

Τα συγχαρητήρια μας στον συνάδελφο και σιδηροδρομικό Νίκο Κιουτσούκη ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα . 
Διαβάστε όλο το Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα των  εργασιών του  7ου Πανελλαδικού Συνεδρίου ΔΑΚΕ Ι.Τ.>
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διεργασίες του 7ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.
 Στο Συνέδριό μας πήραν μέρος 352 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, που είχαν

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τετάρτη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ - Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Την ερχόμενη Τετάρτη 19/06 στο γραφείο του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά , θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνέχεια της τελευταίας συνεδρίασης που δεν είχε ολοκληρωθεί. 
Την Τρίτη 18/06 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει το θέμα της αυτοδιαχείρισης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (άνοιγμα εταιρείας ) ενώ η συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο που αναβλήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί τελικά την προσεχή Πέμπτη 20/06.
Το στέκι της έλξης θα ενημερώσει για ότι συζητηθεί.

O Χίτλερ όταν μαθαίνει ότι η ΕΡΤ δουλεύει ακόμη!


Ας βάλουμε κ λίγο σάτιρα στην καθημερινότητα μας.....

Λάθος στην χθεσινή εξόφληση

Μειωμένη ήταν η εξόφληση για πολλούς μηχανοδηγούς λόγω λάθους στα συστήματα πληροφορικής που δεν πέρασαν στην μισθοδοσία τις νυχτερινές ώρες. Τα οφειλόμενα θα καταβληθούν στην επόμενη εξόφληση. Αν υπάρξει κάποια αλλαγή το στέκι θα ενημερώσει άμεσα.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Εξέλιξη - Φτάνει πια ! Ήρθε η ώρα να τους κλείσουμε !


Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Προαστιακό Αθηνών

Προβλήματα είχαμε πάλι σήμερα στον Προαστιακό , αφού στα Λιόσια παρουσιάστηκε πρόβλημα στα κλειδιά κ υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις κ ακυρώσεις δρομολογίων .
Η βλάβη αποκαταστάθηκε πριν απο λίγο κ αύριο όλα θα είναι κανονικά .
Ωστόσο λάβαμε και πάλι πολλά μηνύματα απο επιβάτες που διαμαρτύρονταν για την ταλαιπωρία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 1 man ξεκίνησε απο ΑΙΡ για να μεταφέρει όλο τον κόσμο που περίμενε στα Λιόσια , στην Μαγούλα με αποτέλεσμα όπως μας περιγράφεται να γίνει συνωστισμός  ....
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να δει το θέμα του Προαστιακού με μεγαλύτερη προσοχή , αφού το καλοκαίρι η κίνηση πολλαπλασιάζεται ιδιαίτερα προς Κιάτο .

Ξεκινά το 7ο συνέδριο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα

Ξεκίνησε σήμερα το 7ο συνέδριο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με την συμμετοχή και της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών .

Υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στα ΕΛΤΑ

Και εμείς ακόμα παρακαλάμε για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό .....
Ποιος φοβίζει τους συναδέλφους , ποιος ρίχνει τον πήχη χαμηλά , την ώρα που οι σιδηροδρομικοί κ οι μηχανοδηγοί θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τα αυτονόητα ;
Πρόκειται για   μια ΔΕΚΟ που εμπίπτει στον Ν.4093 ενώ σε πολλά θυμίζει την περίπτωση του σιδηροδρόμου.
Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να διασφαλίσουν θεσμικά κ οικονομικά ζητήματα (διασφαλίζοντας κ αυτούς που φεύγουν στην σύνταξη ).
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους  (ΠΟΣΤ ) > 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ Live

Απίστευτα πράγματα σήμερα με την Κυβέρνηση Σαμαρά να εξαπολύει απειλές για όσους αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ . Ωστόσο , η διεθνής κατακραυγή της Κυβέρνησης του ...Greek success  αλλά κ η μεγάλη κινητοποίηση των απλών πολιτών και εργαζομένων , γιγάντωσαν την προσπάθεια για αναμετάδοση του σήματος . Όλα τα portal έχουν πλέον σύνδεσμο για το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όποιος λοιπόν θέλει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ κλικ εδώ

Μεγάλο ατύχημα στην Αργεντινή (βίντεο)


Δείτε ένα βίντεο με τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση των δύο επιβατηγών τρένων κοντά στο Μπουένος Άιρες, που είχε σαν συνέπεια να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν 150.

Ανακοίνωση ΠΕΣΟΣΕ για ΕΡΤ

Μετά την ΠΟΣ ,το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού , τoν Σύνδεσμο Πελοποννήσου και τον ΣΣΒΕ και η ΠΕΣΟΣΕ απέστειλε ψήφισμα συμπαράστασης καταγγέλοντας την μονομερή και αντιδημοκρατική πράξη κλεισίματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κλικ στην εικόνα αριστερά για μεγέθυνση .

Πρωτοβουλία Ενωμένης Κίνησης ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Καταγγέλλουμε την αυταρχική-πραξικοπηματική συμπεριφορά της τρικοματικής κυβέρνησης ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ) που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργώντας ουσιαστικά το δικό τους αστικό κοινοβούλιο ΕΚΛΕΙΣΑΝ την Ε.Ρ.Τ. πετώντας στο δρόμο 2700 εργαζόμενους με τις οικογένειες τους.

Επιστολή ΠΟΣ για τον διαγωνισμό φύλαξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κύριε Πρόεδρε,

          Εν όψει του διαγωνισμού φύλαξης που έχει προκηρυχθεί, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Kάλεσμα ΣΣΒΕ γα συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Σ.Β.Ε.) συμμετέχοντας στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13/6/2013 για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καλεί τα μέλη του, να συμμετάσχουν μαζικά εκφράζοντας την αντίθεσή τους

Στις 11 το πρωί αύριο η συγκέντρωση της ΠΟΣ

Στις 11 το πρωί αύριο Πέμπτη ,είναι προγραμματισμένη η αυριανή συγκέντρωση της ΠΟΣ έξω απο το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

Συμμετέχει η ΠΟΣ στην 24 ωρη απεργία . Το Δελτίο Τύπου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τη συμμετοχή των Σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ & η ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 13/6/2013.

24ωρη απο ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ αύριο 13 Ιουνίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ - Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα στην ΕΡΤ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και το σύνολο των Σιδηροδρομικών όλων των εταιρειών (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ) καταγγέλλει την πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης  που με

Δίκτυο Σιδηροδρομικών > Εαν όχι τώρα , πότε !

Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με ΜΑΤ κυβερνάει πια αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση. Έτσι έκλεισε μέσα σε ένα απόγευμα την ΕΡΤ. Έτσι διέκοψε, πραξικοπηματικά, το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης. Έτσι σκοπεύει να κλείσει, όπως δήλωσε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όποια δημόσια υπηρεσία και οργανισμό της καπνίσει, καταπώς θα τη βολεύει στο σχέδιο του γενικού ξεπουλήματος.

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού - Ανατροπή Τώρα !

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την φασιστικής νοοτροπίας απόφαση, για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας – τηλεόρασης. Μετά τον ολισθηρό δρόμο των επιστρατεύσεων η κυβέρνηση έπεσε ακόμα πιο χαμηλά προχωρώντας ένα βήμα ακόμα. Με την υπογραφή μιας αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου στέλνει 2.600 οικογένειες στον δρόμο, διεκδικώντας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μέρες Χούντας > Έπεσε το σήμα της ΕΡΤ. Δείτε τι έλεγε ο Κεδίκογλου 20 μέρες πριν (κ τι σήμερα)


Μέρες Χούντας και κατοχής   . Πριν από λίγο έπεσε το σήμα της ΕΡΤ. Δείτε τι δήλωνε ο εκπρόσωπος της ακροδεξιάς Κυβέρνησης Σαμαρά , ένα χρόνο πριν , όταν οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι  προέβαλαν την εικόνα των αντιμνημονιακών .

Δελτίο τύπου ΠΟΣ για ΕΡΤ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και το σύνολο των Σιδηροδρομικών όλων των εταιρειών (ΟΣΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ,ΕΕΣΤΥ,ΓΑΙΑΟΣΕ) καταγγέλλει την πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης  που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε το κλείσιμο της Κρατικής  Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης,  καταργώντας το δικαίωμα της ενημέρωσης και οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση.
Οι σιδηροδρομικοί δηλώνουν

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη για το θέμα της ΕΡΤ

“Τώρα που η κυβέρνηση κέρδισε την αξιοπιστία στο εξωτερικό της χώρας, καλό είναι να αποφύγει τα λουκέτα  στο εσωτερικό αξιοποιώντας τα λάθη των τροϊκανών”

Χούντα !! κλείσανε σε ένα βράδυ την ΕΡΤ

Σήμερα εσύ, αύριο εγώ...

Με πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ πριν από λίγο απολύοντας 2.850 εργαζομένους.  

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφηκε μόνο από τους υπουργούς της Ν.Δ. δίνει το δικαίωμα στον κάθε υπουργό να κλείνει όποια ΔΕΚΟ θέλει χωρίς να φέρει το θέμα στην Βουλή. 

Αυτή την στιγμή η ΕΡΤ βρίσκεται υπό κατάληψη και το σήμα εκπέμπει κανονικά.  Τις επόμενες ώρες προγραμματίζονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Κάλεσμα του ΚΚΕ

Την Παρασκευή  14/06 στην Καρόλου στις 12 το μεσημέρι θα βρεθεί η βουλευτής του ΚΚΕ , Λιάνα Κανέλλη για να συζητήσει με τους σιδηροδρομικούς τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του  ΚΚΕ .

Την Πέμπτη 13/06 2013 και ώρα 09.00΄ π.μ., το χώρο του μηχανοστασίου θα επισκεφθεί ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και θα μιλήσει στο χώρο των Δ/Η, με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού».

Στην PricewaterhouseCoopers η νέα μελέτη 49.200 ευρώ για το Ε/Κ στο Θριάσιο

Την εκπόνηση νέας μελέτης σκοπιμότητας και μελέτης κόστους - οφέλους για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο ανέθεσε στην PricewaterhouseCoopers το υπουργείο Μεταφορών.
Το ποσό ανέρχεται στα 49.200 ευρώ, με χρονική διάρκεια 7,5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ακόμα μια μελέτη για το Θριάσιο, του οποίου η τελική κατάληξη συσχετίζεται με τηναποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Επιστολές ΤΑΝΠΣΕΥ

Δημοσιεύουμε τις επιστολές του ΤΑΝΠΣΕΥ για το θέμα των αφύλακτων  διαβάσεων αλλά και της  εισόδου λαθρομεταναστών απο τον Σταθμό της Ειδομένης .

Την Πέμπτη η συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον κ. Ζηλιασκόπουλο

Για την προσεχή Πέμπτη 13/06 στις 12 το μεσημέρι προγραμματίστηκε η συνάντηση του Σωματείου μας με τον κ. Ζηλιασκόπουλο .
Μετά την συνάντηση θα ολοκληρωθεί κ η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία της ΠΟΣ .

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Προειδοποίηση μηχανικών ΟΣΕ για τη συμφωνία με τον Δήμο Καλαμάτας

Θα πρέπει ο διαχειριστής της υπόθεσης να θεωρεί αναμενόμενη μια πιθανή προσφυγή εναντίον του, ώστε να ερευνηθεί η περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων στη διαχείριση της εν λόγω παραχώρησης ή εκμίσθωσης, χωρίς να έχει προηγουμένως μελετηθεί η λύση επαναλειτουργίας του δικτύου (ακόμα και σε τοπικό επίπεδο εξυπηρέτησης)”.
Την επισήμανση αυτή κάνει η Διεύθυνση Μηχανικού του ΟΣΕ σχετικά

Tη φούστα ανακάλυψαν οι άνδρες οδηγοί τρένων στη Σουηδία ...

Τι άλλο θα ακούσουμε !
Ιδιαίτερα εφευρετικοί αποδείχθηκαν οι οδηγοί τρένων στη Σουηδία. Οταν η εταιρία τους απαγόρευσε να πηγαίνουν στη δουλειά φορώντας σορτς, εκείνοι βρήκαν άλλο τρόπο για να μην ζεσταίνονται. Εβαλαν στην γκαρνταρόμπα τους τη φούστα!

Πένθος στην Έλξη. Έφυγε ο Π. Λιάσκος ...

Έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο ο συνάδελφος μας μηχανοδηγός Παναγιώτης Λιάσκος. Είναι ο τρίτος συνάδελφος που φεύγει από κοντά μας το τελευταίο διάστημα .
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον χαρακτήρα του Παναγιώτη. Εμείς που  τον γνωρίσαμε από κοντά  ξέρουμε ότι ήταν  ένας απο τους καλύτερους  συναδέλφους και Ανθρώπους (με Α κεφαλαίο ) στο ΜΑΙ.
Η κηδεία  του θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 1 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του ( Βλυζιανά , Αιτωλοακαρνανίας ) , ενώ λεωφορείο θα ξεκινήσει απο το σταθμό Λαρίσης στις 8 το πρωί  για όσους επιθυμούν να παραστούν  σε αυτήν .
Τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του .

Λογιστικές αλχημείες για να περάσει σε κέρδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Tα γκρίζα σημεία

Βρίθει υποσημειώσεων ο ισολογισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το 2012. Προκειμένου να παρουσιάσει κέρδη η εταιρεία, πιθανότατα ενόψει της επικείμενης αποκρατικοποίησης, ο ισολογισμός παρουσιάζει οριακά κέρδη, χωρίς ωστόσο να συνυπολογίζονται βασικές παράμετροι.
Του Φώτη Φωτεινού - metaforespress.gr

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Εσωτερικός Κανονισμός - Οργανόγραμμα ΕΕΣΣΤΥ


Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 30.05 με τον Εσωτερικό Κανονισμό και το Οργανόγραμμα  της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ).

Κλικ εδώ για να διαβάσετε όλο το ΦΕΚ .


Αλλαγή Προέδρου στο Σωματείο Ηλεκτρολόγων - Ψήφισμα Π.Μ.Κ.

Κύριε Σύμβουλε,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την παραίτηση από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου μας συναδέλφου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΠΑΛΤΟΥΜΑ, τη θέση του καταλαμβάνει ο

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση ΠΕΠΕ - Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της ΔΙΚΑΜ

Συνάντηση με τον κ. Ρετσινά είχε σήμερα η ΠΕΠΕ . 
Σε αυτήν απερρίφθησαν και δεν θα εφαρμοστούν οι προτάσεις που είχαν γίνει απο υπηρεσιακά στελέχη και οδηγούσαν σε αύξηση του χρόνου μηχανοδήγησης στις 7 ώρες ημερησίως !!!!
Στην συζήτηση που έγινε τέθηκε κ το θέμα που έχει προκύψει με την

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αίτημα της ΠΟΣ για συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο , με αφορμή την καταγγελία του Δικτύου Σ/κων

Κύριε Πρόεδρε,

          Ζητάμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε το σοβαρό θέμα που προέκυψε,

Eπιστολή ΠΕΠΕ προς Γ.Γ. Υπουργείου Υποδομών κ. Νίκο Σταθόπουλο

Σημερινή επιστολή του Σωματείου μας στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Νίκο Σταθόπουλο , με την οποία ζητάει άμεσα συνάντηση μαζί του  με τα παρακάτω θέματα

Eπιστολή ΠΕΠΕ προς Δ/ντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Η επιστολή του Σωματείου μας στον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο

Εκδήλωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών στην Θεσσαλονίκη

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καλείς τους συναδέλφους την Παρασκευή 07/06/2013 στην συγκέντρωση που διοργανώνει  στις 18.30 στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης με θέματα 
         1.          ΤΑΙΠΕΔ
 Ενταξη ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΤΥ

         2. Οργανωτική συνδιάσκεψη  ΠΟΣ  .

Επίθεση των ΜΑΤ σε διαμαρτυρία των συναδέλφων στο Μετρό....



Όταν ο αγώνας για τις μετατάξεις τις απολύσεις  και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις ( τι μας θυμίζει άραγε ) ΔΕΝ σταματά και πάντα με την ελπίδα η Δημοκρατία να επιστρέψει στον τόπο......

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Θα συνεχιστεί το ΔΣ της ΠΕΠΕ ...

Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ , αφού σήμερα λόγω της πληθώρας των θεμάτων δεν πάρθηκαν αποφάσεις .
Υπήρξαν ωστόσο , διαφωνίες για τον τρόπο αντιμετώπισης πολλών θεμάτων.
Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την άλλη εβδομάδα , ενώ αύριο θα σταλεί επιστολή στον κ. Ζηλιασκόπουλο για τρέχοντα θέματα.

Αίτημα της ΠΟΣ για συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Νικόλαο Δομένικο

Αθήνα, 4/6/2013     Αριθ.Πρωτ.  37406
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΤΑΥΤΕΚΩ
                                                   κ. Νικόλαο Δομένικο
Κύριε Πρόεδρε,

Θέλουν ΟΛΘ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ πακέτο .....

Η ρωσική αρκούδα βρυχάται. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Moscow Times (Russian Railways Wants to Privatize Greek Port), ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD), Vladimir Yakunin (φωτο) ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin την συγκατάθεσή του, ώστε η RZD να μετάσχει στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Θέματα ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την Παρασκευή 07/06 συνεδριάζει ξανά το ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο συνάδελφος Ζαβογιάννης Βασίλης μας έστειλε τα θέματα που θα συζητηθούν.
Αναλυτικά >


Η απόφαση του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους 22 μηχανοδηγούς που ήρθαν απο τον Προαστιακό

Απο 05-11-2007 η ένταξη τους στον βαθμό του μηχανοδηγού . (ημερομηνία κτήσης της άδειας μηχανοδήγησης ).
Ολόκληρη η απόφαση > 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σοβαρή καταγγελία απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών στην οποία γίνεται λόγος για χιλιάδες ευρώ που οφείλονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών που έχουν κερδίσει διαγωνισμούς πρακτόρευσης σημείων πώλησης εισιτήριων !

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την ολοκλήρωση ιδιωτικοποίησης των σταθμών έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σαν ανώφελη, οικονομικά επισφαλή για τα συμφέροντα της εταιρείας αλλά και ρουσφετολογική μετά τα όσα αποκαλύπτονται για όσους συμμετέχουν και κερδίζουν τους διαγωνισμούς .

Ιδιωτικοποιείται η συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ


Την πόρτα της εισόδου ιδιωτών στη συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ, άνοιξε την Τρίτη για πρώτη φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.
Στο πλαίσιο της διημερίδας «Έργα Μεταφορικών Υποδομών ως Μοχλός Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο κ. Θεοφανόπουλος υποστήριξε ότι

Greek story ....Το 2017 η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου!

Πριν από μερικά χρόνια, υπουργοί Μεταφορών και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΡΓΟΣΕ υποστήριζαν ότι ο βασικός άξονας της ΠΑΘΕΠ θα ολοκληρωθεί, με διπλή γραμμή και με σηματοδότηση - ηλεκτροκίνηση, το 2014.

Το 2014 έγινε 2015, το 2015 έγινε 2016 και σήμερα, δια στόματος του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλου πάει για το 2017.

Βγάζουν τον 2ο μηχανοδηγό απο τα IC στις Χαλκίδες !

Για άλλη μια φορά και μετά την αύξηση της πληρωμής των ρεπό απο 2 σε 3 το μήνα για τον κλάδο μας λόγω της έλλειψης προσωπικού , η έλξη χάνει θέσεις εργασίας .
Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο πισωγύρισμα , όπως άλλωστε πισωγύρισμα αποτελεί και η αποδοχή απο την ΠΕΠΕ της πληρωμής των 3 ρεπό .
Το πάθημα των τελευταίων χρόνων δεν έγινε μάθημα για κανένα δυστυχώς κ έτσι ο σχεδιασμός προβλέπει

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάταξη της ηλεκτροκίνησης μεταξύ Αθήνας – Τιθορέας

Υπεγράφη χθες η σύμβαση 700 που αφορά στην ανάταξη της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Μενίδι (Αχαρνές) – Τιθορέα. Mε το έργο αυτό θα γίνει αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης, η οποία είχε υποστεί καταστροφές, μετά τις εκτεταμένες κλοπές (χαλκού) και τους βανδαλισμούς στους υποσταθμούς του ανωτέρω τμήματος.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι

Η πρόσκληση της ΠΟΣ για την Οργανωτική Συνδιάσκεψη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
            Η Π.Ο.Σ. ενεργοποιώντας παλαιότερη απόφασή της, αποφάσισε τη διεξαγωγή οργανωτικής συνδιάσκεψης, ως το πρώτο βήμα για την αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μας και το Οργανωτικό Συνέδριο της Π.Ο.Σ. που θα ακολουθήσει.
Η οργανωτική συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 3/7/2013 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα: 09.00’ στην Ανατολική αίθουσα του 9ου ορόφου του κτιρίου του Ο.Σ.Ε. (Καρόλου 1-3).
Στη συνδιάσκεψη καλούνται να παρευρεθούν:

Επιστρατεύονται 35 ειδικοί φρουροί για την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα

Την ασφάλεια των επιβατών στους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναλάβουν 35 ειδικοί φρουροί που επιστρατεύει το υπουργείο Υποδομών, μετά από μια σειρά αρνητικών συμβάντων στα τρένα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα είχαν προηγηθεί διάφορα περιστατικά, όπως επεισόδια που προκλήθηκαν από περιθωριακά στοιχεία, απειλές από λαθρεπιβάτες και κυρίως εισβολές ακροδεξιών στα τρένα, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους εισιτηρίων και «face control» στους επιβάτες.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δελτία Τύπου της ΠΟΣ

Δημοσιεύουμε Δελτία Τύπου της ΠΟΣ για το θέμα της Προσφυγής ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και αυτά για συμπαράσταση στους εργαζόμενους σε ΦΑΓΕ και ΕΡΤ.

Για την προσφυγή στο ΣΤΕ >