Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται (το φως νικά τό σκοτάδι - η αλήθεια τό ψέμα)

H αγαστή σχέση ΔΑΚΕ - ΠΑΜΕ στην έλξη (κ όχι μόνο).
Πολλοί φίλοι επικοινώνησαν  μαζί μας ρωτώντας για την διαρροή της τροπολογίας απο τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου  μας και την αντίστοιχη δημοσίευση της απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
Ορισμένοι ένιωσαν έκπληκτοι απο την τακτική και την προσωπική πολιτική του συναδέλφου Τουρλή άλλοι όμως - βαθύτεροι γνώστες καταστάσεων- έδωσαν την δική τους ερμηνεία η οποία 
μπορούμε να πούμε ότι έχει το δικό της ενδιαφέρον και θα μπορούσε να πλησιάζει την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι  ότι το στέκι της έλξης, ονοματίζοντας τον ένοχο της διαρροής και όχι απλά φωτογραφίζοντας τον, έδειξε ότι δεν μασάει τα λόγια του και κυρίως ότι δεν προτίθεται να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια με τέτοια θέματα.
Συνάδελφος, όντας απορημένος, μας ρώτησε πως είναι δυνατόν να σχεδιάζεται μια τροπολογία υπέρ μας και αυτή να δίνεται στην δημοσιότητα πριν ψηφιστεί και μάλιστα να δίνεται στην δημοσιότητα το κομμάτι που δόθηκε για να γίνουν προσθέσεις.
Άλλος συνάδελφος, απορούσε για την συμπεριφορά του συναδέλφου Τουρλή που χτες βάλθηκε να λέει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι ο ενημερωμένος μηχανοδηγός είναι ο ισχυρός μηχανοδηγός.
Αλήθεια μας είπε απορώντας, ΑΝ ίσχυε αυτό γιατί ο Βασίλης Τουρλής δεν δημοσίευσε το κείμενο στο blog της ΔΑΚΕ Έλξης ; 
ΓΙΑΤΙ αφού είχε το κείμενο απο την Παρασκευή δεν το δημοσίευσε για να ενημερώσει τους μηχανοδηγούς; 

Πολύ απλά συνέχισε γιατί θέλει να διατηρήσει την πόρτα ανοιχτή στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Οργανόγραμμα και γιατί θέλει εκεί η παράταξη της ΔΑΚΕ να έχει λόγο.
Ατύχησε όμως γιατί τόσο κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΟΣ παραδέχτηκε ότι ο Τουρλής έκανε την διαρροή ενώ και το κείμενο που βγήκε στο φως ήταν το έντυπο που δόθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στους συνδικαλιστές της Διοίκησης της ΠΟΣ και όχι αυτό που στάλθηκε ηλεκτρονικά στην ΠΕΠΕ.

Και το ΠΑΜΕ,γιατί έκανε την διαρροή ;

Εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΠΟΣ προσπαθώντας να εξηγήσει,ισχυρίστηκε ότι το κείμενο δόθηκε απο τον Γ.Γραμματέα της ΠΕΠΕ στον εκπρόσωπο του στην έλξη και άρα είχε αυτό το δικαίωμα,γιατί το θέμα είναι εσωτερικό.
Ωστόσο αυτό δεν καλύπτει την αλήθεια.
Γιατί η τροπολογία αφορά και την κίνηση ενώ ενδεχομένως να αφορά και άλλους κλάδους που διεκδικούν. 
Πρόκειται για ξεκάθαρη συνεργασία της ΔΑΚΕ με το ΠΑΜΕ.
Αυτή η λυκοφιλία κρατάει χρόνια άλλωστε,απο την εποχή της Μαρίκας που κέρναγε ντολμαδάκια τον Χαρίλαο.
 Μπορεί οι σύντροφοι να λένε ότι μάθανε τότε απο το λάθος τους, αλλά είναι βέβαιο - μετά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών -και  όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ των 2 παρατάξεων.

Η οποία στον χώρο της έλξης,ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο απο το αβυσσαλέο μένος που τρέφει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ (αλλά και τουλάχιστο 2 κορυφαία στελέχη της ΔΑΚΕ Έλξης)προς συγκεκριμένα πρόσωπα. 
Άλλωστε φήμες τους ήθελαν να έχουν συνεργαστεί στενά  πριν ξεκινήσει την επαναστατική γυμναστική (και αποτύχει οικτρά στις εκλογές της ΠΕΠΕ) ο νέος εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ.
Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει πραγματικά.

Το ΠΑΜΕ  βλέποντας τις εκλογές στα επόμενα 2 Σωματεία και την φτωχή συγκομιδή του μέχρι στιγμής,επενδύει στην μη υπογραφή της Σύμβασης για να αποκομίσει ψηφαλάκια. Ακόμα και το ευθύνης να έχει αυτή,τα συντρόφια θα πουν ΟΧΙ γιατί έτσι προστάζει η πεπατημένη. Άλλωστε ΟΧΙ λένε πάντα (εκτός απο το δημοψήφισμα που δεν κατάλαβαν το ερώτημα).
Η ΔΑΚΕ επειδή θέλει να διατηρεί στον χώρο της έλξης -την όποια - δυναμική της (που για αυτήν μεταφράζεται μόνο σε παρεμβάσεις σε επίπεδο τοποθετήσεων) δίνει στο ΠΑΜΕ τα εργαλεία - και το ελεύθερο να τα αξιοποιεί μεταφράζοντας τα όπως επιθυμεί- για να μην φαίνεται στο προσκήνιο. Οι συνάδελφοι στην ΔΑΚΕ Έλξης προσδοκούν την άνοδο του Κούλη για να τα ξαναπάρουν τα ηνία.Δεν θέλουν να φαίνεται το μένος τους προς συγκεκριμένα πρόσωπα και έτσι βάζουν τρίτους να κάνουν την δουλειά αυτή.
ΑΝ η ΔΑΚΕ Έλξης  ήθελε κάτι διαφορετικό θα μπορούσε να δώσει το κείμενο της τροπολογίας στην Νέα Δημοκρατία και να απαιτούσε να το ψηφίσουν (μαζί με το ευθύνης) οι βουλευτές της. 
Φήμες λένε όμως ότι όταν αυτό τέθηκε προς συζήτηση,κάποιος τους είπε ότι ο Κούλης όταν ακούει δημόσιο και σιδηρόδρομο σκέφτεται μόνο ΜΕΙΩΣΕΙΣ μισθών,εφεδρείες,ιδιωτικοποιήσεις  και θυμάται και τον μπαμπά που είχε κλείσει και τα λεωφορεία κάποτε.....και άστα να πάνε στο διάλο μωρέ!!!

Όπως  δείχνει και η φωτογραφία, η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν είναι ψέμα.
Μόνο που οι μηχανοδηγοί τους πήρανε χαμπάρι μετά τα όσα έγραψε το στέκι της έλξης.
Το θέμα είναι να καταλάβουν και οι σιδηροδρομικοί το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου