Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Φεύγει το 2016-Μαράθηκε η ανθοδέσμη -στα χέρια όσων περίμεναν τον Ιταλό τοποτηρητή.Τι να την κάνουμε;

Στην φωτογραφία αριστερά, η ανθοδέσμη που είχαν ετοιμάσει κάποιοι που περίμεναν τον Ιταλό παρατηρητή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τις αρχές Ιουλίου στην είσοδο της Καρόλου.

Μάταια περίμεναν τον Ιούλιο,τσάμπα έχασαν τα
μπάνια τον Αύγουστο,δεν πήγαν να δούν τα παιδιά στον σχολικό αγιασμό το Σεπτέμβριο, έχασαν την παρέλαση τον Οκτώβριο, τσάμπα δεν πήραν το υπόλοιπο αδείας τον Νοέμβριο, τσάμπα περίμεναν να του πουν τα κάλαντα στις 23 Δεκέμβρη (οπότε και είχαν "σιγουράκι" απο εσωτερικές πληροφορίες που ΜΟΝΟ αυτοί ξέρουν για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Εμείς τον Ιούλιο γράψαμε ότι η υπόθεση ιδιωτικοποίηση έχει πολύ δρόμο.
Τότε κάποιοι -με την ανθοδέσμη στο χέρι- σπεύσανε να μας λοιδορήσουν για την "Κυβερνητική" προπαγάνδα που κάνουμε.
Το 2016 φεύγει και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αποφάσισε ακόμα.
Ίσως αποφασίσει το 2017,ίσως την Δευτέρα, ίσως το καλοκαίρι,ίσως αρνητικά,ίσως θετικά. Η αγωνία των συστημικών μέσων ενημέρωσης πλέον είναι μεγάλη και βλέπουμε τα δημοσιεύματα για τις "καθυστερημένες" ιδιωτικοποιήσεις καθημερινά να αυξάνονται.
Αυτό που πρέπει όμως να προβληματίσει όλους σοβαρά το επόμενο διάστημα είναι ότι η καθυστέρηση στην όποια απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης βλάπτει σοβαρά την πορεία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου κ την προοπτική ανάπτυξης του.
Μιλάμε φυσικά για τις προσλήψεις που πρέπει να συζητηθούν ΑΜΕΣΑ και χρειάζονται ιδιαίτερα στον κλάδο μας. Είναι γεγονός ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβαλε -αυτονόητο-φρένο στην απόφαση που είχε παρθεί για προσλήψεις ενώ έχει παγώσει πολλά θέματα γύρω απο τις απαιτούμενες αποφάσεις.
Ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος δεν χρειάζεται επιστροφές - καταστροφές, ο κλάδος μας τις βαρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.
Προσλήψεις άμεσα χρειάζονται για να διασφαλιστεί το παρόν και να χτιστεί σε στέρεες βάσεις το μέλλον.
Και φυσικά η χώρα χρειάζεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ κ ΕΝΙΑΙΟ ΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ,Γ, Αν θέλουν οι κρατούντες την ανθοδέσμη, ας φέρουν την απόδειξη απο την ανθοδέσμη στην διαχειριστική μας ομάδα.
Την πληρώνουμε εμείς τώρα που μαράθηκε..... Όχι τίποτα άλλο,ΑΛΛΑ για να θυμόμαστε- τα χάλια τα μαύρα ορισμένων...
Τόσα χάλια που το μόνο που τους έμεινε πλέον είναι να... παρακαλάνε να βγεί θετική η απόφαση για να έρθει ο ιδιώτης και να...δικαιωθούν(....) για τις δήθεν "αδικίες" που υπέστησαν...
Τόσο μυαλό έχουν άλλωστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου