Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σιδηρόδρομος: Προβληματικό το δίκτυο

Πηγή του δημοσιεύματος και το στέκι της έλξης....
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες, λένε οι εργαζόμενοι, προβληματισμένοι από τα δυστυχήματα στο εξωτερικό. Αυξημένοι οι χρόνοι των δρομολογίων. Τα προβλήματα στις υποδομές.
Έντονο προβληματισμό για την ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με αφορμή τα πολύ σοβαρά δυστυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα διεθνώς.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συνάντηση ΠΟΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί διευρυμένη συνάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( κ. Ζηλιασκόπουλος ) με την ΠΟΣ ( Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και προεδρεία απο τα 3 σωματεία ) για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .
Στην συνάντηση ο Πρόεδρος της ΠΟΣ

Yπεγράφη η εγκύκλιος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το επικίνδυνο


Το στέκι της έλξης και πάλι πρώτο ενημερώνει τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς για την υπογραφή της εγκυκλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα .

Η καταβολή για τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο θα γίνει όπως όλα δείχνουν με την εξόφληση Ιουλίου , στις 16 Αυγούστου .

Κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε την εγκύκλιο .

Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε γραμμή - θαλάμους μηχανοδήγησης IC στην Βόρεια Ελλάδα

H εικόνα που βλέπετε αριστερά δεν είναι απο τον Αμαζόνιο αλλά από την γραμμή Διαλογής - Θ.Ν. Όπως βλέπει κανείς η πυκνή βλάστηση καλύπτει την ορατότητα του μηχανοδηγού για το πασάκιο που βρίσκεται σε λιγότερα απο 50 μέτρα. Οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται καθημερινά για το φαινόμενο (ακολουθεί και άλλη φωτογραφία από άλλο σημείο - πασάκιο )αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα .Επιπλέον πάρα πολλές διαμαρτυρίες υπάρχουν απο μηχανοδηγούς στην Βόρεια Ελλάδα για

Νεκρός ο μηχανοδηγός στην Ελβετία...

Επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε όλοι οι μηχανοδηγοί.
Το δικό μας λάθος τις περισσότερες φορές στοιχίζει την ίδια μας την ζωή.
Το δυστύχημα έγινε σε σταθμό της μονής γραμμής Λωζάννης-Πεγιέρν. Για κάποιο περίεργο λόγο (πιθανώς μπερδεύτηκε γράφουν τα ΜΜΕ  με κάτι ελιγμούς που γίνονταν στο σταθμό) ο μηχανοδηγός έφυγε από το σταθμό πριν γίνει διασταύρωση με αποτέλεσμα να χάσει κ ο ίδιος την ζωή του.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ελβετία - Βγάζουν τραυματίες από τα συντρίμμια

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά το απόγευμα στο Γκρανζ πρε Μαρνάν, στο καντόνι του Βο της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 44 άτομα, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.

Και η ΕΕΣΤΥ προς πώληση

Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προς ιδιωτικοποίηση οδεύει και η πρώην τεχνική βάση του ΟΣΕ. Έτσι, εντός Αυγούστου πρόκειται να αποσχιστεί πλήρως από τον ΟΣΕ η «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ)», ώστε να «τρέξει» η αποκρατικοποίησή της, παράλληλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (16 Σεπτεμβρίου η κατάθεση ενδιαφέροντος).

Ισπανία: Ελεύθερος προσωρινά ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου

Στιγμιαίο λάθος χαρακτήρισε ο Φρανσίσκο Γκαρθόν, μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου που εκτροχιάστηκε στη νότια Ισπανία και παρέσυρε στο θάνατο 79 ανθρώπους, τη στιγμή της τραγωδίας. Ο 52 ετών Γκαρθόν αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί. 
Οι όροι αποφυλάκισής του είναι να 

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ - Περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο χειρότερες υπηρεσίες στο λαό

Ερευνα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ καταρρίπτει τα δήθεν οφέλη της «απελευθέρωσης»
Τα μονοπώλια «εκτροχιάζουν» και τρένα...

Associated Press

Καταπέλτης, για τις αρνητικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των βρετανικών σιδηροδρόμων περίπου μια 20ετία μετά τo ξεπούλημά τους στα μονοπώλια, συνιστά πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Ερευνών Κοινωνικο-πολιτιστικής Αλλαγής (CRESC) του πανεπιστημίου Μάντσεστερ, με τίτλο «Η μεγάλη ληστεία των τρένων». (Η έρευνα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία μετά και το πολύνεκρο

Αρνείται να καταθέσει ο μηχανοδηγός στην Ισπανία – Απασχολημένη η ειδική μονάδα ανάλυσης των μαύρων κουτιών

Χρήση των δικαιωμάτων που του επιτρέπουν να μην καταθέσει μέχρι να εξεταστεί από ειδικούς γιατρούς κάνει ο μηχανοδηγός του φονικού τρένου Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας της Κομποστέλα που είναι υπεύθυνη για την διερεύνηση του εγκλήματος και περιμένει να περάσουν 72 ώρες από το συμβάν για να οδηγηθεί σε δικαστή.
Ο Γκαρθόν, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση σε νοσοκομείο της πόλης,

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη του ΣΕΠΕ στον Στ. Λαρίσσης

Στον σταθμό Λαρίσσης βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΣΕΠΕ , όπου και έκανε έλεγχο για το αν υπάρχουν αναρτημένες οι μηνιαίες καταστάσεις με το πρόγραμμα εργασίας του προσωπικού .
Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε με τους επιθεωρητές να κάνουν σαφείς παρατηρήσεις στους εκεί υπεύθυνους .

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Eπιστολή Κ. Καστρινάκη

Με αφορμή την παραίτηση του Ν. Τσικαλάκη απο το ΠΑΣΟΚ , ο συνάδελφος Κώστας Καστρινάκης , Αναπληρωτής Γενικός Γραματέας του Λαρισαϊκού  μας απέστειλε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή με τίτλο
"ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ"

 Συνάδελφε  Νίκο ,

Σοβαρά ερωτηματικά για το δυστύχημα στην Ισπανία


Στο σημείο υπήρχαν συστήματα ασφαλείας ! Δείτε το βίντεο που το αποδεικνύει.
Γιατί το τρένο πήγαινε τόσο γρήγορα; Μήπως δεν έπιασαν τα φρένα; Τι γίνεται με το σύστημα ασφαλείας που «αναγκάζει» το τρένο να

Προχωράει η πληρωμή του επικίνδυνου - αναπαύσεων προηγούμενων ετών

Στην Καρόλου για το θέμα της εγκυκλίου για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ Γενιδούνιας Κώστας ,  καθώς ακούγονταν διάφορα για καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου απο την ΔΠ.
Ο κ. Φλωρόπουλος , Διευθυντής Προσωπικού , τον ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει ήδη την εγκύκλιο για υπογραφή στο γραφείο του Συμβούλου και όπως όλα δείχνουν η αναδρομική καταβολή θα γίνει στις 16 Αυγούστου .
Στις 16 Αυγούστου θα γίνει και η πρώτη απο τις 12 μηνιαίες πληρωμές των

Ν.Θεοδωρόπουλος > Στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουμε απο τέτοιου είδους ατυχήματα

Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΠΕ .......
Στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουμε, σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ, από δυστυχήματα σαν αυτό που συνέβη στην Ισπανία. «Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας είναι απαρχαιωμένο και αυτό έχει ως συνέπεια να τρένα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Οι χαμηλές ταχύτητες είναι και η δικλίδα ασφαλείας μας», σχολιάζει στα «ΝΕΑ» ο γραμματέας του Σωματείου των Μηχανοδηγών Επαμεινώνδας Θεοδωρόπουλος.
 Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου των Μηχανοδηγών, ενδεικτικό

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Όταν ο μηχανοδηγός δεν είναι επαγγελματίας ....

Σαφή ερωτηματικά και για τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι εταιρίες στο προσωπικό για να διαπιστώσουν αν τηρεί τους κανόνες ή αν δέχονται τις παραβιάσεις για να κερδίζουν χρόνο και χρήμα.
Μανιακός της ταχύτητας ήταν ο ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του τρένου που εκτροχιάστηκε στο Σαντιάγο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 80 άνθρωποι και να τραυματιστούν 185, εκ των οποίων οι 32 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η εφημερίδα ABC έψαξε

Το βίντεο του εκτροχιασμού ,,,,, Συγκλονιστικό

Παράταση ζήτησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την καταγγελία στο ΣΕΠΕ !

Σε δικηγορικό γραφείο ανέθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την αντιμετώπιση της καταγγελίας του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ , Γενιδούνια Κώστα , για την έλλειψη προγραμματισμού εργασίας !
Μάλιστα σήμερα ο επικεφαλής του τμήματος του τοπικού ΣΕΠΕ , επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας κ του ανέφερε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ(κάνοντας χρήση του Νόμου ) ζήτησε παράταση για την συζήτηση της καταγγελίας , αφού δεν ήταν σε θέση να απαντήσει !

Η συζήτηση της καταγγελίας θα γίνει σε 1 μήνα (αρχές Σεπτεμβρίου ) με τον συνάδελφο Γενιδούνια να

Προβλήματα κ στην Πάτρα με το κύκλωμα εργασίας - Ασφυκτιά το ΜΑΙ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στο μηχανοστάσιο της Πάτρας με το κύκλωμα εργασίας , αφού όπως μας αναφέρουν συνάδελφοι δεν τηρείται καμία σειρά , με αποτέλεσμα κάποιοι να εργάζονται συνεχώς στην Πάτρα και η πλειοψηφία να μετακινείται καθημερινά στο Κιάτο . Και αυτό με την κάλυψη των προϊσταμένων που δείχνουν να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις τόσο στην τσέπη ( απ τις συνεχείς μετακινήσεις ) όσο και στην προσωπική ζωή των συναδέλφων.

77 οι νεκροί στην Ισπανία - Επιστολή απο την ΠΕΠΕ στους συναδέλφους μας

77 νεκροί και 143 τραυματίες σε ένα ατύχημα δίχως προηγούμενο .....
218 επιβάτες και 4 εργαζόμενοι ήταν μέσα στο τρένο την ώρα του ατυχήματος.
Για  υπερβολική ταχύτητα μιλούν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι  ενώ η Renfe αναφέρει ότι περιμένει την απομάστευση για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα .
Η ΠΕΠΕ απέστειλε νωρίτερα στους Ισπανούς συναδέλφους μας επιστολή με την οποία εκφράζει την βαθιά θλίψη όλων των μηχανοδηγών για το τρομερό δυστύχημα.

Θρήνος σε όλη την Ισπανία - Πάνω από 45 νεκροί από φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Ο σιδηρόδρομος δεν είναι παιχνίδι.......
Τα τελευταία ατυχήματα τον τελευταίο καιρό σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Τουλάχιστον 45 είναι οι νεκροί και πάνω από 50 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό ενός σιδηροδρομικού συρμού απόψε κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Άκαρπη συνάντηση για την ΣΣΕ χτες

Νέα άκαρπη συνάντηση για την υπογραφή της ΣΣΕ είχαμε χτες , μεταξύ της ΠΟΣ και των Διοικήσεων ΟΣΕ κ ΕΕΣΣΤΥ.
Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε το Προεδρείο της ΠΟΣ , έγιναν και πάλι γνωστές οι

Παραίτηση Ν. Τσικαλάκη απο το ΠΑΣΟΚ

Διαβάζοντας διάφορα στο διαδίκτυο , βρήκαμε σε πολλά blogs και sites την παραίτηση του συναδέλφου Ν. Τσικαλάκη απο το ΠΑΣΟΚ ! 
Ο Πρόεδρος του Λαρισαϊκού με την επιστολή του ( που δεν κοινοποίησε στα blogs που ενημερώνουν σιδηροδρομικούς αν και επικαλείται την ιδιότητα του σε αυτήν  ) σε μια επιστολή κόλαφο , κατακεραυνώνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχει καταλήξει να είναι συνιστώσα της ΝΔ και δηλώνει ότι αποχωρεί απο το Κίνημα που ξεπουλάει την χώρα ....  
Ολόκληρη η επιστολή του συναδέλφου Νίκου Τσικαλάκη  >

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ στα Πειθαρχικά Συμβούλια του ΟΣΕ

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο OΣΕ - κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο 2. Δ/νση Οργάνωσης & Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού -Υπόψη: κ. Βασ.Κατσιάνη. 
 Κύριε Πρόεδρε, 
 Σε απάντηση της από 14/6/2013 με αριθ.πρωτ. 211866 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι εκπρόσωποί μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια ορίζονται οι κάτωθι:

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Kαι ο Όμιλος Κοπελούζου για ΤΡΑΙΝΟΣΕ .....

Όλοι θέλουν να συμπράξουν με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους (RZD). Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Prime, ο όμιλος Κοπελούζου έχει προτείνει συνεργασία στους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους, προκειμένου να καταθέσουν, από κοινού προσφορά, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την είδηση αναμετάδωσε το Reuters.

Ιδιωτικοποίηση σημάνει ανάπτυξη ή μήπως κλείσιμο και απολύσεις ;


Η καλύτερη απάντηση για τις αρνητικές επιπτώσεις μιας ιδιωτικοποίησης είναι η περίπτωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας . Το succes story του κ. Χατζηδάκη με τους  χιλιάδες εργαζόμενους είτε να συνταξιοδοτούνται  πρόωρα (κ να χάνουν  το 80% της αποζημίωσης απο το PSI ) είτε να μετατάσσονται   ή και να απολύονται  (πολλές απολύσεις το τελευταίο διάστημα) αποφάσισε σήμερα ότι σταματάει και τις πτήσεις  προς  Θεσσαλονίκη , Ρόδο...
Απόλυτη απαξίωση για την άλλοτε κραταιά Δημόσια Εταιρεία .Η Olympic Air αποτελεί το διάδοχο σχήμα της παλαιάς κρατικής Ολυμπιακής από το 2009.

Αρνητική η δικαστική απόφαση

Το δικαστήριο αποφάσισε αρνητικά οριστικά για την αγωγή της ΠΟΣ για την διπλή κράτηση 25+25 μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το σκεπτικό της απόφασης από το δικαστήριο αφήνει περιθώρια για την άσκηση μελλοντικών αγωγών προκειμένου οι σιδηροδρομικοί να διεκδικήσουν το ποσό της παραπάνω μείωσης.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το καταστατικό του ΤΑΠΕΛ της ΠΕΠΕ

Το στέκι της έλξης,  το blog των μηχανοδηγών , μετά τα πολλά ερωτηματικά που παρουσιάστηκαν για αποφάσεις του ΔΣ το τελευταίο διάστημα ,  δημοσιεύει το καταστατικό του ΤΑΠΕΛ  του Ταμείου Αλληλοβοηθείας μας ,όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την τελευταία τροποποίηση του 2006 .

Πολλοί συνάδελφοι , αν και γνωρίζουν την ύπαρξη του Ταμείου ( για το οποίο καταβάλουμε μηνιαία συνδρομή 15 Ε ) δεν γνωρίζουν τις καλύψεις που αυτό προσφέρει !
Για ασθένειες , νομική κάλυψη ακόμα και το απεργιακό μας ταμείο !
Δημιουργήσαμε και link στο blog (αριστερά στα ενδιαφέροντα ) που θα μας βγάζει αυτόματα στο καταστατικό του Ταμείου μας .

Στις εικόνες που μπορείτε να δείτε (κλικ πάνω σε αυτές  για να τις μεγεθύνετε ή να τις τυπώσετε )   έχουμε 

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πορτογαλία > Πάει πίσω η ιδιωτικοποίηση της CP

Η Πορτογαλική Κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την ιδιωτικοποίηση της CP Cargo για ένα ακόμα τρίμηνο καθώς θέλει να δει τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας να βελτιώνονται πριν ανοίξει τις προσφορές .
Η πώληση της CP αποτελεί προϋπόθεση του μνημονίου που έχει υπογράψει με την Τρόικα .
Μοιραίες συγκρίσεις με την Ελλάδα , όπου οι πολιτικοί μας ξεπουλάνε

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrovie dello Stato

Εμείς ρωτάμε . Για τους συναδέλφους μας που χάσανε την ζωή τους εν υπηρεσία σε ατυχήματα , έχει καθίσει ποτέ κανένα μεγαλοστέλεχος στο σκαμνί το συνδικαλιστικό κίνημα ή πάντα βρίσκει σωστές τις  απαντήσεις για <<ανθρώπινο>>λάθος ; 
Ο Μάριο Μορέτι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ferrovie dello Stato, του πρώην κρατικού μονοπωλίου των σιδηροδρόμων, θα είναι ανάμεσα στους 33 κατηγορούμενους στην επικείμενη δίκη για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που

Υποσχέσεις για επαναλειτουργία, το 2014, της γραμμής του ΟΣΕ Ισθμός - Λουτράκι

Μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει τεθεί σε επαναλειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός – Λουτράκι και θα έχει συνδεθεί με την προαστιακή γραμμή ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ –ΚΙΑΤΟ, όπως αποφασίσθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΟΣΕ, Κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, τον

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΓΣΕΕ > Το επιβατικό κοινό δικαιούται δημόσια μέσα μεταφοράς , ασφαλή , ποιοτικά και με φτηνό εισιτήριο

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι διεκδικούν δημόσια μέσα μεταφοράς, ποιοτική, ασφαλή και οικονομική μεταφορά στην υπηρεσία της κοινωνίας και διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία.

Η ανάπτυξη έρχεται αύριο - Απαγόρευση συναθροίσεων για να μην την δούμε !

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε .
Η 3η Κυβέρνηση των μνημονίων , απαγόρευσε τις συναθροίσεις στην Αθήνα γιατί μαζί με τον Γερμανό κατακτητή ( συγνώμη ...Υπουργό Οικονομικών ) έρχεται και η Ανάπτυξη ! 
Επειδή την ψάχνει όλη η Ευρώπη κ στην Ελλάδα αγνοείται εδώ και χρόνια  η Κυβέρνηση μας για να την προστατεύσει , θυμήθηκε και πάλι το χουντικό της πρόσωπο .
Οι  δημοκρατικοί πολίτες καλούν αύριο σε συγκεντρώσεις σε όλη την Αθήνα στις 18.30 το απόγευμα για να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία . Πρώτα απο όλα στην Κυβέρνηση των μνημονίων .

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Επέκταση Προαστιακού προς Λαύριο: Η εξαγγελία που κατάντησε ανέκδοτο !

Πάμε μερικά χρόνια πίσω, κάπου στα τέλη του 2006! Κάμερες και πούλμαν με δημοσιογράφους και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ ακολουθούσαν τον τότε (πανίσχυρο) υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη στο δρόμο προς το Λαύριο.
Toυ Φώτη Φωτεινού - metaforespress.gr 

Επιστολές ΠΟΣ για την συνάντηση με τις Διοικήσεις

Κύριε Πρόεδρε,

          Το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. ζητά συνάντηση μαζί σας – εάν είναι εφικτή τη Δευτέρα 22/7/2013 ή την Τρίτη 23/7/2013 – προκειμένου να μας ενημερώσετε για:

Απίστευτες ανακρίβειες και ψέμματα !

Είναι προκλητική η συμπεριφορά των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ (εξαιρώ τον νεότερο συνάδελφο Αγγελόπουλο Νίκο  ) αλλά και του μηχανοστασιάρχη Α στο μηχανοστάσιο ΜΑΙ που σε ένα κρεσέντο - παρωδία , λασπολογίας προσπαθούν απο προχτές να παρερμηνεύσουν το νόημα της καταγγελίας μας στο ΣΕΠΕ επειδή δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην αυθαιρεσία που επικρατεί στο μηχανοστάσιο . Αυθαιρεσία πρωτοφανή ακόμα κ για την Επιθεώρηση Εργασίας .

Με την καταγγελία στο ΣΕΠΕ επιθυμούμε μηνιαίο προγραμματισμό και τίποτα άλλο . Και αυτό θα γίνει καθώς νομικά δεν μπορεί να

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ανησυχία από τη διαγραφή του 8ωρου από το πολυνομοσχέδιο

O κ. Βρούτσης απάλειψε διάταξη που όριζε ως πλήρηαπασχόληση τις 8 ώρες -Σύσσωμη η αντιπολίτευση και βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ζητούν διευκρινίσεις ! 

Η συγκεκριμένη διάταξη που απάλειψε ο υπουργός Εργασίας ήταν αυτή που ορίζει ως πλήρη απασχόληση τις 8 ώρες ημερησίως επί 25 ημέρες το μήνα, ουσιαστικά δηλαδή το γνωστό σε όλους και ακόμα "απείραχτο" 8ωρο.

Αγανάκτηση !

Αυτό εισπράττουμε μετά την σημερινή εξόφληση απο τους μηχανοδηγούς που είδαν με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει κοροϊδία . 
Τα πολλά μηνύματα για την κατάντια του κλάδου μαρτυρούν ότι μεταξύ των συναδέλφων κυριαρχεί η οργή.Με 3 πληρωμένες αναπαύσεις , υπερωρίες νύχτες και Κυριακές ο μισθός δεν ξεπερνά πλέον ούτε τα 1200 Ε. 
Χωρίς τις αναπαύσεις είμαστε στα 1000 Ευρώ . Αυτά . 
Πολλές υποσχέσεις ,ακόμα  περισσότερες διαβεβαιώσεις . Όλα ξεχάστηκαν κ όσοι τις δίναν ας βγούν να  εξηγήσουν στους συναδέλφους τι συνέβη τελικά .


Για την Ανατροπή !

Χιλιάδες κόσμου , παρά το ότι βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού , διαδήλωσε ενάντια στα μέτρα της τρίτης μνημονιακής Κυβέρνησης .

Οι σιδηροδρομικοί δώσανε το παρόν και πάλι με το γνωστό πανό της ΠΟΣ .

Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπουλάνε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων

«Η ανακοίνωση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θέτει ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για τους όρους υπό τους οποίες διεξάγεται ο εν λόγω διαγωνισμός» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της
Όπως τονίζει ο Γιώργος Σταθακης «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι σήμερα πλέον μια

Νεότερα απο την σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο

Στις 10 το πρωί η αυριανή συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΣ στην Κάννιγγος .
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συνάντηση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΕ  Γ. Παναγόπουλου, του Γ.Γραμματέα Ν. Κιουτσούκη, του Οργανωτικού Γ/τέα Β. Μουτάφη και του Θ. Λεβέντη ο οποίος

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση απο Εξέλιξη

Ευθύνες σε ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ Έλξης καταλογίζει η Εξέλιξη για την τακτική που ακολούθησαν κ τις αποφάσεις που έλαβαν πλειοψηφικά τους τελευταίους 6 μήνες στην ΠΕΠΕ .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε την ανατροπή καταλήγει η ανακοίνωση .

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Με την αυριανή εξόφληση συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του κλάδου μας, των σιδηροδρομικών αλλά και των εργαζόμενων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι αναδρομικές κρατήσεις σε…18 δόσεις, επιβεβαιώνουν τα όσα ξεκάθαρα είπαμε στους μηχανοδηγούς στις τελευταίες απολογιστικές συνελεύσεις.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 16 Ιούλη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί απευθύνει το ΠΑΜΕ...

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ >

Καταγγελία στο Σ.Ε.Π.Ε. απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ

Σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης  Εργασίας για τον προγραμματισμό εργασίας στο ΜΑΙ προχώρησε ο Αντιπρόεδrος της ΠΕΠΕ , Γενιδούνιας Κώστας .
Στην καταγγελία που δημοσιεύουμε αριστερά , ο συνάδελφος αναφέρει ότι δεν υπάρχει ανηρτημένο πρόγραμμα εργασίας ( μηνιαίος προγραμματισμός ) στους χώρους εργασίας , ότι δεν κοινοποιείται στους μηχανοδηγούς κανένα πρόγραμμα εργασίας και ότι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να τηλεφωνούν καθημερινά για να πληροφορούνται τι δουλεύουν την επόμενη μέρα και ότι το κατατεθημένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα δεν τηρείται .
Σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε , οι επιθεωρητές έδειξαν

Ξεκινούν οι συνεντεύξεις για υποψήφιους μηχανοδηγούς . Σε 18 δόσεις οι κρατήσεις

Ξεκινούν σήμερα οι συνεντεύξεις για όσους κατέθεσαν αίτηση για να μεταταχθούν στον κλάδο έλξης.
Συνολικά 26 συνάδελφοι έχουν καταθέσει αίτηση , εξ αυτών 6 συναδέλφισες !
Ευχόμαστε να έρθουν όλοι με το καλό ! Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ξαναανοίξουν οι αιτήσεις τις επόμενες μέρες .
Εντωμεταξύ όπως γράψαμε σε 18 ισόποσες δόσεις θα γίνει η εξόφληση των αναδρομικών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε 6 δόσεις στον ΟΣΕ . Η διαδικασίας ξεκινάει απο αύριο ΕΝΩ δεν πληρώνεται και το επικίνδυνο κ ανθυγιεινό (πάει για τον Αύγουστο ;)
Καλό μας κουράγιο .... 

Νέα εγκύκλιος για απογραφή προσωπικού σε Ν.Π.Ι.Δ.

Το θέμα θέλει μεγάλη προσοχή καθώς αφορά τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο κ ευρύτερο Δημόσιο Τομέα . 

Με την πρώτη ανάγνωση κ όπως το ψάξαμε φαίνεται πως στον Όμιλο ΟΣΕ , ίσως εξαιρείται μόνο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις διατάξεις τις εγκυκλίου  καθώς βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης - αποκρατικοποίησης μετά την εκχώρηση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ (όπως ορίζεται στο άρθρο 5 , κεφ Β ,παρ γ του Ν.3429/2005 ) .
Μέχρι 31 Αυγούστου πρέπει να έχουν σταλεί τα στοιχεία .

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο κλικ εδώ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η εκπομπή της ΕΡΤ για τον ΟΣΕ ( 10/07/2013)


Η εκπομπή της πραγματικής ΕΡΤ για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο με την συμμετοχή του Προέδρου της ΠΟΣ Θ.Λεβέντη , του Αν. Γραμματέα Ν. Σουρμελή , του Γ. Αναγνωστόπουλου Δ/ντη Συντήρησης Τροχαίου Υλικού και του Αντιπροέδρου του Φίλου των Σιδηροδρόμων Νίκου Καραγεώργη.

Η λίστα με τους δικαιούχους δικαστικής απόφασης

Πολλοί συνάδελφοι , μας ρωτούν για τις δικαστικές αποφάσεις που πληρώνονται αυτές τις μέρες στην Καρόλου .
Επειδή γίνεται , όπως ήταν αναμενόμενο , κακός χαμός με πολλούς να ανακατεύονται ( παραγοντισμός στο κόκκινο ) μπερδεύοντας τους συναδέλφους , εμείς δημοσιεύουμε την 2η λίστα με τους δικαιούχους της κανονικότητας  . Η 1η με τις Κυριακές έχει πληρωθεί σχεδόν στο σύνολο της .
Η πληρωμή θα αρχίσει το επόμενο διάστημα ( Αύγουστος )

Δείτε την λίστα >

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ευτυχώς ο μηχανοδηγός .....Να μας απαντήσει ο κ. Ρετσινάς

Ευτυχώς ο μηχανοδηγός είχε εξαιρετικά αντανακλαστικά και ενεργοποίησε το συναγερμό αμέσως, αποφεύγοντας έτσι τη σύγκρουση με τρένο  που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και το οποίο ήταν υπόθεση δευτερολέπτων να πέσει πάνω στα βαγόνια που εκτροχιάζονταν. Δεν πρόκειται συνεπώς για ανθρώπινο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ στο RTL διευκρινίζοντας  πως το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν οφείλεται «σε ανθρώπινο λάθος».

Δυστυχώς στην Ελλάδα των Κυβερνήσεων των μνημονίων ο μηχανοδηγός

Σιδηροδρομική τραγωδία κοντά στο Παρίσι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τρένο κόπηκε στα δυο από άγνωστο λόγο, εισερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα στο σταθμό του Μπρετινί-σουρ-Ορζ.
Το τρένο είχε αναχωρήσει από το Παρίσι με προορισμό τη Λιμόζ, όταν ξαφνικά εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω στην αποβάθρα του σταθμού στο Μπρετινί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, υπάρχουν τουλάχιστον επτά νεκροί κ αι δεκάδες τραυματίες. 

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Στις 16 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΤΡΑΙΝΟΣΕ. H επιστολή ΤΑΙΠΕΔ

Στις 16 Σεπτεμβρίου, έως τις 17.00, “κληρώνει” για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την συγκεκριμένη ημερομηνία όρισε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Tου Φώτη Φωτεινού - metaforespress.gr
Εντύπωση προκαλούν οι προδιαγραφές για την οικονομική επιφάνεια, αφού για να συμμετάσχει κάποιος στη διαδικασία, εάν είναι νομικό πρόσωπο, θα πρέπει

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ 12/07/2013

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και τα Σωματεία μέλη της, συμμετέχουν  στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ & η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.
       Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

Eπιστολή ΠΕΠΕ για τις απολογίες

Επιστολή του Σωματείου μας για τις απολογίες που δόθηκαν σε μηχανοδηγούς επειδή αρνήθηκαν να γίνουν απεργοσπάστες στις πρόσφατες κινητοποιήσεις .
Κύριε Σύμβουλε  ,

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αφίσα των συνδικάτων στα Μέσα Μεταφοράς - Συνάντηση με Μ. Χρυσοχοίδη

Μια πολύ καλή αφίσα βγήκε σήμερα απο τα συνδικάτα στα Δημόσια Μέσα  Μεταφοράς και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες σε λεωφορεία , τρένα και μέσα σταθερής τροχιάς .
Η αφίσα συνοδεύεται  απο μια ανακοίνωση ( την δημοσιεύουμε παρακάτω ) και αποτελεί το πρώτο αποτέλεσμα  της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί με όλα τα μέσα μεταφοράς πριν μερικές μέρες στα γραφεία της ΠΟΣ .

Με την συμμετοχή και της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κ . Χρυσοχοίδη την Δευτέρα 15 Ιουλίου και με θέματα  >

Επιστολή ΠΕΠΕ για επικίνδυνο κ αναδρομικές κρατήσεις

Κύριε Σύμβουλε  ,

Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε από την Διοίκηση της Εταιρείας να επιληφθεί και να δώσει λύση στα παρακάτω θέματα που απασχολούν το προσωπικό
 ·       Σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας

Σε 18 δόσεις οι αναδρομικές κρατήσεις ....

 Στην Νέα Ελλάδα των μνημονίων δεν θα έχουμε μισθό αλλά ......δόσεις μισθού 
Σε 18 δόσεις θα γίνει απο ότι όλα δείχνουν η παρακράτηση των αναδρομικών για τους μήνες Ιανουάριο κ Φεβρουάριο αφού

Ο Η. Βρεττάκος για το θέμα του προγραμματισμού εργασίας

Τα όσα συμβαίνουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αντισυνταγματικά και παραβιάζουν τις Διεθνείς Συμβάσεις  Εργασίας  τονίζει στην επιστολή του προς το στέκι της έλξης ο Ηλίας Βρεττάκος . Όλη  η επιστολή  >

Όλα όσα καταγγέλλει στην επιστολή του ο Θέμης  Συριόπουλος αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, για την περίφημη αναπτυξιακή πορεία της χώρας, για τα εργασιακά, τα συλλογικά και τα ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζουμε και δυστυχώς βιώνουμε με δραματικό τρόπο τις

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Απολογίες σε μηχανοδηγούς γιατί έκαναν στάση εργασίας !

Είχαμε επιλέξει να μην αναφερθούμε σε γεγονότα που συνέβησαν κατά την πραγματοποίηση των στάσεων εργασίας στα εμπορικά κ σε πιέσεις- απειλές  , έμμεσες κ άμεσες που ασκήθηκαν σε μηχανοδηγούς απο υπηρεσιακά στελέχη, για να σπάσουν την απεργία του Σωματείου .
Μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή που συνέβη με εμπορική αμαξοστοιχία στον

Διαμαρτυρία του Β. Ζαβογιάννη στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έντονη διαμαρτυρία του εκπροσώπου μας για το θέμα της κράτησης των αναδρομικών και της διακοπής χορήγησης των βοηθημάτων της ΠΟΣ στο σημερινό ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Προ ημερησίας διάταξης τέθηκαν σήμερα τα εξής ζητήματα από τον Βασίλη Ζαβογιάννη στο σημερινό Δ.Σ.

Καταγγελία απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Ν. Φθιώτιδας

Απίστευτα πράγματα καταγγέλονται από συναδέλφους κ δείχνουν πως διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες και  γιατί αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ξεφτίσει στην συνείδηση των εργαζομένων . Αναλυτικά η ανακοίνωση >
Συνάδελφοι –σσες                   
Στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» στο τοπικό παράρτημα της Φθιώτιδας, μετά το άνοιγμα της κάλπης, την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων

Τρίτη 16 Ιουλίου 24 ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια. 
Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος . 

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προχωράει αποφασιστικά η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά και την έγκριση που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή.
          Το νέο ιδιωτικό μονοπώλιο που έρχεται να αντικαταστήσει το κρατικό και στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών θα βρει «στρωμένη δουλειά» με

Αναδρομικές κρατήσεις σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ -ΟΣΕ

Η εντολή δόθηκε σήμερα το πρωί ....
Αναδρομικές κρατήσεις σε ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους 2 μήνες που δεν εφαρμόστηκε το εννιαίο μισθολόγιο (Ιανουάριο - Φεβρουάριο ).
Οι κρατήσεις θα γίνουν σε

Μνημόνιο νο 5 ...Η ανάπτυξη έ ε έρχεται .....Απεργία προγραμματίζει η ΓΣΕΕ

Σε 109 άρθρα το νέο μνημόνιο (5 ) που υπόσχεται ανάπτυξη ...μέχρι το επόμενο. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ καταργήσεις ολόκληρων κλάδων  με μία απλή υπουργική απόφαση ! Ο κατώτατος μισθός θα υπολογίζεται ανά ...έτος !

Διαθεσιμότητα 8 μηνών , καταργούνται δημοτική αστυνομία κ σχολικοί φύλακες.
Η επιλογή των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα,

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Θέματα ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο συνάδελφος Ζαβογιάνης Βασίλης  μας απέστειλε τα θέματα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου .
Αναλυτικότερα >

Eπιστολή του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ στον κ. Ζηλιασκόπουλο

Χτεσινή επιστολή του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ , Γενιδούνια Κώστα στον κ. Ζηλιασκόπουλο για το θέμα του προγραμματισμού εργασίας στο ΜΑΙ
Η επιστολή κοινοποιείται στον εκπρόσωπο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , σε  ΠΟΣ , ΠΕΠΕ στην ΔΙΚΑΜ και στην Δ/νση Προσωπικού.
Αναλυτικά η επιστολή >
Κύριε Σύμβουλε ,

Σας επισυνάπτω τις αναφορές του μηχανοδηγού ΜΑΙ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μέχρι 7 πτυχιούχους θα προσλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι θέσεις προορίζονται για συνεργάτες στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Έργα στα οποία συμμετέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και πρόκειται για 12 μηνες συμβάσεις έργου  που μπορεί να παραταθούν μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμμάτων . Αιτήσεις απο σήμερα μέχρι και 19 Ιουλίου.
Διαβάστε όλη την προκήρυξη κλικ εδώ

«Πράσινο φως» για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε η ΕΕ

Tη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με επιστολή, που απέστειλε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοακίμ Αλμούνια, τονίζει ότι η επιτευχθείσα αναδιάρθρωση και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ :

Επιστολή της ΠΕΠΕ σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα με τις Δ/Η σε διπλή έλξη

Σημερινή επιστολή του Σωματείου μας για το θέμα που προκύπτει στις Δ/Η με διπλή έλξη , όπου δεν λειτουργεί το σύστημα διάσπασης . Η ΠΕΠΕ  τονίζει ότι όταν οι μηχανοδηγοί διαπιστώνουν το πρόβλημα δεν πρέπει να εκκινούν απο τον αρχικό σταθμό . Αναλυτικά η επιστολή >
Κύριε Σύμβουλε  ,
 Μετά από αναφορές κ διαμαρτυρίες μηχανοδηγών για

Καταργούνται τα βοηθήματα της ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ;

Σύμφωνα με πληροφορίες προς κατάργηση οδηγείται η χορήγηση βοηθημάτων της ΠΟΣ ( Θάνατος , σοβαρός τραυματισμός - ανίατες ασθένειες) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Τα βοηθήματα κόβονται λόγω ...ΤΑΙΠΕΔ όπως μας ειπώθηκε .
Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νέο προκύψει .

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Περάσανε 2 χρόνια !

2 χρόνια μετά , με τα ρεκόρ καθημερινών επισκέψεων να σπάνε  μήνα με το  μήνα, συνεχίζουμε ακόμα ποιο δυνατά !

 Για ακόμα  πληρέστερη ενημέρωση και για να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε ότι ο κλάδος της έλξης όταν θέλει , μπορεί!

Το blog που άλλαξε τα δεδομένα στην καθημερινή επικοινωνία και ενημέρωση των μηχανοδηγών και αγκαλιάστηκε απο όλους τους σιδηροδομικούς κλείνει αυτές τις μέρες 2 χρόνια παρουσίας .

Προχωράμε πάντα  μπροστά και ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν , συνεργάτες , συναδέλφους και φίλους !

Γολγοθάς επιβατών στον προαστιακό

Δεν είναι εύκολος ο συστηματικός έλεγχος του δικτύου», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Ζαβογιάννης, πρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό. Βασικός λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού, που στα χρόνια του Μνημονίου συρρικνώθηκε από 6.500 στις 3.000. 
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της γραμμής Αεροδρόμιο-Κιάτο, αλλά η ταλαιπωρία αποτελεί μόνιμο σκηνικό -Της Χαράς Τζαναβάρα- Eφημερίδα των Συντακτών 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετά απο εκτροχιασμό εμπορικού



Ένας εμπορευματικός συρμός που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προϊόντα

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Στο κάδρο και ο ΟΣΕ ;

Αναστολή τοπικών δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Θεσσαλονίκη- Έδεσσα- Θεσσαλονίκη

Αναστέλλονται ορισμένα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη- Έδεσσα- Θεσσαλονίκη, από τις 8 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ενόψει της θερινής περιόδου και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα, αναστέλλεται η κυκλοφορία των συρμών:

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αναστάτωση απο προσλήψεις στην ΕΕΣΣΤΥ

Την ίδια ώρα κάποιοι προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι οι σιδηροδρομικοί περισσεύουν  κ πως δεν υπάρχει χρήμα .
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί  στην ΕΕΣΣΤΥ καθώς σύμφωνα με καταγγελίες πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις συμβούλων για την τεχνική υπηρεσία  , ενώ συμβάσεις δόθηκαν για εξωτερικούς συνεργάτες στην Νομική Υπηρεσία , την λογιστική υποστήριξη , την επικοινωνιακή υποστήριξη και την εκ νέου μηχανογράφηση της εταιρείας  !!! 

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες στο Μεταφορών

Κυρίαρχος ο Μ.Χρυσοχοΐδης - τι αρμοδιότητες πήρε ο Μ. Παπαδόπουλος 
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την ανάθεση καθηκόντων στον υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο, από το οποίο εξάγονται τα τελικά συμπεράσματα σχετικά με την «πολιτική συμφωνία» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το μοίρασμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Του Φώτη Φωτεινού- metaforespress.gr

Λάρισα: Έκλεψαν 1.000 μέτρα τηλεπικοινωνιακού καλωδίου σιδηροδρόμου

Πάλι καλά που δεν σήκωσαν την γραμμή .....
Ένα χιλιόμετρο τηλεπικοινωνιακού καλωδίου αφαίρεσαν άγνωστοι από την σιδηροδρομική γραμμή στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Το καλώδιο χρησιμοποιείται για την διακοπή τάσης ρεύματος της σιδηροδρομικής γραμμής, σε περίπτωση ατυχήματος και ευτυχώς

Κάτι πρέπει να γίνει

Είναι η 2η φορά που μηχανοδηγοί βρίσκονται σε κρατητήρια για αρκετή ώρα μετά απο ατύχημα .
Το τρένο ΔΕΝ σταματάει και έχει απόλυτη προτεραιότητα .
Δεν είναι δυνατόν μηχανοδηγοί να κρατούνται σαν κακοποιοί επειδή πεζοί ή οδηγοί ΙΧ παραβιάσαν τον ΚΟΚ.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

B Aντιπρόεδρος στο ΕΚΠ ο Π. Μωραίτης

Είναι πάντα χαρά για εμάς να μαθαίνουμε ότι συνάδελφοι λαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε άλλα συνδικαλιστικά όργανα , ιδιαίτερα αν πρόκειται και για μηχανοδηγούς . 
Πληροφορηθήκαμε ότι ο συνάδελφος Πέτρος Μωραίτης (μηχανοδηγός ΜΑΙ ) ανέλαβε καθήκοντα Β Αντιπροέδρου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά . 
Ευχόμαστε στον Πέτρο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα  .

ΤΡΑΙΝΟΣΕ:To οριστικό deal με HP ακόμη εκκρεμεί

Ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλος, από το βήμα εκδήλωσης του ΣΕΒ και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα εμπόδια που υπάρχουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Τις εξαντλητικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας συνεχίζουν HP και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την

Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος.

Ένα θέμα που αφορά πολλές ειδικότητες που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες τους καλοκαιρινούς μήνες .Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας ( Σ.Ε.Π.Ε. )αλλά και αυτήν της ΓΣΕΕ . Αναλυτικότερα >

Υπουργείο Εργασίας (Φώτο αριστερά )
Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών δεδομένων του εξωτερικού περιβάλλοντος και παραμέτρων μικροκλίματος του εσωτερικού εργασιακού χώρου. Η δραστηριότητα των κατά τόπους υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του ΣΕΠΕ την περίοδο αυτή πρέπει να επικεντρωθεί σε

Για την εξόφληση Αυγούστου οι παλιές αναπαύσεις

Τον άλλο μήνα και με την εξόφληση Αυγούστου θα ξεκινήσει η πληρωμή των οφειλομένων αναπαύσεων  παρελθόντων ετών .
Εντωμεταξύ έχει ξεκινήσει η πληρωμή των δικαστικών αποφάσεων για τον τρόπο υπολογισμού των Κυριακών .
Επειδή πρόκειται για πολύ παλιά υπόθεση , οι συνάδελφοι (κ συνταξιούχοι) επικοινωνούν με το ταμείο ΟΣΕ για να δουν αν είναι στην λίστα των δικαιούχων. 

Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση ΠΟΣ

Με μεγάλη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών και συναδέλφων, πραγματοποιήθηκε η οργανωτική συνδιάσκεψη της Π.Ο.Σ στις 3/7/2013.
          Η πλειοψηφία των ομιλητών τόνισαν την ανάγκη διαφορετικών τρόπων οργάνωσης των Συνδικάτων, από το Σωματείο μέχρι την τριτοβάθμια Οργάνωση ΓΣΕΕ.  Την ανάγκη άμεσης συμμετοχής των εργαζομένων στη

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Επιστολή του συναδέλφου Συριόπουλου προς ΠΕΠΕ κ μηχανοδηγούς

Εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα στο ΜΑΙ  καταγγέλλει στην επιστολή του ο συνάδελφος μηχανοδηγός Συριόπουλος Θέμης . Και η πραγματικότητα είναι ότι η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφει . Αναλυτικά η επιστολή του συναδέλφου >
Απο τις 12 Μάρτιου 2013 έχω ξεκινήσει την προσπάθεια να δώσω ένα τέλος στην απαράδεκτη διαδικασία του να μην ξέρω τι βάρδια δουλεύω ούτε καν σε εβδομαδιαίο επίπεδο , άλλα να υποχρεώνομαι καθημερινά να επικοινωνώ

ΜΕΓΑ-DEAL ΣΕΒ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μηχανοδηγούς που θα βρούμε ;;;;;;
Σημαντική συμφωνία μεταξύ εμπορικών, βιομηχανικών και 3PL επιχειρήσεων και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά εμπορευμάτων η οποία αρχικά θα γίνεται στον κεντρικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα πάει στη Σόφια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσε η διοίκηση του ΣΕΒ στη διάρκεια κοινής εκδήλωσης του Συνδέσμου με την Ελληνική Εταιρία Logistics.

Oργανωτική Συνδιάσκεψη της ΠΟΣ

Στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη βρέθηκε καλεσμένος από την ΠΟΣ ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ο οποίος ανέπτυξε τη νομική πλευρά της προσφυγής της ΠΟΣ κατά της ένταξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.
(διακρίνονται από αριστερά στη φωτογραφία ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣ Δήμος Τσακνιάς, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Θαν. Λεβέντης και ο Γ.Γραμματέας Π. Πουρλιάκας)
Κατά τη σημερινή Οργανωτική Συνδιάσκεψη

H απόφαση του δικαστηρίου για την ΝΟΜΙΜΗ απεργία της ΠΕΠΕ

 Δημοσιεύουμε την απόφαση που δικαίωσε το Σωματείο μας , κηρύσσοντας νόμιμες τις απεργίες που είχε προκηρύξει στις εμπορικές αμαξοστοιχίες . Στην απόφαση η δικαστής απορρίπτει όλα τα αιτήματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ . Ενδεικτικό των ....δημοκρατικών διαθέσεων της εταιρείας ήταν η απαίτηση της να αναγκάσει το δικαστήριο την ΠΕΠΕ να μην προκηρύσσει πλέον απεργίες!  Φαίνεται ότι οι Διοικούντες νόμισαν ότι ζούμε σε μπανανία και όχι σε Δημοκρατία.
Κλικ πάνω  στις σελίδες για μεγέθυνση.

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το επικίνδυνο κ ανθυγιεινό

Απο 01.06 η ισχύ της - δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ .
Μεγάλοι χαμένοι οι συνταξιούχοι εως 31.05.2013 κ οι δικαιούχοι που χάσαν εως και 750 Ε (5 μήνες )....

Διαβάστε όλη την απόφαση κλικ  εδώ

Στην Α κατηγορία (150 Ευρώ) σε ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ μηχανοδηγοί , κίνηση και οδηγοί , μηχανικοί , κυκλοφορία , τεχνική υποστήριξη και τεχνικοί ασφάλειας .
Στην Β κατηγορία (70 Ευρώ ) οι

Αποφάσεις ΔΣ ΠΕΠΕ

Συνεδρίασε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας .
Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον Προαστιακό

Όλα δείχνουν ότι τις επόμενες μερές θα αποκατασταθεί η βλάβη στον Προαστιακό της Αθήνας ,  αφού συνεργεία (Εργολάβος ) δουλεύουν στην γραμμή .
Πρόκειται  για μια βλάβη που ταλαιπωρεί 20 μέρες χιλιάδες επιβάτες και  που θα μπορούσε να διορθωθεί σε 5 ημέρες .

ΕΡΓΟΣΕ: Έχει υλοποιηθεί το 69,5% του σιδηροδρομικού άξονα. Τι απομένει

Το succes story της ΕΡΓΟΣΕ !
Εμείς προσκαλούμε ένα δημοσιογράφο να έρθει μαζί μας σε ένα τρένο και να αντιπαραθέσει όσα του είπαν με όσα θα δεί !
Συνέντευξη για την πορεία των σιδηροδρομικών έργων παραχώρησε σήμερα, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος Κώστας Σπηλιόπουλος. To δίκτυο αναμένεται σε πλήρη λειτουργία το 2016, οπότε η

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ

Στην κοινή συνεδρίαση όλων των Συνδικάτων Μεταφορών (ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ – Π.Ο.Σ.) που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ο.Σ. με τη συμμετοχή της Γ.Σ.Ε.Ε. αποφασίσθηκε η κοινή δράση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων στις μεταφορές για: 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Υπογράφηκε η ΚΥΑ ;

Υπάρχουν πληροφορίες απο το απόγευμα ότι η ΚΥΑ για το επικίνδυνο κ ανθυγιεινό υπογράφηκε .
Θα έχουμε νεότερα αύριο .

Έχασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κέρδισαν οι σιδηροδρομικοί κ οι εργαζόμενοι στις μεταφορές

Απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ , Γενιδούνια Κώστα .
Μεγάλη νίκη η σημερινή για το συνδικαλιστικό κίνημα στις μεταφορές . Η απόφαση του δικαστηρίου για το νόμιμο της  απεργίας των μηχανοδηγών στα εμπορικά με αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ,την εφαρμογή της εργατικής Νομοθεσίας στην πληρωμή των δευτερευουσών και την έκδοση της ΚΥΑ για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό , ανοίγει κ δείχνει τον δρόμο για την νίκη . 
Είναι μια αρχή σημαντική για να κινήσουμε και πάλι τα θολά νερά .Αύριο στην συγκέντρωση με τις μεταφορές μετά την ορθότατη πρωτοβουλία της ΠΟΣ πρέπει

Θρίαμβος και δικαίωση της ΠΕΠΕ

Μεγάλη δικαίωση για την ΠΕΠΕ αποτελεί η απόφαση του δικαστηρίου , το οποίο κρίνει νόμιμες τις κινητοποιήσεις στα εμπορικά . Η ευθεία σύγκρουση που επέλεξε η διοίκηση της Τραινοσε με τους μηχανοδηγούς δεν πέρασε .

Απίστευτα πράγματα σήμερα στην δίκη για την απεργία της ΠΕΠΕ

Και ένταση στο δικαστήριο αφού η υπεράσπιση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσπαθούσε συστηματικά να παραπλανήσει τη δικαστή ! 
Λίγο πολύ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστήριζε ότι απο την απεργία ταλαιπωρούνται χιλιάδες επιβάτες (!!!! - την ώρα που ΟΛΑ τα επιβατικά και προαστιακά δρομολόγια γίνονται κανονικά ) και τόνιζε

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ για την συνάντηση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ

      Συγκαλείται αύριο 2/7/2013 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα: 10.00’, στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6, 4ος όροφος), ΚΟΙΝΗ σύσκεψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την  περαιτέρω κοινή αγωνιστική μας δράση σε ζητήματα που αφορούν:

Εξώδικο Σωματείων ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Προαστιακό Αθήνας

Τα 3 σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλαν εξώδικο στις εταιρείες του Ομίλου ΟΣΕ και στο Υπουργείο Μεταφορών , επισημαίνοντας την απαξίωση και τα χάλια της υποδομής του Προαστιακού Αθήνας . Διαβάστε το εξώδικο >
  Η συνεχιζόμενη , κατ’ επιλογήν σας, ένδεια στις υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου που αφορά μάλιστα τόσο στις αμαξοστοιχίες