Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση ΠΟΣ με ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις δικαστικές αποφάσεις

Το Προεδρείο της ΠΟΣ συναντήθηκε σήμερα με τις Διοικήσεις των ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η υλοποίηση απο την πλευρά των Διοικήσεων για τις μειώσεις πέραν του 25%.
Στην συνάντηση η Διοίκηση του ΟΣΕ υποστήριξε ότι
η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου "καταλαμβάνει" και τον ΟΣΕ. Χρησιμοποιούμε την λέξη που ειπώθηκε  ακριβώς.
Ωστόσο ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ είπε ότι το θέμα αφορά το Ελληνικό Δημόσιο που έκανε λάθος στην εφαρμογή του Νόμου (εγκύκλιοι) και θα πρέπει αυτό να αποκαταστήσει το λάθος.
Δηλαδή θα πρέπει να αυξηθεί η επιδότηση προς τον Οργανισμό για να καλυφθούν τα χρήματα που δικαιούνται οι συνάδελφοι.Έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία της Διοίκησης του ΟΣΕ με το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να υπάρξει προσπάθεια επίλυσης.
Το θέμα λογικά θα μεταφερθεί ΜΕΤΑ τις Εθνικές Εκλογές.

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα πράγματα ήταν ποιο ξεκάθαρα (όπως ....και άλλες φορές για άλλες περιπτώσεις- αλλά λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί).
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος είπε πως αν υπάρχει τέτοια απόφαση δεν έχει κανένα πρόβλημα να την υλοποιήσει.
Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τέθηκε και το θέμα της πληρωμής των βοηθημάτων που αποφασίστηκαν στο ΔΣ τον περασμένο Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί στους δικαιούχους.
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε την έκπληξη  του και είπε ότι το θέμα θα λύθει άμεσα.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (ΔΙΚΟ ΜΑΣ)

Οι Διοικήσεις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον χρόνο απο τον Σεπτέμβριο (που εκδόθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου) και την κωλυσιεργία των συνδικαλιστικών μας οργάνων και τώρα στρίβουν δια ...του αρραβώνα , που δεν είναι άλλος από τις Εθνικές Εκλογές.

Με λίγα λόγια αφήνουν στους επόμενους να διαχειριστούν ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και καιρό.
Και εμείς αναρωτιόμαστε , αν υπήρχε αγωγή σε δικαστήριο και είχε κερδηθεί , θα μπορούσαν οι Διοικήσεις σήμερα να υπεκφεύγουν ;
Μάλλον όχι.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Για το θέμα θα βγάλει ανακοίνωση και η ΠΟΣ.

Το στέκι της έλξης - το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου