Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Εκτέθηκαν ανεπανάληπτα ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

 Πλήρως εκτεθειμένη για άλλη μια φορά η παρέα των ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών αφού όπως πληροφορηθήκαμε η δικαστική αντιπρόσωπος στις εκλογές του Πελοποννησιακού έγραψε στο πρακτικό των εκλογών ότι 
μειοψηφεί στην ένσταση του συνάδελφου Κλειδόπουλου -και άρα κατά την άποψη της - θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να ψηφίσει. 
Ποιοι πλειοψήφισαν αγνοώντας την γνώμη της δικαστικού; 
Τα μέλη της εφορευτική επιτροπή που αποφάσισαν πλειοψηφικά  να απορρίψουν την ένσταση του συναδέλφου Κλειδόπουλου (με την οποία ζήτησε να ψηφίσει) -αγνοώντας ,το ξαναγράφουμε, την γνώμη της δικαστικού -η οποία μειοψήφησε όπως ξεκάθαρα αναγράφεται στο πρακτικό των εκλογών.
Πρόκειται για ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ προηγούμενο που αποδεικνύει ότι συγκεκριμένες παρατάξεις λειτουργούν πλέον αυθαίρετα και χωρίς να υπολογίζουν πλέον ούτε την γνώμη των δικαστικών αντιπροσώπων.
Πρόκειται για απόφαση που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ιστορία του συνδικάτου μας στον σιδηρόδρομο αφού για πρώτη φορά  Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου απαγόρευσε σε μέλος του να ψηφίσει διαγράφοντας τον απο τους εκλογικούς καταλόγους αλλά όχι απο το μητρώο του!
Πρόκειται για όλες αυτές τις πράξεις που έχουν κάνει τον κόσμο της εργασίας να αγανακτεί με τα όσα συμβαίνουν στα σωματεία.
Πρόκειται για τις αγαστές συνεργασίες για τις καρέκλες.

Η ...εφορευτική επιτροπή (....) αποφάσισε λοιπόν πλειοψηφικά να δηλώσει αναρμόδια και επικαλέστηκε την απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Σ. Πελοποννήσου. Και η δικαστικός αν και Πρόεδρος της επιτροπής μειοψήφισε!!!!

Απόφαση που πήραν πλειοψηφικά στο ΔΣ του Σωματείου και πραξικοπηματικά οι παρατάξεις των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.

Οι παρατάξεις δηλαδή που τα τελευταία 30 χρόνια έχουν την ευθύνη για τον σιδηρόδρομο. Που τσακώνονταν αλλά τα βρίσκαν πάντα για τις καρέκλες,όπως αποδείχτηκε και σήμερα.
Φυσικά σε εμάς δεν προκαλεί καμία εντύπωση η γνώμη της δικαστικού αντιπροσώπου,αφού γνωρίζαμε πολύ καλά τι συμβαίνει και απο την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει το γεγονός ότι ο συνάδελφος θα έπρεπε να ψηφίσει.
Αυτοί που θα πρέπει να κριθούν απο τους συναδέλφους είναι οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ που ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να απαγορέψουν απο τον συνάδελφο Κλειδόπουλο να ψηφίσει στις εκλογές.

Όπως λένε και οι σύντροφοι (ένθεν και ένθεν) οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Ιδιαίτερα για αυτές τις λυκοφιλίες δεκαετιών (ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΠΑΜΕ)που πλέον αποκαλύπτονται υπό τον υπαρκτό πλέον φόβο (αν όχι την βεβαιότητα) της απώλειας των πρωτείων στην Ομοσπονδία.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου