Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Υπεγράφη η ΣΣΕ στον ΟΛΠ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, μέσα στην όλη αναταραχή που επικρατεί για το μέλλον του λιμανιού, την περασμένη Τετάρτη κέρδισαν μια μάχη, καθώς το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού ενέκρινε τη συλλογική σύμβαση εργασίας τουςΣτην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεσή του το Δ.Σ. του ΟΛΠ, με πρόεδρο το Γιάννη Κούβαρη, συζήτησε
το θέμα της ανανέωσης της ΣΣΕ και ενέκρινε τα πρακτικά τα οποία είχε δεχτεί και είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού με τα συνδικαλιστικά σωματεία του ΟΛΠ, με διετή ισχύ .
Πριν από τη χθεσινή υπογραφή και το κλείσιμο του θέματος οι εργαζόμενοι του Οργανισμού είχαν βιώσει μια περιπέτεια, καθώς μετά την παραίτηση του Γιώργου Ανωμερίτη από την προεδρία του ΟΛΠ, το ΤΑΙΠΕΔ μεσολάβησε και με e-mail που είχε στείλει στην απερχόμενη διοίκηση είχε απαγορεύσει να συζητηθεί το θέμα στην τελευταία του συνεδρίαση. Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των εργαζομένων.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ΤΑΙΠΕΔ, όπου συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λεούση, αφού ο πρόεδρος έλειπε στο εξωτερικό, αλλά καθώς το ζήτημα πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις ο Στ. Πιτσιόρλας τούς τηλεφώνησε ο ίδιος, έκλεισε μαζί τους ραντεβού και τους υποσχέθηκε ότι το θέμα τους θα συζητηθεί στο νέο Δ.Σ., όπως και έγινε την Τετάρτη 24/6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου