Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η αποτίμηση του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ και η απελευθέρωση της αγοράς


Δυο ήταν τα μεγάλα ζητήματα που έθεσαν κοινοτικοί αξιωματούχοι στο υπουργείο Μεταφορών και τις σιδηροδρομικές εταιρείες, σε πρόσφατη επίσκεψή τους:

Το ΦΕΚ με το νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Ο Ν. 4369/2016, «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια − αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».
 Κλικ στον σύνδεσμο ΦΕΚ 33Α/27-02-16 > ΕΔΩ

Την παράγκα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση

Και εμείς με την σειρά μας λέμε ότι το χρώμα της μόνο "ρόζ" δεν είναι.Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσουμε στοιχεία κραυγαλέων παραδειγμάτων που αποδεικνύουν τα 2 μέτρα και 2 σταθμά του μηχανισμού εντός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Διαβάζουμε την ανακοίνωση της Α.Σ.Κ.
"Επειδή στην Ελλάδα η ευγένεια και η διάθεση συναίνεσης ερμηνεύεται εντέλει αντίθετα από το εκάστοτε σύστημα εξουσίας, το οποίο

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη οι πρόσφυγες

Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα, πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.Δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές

«Θυσία» οι υψηλές συντάξεις για να «κλείσει» το Ασφαλιστικό.

Ετοιμη να «θυσιάσει», μέσω χαμηλότερων πλαφόν εισοδήματος, τις υψηλές κύριες συντάξεις (άνω των 2.000 ευρώ) και τις μεσαίες επικουρικές (άνω των 150 ή 170 ευρώ) είναι η κυβέρνηση προκειμένου να «κλείσει», υπό όρους (νέα αξιολόγηση έως το 2021), το Ασφαλιστικό.
Αυτή είναι η τελευταία

Ανανεώθηκε η σύμβαση με το capsis

Ανανεώθηκε η σύμβαση με το ξενοδοχείο Capsis στην Θεσσαλονίκη ενώ γίνεται προσπάθεια να δωθεί το γεύμα σε όλους τους συναδέλφους που διανυκτερευουν (ισχύει για τους επικουρους)

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι η Ευρώπη ΣΑΣ, εμείς ΔΕΝ μένουμε σε αυτήν

Για άλλη μια φορά τα συνδικάτα ΣΙΩΠΟΥΝ σε τόσο κρίσιμα θέματα. ΟΧΙ το στέκι της έλξης.
Η «εταιρεία» που κράτη – μέλη της (Αυστρία) πρωτοστατούν στο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων και μετατρέπουν την Ελλάδα σε «Αλκατράζ» προσφύγων, λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η «εταιρεία» που οι επίτροποί της και οι πρόεδροί της αναφωνούσαν «καλό κουράγιο Έλληνες» όταν με τις αποφάσεις τους βύθιζαν τον ελληνικό λαό στα Τάρταρα για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες

Ακόμα περιμένουν τα ΦΕΚ των νέων διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ…

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο οικονομικού αποτελέσματος και σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέτυχαν βελτιωμένες επιδόσεις, έναντι των αρχικών στόχων.   

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, τα παράπονα των επιβατών πολλά, τόσο για τα

ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΥ και Μετρό εξέπληξαν ευχάριστα το ΥΠΟΙΚ

Παρά την «τρύπα» των 119,6 εκατ. ευρώ, που εμφάνισαν στο 9μηνο του 2015, οι προϋπολογισμοί 13 ΔΕΚΟ, πέντε από αυτούς (ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΡΤ) εξέπληξαν θετικά το υπουργείο Οικονομικών, παρουσιάζοντας βελτιωμένα αποτελέσματα, έναντι των στόχων.

Άλλη μια απαράδεκτη καταγγελία απο τον εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ

Μιας και δεν έχει τίποτα να πεί ο εκπρόσωπος της,ασκείται στο αγαπημένο του χόμπι,αυτό της εκτόξευσης λάσπης.
Συνεχίζει να εκθέτει και να εκτίθεται (ξέρουμε ακριβώς τι γράφουμε) ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ.
Σε χτεσινή του καταγγελία(που βρήκαμε τοιχοκολημένη στο ΜΑΙ) ο συνάδελφος Κλίτσας αναφέρει ότι 

Απαράδεκτη κατάσταση στον Προαστιακό Αθήνας

Είναι απολύτως εξοργιστικό για 3η συνεχόμενη μέρα να κυκλοφορεί desiro με 1 παντογραφο (μειωμένη ταχύτητα κτλπ) επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και τροχοί κ έχουν παροπλιστεί τουλάχιστο 4 υπερσύγχρονοι   συρμοί. Η ευθύνη βαραίνει την 

Αποτελέσματα εκλογών συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.

Το στέκι της έλξης δημοσιεύει τα αποτελέσματα που έχει στην διάθεση του.Επί συνόλου 70 ψηφισμάτων για Δ.Σ. και 57 για ΠΟΣ & ΕΚΑ, έλαβαν:

Ανακοίνωση από Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την ώρα που βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι των δεσμευτικών προσφορών στο πιθανό σημείο μηδέν για τον σιδηρόδρομο, την ώρα που οι νέες διοικήσεις ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν και  εγκρίθηκαν από την Βουλή οι διορισμοί τους,  αναμένουν σχεδόν 30 ημέρες τώρα το μαγικό ΦΕΚ του ορισμού τους, την ώρα που βρισκόμαστε θεωρητικά στο τελικό

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Με βάση τις νέες διατάξεις θα πληρωθεί αύριο η διανυκτέρευση

Με βάση τις νέες διαταξείς  του ενιαίου μισθολογίου θα πληρωθεί αύριο η αποζημίωση της διανυκτέρευσης, το ύψος της οποίας πλέον ανέρχεται στα 40 Ευρώ.

Επιστολή της ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας για την ποιότητα υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πληθαίνουν ολοένα οι καταγγελίες του επιβατικού κοινού που εξυπηρετείται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ιδίως αυτών που εξυπηρετούνται από το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα και αντίστροφα και συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούν στην περικοπή από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ των δρομολογίων.  Τα προβλήματα που αναφέρονται συνοψίζονται ειδικότερα στα εξής:

“Έφοδος” σε ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, με εντολή Σπίρτζη.Στο μικροσκόπιο οι διαφημιστικές δαπάνες της 10ετίας

O υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ψήφιση του ν/σ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή,

Νέα επίθεση σε συνάδελφο της κίνησης στον Προαστιακό Αθήνας

Ανακοίνωση της ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Πριν από λίγες ώρες σημειώθηκε νέο συμβάν εναντίον συναδέλφου από επιβάτη. Το νέο περιστατικό βίας εναντίον εργαζομένου έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, πιστοποιώντας για ακόμα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Συνταξιούχος ο Θανάσης Μπουρνάς- Επιστολή προς τους συναδέλφους

Ενας αγαπημένος  φίλος, ενας καλός συνάδελφος και άριστος επαγγελματίας συνταξιοδοτηθηκε και μας έστειλε την παρακάτω επιστολή.Εμείς την δημοσιεύουμε κ τον ευχαριστούμε δημόσια για την συνεργασία,όλα αυτά τα χρόνια.  Διαβάζουμε :
Μου φαίνεται λες και ήταν χθες πιάνοντας δουλειά στο ΜΠΡ , και όμως έτσι απλά και ευχάριστα πέρασαν τα χρόνια και ήρθε και η δική μου ώρα να αποχωρίσω συνταξιοδοτούμενος απ΄αυτόν τον όμορφο σιδηροδρομικό χώρο. Να ευχαριστήσω μέσα απ'την καρδιά μου όλους τους

Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου και 48 ώρα απεργία αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα 24/2/2016 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ώστε να καθορίσει την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, με δεδομένη τη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων.  
Η Συνομοσπονδία απαιτώντας την άμεση απόσυρση του ηθικά μη βιώσιμου και απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε ομόφωνα:

Ενημέρωση απο την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου

Με την παρουσία αρκετών μηχανοδηγών απο Λάρισα και Βόλο συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας προχτές Δευτέρα. Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε 

Τα τρία «αγκάθια» για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αρκετά είναι τα «αγκάθια» της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να εννοηθούν οι υποψήφιοι επενδυτές. Ειδικότερα:

Η Μ. Χρυσοβελώνη στη θέση του πρώην υφ. Μεταφορών Π. Σγουρίδη

Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα υφυπουργό Μεταφορών Παναγιώτη Σγουρίδη.Ο κ. Σγουρίδης, σε επιστολή του, ευχαριστεί τους Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο για την υποστήριξή τους, σημειώνοντας ότι

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πάτρα. Νίκος Κοντοές: Δεν νοείται νέο λιμάνι χωρίς σύνδεση με το τραίνο

C σκέψη του ΟΣΕ να διακόψει πορεία η νέα γραμμή στον Αγιο Διονύσιο, ηχεί... γλυκά τελευταία σε κυβερνητικά κλιμάκια, όχι όμως και στον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας.
«Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, θέλω το τραίνο να φτάσει τάχιστα

Άνοιξε η γραμμή στην Ειδομένη

Άνοιξε πριν απο λιγο η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας βάσει του νέου μισθολογίου

Οδηγίες για την αναγνώριση προϋπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4354/2015 (νέου μισθολογίου και της ερμηνευτικής εγκύκλιου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αριθμ. 2/1015 /ΔΕΠ/5-1-2016, δίνει με εγκύκλιό

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΕΕΣΣΤΥ

O συνάδελφος Παναγιώτης Κλειδόπουλος (εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΕΣΣΤΥ), μας ενημέρωσε ότι την
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 15:00 θα συνεδριάσει το ΔΣ της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ  με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από Αφγανούς.

Κλειστή απο τις 5 το απόγευμα η σιδηροδρομική σύνδεση με Ειδομένη...
Τις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη έκλεισαν Αφγανοί που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, αν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Περίπου 150 άτομα έριξαν

Έκτακτη συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑ ΟΣΕ ζητά η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κύριε Σύμβουλε,
Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας για θέματα που έχουν

Κ. Καλλίνικος, Goldair: Εάν σπάσει ο διαγωνισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σίγουρα θα μας ενδιέφερε

«Εάν το ΤΑΙΠΕΔ αλλάξει το πλάνο ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τη διαχώριση του επιβατικού και εμπορευματικού έργου, σίγουρα θα μας ενδιέφερε. Έτσι όπως έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μας ενδιαφέρει».Τα ανωτέρω ανέφερε, σε συνέντευξη στο metaforespress.gr, o εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου της GoldairKαλλίνικος Καλλίνικος.Αναφορικά με την Rail Cargo Logistics

Δευτέρα 22/2: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους προβλήτες της Cosco


Την πρώτη τους απεργιακή κινητοποίηση, από το καλοκαίρι του 2014 που ίδρυσαν το Σωματείο τους (ΕΝΕΔΕΠ), πραγματοποιούν τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ ΑΕ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας.Στους δυο προβλήτες, εργάζονται περίπου 1.200 άτομα, εκ των οποίων

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ενημερωτική συνάντηση στην Ομοσπονδία για το ασφαλιστικό

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι μεθαύριο Τρίτη 23 Φλεβάρη στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας ενημέρωση απο το Δικηγορικό Γραφείο Λασκαράτος κ Συνεργάτες. Η ενημέρωση αφορά όσους συμπλήρωναν 35ετία πριν τον τελευταίο νόμο και είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας.

Νέα δικαστική απόφαση.Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε μισθούς κ συντάξεις το 2012....

Νέες ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψουν άμεσα, καθώς η ίδια είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ», σύμφωνα... με το πρώτο θέμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Σε νέα παράταση οδεύει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Προς παράταση οδεύει και ο νέος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ παραμένει περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών και του ΤΑΙΠΕΔ έχει στραφεί στην Cosco, η οποία ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τη συμμετοχή της στον εν εξελίξει διαγωνισμό. Η διοίκηση του

Στην Λάρισα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ

Μεθαύριο  Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου κ στις 11.30 το πρωί , θα συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου μας στην Λάρισα με θέματα 

Ανοιχτή επιστολή ΜΕΤΑ εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα για σύγκληση Ε/Ε της ΓΣΕΕ

Με ανοιχτή τους επιστολή, τα μέλη του ΜΕΤΑ εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, Θάνος Βασιλόπουλος και Νίκος Παπατριανταφύλλου, ζητούν από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τη σύγκληση της εκτελεστικής επιτροπής της Συνομοσπονδίας, προκειμένου

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Οσμή σκανδάλου στο ΤΑΙΠΕΔ

Ένα δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζών και εταιρειών, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα σαν σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων αλλά και σαν αγοραστές της δημόσιας περιουσίας, με τις ευλογίες και τη στήριξη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, φέρνει στο φως έκθεση του διεθνούς κέντρου ερευνών Transnational Institute.
Στην έκθεση, την οποία η

[VIDEO] Η Παρουσίαση της Σιδηροδρομικής Γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Παν. Σγουρίδης


Δεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από συνέντευξη που έδωσε σε περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, για λόγους ευθιξίας.

Οργή επιβατών στον ΟΣΕ Λάρισας και επέμβαση αστυνομικών!


Ξέσπασαν δεκάδες επιβάτες σήμερα το βράδυ στον ΟΣΕ Λάρισας, για την καθυστέρηση που παρουσίασε η αυτοκινητάμαξα που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρισα-Βόλος, με τα πνεύματα ν «ανάβουν» για τα καλά και να χρειάζεται τελικά η επέμβαση ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ ώστε να ηρεμήσουν!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Θυγατρική στην Τσεχία από τη DB Cargo

Η DB Cargo, το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της γερμανικής Deutsche Bahn, προχωρά στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στην Τσεχία.
Έδρα της εταιρείας «DB Cargo Czechia» θα είναι η Οστράβα, μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανικές περιοχές της χώρας.
Πέρυσι η DB Cargo Czechia είχε ξεκινήσει

Τριήμερο Εθνικό Πένθος: Χάνουμε την Έλλη απο τον ΗΣΑΠ

To στέκι της έλξης καλεί τους συναδέλφους στις συγκοινωνίες να υψώσουν μαύρες σημαίες και τις υπόλοιπες να κυματίζουν μεσίστια για 3 μέρες.

Πένθος στις συγκοινωνίες καθώς η γνωστή πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλλη Παπαγγέλη (Υπ.Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής με το συνδυασμό του κ. Κουμουτσάκου) ενημέρωσε ότι δεν 

Επιστροφή στην εποχή του χαρτιού!!(ή μήπως αδυναμία προσαρμογής κάποιων στις νέες τεχνολογίες)

Πριν μερικές ημέρες το στέκι έγραψε για την προσπάθεια που γίνεται απο τον νέο Προϊστάμενο του ΜΑΙ για να εκσυγχρονιστεί επιτέλους το μηχανοστάσιο μέσω της μηχανογράφησης.Μάλιστα σε μια καινοτόμο ενέργεια ζητήθηκε απο τους μηχανοδηγούς να δώσουν τα mail τους για να ενημερώνονται σε real time για ότι τους αφορά (ιδιαίτερα το πρόγραμμα εργασίας).Λυπούμαστε πάρα πολύ όταν

Το 2019 ο σιδηρόδρομος θα φτάσει στο Ρίο. Διανοίχτηκε το ανατολικό μέτωπο της Παναγοπούλας

Τη διάνοιξη του ανατολικού μετώπου της σιδηροδρομικής σήραγγας Παναγοπούλας ολοκλήρωσε η ΕΡΓΟΣΕ.
Πρόκειται για δίδυμη σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 5 χλμ ανά κλάδο και αποτελεί τμήμα του έργου

Πλήρης δικαίωση για το στέκι της έλξης

Αθόρυβα αλλά με αίσθηση της απόλυτης ευθύνης συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας,σε περιόδους τουλάχιστο ύποπτες (με την είσοδο ιδιωτών να είναι πλέον γεγονός). Το στέκι της έλξης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημοσιεύει την έκθεση της Ρ.Α.Σ. μετά απο καταγγελία που υπήρξε για

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

[VIDEO] Εικόνες από τον πρώτο υπόγειο Προαστιακό Σταθμό της Αθήνας στο Ζεφύρι

Καμία εντατικοποίηση της εργασίας του μηχανοδηγού δεν γίνεται αποδεκτή...

Για τις φήμες....
Το στέκι της έλξης ενημερώνει τους συναδέλφους ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία εντατικοποίηση της εργασίας μας καθώς είναι γνωστές οι αρχές στις οποίες πορεύεται το Σωματείo μας μετά τις εκλογές του Μάρτη,ενώ όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί με τις ατελείωτες υπερωρίες.
Στο πλαίσιο αυτό

H Ε.Σ.Α.Σ. -ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΣΕ και την Διεύθυνση Κυκλοφορίας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

        Ο προγραμματισμός δρομολόγησης των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών από Θριάσιο προς Θεσσαλονίκη μέσω Στ. Λαρίσης και Α. Ι. Ρέντη, παρά τις αντιδράσεις και προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  να υφίσταται καθώς οι αρμόδιοι επιμένουν αρνούμενοι να 

Τον Κανονισμό Εργασίας επικαλέστηκε το δικαστήριο στην αγωγή της Πάτρας

 Τον Κανονισμό Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΦΕΚ 697/09.30.2012- άρθρο 10) που ψηφίστηκε το Σωτήριον Έτος 2012 επί ημερών Υπουργίας Μάκη Βορίδη και συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ (Ο αετός της στέπας) επικαλέστηκε το δικαστήριο Αθηνών για να απορρίψει την αγωγή των συναδέλφων απο την Πάτρα.
Η υπόθεση θα συζητηθεί στο προσεχές ΔΣ του Σωματείο μας.
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την ζωή.....Ας δούμε και το επίμαχο σημείο : 

Η ΕΡΓΟΣΕ απέρριψε την υπογειοποίηση της γραμμής στην Πάτρα. Το έργο θα κόστιζε 700 εκατ.

Την υπογειοποίηση της γραμμής προς την Πάτρα απέρριψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θανάσης Βούρδας, στην ημερίδα του CODE PATRAS.Μάλιστα, ο κ. Βούρδας έκανε λόγο για «λαϊκιστικές και παραπλανητικές συγκρίσεις που δεν έχουν σχέση με

Δήλωση πρόκληση του Γ. Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ) μετά την συνάντησή με K. Μητσοτάκη

Χαμόγελο Τζοκοντα ο Γιαννάκης ....
Προκλητικά αμετανόητος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ καλωσόρισε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΓΣΕΕ φορώντας το καλό του κουστούμι, ξεχνώντας τα όσα έχουν υποστεί εκατομμύρια εργαζομένων από τις μνημόνιακες Κυβερνήσεις. Διαβάστε και κρίνετε :
Καλωσορίσαμε στα γραφεία μας, τον αρχηγό

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Την αντικατάσταση των εταιρειών security από τον ηλεκτρικό ζητούν οι εργαζόμενοι

Με αφορμή το επεισόδιο, που διαδραματίστηκε την Κυριακή 14/2, σε συρμό του ηλεκτρικού, οι εργαζόμενοι ζητούν, εκ νέου, την αντικατάσταση των εταιρειών security από μόνιμο - εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας.  Όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους,

Την οριστική απάντηση των Ρώσων περιμένει η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Cosco ψάχνει συνεπιβάτη για αυτήν

Την οριστική απάντηση των Ρωσικών Σιδηροδρόμων περιμένει η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας σημειώνουν ότι παραμένει το ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι δεν έχουν απαντήσει, επισήμως,

Συντάξεις: Ψαλίδι στις επικουρικές από τα 170 ευρώ – Μειώσεις σε εφάπαξ και μέρισμα

- Τριπλό τσεκούρι για να μην μειωθούν περισσότερο οι κύριες συντάξεις
- Μάχη για να μην αυξηθεί κατά πέντε χρόνια το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης
- Πλαφόν στις πολλές συντάξεις και μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο ασφαλιστικό. Ουσιαστικά όλα τα θέματα,

Ρατσιστική Επίθεση στον ΗΣΑΠ απο απαράδεκτο υπάλληλο εταιρείας security (video)

Αφιερωμένο σε όσους θέλουν να βάλουν ΚΑΙ μέσα στα τρένα ανθρώπους που δεν ξέρουν κανονισμούς και δεν έχουν την στοιχειώδη εκπαίδευση. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ υπάλληλος εταιρείας security (δεν έχουμε κανένα θέμα με τους εργαζόμενους - το διευκρινίζουμε) θέλει να

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Σφυρίζει από Βόλο ο Μουντζούρης

ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 
Οι χιλιάδες επισκέπτες που προσελκύει κάθε χρόνο ο θρυλικός Μουντζούρης στη γραμμή Ανω Λεχωνίων - Μηλεών, το τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για το Τρενάκι του Πηλίου και η

Έγινε η παρουσίαση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής "Πάτρα- Πύργος –Καλαμάτα" - Τι περιλαμβάνει - Διαβάστε αναλυτικά


Παρουσία κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και στο Διοικητήριο του Πύργου παρουσιάστηκε σήμερα η Μελέτη για την αναβάθμιση και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής "Πάτρα- Πύργος –Καλαμάτα".

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα


Στο πλαίσιο των κινήσεων της Π.Ο.Σ. για την αποτροπή των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων το Προεδρείο πραγματοποίησε συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα. Αφού επανέλαβε τη θέση για δημόσιο, ενιαίο σιδηρόδρομο ενημέρωσε για τη ζοφερή κατάσταση που έχει περιέλθει ο

Ετήσιος χορός και κοπή πίτας για τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς Μακεδονίας -Θράκης

Παρουσία πολλών συνταξιούχων μηχανοδηγών πραγματοποιήθηκε χτες ο ετήσιος χορός των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Μακεδόνίας - Θράκης.
Στην φώτο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Μπερμπεγιάννης στον χαιρετισμό του.
Το παρών έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Καραδήμας Χάρης και αντιπροσωπεία απο το Σωματείο μας,(Γκαντιτζικίδης Πασχάλης,Καλαμάρας Αποστόλης).

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΣΟΣΕ = Σταθμάρχες ! (Βίντεο)


Και πάντα στην πρώτη γραμμή μαζί με τους μηχανοδηγούς κλειδουχους και προισταμενους αμαξοστοιχιων

Δολιοφθορές στην γραμμή Λάρισας - Βόλου

Δύο περιστατικά που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους συρμούς μας μετέφερε ο συνάδελφος Γιάννης Μπαϊρακτάρης και συνέβησαν χτες στην γραμμή Βόλου - Λαρισας.
Ποιο συγκεκριμένα 
2 φορές άγνωστοι τοποθέτησαν λάστιχα αυτοκινήτου (με τις ζάντες) επί της γραμμής.

Χάρη στην εγρήγορση των συναδέλφων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ ειδοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι αρμόδιοι.
Τέτοια συμβάντα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα για να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Η φώτο της ημέρας

Το στέκι της έλξης στηρίζει και δηλώνει αλληλέγγυο με  τους αγώνες που δίνουν όλες οι κοινωνικές ομάδες ενάντια στα μνημόνια.Ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλουν οι ντόπιοι και ξένοι ταλιμπάν.Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής αυτής θα έρθει ΜΟΝΟ όταν συντονιστούν ΟΛΕΣ οι κοινωνικές ομάδες και αγωνιστούν απο κοινού συντονισμένα σε όλα τα επίπεδα.
Για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει  εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αρνητική η απόφαση του δικαστηρίου για τους συναδέλφους στην Πάτρα -ενημέρωση

Αρνητική είναι η απόφαση του δικαστηρίου για το αίτημα των συναδέλφων στην Πάτρα που διανυκτερεύουν καθημερινά στο Κιάτο.

Περιμένουμε το σκεπτικό για να δούμε

Απλά Θανάσης Παφίλης.(Απο την Βουλή χτες)

Βούρδας: Μεγάλες αμαρτίες και μεγάλα περιθώρια για τον σιδηρόδρομο

Μέσα στο 2017 θα έχει επιτέλους αποκτήσει ηλεκτροκίνηση ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα - Θεσσαλονίκη λέει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας. Τα χρονοδιαγράμματα για τον άξονα μέχρι την Πάτρα και τα νέα έργα.
«Υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης του σιδηροδρόμου, αλλά

Άρθρο - πρόκληση Τόμσεν: Ζητεί περικοπές στις συντάξεις και νέα μέτρα, ύψους 9 δισ. ευρώ

Μετά τον Στουρνάρα, ο Τόμπσεν..Ούτε συνενοημένοι να ήταν...
Μέτρα που να αντιστοιχούν στο 4-5% του ελληνικού ΑΕΠ, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 8-9 δισ. ευρώ, ζητεί ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ αναφέρεται κατηγορηματικά στην ανάγκη

Ο ΟΣΕ της... μισάωρης καθυστέρησης


Έχουν γονατίσει τον τελευταίο καιρό οι επιβάτες του ΟΣΕ, καθώς οι καθυστερήσεις είναι κάτι παραπάνω από αρκετές στη συντριπτική πλειοψηφία των δρομολογίων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να οπλιστεί με αρκετή υπομονή όποιος-α θέλει να ταξιδέψει από Λάρισα προς οποιοδήποτε προορισμό. 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Προκαλεί η ΔΑΚΕ Έλξης τους μηχανοδηγούς. Και ΞΕΧΝΑ...


Με αφορμή την χτεσινή μας ανάρτηση για την επιστολή της ΠΟΣ μόνο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δημοσιεύοντας αποσπασματικά μόνο ένα μέρος της ανάρτησης μας,θυμίζοντας τις Μουρούτιες μεθόδους της κοπτοραπτικής η ΔΑΚΕ Έλξης

Συναντήσεις ΠΟΣ με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Ενημέρωση

Ενημέρωση απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣ Καραδήμα Χάρη.
Σήμερα  είχαμε ακόμη δυο συναντήσεις κόμματων με το προεδρείο της ΠΟΣ στα πλαίσια ενημέρωσης των θέσεων της ομοσπονδίας .
Η πρώτη με την ΝΔ την όποια εκπροσώπησε ο υπεύθυνος τομέα Υποδομών Μεταφορών

To... παράπονο των εκπροσώπων της ΠΟΣ στην συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ


Μας το μεταφέρανε πριν απο λίγο και ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε..

Ανακοίνωση Σ.Σ.Πελοπονήσου για υπερωρίες

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
        Το τελευταίο χρονικό διάστημα ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι «παραπονούνται» πως υπάρχουν διαφορές ως προς την εξόφληση των υπερβάλλουσων ωρών του έτους 2014.

O Μακαρθισμός του συναδέλφου Κλίτσα !

Τα όρια της παράνοιας πλέον ξεπερνά η εμμονή του συναδέλφου Κλίτσα με το στέκι της έλξης αλλά και η εμμονή του με την παράταξη του Δικτύου Σιδηροδρομικών και της +ΣυνΕξέλιξης!

Ο συνάδελφος Κλίτσας τριγυρνάει σήμερα στους χώρους εργασίας και εγκαλεί το blog μας επειδή

Το Γενικό Λογιστήριο αρνείται να επιστρέψει την μείωση του 25%- Ενημέρωση

Για άλλη μια φορά οι σιδηροδρομικοί πληρώνουν την ΑΝΑΛΓΗΤΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ εφαρμογή διατάξεων απο τις εταιρείες του Ομίλου το 2013.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μάθαμε κατά την ενημέρωση που έγινε σε συναδέλφους του  ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,ο εκπρόσωπος του τόνισε

Κρυφή εγκύκλιος για τις συντάξεις στο Δημόσιο

Κρυφή εγκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου του 2016 αποκαλύπτει επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη.

Στουρνάρας: Προκρίνει... μειώσεις στις συντάξεις (Οι αετοί είναι ακόμα εδώ - Δυστυχώς)

Έχουμε που έχουμε την Κυβέρνηση να έχει κάνει στροφή απο τα όσα έλεγε προεκλογικά,έχουμε και τους αετούς που ζητούν ακόμα ποιο ακραίες λύσεις.Θυμίζουμε σε όλους ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελούσε μέχρι πρόσφατα πρόταση για Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής....

Σε αντίθεση με τη γραμμή της κυβέρνησης, σε ρόλο... λαγού, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και

Ελληνικός Σιδηρόδρομος: Πως φτάσαμε ως εδώ με Μνημόνια και λιτότητα.

Άρθρο του Γιάννη Αντωνιάδη στην εφημερίδα "Εποχή",μέλους του ΔΣ της ΠΟΣ με την παράταξη του Δικτύου Σιδηροδρομικών.
Την τελευταία δεκαετία εφαρμόστηκαν στη χώρα σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε.
Οι πολιτικές των Μνημονίων και της

Η ΕΕΣΣΤΥ ίσως οδηγηθεί στο καναβάτσο, εάν δεν ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τσούκου – τσούκου, το ΤΑΙΠΕΔ πηγαίνει κοντά τους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ΕΕΣΣΤΥ.
Ειδικότερα, οι δεσμευτικές προσφορές για την ΕΕΣΣΤΥ ολοένα και

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί μόνο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνάδελφοι της ΠΟΣ;

Ένα εύλογο ερώτημα προκύπτει απο την σημερινή επιστολή της Ομοσπονδίας.
ΓΙΑΤΙ η Ομοσπονδία κάνει το αίτημα αυτό ΜΟΝΟ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Στις άλλες εταιρείες δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις; Στον ΟΣΕ δεν υπάρχουν; 
Kαι μάλιστα το αίτημα το κάνει πριν

H ΠΟΣ ζητά να πληρωθεί το ευθύνης σε όσους εκτελούν χρέη με προφορική εντολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η Ομοσπονδία δηλώνει πως θα προσφύγει στα δικαστήρια αν δεν υλοποιηθεί το αίτημα της.
Κύριε Σύμβουλε,
Όπως  γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4354/2015, το επίδομα θέσης ευθύνης καταβάλλεται, σε περίπτωση προσωρινής απουσίας του δικαιούχου ή κένωσης της θέσης προϊσταμένου οργανικής μονάδας, στον υπάλληλο που ασκεί νόμιμα

Βάζουν συρματοπλέγματα στις γραμμές του ΟΣΕ στην Ειδομένη

Δεν είναι αυτή η λύση όμως....
Μόνο η διάβαση θα είναι ανοιχτή, ενώ το μήκος της περίφραξης θα είναι περίπου 1000 μέτρα
Με συρματόπλεγμα «ντύνονται» και οι σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της Ειδομένης, από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ έως τον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού.