Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Χαμός στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο, διασπάσεις σε μεγάλες παρατάξεις!

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους συναδέλφους σιδηροδρομικούς που συμμετέχουν στο 36ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο που ξεκινά αύριο τις εργασίες του στην Ρόδο. Οι συνάδελφοι Λεβέντης Θανάσης και Νίκος Κιουτσούκης διεκδικούν την επανεκλογή τους,ενώ συμμετέχει και ο
Πρόεδρος της ΠΟΣ Παναγιώτης Παρασκεύοπουλος.
Εμείς όμως θα ασχοληθούμε με το παρασκήνιο και τα όσα συμβαίνουν όπου ...χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.....με τις παρατάξεις που θα κατέβουν στο συνέδριο!

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής ξέρουμε ¨
ενιαίες κατεβαίνουν μόνο η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και η παράταξη του ΠΑΜΕ (όπου ενδέχεται πλέον να καταγραφεί ως δεύτερη δύναμη μετά τις εκλογές του συνεδρίου).

Η ΔΑΚΕ πλέον έχει σπάσει σε 2 ψηφοδέλτια με την "Νέα Πορεία" να κατεβαίνει αυτόνομα και τις δυνάμεις της να προέρχονται καίρια απο την ΔΑΚΕ.
Το ΜΕΤΑ (πρώην Αυτόνομη Παρέμβαση) συνεργάζεται  με ένα κομμάτι  του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (Παράταξη Νίκου Φωτόπουλου που έχει πλέον προσχωρήσει και στην Λ.Α.Ε.) σε κοινό ψηφοδέλτιο υπό την ονομασία Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση.
Ωστόσο συνδικαλιστές απο το ΕΜΕΙΣ κατεβάζουν και αυτόνομο ψηφοδέλτιο!
Είναι ενδεικτικό ότι χτες κυκλοφόρησαν (τις λάβαμε και εδώ στο στέκι) 2 διακηρύξεις του ΕΜΕΙΣ! Μια που αναφερόταν στην συμπόρευση με το ΜΕΤΑ και μια που αναφερόταν στην αυτόνομη κάθοδο του.
Παράλληλα συμμετοχή ίσως έχουν και αυτόνομα ψηφοδέλτια.

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών αφού η ΠΑΣΚΕ αδιαμφισβήτητα διατηρεί την πρωτιά (και τις δυνάμεις της όπως όλα δείχνουν) ενώ μάχη θα δοθεί για την δεύτερη θέση.

Αν αυτή την πάρει το ΠΑΜΕ θα έχουμε την παράταξη του ΚΚΕ για πρώτη φορά σε τέτοια θέση και πολλοί αναμένουν να δουν αν θα συμμετέχει στο Προεδρείο της Συνομοσπονδίας. Αν δηλαδή θα αναλάβει την ευθύνη της θέσης αυτής.
Εξάλλου ΚΑΙ όσα έγιναν στην συγκρότηση του Προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά μαρτυρούν τις διεργασίες που γίνονται αυτές τις μέρες.
Εκεί, το ΠΑΜΕ αν και πρώτη δύναμη, αφού εξέλεξε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου (με την ψήφο των υπολοίπων παρατάξεων) σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται αποχώρησε απο την ψηφοφορία για τον Γενικό Γραμματέα σε μια πρωτοφανή στα χρονικά πρακτική!!!!! 
'Αφησε τις υπόλοιπες παρατάξεις να αποφασίσουν δηλαδή μεταξύ τους ποιος θα είναι Γενικός Γραμματέας (μετά και την ισοψηφία στις εκλογές μεταξύ 2 παρατάξεων στην δεύτερη θέση).
Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα στον συνδικαλιστικό στίβο που τα κάνουν οι δήθεν αθώες περιστερές του συνδικαλιστικού κινήματος!

Με αυτά και αυτά παρακολουθούμε και εμείς απο απόσταση τι συμβαίνει στην μακρινή Ρόδο και απορούμε αν το συνδικαλιστικό κίνημα θα αποκτήσει επιτέλους σοβαρή δομή και οργάνωση.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου