Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Και η ΠΟΣ κατέθεσε αγωγή για την διπλή μείωση του 25%

Σύμφωνα με όσα μας είπαν μέλη της προηγούμενης Διοίκησης της ΠΟΣ ,η απόφαση για την αγωγή είχε παρθεί το 2013 με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ  της Ομοσπονδίας ΩΣΤΟΣΟ αυτή κατατέθηκε με καθυστέρηση 2 χρόνων , το ......2015 ! Αποτελεί φυσικά ερωτηματικό γιατί 
  υπήρξε αυτή η καθυστέρηση.(και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί, απο την ημέρα που το πληροφορηθήκαμε).
Η Διοίκηση της ΠΟΣ όπως είναι γνωστό άλλαξε τον Νοέμβρη του 2013 μετά το συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Οι συνάδελφοι που μας έκαναν γνωστό το θέμα, κάνουν επίκληση ΚΑΙ των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ της Ομοσπονδίας  εκείνης της περιόδου.
Η αγωγή που τελικά κατατέθηκε , έγινε με   το ίδιο δικηγορικό γραφείο που χρησιμοποίησε και το Σωματείο μας (κ. Παπαδημητρίου) ενώ η δικάσιμος έχει προσδιοριστεί για την ίδια μέρα (2 Απριλίου).

Την ίδια ώρα όπως όλοι οι σιδηροδρομικοί διάβασαν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΣΕ ,  που μας έστειλε ο συνάδελφος Θανάσης Λεβέντης , η Διοίκηση του ΟΣΕ δεν έβαλε τελικά σαν θέμα την επιστροφή του επιπλέον 25% στους συναδέλφους, παρά στο ότι στις συζητήσεις με την ΠΟΣ είχε αφεθεί ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο.(όπως διέρεε η ΠΟΣ)
Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά το θέμα θα συμπεριληφθεί μέχρι την μεθαυριανή συζήτηση.
Αυτό που κρατάμε και ταυτοχρόνα οφείλουμε να γράψουμε, είναι το όργιο φημών και παραπληροφόρησης για το θέμα.
Καθημερινά ακούγονται φήμες για την ημερομηνία που θα πληρωθούν τα χρήματα ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια  τέτοια επίσημη πληροφόρηση τουλάχιστο για  τον κοντινό ορίζοντα. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου