Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Μυστική συνάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Νέα συμφωνία !

 To στέκι της έλξης αποκαλύπτει άλλη μια συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γνωστής πολυεθνικής.

Η νέα συμφωνία της Διοίκησης έγινε μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αφορά ,
συμφωνία με γνωστή εταιρεία φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων.

Η εν λόγω πολυεθνική έχει ανακαλύψει ένα μηχάνημα που αντιγράφει μηχανοδηγούς και είναι έτοιμη να το παρέχει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να καλυφθούν οι 280 κενές οργανικές θέσεις μηχανοδηγών σήμερα.

Για όσους ανησυχούν η δωρεάν παραχώρηση δεν θα αποτελεί αθέμιτη ενίσχυση προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να φρυάξει πάλι ο κ. Χατζηδακης και να μας καταγγείλει η  Κομισιόν για παράνομες ενισχύσεις , αλλά στην ουσία θα αποτελέσει ανταποδοτική προσφορά που θα ισοφαριστεί από την αύξηση της κερδοφορίας των εμπλεκομένων Πολυεθνικών Κολοσσών. 

Με πολύ δόση χιούμορ η ιδέα απο ένα σχόλιο  του αναγνώστη με το ψευδώνυμο "Λοξός".Άλλωστε η δύναμη του blog μας είναι το αναγνωστικό του κοινό!

Εμείς το κάναμε ανάρτηση για να δείξουμε την πραγματικότητα σε μια ανάρτηση που θα διαβαστεί απο πολύ κόσμο, για την έλλειψη προσωπικού στους μηχανοδηγούς και όχι μόνο,αλλά σχεδόν σε όλους τους σιδηροδρομικούς κλάδους ------κίνηση,τεχνίτες,σταθμάρχες,κλειδούχους κτλπ---- (Ελπίζουμε να μην κατηγορηθούμε ότι ξεχάσαμε κάποιο κλάδο, όπως έγινε με την επιστολή της ΠΕΠΕ για την επαναλειτουργία της Καλαμάτας,όταν και το Σωματείο ξέχασε να αναφέρει το προσωπικό κίνησης στην επιστολή του).

Και όχί μόνο.

Οι όποιες συμφωνίες περνάνε μέσα απο Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η οποία θα αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα του μηχανοδηγού. Αλλιώς θα μείνουν στα χαρτιά για πολύ καιρό. 
Την Παρασκευή συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ, 40 μέρες πριν ανοίξουν οι δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου