Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πώς "νοικοκυρεύτηκε" η πιο υπερχρεωμένη ΔΕΚΟ της Ευρώπης?


Πάντως το επικοινωνιακό team της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ...σκίζει !
Το κακό παρελθόν, ως ο πιο ζημιογόνος κρατικός οργανισμός της Ευρώπης, φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επιδιώκει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σταδιακή μετεξέλιξη του Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο. Η εταιρεία εμφανίζει βελτιωμένα μεγέθη σταθερά από το 2012, οπότε

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αύξηση δρομολογίων (λεωφορεία) και εκπτώσεις για τους φοιτητές

Αυξάνει τα δρομολόγια των λεωφορείων στο τμήμα Κιάτο - Πάτρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε σε συνδυασμό με τις ανταποκρίσεις του προαστιακού σιδηρόδρομου, να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που μετακινείται από την Αθήνα, με προορισμό την αχαϊκή πρωτεύουσα και αντίστροφα, με οικονομικές τιμές.

Συνεχίζεται η κατάρρευση ...Μεγάλες καθυστερήσεις σχεδόν παντού

Πολύ δύσκολη η χτεσινή μέρα για όλους με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις σχεδόν σε όλα τα δρομολόγια.
Mέχρι και τις 3 ώρες έφτασαν οι καθυστερήσεις σε αρτηριακά τρένα με το ελάχιστο πλέον προσωπικό εφεδρείας  να τρέχει να καλύψει τις αμηχανίες ενώ από όσα έχουμε πληροφορηθεί

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Και ελεύθερα άλογα στην γραμμή ( σύγκρουση χτες )

Είχαμε πεί τα είχαμε δεί όλα ,αλλά μάλλον χτες ολοκληρώθηκε ( τρίτωσε ) μια σειρά συμβάντων σε διάστημα 1 μέρας , χωρίς ευτυχώς να έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό επιβάτη ή προσωπικού.
Στο εν λόγω συμβάν , τα μεσάνυχτα(χαράματα Παρασκευής )αμαξοστοιχία παρέσυρε μεγαλόσωμο  άλογο ( !!!) , στην γραμμή λίγο μετά τον

Διανοίχτηκε η σήραγγα της Όρθυος, Αθήνα-Θες/νίκη σε 3,5 ώρες το 2017

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε χθες, 29.05.2014, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κων/νος Σπηλιόπουλος ανακοίνωσε στα μέλη ότι διανοίχτηκε, και στα δύο μέτωπα η σήραγγα της Όρθυος, η οποία είναι το βασικότερο κομμάτι της

Μεγάλη προσοχή στην κυκλοφορία

Το στέκι της έλξης , πολλές φορές έχει αναφερθεί στα προβλήματα που καθημερινά βλέπουμε στην κυκλοφορία. 
Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων για τις δυσκολίες που πολλαπλασιάζονται συνεχώς και συνθήκες που ευνοούν και αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος. 
Επειδή λοιπόν η κατάσταση - ιδιαίτερα μεταξύ Αθηνών κ Τιθορέας  που πλέον

Συνέχεια των απολύσεων στην Ο.ΣΥ. Α.Ε., λόγω πλαστών δικαιολογητικών πρόσληψης

Με απόφαση της διοίκησης της Ο.ΣΥ. Α.Ε., που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια», από την 1η Ιουνίου, απολύονται ακόμη 10 εργαζόμενοι. Πρόκειται για 8 οδηγούς και δύο τεχνίτες. 
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούνται ύστερα από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να έχουν προσκομίσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Video με την διαδικασία φόρτωσης των container στο Θριάσιο


Ένα πολύ όμορφο βίντεο απο την διαδικασία φόρτωσης container στο Θριάσσιο και κατόπιν αναχώρηση εμπορικού ! 

Ο ΔΙΚΑΜ θέλει να αλλάξει τον υπολογισμό των χλμ στην εφεδρεία !

Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους ότι με εντολή του κ. Ρετσινά εστάλη σήμερα εντολή  στα μηχανοστάσια η ώρα της εφεδρείας να υπολογίζεται με 16 χλμ αντί για 40 όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες (αλλά και αναγράφεται κ στην πρόσφατη ΣΣΕ).
Το θέμα είναι γνωστό και στην ΠΕΠΕ αφού

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αποδίδει καρπούς η στροφή στα εμπορεύματα

Tης Μάρως Τσαντήλα - Euro2day.gr
Αποτελέσματα παράγει η προσπάθεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αυξήσει τις εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές, σε εσωτερικό και εξωτερικό. Το έργο αυξάνεται, αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει έλλειψη σε μηχανοδηγούς.
Εντυπωσιακή βελτίωση των επιδόσεων της στις εμπορευματικές μεταφορές καταγράφει από την αρχή του χρόνου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία

AΣΚ : Η απαξίωση συνεχίζεται

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
ακόμα ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σήμερα στο κυβερνητικό σήριαλ, το οποίο με σπουδή υλοποιείται από τις Διοικήσεις του Οργανισμού και στοχεύει στην ολοκληρωτική απαξίωση του ελληνικού σιδηρόδρομου με τελικό στόχο το οριστικό του ξεπούλημα!
Βέβαια τα σημερινά επεισόδια είναι δύο για να είμαστε ακριβείς, αφού

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γιώργος ,ο 4ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται χωρίς το επίδομα ευθύνης

Η απάντηση μας  και στην ηγεσία της ΠΕΠΕ που μας  κατηγόρησε για το ότι αναρτήσαμε την συνταξιοδότηση των 3 μηχανοδηγών απο την Μακεδονία.
Αλήθεια βλέποντας τις σημερινές εικόνες , ποιος θα αμφισβητήσει την ευθύνη που έχει το επάγγελμα του μηχανοδηγού ;
Άλλος ένας καλός συνάδελφος συνταξιοδοτείται την 1η Ιουνίου μετά απο 30 και πλέον χρόνια στον σιδηρόδρομο.
Πρόκειται για τον συνάδελφο μας  

Αυτό είναι το success story ΣΑΣ !



Ας κοιταχτούν ΟΛΟΙ  στον καθρέφτη σήμερα . 

Δείτε και άλλες φωτογραφίες και βίντεο...



Η ολική κατάρρευση του success story και η σιωπή της Ομοσπονδίας

Τα πράγματα πλέον έχουν ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ  τα  όρια  και το σύστημα καταρρέει .
Συνεχή ατυχήματα , καταργήσεις δρομολογίων έλλειψη προσωπικού, έλλειψη ανταλλακτικών , καταστρατήγηση κανονισμών εργασίας , κυκλοφορίας σε βάρος της ασφάλειας και πάντα με αφόρητη πίεση προς τους σιδηροδρομικούς κ ιδιαίτερα τους μηχανοδηγούς .
Αναρωτιόμαστε πότε θα αποφασίσει να μιλήσει η Ομοσπονδία ή αν θα συνεχίσει να  σωπαίνει  για όσα γίνονται καθημερινά.
Το μόνο που απομένει άλλωστε είναι

Σοβαρό συμβάν με την αμαξ 739

Στην αμαξοστοιχία εκδηλώθηκε πυρκαγιά .
Μεγάλες ζημιές απο την φωτιά στο MAN (το 620025 κάηκε ολοσχερώς - το άλλο όχημα -620022- έχει μικρές ζημιές ) που εκτελούσε το δρομολόγιο 739.
Κανένας επιβάτης δεν κινδύνευσε καθώς

Περικοπές στα δρομολόγια της Χαλκίδας ...λόγω έλλειψης μηχανοδηγών

Πλήρης -δυστυχώς - επιβεβαίωση των όσων είχαμε γράψει πριν μια βδομάδα για την περικοπή στα δρομολόγια από Πειραιά προς Χαλκίδα , τα οποία θα εκτελούνται πλέον ανα 2 ώρες  κάθε Σαββατοκύριακο , αφήνοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας χωρίς σύνδεση με το αεροδρόμιο μέσα στην τουριστική περίοδο!
Φυσικά πρόκειται για μόνο ένα απο τα όσα θα δούμε στα προσεχώς λόγω

Πως θα πληρωθούν τα χιλιόμετρα;

Ερωτηματικό αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο θα πληρωθούν τα χιλιόμετρα τον προσεχή μήνα, αν δηλαδή αυτό θα γίνει με τον παλαιό ή τον νέο τρόπο υπολογισμού.
Και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί κανένα

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΓΣΕΕ : Νέα παραπομπή της Ελλάδας για παραβίαση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Η παραβίαση από τη χώρα μας θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων θα τεθεί επί τάπητος στην 103η Σύνοδο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 στη Γενεύη.

Στη Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση της Ελλάδας για σοβαρότατες παραβιάσεις της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 102 για τα

Οι εκλογές «βαραίνουν» το κλίμα στις αποκρατικοποιήσεις και στο ΤΑΙΠΕΔ

Ένα απο τα θετικά των αποτελεσμάτων των πρόσφατων  εκλογών που καταδίκασαν την πολιτική της 3ης μνημονιακής Κυβέρνησης
Σοβαρές παρενέργειες , στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ΕΥΔΑΠ, αλλά και η επικράτηση της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και του

Περιορισμοί στις υπερωρίες στο Δημόσιο - ΔΕΚΟ. Τι γίνεται με την τροπολογία ;

Ερωτηματικά γεννιούνται με την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις υπερωρίες στις ΔΕΚΟ αφού αναφέρεται σε αυτές και οι ΔΕΚΟ με 24ωρη λειτουργία.
Το στέκι της έλξης δημοσιεύει την εγκύκλιο για την ενημέρωση των σιδηροδρομικών( Κλικ εδώ  )
Αναλυτικότερα > 
Περιορισμούς στις υπερωρίες των υπαλλήλων των φορέων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού θέτει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα,  η οποία

Δύσκολο παζλ η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι γνωστοί εκβιασμοί απο Κυβερνητικές διαρροές στον Τύπο  για να μην αντιδράσουμε στην ιδιωτικοποίηση.
Zοφερό διαγράφεται το μέλλον της TPAINOΣE εάν ο διαγωνισμός αποκρατικοποίησης της εταιρείας δεν έχει αίσιο τέλος. Και αυτό διότι

Quiz για μυημένους (αλλα εύκο λάκι)

Επειδή κάποιοι συνεχώς προκαλούν την νοημοσύνη μας. 
Απο την μια στηρίζουν την Κυβερνητική πολιτική κ τα μνημόνια και απο την άλλη ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα για να χρεώνουν την αποδεδειγμένη ανικανότητα τους. ( ΣΣΕ - ενιαίο / ευθύνης / επικίνδυνο κλπ )
Εμείς βάζουμε ένα εύκολο quiz για να απαντήσουν οι μηχανοδηγοί .
Ποιος κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΕΠΕ ήταν

Eκτροχιασμός της Έργων στην περιοχή του Ασωπού

Άνοιξε η γραμμή πριν απο λίγα λεπτα

Τα 3 εναλλακτικά σενάρια για την κατασκευή του Θριασίου εμπορευματικού κέντρου

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θα δημοσιοποιήσει 3 εναλλακτικές προτάσεις , σχετικά με την υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς, για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου ιδιωτών στο Θριάσιο.
Στόχος της εταιρείας, όπως αναφέρουν στελέχη της, είναι να

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τάσος , Ματθαίος , Μιχάλης οι 3 πρώτοι μηχανοδηγοί χωρίς το ευθύνης στην σύνταξη τους

Είναι οι  3 πρώτοι μηχανοδηγοί - απο την Βόρεια Ελλάδα όλοι - που συνταξιοδοτούνται στις 31 Μάη μετά απο δεκαετίες σκληρής εργασίας  , ΧΩΡΙΣ να υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές τους το επίδομα ευθύνης ΠΑΡΑ
την δέσμευση που είχαν δώσει Πρόεδρος κ Γραμματέας στις

Mεγάλο ατύχημα στην Ινδία . Πάνω απο 40 νεκροί


Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα είχαμε στην Ινδία με πάνω απο 40 νεκρούς.
Το ατύχημα συνέβη - σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ξένα πρακτορεία - όταν επιβατική αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε σταθμευμένα βαγόνια εμπορικού.
Παρά τις προσπάθειες του μηχανοδηγού να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία , αυτό δεν κατέστη δυνατό και είχαμε την σύγκρουση με τον εκτροχιασμό 6 βαγονιών.
Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό και άλλων επιβατών συνεχίζονται....

Άνοδος 3%, το 2014-2015, στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές

Κατά 2,5-3% αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, τη διετία 2014-2015, ποσοστό που ισοδυναμεί με άνοδο άνω του 1 εκατ. τόνων ετησίως, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού ερευνών Panteia.

Αθανάσιος Σχίζας, ΓΑΙΑΟΣΕ: Το Θριάσιο θα γίνει ένα μεγάλο επιχειρηματικό πάρκο

Δεν θέλουμε να φτιάξουμε τσαντίρια, αλλά ένα μεγάλο επιχειρηματικό πάρκο, στρατηγικής σημασίας και διεθνούς εμβέλειας». 
Τα ανωτέρω υποστηρίζει, σε συνέντευξη στο metaforespress.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, εκφράζοντας την αισιόδοξία του ότι,

Σε διαιτησία η επέκταση προς Λαύριο. Σύσκεψη ΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ

Κοινά αποδεκτή λύση για το έργο της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, από το Κορωπί στο Λαύριο θα επιχειρήσουν, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό την προεδρεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μεταφορών, να βρουν οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Τραγωδία με ανήλικο graffita στο σταθμό "Ειρήνη"


Τραγωδία με ένα ανήλικο παιδί εκτυλίχθηκε νωρίτερα στο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου "Ειρήνη".   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρεις φίλοι παραβίασαν τα συρματοπλέγματα και πέρασαν στο σημείο του πάρκινγκ των συρμών με σκοπό να κάνουν graffiti.   Ο ανήλικος φαίνεται

Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ! Άκυρη η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ!

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε ότι το Σύνταγμα, με δύο άρθρα του, δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ !!!!
Αναλυτικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε, χωρίς αντάλλαγμα, από

Συνεδρίαση ΔΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνάδελφε,

Σε καλούμε να παρευρεθείς στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 27/5/2014 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 11:00, στα γραφεία του Σωματείου μας στην Αθήνα (Κάνιγγος 6, 4ος όροφος).
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Τεστ στα τρένα Desiro για να διαπιστωθεί η αντοχή τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες


Τα πρώτα  οχήματα της σειράς 700  Desiro City, που κατασκευάστηκαν από τη Siemens για τις Thameslink δρομολόγια, έχουν προωθηθεί στον ειδικό θάλαμο έλεγχου αντοχής σε αντίξοες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αυτά είναι τα σιδηροδρομικά έργα που θα λειτουργήσουν μέχρι το 2016

Σε τροχιά ωρίμανσης εισέρχονται τα έργα εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Σιδηρόδρομου. Τόσο στην Βόρεια Πελοπόννησο όσο και στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα τα έργα που εδώ και χρόνια κατασκευάζονται αρχίζουν και εμφανίζουν αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα επίσημα χρονοδιαγράμματα θα τα δούμε να ολοκληρώνονται και να λειτουργούν

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Περιμένοντας να... σφυρίξει ξανά το τρένο για το Λαύριο

Στο δημοσίευμα της Ημερησίας φιλοξενούνται κ δηλώσεις του εκπροσώπου εργαζομένων στον ΟΣΕ συναδέλφου Θανάση Λεβέντη 
Σε... «μήλον της Εριδος» έχει μετατραπεί η επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λαύριο. Το έργο, αν και αποτελεί προτεραιότητα, έχει «διχάσει» τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ για το κόστος και τον τελικό σχεδιασμό της γραμμής, η οποία στο

Σχεδιασμός για μόνιμη κατάργηση Χαλκίδων το καλοκαίρι ;

Λιγότεροι απο 90 πλέον οι μηχανοδηγοί στο κεντρικό μηχανοστάσιο της χώρας ενώ περίπου άλλες 6-7 συνταξιοδοτήσεις αναμένονται μέχρι τέλος του χρόνου !
Πρόκειται φυσικά για ιστορικά χαμηλό νούμερο προσωπικού έλξης το οποίο καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος . Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στην περιφέρεια και στην Θεσσαλονίκη !
Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η

Συνάντηση μεταταχθέντων με Δικηγόρο ΤΑΝΠΣΕΥ για υπόθεση ακατάστατου ωράριου

Μας εστάλη απο αναγνώστη κ απο το blog των μεταταχθέντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ 
Συνάδερφοι έγινε σήμερα η συνάντηση με τον δικηγόρο ο οποίος είναι και δικηγόρος του ΤΑΠΣΕΥ.
Πρόκειται για την αγωγή που γίνεται για το ακατάστατο ωράριο, αγωγή που έχει εκδικαστεί στο παρελθόν κι επιδικάστηκε το ποσό των

ΕΡΓΟΣΕ Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας στην Όθρυ

Της Μάρως Τσαντήλα - Euro2day.gr
Η σήραγγα Όθρυος είναι μία από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές σήραγγες στην Ελλάδα καθώς αποτελείται από δύο μονούς κλάδους (ένας για κάθε κατεύθυνση) με μήκος 6,4χλμ ανά κλάδο.
Το ξετρύπημα της σήραγγας του όρους Όθρυς ολοκληρώθηκε σήμερα. Πρόκειται για την ένωση των δύο πλευρών της σήραγγας, η οποία είναι ένα από

Δημήτρη Κουντούρη σε ευχαριστούμε !

Το στέκι της έλξης δημοσιεύει την επιστολή με την οποία ο   Δημήτρης Κουντούρης , Μηχανοδηγός ΜΑΙ  αποχαιρετά τους συναδέλφους. Εμείς τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας έμαθε την συνεργασία που είχαμε μέσα στα τρένα  και την πολύτιμη βοήθεια του , όταν το στέκι βρισκόταν στα πρώτα βήματα του!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αμαξοστοιχία  ''Κουντούρης  Δημήτρης '' 25063 , αφίχθη στο

Προσοχή - Προσοχή !!! Σήμερα ψήφισες !

Μας την έστειλε φίλος του blog και την δημοσιεύουμε Μια ιστορία που λέει την πραγματικότητα που συνήθως όλοι ζούμε πριν και μετά τις εκλογές! Διαβάστε > 

ΣΗΜΕΡΑ   ΨΗΦΙΣΕΣ
  Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος τραυματίστηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ «έβαλε πόδι» στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όρισε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο

Κατά τα άλλα , μας παραμυθιάζουν ότι η ιδιωτικοποίηση πάει πίσω....
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έβαλε «το δικό του άνθρωπο» στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντικαταστάθηκε, από μέλος, ο

Καταργήσεις δρομολογίων λόγω έλλειψης προσωπικου

Άπορουμε πραγματικά με αυτόν που έδωσε εντολή  να καταργηθούν Χαλκιδες που αφήνουν χωρίς ανταπόκριση τον Προαστιακο από Αθήνα!
Απίστευτη διοικητική προχειρότητα , σαν αυτή άλλωστε που οδήγησε τα πράγματα στο όριο με την έλλειψη προσωπικού στους Μηχανοδηγους.
1546 , 1554, 1553 ,2531 , 2534 μεταξύ των δρομολογίων που καταργούνται.
Και φυσικά απορούμε ..... Το καλοκαίρι , τι θα κάνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , την ώρα που οι συνταξιοδοτήσεως αυξάνονται συνεχώς.

Θερμό καλοκαίρι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχουν έτος και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι τρεις κοινοπραξίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλλουν προσφορές μέσα στο καλοκαίρι.

Εξέλιξη >> Τους εμπιστεύεσαι ;


Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Συνάντηση ΠΟΣ για τους μαθητές (ΟΑΕΔ) με ΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ

Δύο συναντήσεις έγιναν σήμερα στην Καρόλου με τους Διευθυντές Τσιρόγλου και Αναγνωστόπουλο με τους μαθητές του ΟΑΕΔ  που απασχολούνται στις εταιρείες ΟΣΕ -ΕΕΣΣΤΥ  κ αντιπροσωπεία της ΠΟΣ .
Οι μαθητές ζήτησαν να

Λεύκα: Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. ο «ποντικός» που… έγδυνε τραίνα

Τον έπιασαν τυχαία οι αστυνομικοί  ύστερα από ειδοποίηση επιβάτη! To πλιάτσικο συνεχίζεται ....
Συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 30χρονος άνδρας που είχε καταφέρει να μπαίνει ανενόχλητος στο εργοστάσιο του ΟΣΕ, στη Λεύκα της Παλιάς Κοκκινιάς, και να «γδύνει» από τραίνα της πρώην μετρικής γραμμής ο,τιδήποτε μπορούσε να

Τι συζητήθηκε - αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις το ΔΣ της ΠΕΠΕ σήμερα , συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της ΣΣΕ με τις γνωστές διαφωνίες των παρατάξεων ( ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ ) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους , ενώ την διαφωνία τους εξέφρασαν οι υπόλοιπες παρατάξεις ( Εξέλιξη , Συνεργασία , Δύναμη Έλξης , ΑΣΚΕ).
Αποφασίστηκε ότι 

Επιτέλους, μπουλντόζες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης…

Την εμφάνισή τους έκαναν οι μπουλντόζες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένος με το δίκτυο του ΟΣΕ. Τα συνεργεία

Συμφωνία για «πάγωμα» μισθών στον ΟΣΕ

Την πλειοψηφία - ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ - της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, επειδή «δεν έδωσε καμιά μάχη για την υπογραφή της ΣΣΕ, δεν οργάνωσε τον αγώνα για τη

Οι Νόμοι εφαρμόζονται μόνο όταν είναι ενάντια στους εργαζόμενους !



Προσέξτε τον προκλητικό τρόπο που απαντά ο κ. Κεφαλογιάννης , στο αίτημα των καθαριστριών για άμεση επιστροφή  στην εργασία τους. Προσέξτε πως

Βοσνία . Οι σιδηροδρομικοί ζητούν βοήθεια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Βοσνία : O Δ/νων Σύμβουλος  Dragan Savanović, κάνει έκκληση για βοήθεια στην Διεθνή σιδηροδρομική βιομηχανία για την επισκευή των απίστευτων καταστροφών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες στα Βαλκάνια στις 15 Μάη. 
Τα νερά προκάλεσαν ζημιές στην γραμμή και το δίκτυο ηλεκτροκίνησης , κατέστρεψαν μηχανήματα συντήρησης ενώ

Καθαρισμός μηχανοστασίου Δράμας απο τους μηχανοδηγούς

Για άλλη μια φορά οι μηχανοδηγοί , απέδειξαν το μεράκι τους για τον σιδηρόδρομο και σε μια συμβολική κίνηση , εχτές έγινε καθαρισμός του μηχανοστασίου Δράμας απο το προσωπικό έλξης.
Δείτε το βίντεο που έστειλαν στο στέκι  οι συνάδελφοι απο την Δράμα >

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών για ΣΣΕ - πρόβλημα με τα κλιμάκια

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών με τίτλο " Το success story της ΣΣΕ (ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ ) κράτησε 1 βδομάδα "
Συναδέλφισσες – φοι  
Δεν πέρασε ούτε  1 εβδομάδα για να αποδομηθεί στην πράξη  το δήθεν success story της πρόσφατα υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δεν πρόλαβε

Κάλεσμα για την σειρά του 1980-81

Μετά από 34 χρονιά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε την 13/6/2014 ημέρα Παρασκευή, όσοι περισσότεροι μπορούμε, από τη σειρά  των μαθητών που ξεκινήσαμε την σχολική χρονιά 1980-81, στην Καλλιθέα στο

Παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ στο συνέδριο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας

Απο το γραφείο τύπου της ΓΣΕΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρέμβαση στο συνέδριο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας .
Τα μέτρα λιτότητας, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, η νεοφιλελεύθερη επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα, τέθηκαν επί τάπητος στο 3ο Συνέδριο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) το οποίο διεξάγεται στο

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους δόκιμους βοηθούς μηχανοδηγού

Το στέκι είχε προειδοποιήσει απο την αρχή της μαθητείας των συναδέλφων για την προχειρότητα με την οποία ξεκίνησε και τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργούσε αυτή η προχειρότητα στο μέλλον .  

Έτσι τις τελευταίες μέρες οι συνάδελφοι καλούνται ενυπογράφος να

Γαλλία: Παρήγγειλαν 2 χιλιάδες τρένα που δεν χωράνε στους σταθμούς

2.000 τρένα παρήγγειλαν οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι για το περιφερειακό σιδηροδρομικό τους δίκτυο, όμως μετά την αγορά οι αρμόδιοι ανακάλυψαν ότι τα τρένα δεν χωράνε στις πλατφόρμες πολλών σταθμών.   

Εκπρόσωπος της εταιρείας RFF που διαχειρίζεται το δίκτυο επιβεβαίωσε τη γκάφα την οποία

Στον αέρα επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ – 500 Εκ.Ευρω χάνουν τα Ταμεία κάθε χρόνο

 Καταργούνται από 1η Ιουλίου οι 47 πόροι και χάνουν τεράστια έσοδα 28 Ταμεία
- Άγνωστο πως θα καταβάλλονται οι συντάξεις και τα εφάπαξ μετά τη μείωση και της Κρατικής ενίσχυσης 
- Δείτε αναλυτικά ποιοι πόροι υπέρ τρίτων καταργούνται

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προβλήματα και στο μηχανοστάσιο Λάρισας

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι , παρά τις διαβεβαιώσεις και στην τελευταία συνέλευση , δεν έχει προχωρήσει το θέμα της ανακαίνισης του χώρου αναμονής των μηχανοδηγών , ενώ κωλυσιεργεί και το θέμα της πληρωμής της τελευταίας δικαστικής απόφασης .
Καλό θα ήταν η ΠΕΠΕ στην συνεδρίαση της , την προσεχή Πέμπτη να δει και αυτά τα θέματα.

Προβλήματα και στο 885

Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει και μας έχουν γίνει παράπονα και απο συναδέλφους  ότι η αμαξοστοιχία ενώ είναι χαραγμένη με 6 καρότσες στα εγχειρίδια , λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών

Πιθανή η επέκταση της αστικής ζώνης του Προαστιακού στη γραμμή προς Χαλκίδα

Την επέκταση της αστικής ζώνης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε σταθμούς της γραμμής της Χαλκίδας εξετάζει ο ΟΑΣΑ, από κοινού με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με το euro2day.gr.
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού, καθώς σημαντικός αριθμός επιβατών, που χρησιμοποιεί

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Μόσχα με 4 νεκρούς και 45 τραυματίες

Στους εννέα έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την σύγκρουση τρένων κοντα στην Μόσχα.
Αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατηγό τρένο λίγο έξω από τη Μόσχα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 45 τραυματίες. 
Υπάρχουν φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων θα μεγαλώσει. 
Σύμφωνα με το Russia Today,

Νέα μελέτη σκοπιμότητας για τη σιδηροδρομική πρόσβαση στη Πάτρα

Στην ανάθεση νέας μελέτης σκοπιμότητας και ανάλυσης κόστους – οφέλους της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας – Πάτρας, καθώς και της σιδηροδρομικής πρόσβασης στην πόλη και το λιμάνι της Πάτρας, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.
Ανάδοχος της μελέτης, ύψους 60.270 ευρώ, ανακηρύχθηκε η εταιρεία

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την επάνδρωση των IC

Συνεχίζονται και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος - η θέση του Σωματείου είναι ξεκάθαρη - τα προβλήματα με την επάνδρωση των IC , αφού το προσωπικό πιέζεται καθημερινά στο να αποδεχτεί να επανδρώνεται η αμαξοστοιχία απο ένα μηχανοδηγό στα δρομολόγια για Χαλκίδες.
Έχοντας ξεθάψει διάφορες εγκυκλίους , ( 662 /2011 ) ο υπηρεσιακός μηχανισμός ασκεί καθημερινά

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

98% ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ τάχθηκε το 98% των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη Αναλυτικά, σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν

Ανακάλυψαν τώρα το ...ενιαίο μισθολόγιο και τις περικοπές στην εξόφληση !

 Αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε μερικά πράγματα στους κάθε λογής φωστήρες , που σήμερα ανακάλυψαν την ...πιρύτιδα  ! 
Ανακάλυψαν  δηλαδή και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές ,ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο! Αυτό που φωνάζει το στέκι εδώ και μήνες αντιδρώντας στην υπογραφή αυτής της ΣΣΕ που νομιμοποίησε τα πάντα ....

Τι λέμε τόσο καιρό ;;;      Ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στις ράγες η «στοιχειωμένη» σύνδεση Πειραιάς-Τρεις Γέφυρες

Της Μάρω Τσαντήλα - Euro2day.gr
Στον «αέρα» η μελέτη για το τμήμα από Πειραιά ως τον σταθμό της Αθήνας. Ακολουθεί η προκήρυξη για το τμήμα από Σταθμό Αθηνών ως τις Τρεις Γέφυρες. Διαγκωνισμός ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για το ποια εταιρεία θα «βγάλει» τον διαγωνισμό.
Στην τελική ευθεία για την κατασκευή του φαίνεται ότι εισέρχεται ένα από τα

Πολύ όμορφο βίντεο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα διεθνή δρομολόγια

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

To επίδομα ευθύνης και τα παπαγαλάκια

Επειδή ακούγεται καθημερινά  πλέον ,  απο τους γνωστούς - αγνώστους παπαγάλους που προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα  στους μηχανοδηγούς έχουν επιδοθεί στην γνωστή μέθοδο - της αερολογίας.
Το επίδομα ευθύνης καταβάλλεται κανονικά όπου έχει υπογραφεί και προβλέπεται σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το στέκι και σε επικοινωνία είναι με τους συναδέλφους παντού και ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει .
Και επειδή , δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ για το θέμα , θα

Ταξίδι στις ράγες με τα τραίνα που ...φύγαν

Ο φίλος αναγνώστης Νικόλαος Κολλιόπουλος μας έστειλε και δημοσιεύουμε το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο >
 Πολλά  παιδιά την εποχή του 60, που πήγαιναν στο γυμνάσιο Μελιγαλά  , άλλα έμεναν στο Μελιγαλά   2-3 μαζί και άλλα πηγαινοέρχονταν με το τραίνο για το οποίο περιγράφω μια πραγματική ιστορία .

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Άλλη μια υποψηφιότητα στον Πύργο Ηλείας

Ο συνάδελφος Άρης Ρελλιάς ελεγκτής στον Πύργο Ηλείας,θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πύργου με το ψηφοδέλτιο της Δώρας Καλάκου "¨Ανοιχτή Συμπολιτεία-Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών"
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία !

Συνεδρίαση ΔΣ ΠΕΠΕ

Συνάδελφε ,

     Καλείσαι σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 22 / 5 /2014 και ώρα 11.30 στο χώρο της Π.Ο.Σ.(4ος όροφος) με τα παρακάτω θέματαημερήσιας διάταξης:

Συνάντηση Π. Θεοφανόπουλου (ΟΣΕ) με τον εκτελεστικό διευθυντή της CER

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ , κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου στις Βρυξέλλες , στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η επίσκεψη στο λιμάνι Zeebrugge (Μπρύζ).
Η επίσκεψη αυτή διοργανώθηκε από την Ελληνική Προεδρία και την Κοινότητα Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (C.E.R.) και μετείχαν ο

Πόσος είναι ο μέσος μισθός στην Ελβετία ;;;;;

Επειδή ανήκομεν είς την Δύσην και ορισμένοι φίλοι θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε στην Ζιμπάμπουε.
Ας βάλουμε  ένα  quiz ..
Πόσο φαντάζεστε ότι είναι ο μέσος μισθός στην Ελβετία ;
  • 5100 Euro
  • 2950 Euro
  • 1850 Euro
  • 4200 Εuro             Η απάντηση είναι 

Εθελοντική αιμοδοσία απο τον Σύλλογο Εργαζομένων Προαστιακού

Χαιρετίζουμε την αξιόλογη πρωτοβουλία των συναδέλφων!
Επιτέλους ας κάνει και η ΠΕΠΕ κάτι ανάλογο . Το στέκι προτείνει στους συνδικαλιστές μας , να το στεφτούν.

Την Δευτέρα 19/05 και απο τις 09.30 το πρωί εως τις 14.30 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στον 9ο όροφο της Καρόλου απο τον Σύλλογο Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μήνυμα Νίκου Ντάνου για τον σιδηρόδρομο και την Περιφέρεια Πελλοπονήσου

Ο Μηχανοδηγός ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Πελοποννησιακή Ένωση Νίκος Ντάνος, αναφέρει σε μήνυμά του: 

«Η ώρα των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει. Ο λαός της Αρκαδίας κρατά στα χέρια του το

Διακοπή σύνδεσης Ορεστιάδας - Δικαίων για εργασίες

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα 19/5/2014 έως και την Κυριακή 01/06/2014, λόγω διενέργειας αναγκαίων εργασιών αναβάθμισης στη σιδηροδρομική υποδομή, επέρχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Ορεστιάδα – Δίκαια – Ορμένιο.

Aνακοίνωση απο Αναγέννηση - Ενότητα για τον Πολιτισμό

Αγαπητοί Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες, 

Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη την προηγούμενη τριετία (και θα συνεχίσουμε να κάνουμε), αποδείχθηκε μετά τις εκλογές, ότι έπιασε τόπο, με το αποτέλεσμα που μας δώσατε και που είναι μεγάλο για μας. 
Μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε σε περίοδο κρίσης για τους Σιδηροδρομικούς και την κοινωνία γενικά.
Βάλαμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και τα

Προβλήματα στην μισθοδοσία

Μειωμένη ήταν σήμερα η εξόφληση για αρκετούς συναδελφους και αυτό γιατί ανακαλύφθηκε λάθος στο σύστημα της πληροφορικής , που είχε σαν αποτέλεσμα να προστίθενται στις αλλαγές κλιμακίων (ενιαίο μισθολόγιο )μια επιπλέον βαθμίδα. Το θεμα αποκαταστάθηκε αλλά δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι είδαν αισθητές μειώσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα .

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ - Σιδηροδρομικών για την ΣΣΕ


Λάβαμε κ δημοσιεύουμε ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την ΣΣΕ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ), συμβάλει και με την υπογραφή της ΣΣΕ στην υλοποίηση της πολιτικής «σταθερότητας» για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας: πάγωμα μισθών και διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων στο Σιδηρόδρομο. ​Κανένα

Συγκρούσεις συμβαίνουν και στα καλύτερα " μαγαζιά "

Σύγκρουση IC κατά την διαδικασία ελιγμών στο Βερολίνο.... 
Κανείς τραυματίας , αλλά ο μηχανοδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού υπέστη  σοκ.
Μικρά και τα προβλήματα στην κυκλοφορία.
4 βαγόνια και το κινητήριο εκτροχιάστηκαν το πρωί κατά

Προκαλεί τους σιδηροδρομικούς με την ανακοίνωση της η ΠΟΣ

Διαβάσαμε χτες την  ανακοίνωση της ΠΟΣ και αποφασίσαμε να απαντήσουμε σημείο προς σημείο . Λένε λοιπόν στην ανακοίνωση  > 

Καταφέραμε να διατηρήσουμε ενεργό τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων > Ποιος είπε στους συνδικαλιστές της ΠΟΣ ότι έχει καταργηθεί ο θεσμός των Συμβάσεων ; Αυτό που έχει καταργηθεί είναι το δικαίωμα στην ελεύθερη διαπραγμάτευση , δλδ το δικαίωμα να διαπραγματεύεται όλους τους όρους , αφού με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου έχουν

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συμφωνία των Σερβικών Σιδηροδρόμων με την κινεζική Huawei

Συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό του ολοκληρωμένου συστήματος τηλεπικοινωνιών των σιδηροδρομικού δικτύου της Σερβίας υπέγραψαν χθες στο Βελιγράδι ο γενικός Διευθυντής των Σερβικών Σιδηροδρόμων, Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς και ο πρόεδρος της κινεζικής "Huawei" για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Γκουάν Γιουν.

400 καθαρίστριες που ξεφτίλισαν τα μνημόνια και τους υποστηρικτές τους!

Και εξέθεσαν το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα ....
Ποιος δεν τις είδε σε όλες τις πορείες στην 1η γραμμή των διαδηλωτών ;
Ποιος δεν είδε όλα τα βίντεο με τις ηρωίδες να παίρνουν στο κατόπι την εγχώρια και εξωτερική Τρόικα σε όλα τα Υπουργεία.
Ποιος δεν θαύμασε την στάση τους όταν προπηλακίστηκαν και έφαγαν ξύλο απο τα ΜΑΤ στην είσοδο Υπουργείου.
Ποιος δεν πέρασε και δεν τις είδε να έχουν κατασκηνώσει έξω απο το Υπουργείο Οικονομικών.
ΤΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ σε όλους . Ότι δεν έχει σημασία το 

Υποψήφιοι Σιδηροδρομικοί στις Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές

2 μέρες πριν τις εκλογές , το στέκι της έλξης επαναδημοσιεύει το  αφιέρωμα στους σιδηροδρομικούς που θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές (με όσες πληροφορίες μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε  μέχρι στιγμής  ).
Δείτε όλους τους υποψήφιους 

Συνεχής η προσπάθεια της Διοίκησης για χαλάρωση στα θέματα ασφάλειας

Λόγω της έλλειψης προσωπικού , η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι Διοικούντες προσπαθούν με επικίνδυνες προτάσεις να μετριάσουν το πρόβλημα.
Νέο περιστατικό είχαμε σήμερα , με μηχανοστασιάρχη στο ΜΑΙ , να ζητά απο μηχανοδηγό να εκτελέσει αμαξοστοιχία IC AEG προς Χαλκίδα , χωρίς 2ο μηχανοδηγό και χωρίς

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την ΣΣΕ

Συνάδελφοι,      
Με αίσθηση της ευθύνης έναντι των συναδέλφων η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών αποφάσισε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στις εταιρείες του Ομίλου ΟΣΕ. Η απόφαση ελήφθη με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των σιδηροδρομικών για τα οποία έχουμε εντολή να εκφράζουμε.
    Η υπογραφή της Σ.Σ.Ε εξ αρχής δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οι αναγκαστικοί νόμοι σε βάρος όλων των εργαζομένων της χώρας έθεταν νομικά ζητήματα στο πλαίσιο της διεκδίκησης. Από την άλλη πλευρά, υπήρχε η

Προχωρά η πληρωμή οφειλόμενων αναπαύσεων για το 2013

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει να πληρώσει και τα οφειλόμενα ρεπό του 2013 . 
Στον κλάδο έλξης και παρά το ότι κάθε μήνα πληρώνονται χιλιάδες ρεπό  λόγω της έλλειψης προσωπικού ( πληρώνονται 5 για κάθε μηχανοδηγό σε ΜΑΙ , Λειανοκλάδι και Θεσσαλονίκη αυτό τον μήνα , 3 στα υπόλοιπα μηχανοστάσια )  , οφείλονται πάρα πολλά ακόμα απο το έτος 2013.
Ήδη , με πρωτοβουλία της ΔΙΚΑΜ

Aνακοίνωση απο Πολιτιστική Πρωτοβουλία για το αποτέλεσμα των εκλογών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας
Συνάδελφοι,
Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία σας ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη στις εκλογές του ΠΜΚ. Θα είμαστε παρέα σε αυτό το πολιτιστικό κίνημα που συνεχίζει την αυτόνομη αλλά όχι μοναχική πορεία του πιο δυναμωμένο ανάμεσα στους σιδηροδρομικούς. Αυτό είναι για μας στοίχημα. Η παρέα. Η συμμετοχή. Η συλλογικότητα. 
Εκτιμώντας το αποτέλεσμα, τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας σαν νικητές. Όχι τόσο

Nόμιμη η επίταξη των εκπαιδευτικών και συναδέλφων σε Μετρό

Την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας , επικαλείται η Ολομέλεια ως βασικό παράγοντα στην απόφαση της ....
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τρεις αποφάσεις έκρινε συνταγματική και νόμιμη την επίταξη των εκπαιδευτικών που έγινε τον

«Μάχη» για δύο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι Γάλλοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τους ελέγχους
Σε κούρσα για δύο έχει μετατραπεί, τουλάχιστον προς το παρόν, η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τη ρουμανική Grupo Feroviar Roman και την ελληνορωσική κοινοπραξία RZD - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να «ξεσκονίζουν» τα οικονομικά της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας. Η γαλλική SNCF, ο τρίτος διεκδικητής που είχε καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά, δεν έχει ακόμα

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μέρος του τροχαίου υλικού δεν περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ - Διαβάστε γιατί !

Η διαχειριστική μας  ομάδα διάβασε προσεκτικά το χτεσινό ΦΕΚ για το θέμα της μεταφοράς του τροχαίου υλικού απο τον ΟΣΕ στο Ελληνικό Δημόσιο  . 
Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ( και φυσικά το ψάξαμε για να ενημερώσουμε τους σιδηροδρομικούς ) είναι ότι μέρος του τροχαίου υλικού και μάλιστα  τελευταίας τεχνολογίας δεν περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ , ΓΙΑΤΙ είναι 

Συλλογική Σύμβαση ανάχωμα στις απολύσεις - περικοπές λένε τα ΜΜΕ ...

Σύμφωνα  με τα επίσημα στοιχεία που αναγράφονται στο δημοσίευμα στο 68.6%  υπολογίζονται οι μειώσεις στους μισθούς μέχρι το 2013  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο 63.6% στον ΟΣΕ , στο 63.3 % στην ΕΡΓΟΣΕ ! Αυτή είναι και η αλήθεια για το success story στον σιδηρόδρομο ! Στο 50% η περικοπή προσωπικού στις εταιρίες σε σχέση με το 2009 !  
Το 2014 τα ποσοστά (κ παρά την νέα ΣΣΕ)  των μειώσεων στα  έξοδα μισθοδοσίας  εκτοξεύονται στο 75% (!!!!) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο

Κινδυνεύει να μην πάει Λαύριο ο σιδηρόδρομος. «Κόκκινο» από τον ΟΣΕ

«Κόκκινο» στην επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λαύριο δείχνει ο ΟΣΕ, με το έργο να κινδυνεύει να μην προλάβει τις προθεσμίες που έχει θέσει ήδη η ΕΕ, ώστε να κατασκευαστεί, μέσω κοινοτικής χρηματοδότησης, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Η προώθηση της διαγωνιστικής διαδικασίας ανεστάλη, μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ, στο οποίο

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ για την ΣΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΠΟΣ για την ΣΣΕ
Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους σιδηροδρομικούς και μετά από επίπονες προσπάθειες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η Π.Ο.Σ. υπέγραψε χθες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  για το προσωπικό του Ομίλου ΟΣΕ (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ). 
         Η υπογραφή των Σ.Σ.Ε. παρότι αποτελεί θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Διευθετεί θεσμικά θέματα, που απασχολούσαν τους εργαζόμενους, χωρίς να

Δοκιμή για την διάσπαση στα εμπορικά στο ΜΑΙ - Το τέλος των μύθων

Άλλο Ίλιον , άλλο ILLINOIS  κύριοι !
Στην δοκιμή παρέστη ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ ( Βρισκόταν σε υπηρεσία στο μηχανοστάσιο ) Γενιδούνιας Κώστας , ο οποίος μας μεταφέρε και τα όσα είδε . Παρών επίσης στις  ήταν και  ο ΜΕΚ Κάσσης Δημήτρης .
Το σημαντικότερο απο όσα πληροφορηθήκαμε είναι ότι καταρρίπτεται ο μύθος που είχαν διαδώσει κορυφαίοι συνδικαλιστές της έλξης  ότι δήθεν το πρόβλημα οφείλεται στην ανακατασκευή των Δ/Η που έγινε στην Ελλάδα.
Και αυτό γιατί 

Eπιστροφή μεταταχθέντων μηχανοδηγών - Μικρό το ενδιαφέρον

Το στέκι είχε δεσμευτεί να μην δημοσιεύσει κάτι αλλά απο ότι φαίνεται οι δεσμεύσεις δεν θα λαμβάνονται πλέον υπόψη .
Μέχρι την Παρασκευή  23 Μάη θα μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση  τους για επιστροφή με (προσωρινό απο ότι λέγεται )  καθεστώς απόσπασης ( όπως έγινε για προσωπικό του ΟΣΕ στην Δράμα ) όσοι απο τους υποχρεωτικά ή εθελοντικά μεταταχθέντες μηχανοδηγούς το  επιθυμούν .
Η αίτηση γίνεται στην ΔΙΚΑΜ με

Το ΦΕΚ της μεταβίβασης του τροχαίου υλικού απο τον ΟΣΕ στο Δημόσιο

Το στέκι της έλξης δημοσιεύει για την ενημέρωση όλων το ΦΕΚ 923/14.04.2014 για  την μεταβίβαση του τροχαίου υλικού απο τον ΟΣΕ στο Ελληνικό Δημόσιο , μεταβίβαση που ουσιαστικά αφήνει τον Οργανισμό χωρίς τροχαίο υλικό μετά απο δεκαετίες. 
Φυσικά πρόκειται για μια απόφαση στα πλαίσια της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών του Ομίλου .
Διαβάστε το ΦΕΚ Εδώ

Εμείς ρωτάμε το πλέον απλό . Αν κάποιος θέλει να κάνει κάποια εργασία , τροποποίηση στο τροχαίο υλικό σε ποιον θα απευθύνεται; Το ζουμί βέβαια βρίσκεται

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Aνακοίνωση για την ΣΣΕ απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΣΣΕ και την στάση του εκπροσώπου εργαζομένων Ζαβογιάννη Βασίλη. 
To Δίκτυο Σιδηροδρομικών ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει τους όρους της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  .
Δεν μπορούμε και δεν θα αποδεχτούμε ΠΟΤΕ τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε νέους και παλιούς , σε Έλληνες και ξένους ,  σε 25 αρηδες που πληρώνονται με μισά μεροκάματα και σε 50 αρηδες που απολύονται , αλλά τους χρυσώνουν το χάπι με το να

Yπογράφηκε η ΣΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η φωτογραφία  απο το blog της ΠΟΣ 

Αλήθεια , ποιος χάρηκε ποιο πολύ για αυτήν την ΣΣΕ ρωτάμε εμείς .
Οι συνδικαλιστές  ή οι Διοικήσεις που σχεδόν τσάμπα εξασφάλισαν εργασιακή ειρήνη ενόψει των συμφωνιών στα εμπορικά και την ιδιωτικοποίηση ;
Γιατί οι εργαζόμενοι , πραγματικά ....