Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Η απάντηση μας στον συνάδελφο Παπαδά

Δεν είχαμε κανένα σκοπό να σχολιάσουμε τις προαγωγές που έγιναν στην έλξη.Άλλωστε δεν το κάναμε ούτε το 2014, δεν θα το κάνουμε και σήμερα. Ωστόσο η αηθής αναφορά του συναδέλφου Παπαδά στο στέκι (για μας συνάδελφος θα είναι πάντα) μας δίνει το δικαίωμα να απαντήσουμε.

Καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε ότι 
αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε συναδέλφου είναι να κρίνει υποκειμενικά τις προαγωγές,όπως αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε "Παπαδά" είναι να θεωρεί εαυτόν αξιότερο των υπολοίπων.

Ας μας επιτρέψει όμως ο συνάδελφος Παπαδάς μιας και αναφέρθηκε σε εμάς,μια απάντηση.
Είναι παντελώς άστοχη η τοποθέτηση του στο σημείο που αναφέρεται ότι δεν θα αποκαλεί κάποιον συνάδελφο επειδή θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Είναι παντελώς άστοχη,ωστόσο του την συγχωρούμε γιατί ίσως θεωρούσε βέβαιο ότι θα προαχθεί. 
Δεν ξέρουμε ποιος-και αν- του είχε δώσει εγγυήσεις,αλλά και εμείς στα τρένα κυκλοφορούμε και μαθαίνουμε τι λεγόταν το τελευταίο διάστημα στο Λειανοκλάδι.
Ωστόσο στο τοπικό μηχανοστάσιο την θέση του Προισταμένου διατήρησε ο συνάδελφος Θεωδορόπουλος,που την κατέχει απο το μακρινό 2002 (αν θυμόμαστε καλά) και κατά γενική ομολογία εκτελεί τα καθήκοντα του με τον καλύτερο τρόπο.
Απορούμε λοιπόν απο που αντλούσε την βεβαιότητα για την προαγωγή του ο συνάδελφος Παπαδάς.
Αν φυσικά ισχύουν αυτά που μαθαίναμε.
Απο εκεί και πέρα οι προαγωγές κρίθηκαν όντως απο το σύνολο του προσωπικού και η αντίληψη που περιγράφει ο συνάδελφος ίσως πηγάζει απο  την πικρία για την μη προαγωγή του.
Γιατί εμείς δεν διαπιστώνουμε τα όσα περιγράφει.
Μπορεί βεβαίως στην Ελλάδα του 2016,αυτή που αναρωτιέται ο αγαπητός συνάδελφος  γιατί έφτασε ως εδώ,να θέλουν κάποιοι σαν τον Κώστα τον Παπαδά να ασπάζονται και να καλιεργούν  την άποψη ότι προτεραιότητα στην εξέλιξη σε βαθμό έχει ο απόφοιτος Μέσης Τεχνικής Σχολής,επειδή έχει 30 χρόνια δουλειάς (και ένα καλό βίσμα) και όχι ο απόφοιτος Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή ακόμα υποψήφιος διδάκτωρ σε Πανεπιστήμιο.
Ή ότι για το σημερινό χάλι της χώρας φταίνε οι 30-αρηδες ή οι νεότερες ακόμα γενιές.
Ή ότι για το παραλήρημα σου συνάδελφε Παπαδά ευθύνεται ο....επί 17 μήνες Πρόεδρος της ΠΕΠΕ!Με αυτό γελάσαμε πραγματικά.
Συνάδελφε Παπαδά,
ρώτα γύρω σου τι πιστεύουν για το ποιος έφτασε την Ελλάδα ως εδώ.
Ρώτα για το ποιος θα πρέπει να προάγεται σύμφωνα με την περιγραφή που σου κάναμε.
Και μετά κοίταξε τις προαγωγές καλά (σε όλη την χώρα) και τον εαυτό σου στον καθρέπτη.
Δες και πόσοι κάνανε αιτήσεις για προαγωγή επειδή θεωρούσαν εαυτόν ικανότερο των υπολοίπων.
Πάνω απο 100 σε σύνολο 270 μηχανοδηγών!!!!  Πάνω απο 10 στο μηχανοστάσιο που υπηρετείς,σε σύνολο 13 μηχανοδηγών!
Άρα κάποιοι ακόμα και στο μηχανοστάσιο που εργάζεσαι θεωρούν τον εαυτό τους ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ απο την αφεντιά σου.

Και είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαιώμα τους.

Η υποκρισία στα λόγια σου ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ αγαπητέ μας συνάδελφε.
Το στέκι δεν δημοσιεύσε ποτέ τις προαγωγές του 2014 για να δείξεί ότι το 16 θα παρθεί η "υποτιθέμενη" ρεβάνς, που έχει καρφωθεί  στο θολωμένο μυαλό σου. 

Αν απογοητευτείς όταν θα κοιτάξεις τον καθρέπτη, θα είναι γιατί θα αντικρίσεις την σκληρή πραγματικότητα,αυτή που κρύβεις πίσω απο το σημερινό σου παραλήρημα.
Αυτήν που αρνείσαι να δείς κατάματα 30 χρόνια τώρα.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου