Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ερωτήματα προς την νέα Διοίκηση του ΟΣΕ από τον Ντίνο Σουρμελή

Πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του συναδέλφου με καίρια ερωτηματα. Διαβαζουμε:
Μετά τις καταστροφικές συνέπειες του 3891/2010 για το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς, όλοι οι συνάδελφοι περιμένουν την αλλαγή πολιτικής και το σταμάτημα της κατηφόρας του σιδηροδρόμου να εκφραστεί από
τη νέα Διοίκηση του ΟΣΕ. Τα ερωτήματα των σιδηροδρομικών είναι φλέγοντα και χρήζουν άμεσες λύσεις!
Πότε θα λογοδοτήσουν αυτοί που με τις επιλογές τους κατασπατάλησαν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια για νέα και παλιά έργα για να έχουμε σήμερα σιδηρόδρομο που να πνέει τα λοίσθια.
Γιατί υπάρχουν ακόμα άτομα στην ανώτερη ιεραρχία (δεκαετίες αποσπασμένοι σε κομματικά σχήματα και αλλού) αλλά σήμερα χαράζουν πολιτικές για το Σιδηρόδρομο.
Ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν νέους ανθρώπους επιστήμονες να αναδειχθούν στην ιεραρχία; Ακόμα και δικηγόρους που θέλουν να κάνουν τα εξάμηνα τους στον Σιδηρόδρομο δεν τους θέλουν στα πόδια τους.
Πόσα ανταλλακτικά και διάφορες προμήθειες μένουν ανεκμετάλλευτες (χρυσοπληρωμένες) αλλά δεν ζητήθηκαν και δεν λειτούργησαν ελεγκτικές επιτροπές.
Πόσο στοίχισαν οι ολιγωρίες ορισμένων(παρά τις εισηγήσεις των προϊσταμένων τους) για τις περιπτώσεις των κλεμμένων καλωδίων  και τις λεηλατημένες σήραγγες.
Πως μπορεί ο κάθε Αρχιμηχανικός να εκμεταλλεύεται τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων για να ενισχύει άτομα ή παρατάξεις που κατά καιρούς λειτούργησαν και λειτουργούν σαν μαφιόζοι.
Πως θα εξιλεωθούν οι εργαζόμενοι που τιμωρήθηκαν δίκαια και άδικα για μια επιλογή τους αλλά δεκάδες άλλοι με πιο κατακριτέες επιλογές ζουν βασιλεύουν και επιβάλλουν τις απόψεις τους.
Πότε θα δικαιωθούν όσοι δίνουν και την ψυχή τους για το καλό του Σιδηρόδρομου αλλά βλέπουν να επιπλέουν οι φελλοί.
Κύριοι του Δ.Σ ΟΣΕ Έχετε το ηθικό πλεονέκτημα για την ώρα .Πρέπει να προχωρήσετε σε θαρραλέες αποφάσεις. Οι αντίπαλοι αυτό το πλεονέκτημα δεν το έχουν, δεν μπορούν να αντιδράσουν και αν αντιδράσουν θα γελοιοποιηθούν.


ΣΟΥΡΜΕΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου