Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΑΙΡ - Πάτρα -Κιάτο : Αλλαγή υπηρεσιών την Κυριακή του Πάσχα

Δείτε παρακάτω τις τροποποιημένες υπηρεσίες.
Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση της η ΔΙΚΑΜ (Κεντρική Υπηρεσία- Τμήμα Προγραμματισμού κ Διαχείρισης Προσωπικού) την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρξουν
αλλαγές στις υπηρεσίες του Προαστιακού λόγω των καταργήσεων δρομολογίων στον Προαστιακό.Οι αλλαγές σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τους κατά τόπους μηχανοστασιάρχες.
Επηρεάζονται τα μηχανοστάσια Πάτρας , Κιάτου και ΜΑΙ.

Επίσης οι συνάδελφοι απο τον Βόλο και την Πάτρα ΔΕΝ θα πραγματοποιήσουν διανυκτέρευση το Μεγάλο Σαββάτο ενώ γίνεται προσπάθεια για να αποφευχθούν οι διανυκτερεύσεις για τους μηχανοδηγούς του ΜΑΙ. Ήδη κάποιες αμαξοστοιχίες έχουν γίνει συναντήσεις, ωστόσο δεν είναι βέβαιο - λόγω της έλλειψης προσωπικού στο ΜΘ- ότι θα γίνουν για όλα τα αρτηριακά τρένα.
Φυσικά - και το τονίζουμε αυτό- ΠΑΝΤΑ υπήρχαν διανυκτερεύσεις (Πρωτοχρονιά- Χριστούγεννα- Πάσχα κτλπ) και όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες πραγματικά μας εκπλήσσουν (αν και θεωρούμε ότι εντάσσονται σε μια προσπάθεια μικροσυνδικαλιστικής κ φτηνής αντιπαράθεσης).
Εμείς ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ το ΔΣ του Σωματείου μας ΔΕΝ αποφάσισε και δεν ενέκρινε την πρόταση για την κινητοποίηση την Κυριακή του Πάσχα, όπως γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. 
Και θεωρούμε απαράδεκτο -απο την ΔΑΚΕ - να ζητά και απο το Σωματείο να παρέμβει για να γίνουν όλα τα τρένα συναντήσεις επειδή ...προσωπικό υπάρχει!
Ας ρωτήσουν τους συναδέλφους στο ΜΘ ΑΝ επιθυμούν να εργαστούν όλοι (για να γίνουν τα τρένα συναντήσεις το Μεγάλο Σαββάτο απαιτούνται 8 μηχανοδηγοί απο το ΜΘ) ή ας κάνουν τον κόπο να τους ρωτήσουν την άποψη τους για την τελευταία ψηφοφορία στο ΔΣ του Σωματείου μας κ πως κρίνουν την ψήφο της ΔΑΚΕ που θυμήθηκε να κάνει και κριτική, επενδύοντας σε ένα λεπτό ζήτημα,αυτό της αργίας των Πασχαλινών ημερών και της δεδομένης έλλειψης προσωπικού.
Τέλος, αλλαγές σε υπηρεσίες θα υπάρξουν και σε περιφερειακά μηχανοστάσια την Κυριακή λόγω της κατάργησης δρομολογίων.
Επειδή αυτές είναι μικρές,οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν απο τους τοπικούς μηχανοστασιάρχες.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για  τις υπηρεσίες για την Χαλκίδα την Κυριακή του Πάσχα

ΚΛΙΚ ΕΔΩ  για τις υπηρεσίες σε Προαστιακό (ΜΑΙ- Κιάτο - Πάτρα).

Σημειώνουμε ότι για να λάβουν όσο περισότεροι συνάδελφοι μπορούν αναπαύσεις σε κάποιες υπηρεσίες (όπως γίνεται κάθε χρόνο) υπάρχουν υπερβάσεις στο ωράριο εργασίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου