Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση απο ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
             Έγινε τις 23/6/2015 το ΔΣ του σωματείου μας όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Εξελίξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
2)Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
3)Διάφορα τρέχοντα θέματα

          Αφού έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο προς το σώμα και τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις επί των θεμάτων. Μπήκαν σε ψηφοφορίες οι κάτωθι προτάσεις οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα πλην
της 2ης όπου μειοψήφησε ένας συνάδελφος.
           Προτάσεις:

Κατατέθηκαν από την ΕΣΑΣ


1)Ενιαίο κύκλωμα εκδοτών εισιτηρίων και προσωπικού επί των αμαξοστοιχιών χωρίς καμία δυνατότητα εξαίρεσης 
2) Πρόταση για συναδέλφους που βρίσκονται εκτός κυρίων καθηκόντων να μπορούν να βοηθήσουν τους 2 μήνες Ιούλιο-Αύγουστο Κατατέθηκαν από την ΑΣΚ 
3) Πρόταση για εξώδικο για προσλήψεις και τροχαίο υλικό 
4) Πρόταση για εξώδικο για έκδοση ΚΥΑ επικίνδυνο και ανθυγιεινό στους διαχειριστές εμπορευμάτων, τεχνικό τμήμα και μηχανικοί που απασχολούνται στην εξωτερική υπηρεσία. 
5) Πρόταση για εξώδικο προς την Διευθύντρια Εμπορευμάτων προκειμένου να τηρείται στο ακέραιο η εργατική νομοθεσία. 

 Για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα ότι θα στηρίξει το πρόγραμμα που θα καταθέσει η ΠΟΣ και την οποιαδήποτε μορφή αγώνων που θα ακολουθήσει. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι υπέβαλε την παραίτηση του από το ΔΣ και το Προεδρείο του σωματείου μας ο συνάδελφος Λουκόπουλος Γιώργος. 
Αντικαταστάθηκε από τον συνάδελφο Ιωαννίδη Αθανάσιο ως μέλος του ΔΣ και την θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα ανέλαβε ο συνάδελφος Κτιστάκης Ευάγγελος.

 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου