Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Πρώιμο ενδιαφέρον από την ιταλική Trenitalia για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το ενδιαφέρον τους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζουν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (Trenitalia), με εκπροσώπους της εταιρείας να δηλώνουν στο Reuters ότι «εξετάζεται ο σχετικός φάκελος, αλλά είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο».
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» εκτός από την κινεζική COSCO, που εξετάζουν
το ενδεχόμενο συμμετοχής, στον σχετικό διαγωνισμό επανέκαμψαν οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RZD), ενώ για πρώτη φορά εμφανίσθηκε η ιταλική εταιρεία Trenitalia.
Η τελευταία είναι ελεγχόμενη 100% από το ιταλικό Δημόσιο. Ανήκει στον όμιλο Ferrovie dello Stato Italiane Group και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα της εκμετάλλευσης σιδηροδρομικού δικτύου με τζίρο 8,5 δισ. ευρώ. Το 2014, η εταιρεία είχε έσοδα 8,5 δισ. ευρώ και κέρδη 300 εκατ. δολ. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των τρένων ύψους 4,5 δισ. ευρώ, με στόχο την απόκτηση 500 νέων ηλεκτροκίνητων και ντιζελοκίνητων συρμών.

Πάντως οριστική θεωρείται η απόσυρση της αμερικανικής Watco Companies LLC, που είχε ενδιαφερθεί στον αρχικό διαγωνισμό πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος για το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και επιδίωξη είναι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου.

Η προοπτική αυτή αναμφίβολα θα «παρασύρει» και τον διαγωνισμό πώλησης της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών τώρα προγραμματίζεται να συμπέσει με εκείνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου