Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Ηλεκτροδηγών ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΗ.ΕΚ) για το πολυνομοσχέδιο

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων και αφορά στα προαπαιτούμενα βάσει του Ν. 4336/2015 (3ο μνημόνιο), έρχεται να ανατρέψει σε πολλούς τομείς, όλα όσα ίσχυαν το τελευταίο διάστημα, δίνοντας άλλη μία «βουρδουλιά» στους συνταξιούχους, στους μισθωτούς, τους φορολογούμενους εν γένει.

Αυξήσεις των ορίων ηλικίας, με τρόπο τέτοιο, ώστε για λίγους μήνες κάποιοι να «τρώνε στο κεφάλι»
5 ή 6 χρόνια ακόμη για να βγουν στη σύνταξη. Φυσικά, αυτοί που είναι οι εντελώς «σφαγμένοι», οι οποίοι θα νιώσουν για τα καλά όλη αυτή τη λαίλαπα, είναι οι ασφαλισμένοι μετά το 1993 και πιστεύουμε ότι δύσκολα θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη…διότι θα τους προλάβει η έξοδός τους από την παρούσα ζωή...! Καλούμε τους πάντες σε εγρήγορση και συστήνουμε στα Σωματεία του χώρου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγώνα, μια και η καταιγίδα πλήττει αδιακρίτως όλες τις ηλικίες.

Αναδιοργάνωση του ΟΑΣΑ. Οι απερχόμενοι διοικούντες του ομίλου, κατάφεραν να μας ξαναβάλουν στο μνημόνιο για άλλη μια φορά. Έτσι, υπό την επίκληση της «ορθολογικότερης» οργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών στα πρότυπα δήθεν και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, επίκεινται συγχωνεύσεις των διοικητικών υπηρεσιών, των οικονομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων και εμπορικής εκμετάλλευσης, καθώς και «ενοποίηση» των διευθύνσεων που αφορούν στις προμήθειες σε ομιλικό επίπεδο. Και πέραν αυτών, θα συσταθεί και μια επιτροπή σοφών υπό την προεδρία του εκάστοτε Προέδρου του ΟΑΣΑ η οποία στην ουσία θα επιβάλει τις αποφάσεις της στα διοικητικά συμβούλια των φορέων τα οποία στην ουσία δε θα έχουν ενεργό και υπεύθυνο ρόλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ενδεχομένως η δυνατότητα που θα δοθεί στον όμιλο να «συνεργάζεται» με διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα Μεταφορών, τάχα για την «εκτενή και διεξοδική έρευνα επανασχεδιασμού του δικτύου», δηλαδή «πολλά τα λεφτά Άρη»…!
Η τροποποίηση του φορολογικού συστήματος, δε δικαιολογεί τη βούληση που υπάρχει για την καθιέρωση των οικονομικών συναλλαγών μέσω «πλαστικού χρήματος». Πέραν των ανησυχιών σε σχέση με την κατάταξή όλων σε μια «παγκόσμια φακέλωση» όπου θα ελέγχονται ανά πάσα ώρα και στιγμή οι πάντες και τα πάντα, βλέπουμε ότι τα πειραματόζωα είναι και πάλι αυτοί για τους οποίους το Κράτος έχει άμεση εικόνα για τα εισοδήματά τους, δηλαδή οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. 
Το γεγονός είναι ένα.  οι προσταγές των δανειστών είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν και είναι καιρός να ομονοήσουμε πια πως για ό,τι γίνεται, ευθύνη δεν έχουν μόνο οι κυβερνώντες…



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΗΣ Χ.                                 ΔΗΜΑΣ Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου