Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΣ - Το εξώδικο της Ομοσπονδίας

Πλήρης επιβεβαίωση των όσων έγραψε το στέκι της έλξης , απο το επίσημο blog της ΠΟΣ.
Δημοσιεύουμε και το εξώδικο για τις απεργίες .. Η ανάρτηση απο το blog της ΠΟΣ >
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας της Μ. Τρίτης και της Μ. Τετάρτης

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του Προεδρείου της ΠΟΣ και των Διοικήσεων του Ομίλου κατά την οποία από την πλευρά των Διοικήσεων έγιναν


ελάχιστες βελτιωτικές προτάσεις οι οποίες απέχουν όμως από το να θεωρούνται βάση για υπογραφή Σ.Σ.Ε. 

Το Προεδρείο της ΠΟΣ συνεδριάζοντας εκτάκτως αποφάσισε την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχαν εξαγγελθεί για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο επιβατικό κοινό που θα θελήσει να ταξιδέψει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ωστόσο η απεργία στα εμπορικά συνεχίζεται κανονικά όπως και οι απεργίες του Μεγάλου Σαββάτου, της Κυριακής του Πάσχα και της δεύτερης ημέρας του Πάσχα.

Θα εκδοθεί εντός της ημέρας δελτίο τύπου της ΠΟΣ.

Το εξώδικο για τις απεργίες 

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 Π Ρ Ο Σ
Τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.»  που
εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την  «ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 27 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων 301 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.    Υπουργό Οικονομικών - Νίκης 5-7.
2.    Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε,  Παπάγου.
3.    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας - Πειραιώς 40.
4.    Ο.Μ.Ε.Δ. - Πλ.Βικτωρίας 7.
* * *
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του στις 3 Απριλίου 2014, αποφάσισε:
α) την κήρυξη και πραγματοποίηση έξι (6) τρίωρων στάσεων εργασίας την Μ. Τρίτη  15.4.2014, και την Μ. Τετάρτη 16.4.2014  όλου του προσωπικού που ασχολείται στην Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» και τη «ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε.», με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα ως εξής:  Την  15.4.2014 (Μ. Τρίτη) τρεις (3) 3ωρες στάσεις εργασίας. Η πρώτη στάση εργασίας θα αρχίσει την 05.00’ ώρα και θα λήξει την 08.00’ ώρα. Η δεύτερη στάση εργασίας θα αρχίσει την 13.00’ ώρα και θα λήξει την 16.00’ ώρα. Η τρίτη στάση εργασίας θα αρχίσει την 21.00’ ώρα και θα λήξει την 24.00’ ώρα. Την 16.4.2014 (Μ. Τετάρτη) ομοίως τρεις (3) 3ωρες στάσεις εργασίας. Η πρώτη στάση εργασίας θα αρχίσει την 05.00’ ώρα και θα λήξει την 08.00’ ώρα. Η δεύτερη στάση εργασίας θα αρχίσει την 13.00’ ώρα και θα λήξει την 16.00’ ώρα. Η τρίτη στάση εργασίας θα αρχίσει την 21.00’ ώρα και θα λήξει την 24.00’ ώρα .

β)  την κήρυξη και πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων τριών (3) 24ωρων  απεργιών  στις 19.4.2014 (Μ. Σάββατο), στις 20.4.2014 (Κυριακή του Πάσχα) και στις 21.4.2014 (Δευτέρα του Πάσχα), όλου του προσωπικού που ασχολείται στην Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.,  την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» και τη «ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε.», με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα.  

γ) την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών του προσωπικού των εμπορικών αμαξοστοιχιών στις 14, 15, 16, 17, 18,  19 και 20 Απριλίου 2014.

Θέματα απεργιακής κινητοποίησης: α) Η υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το 2014, β) Η αντίθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, στην ιδιωτικοποίηση  των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ και γ) Οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία των εταιρειών και την πραγματοποίηση με ασφάλεια του προγράμματος των δρομολογίων.

Για το θέμα αυτό ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2224/94, σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ (Πλ.Βικτωρίας 7) την Παρασκευή 11.4.2014 και ώρα 12.00’.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Ο.Σ.Ε.,  την ΕΕΣΣΤΥ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, την ΓΑΙΑΟΣΕ, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών, την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.


Αθήνα 7 Απριλίου 2014

   Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ         ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου