Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Σχετικά με το Πάσχα...Ενημέρωση συναδέλφων -απάντηση σε ερωτήσεις

Πολλοί μηχανοδηγοί έχουν επικοινωνήσει με το στέκι αναρωτόμενοι γιατί τελικά το Σωματείο μας δεν 
προέβη σε κινητοποίηση την Κυριακή του Πάσχα , όπως κάνει τα 2 τελευταία χρόνια, προκειμένου να αναδείξει την έλλειψη προσωπικού - οι μηχανοδηγοί εργάζονται εως και 28 μέρες το μήνα- αλλά κ να δώσει την ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς -μόνο την Κυριακή φυσικά,που η κίνηση είναι περιορισμένη εξαιρετικά, καθώς τις άλλες μέρες τα τρένα θα λειτουργούσαν κανονικά-να κάνουν γιορτές με τις οικογένειες τους.

Η απάντηση είναι απλή.Το θέμα τέθηκε αλλά απορρίφθηκε.
Δεν υπήρξε πλειοψηφία στην συνεδρίαση του ΔΣ καθώς 2 παρατάξεις διαφώνησαν (Νέα Έλξη - Δημ. Συμπαράταξη).
Έγινε και αυτό και όταν το λέμε στους συναδέλφους,αυτοί δεν το πιστεύουν.

Και φυσικά σήμερα υπάρχει η λογική γκρίνια απο το προσωπικό για τις μέρες του Πάσχα και τον προγραμματισμό εργασίας,παρά τις μεγάλες καταργήσεις που έδωσε η ΔΙΚΑΜ.
Είναι λογικότατο οι συνάδελφοι να απορούν γιατί μια πλειοψηφία δεν θέλησε να αναδείξει για άλλη μια φορά -όπως έκανε τα τελευταία 2 χρόνια το Σωματείο μας ομόφωνα- την έλλειψη προσωπικού.
Δυστυχώς, το 40% και πλέον των μηχανοδηγών θα βρίσκεται στις επάλξεις και την Κυριακή του Πάσχα (σε άδεια τρένα στην ουσία), ενώ το Μ.Σαββάτο το ποσοστό φτάνει το 60% κ πλέον λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Κρίμα λέμε εμείς.
Αλλά, οι μηχανοδηγοί ας ρωτήσουν αυτούς που απέρριψαν την πρόταση για τα αυτονόητα.
Θυμίζουμε ότι η πρόταση έλεγε ότι οι στάσεις θα ξεκινούσαν μετά τις 6 το απόγευμα του Μεγ.Σαββάτου (αφού αναχωρούσε δλφ η αμαξ 60 κ 61) και θα σταματούσαν την Δευτέρα του Πάσχα στις 10 το πρωί.
Η ταλαιπωρία λοιπόν του επιβατικού κοινού θα ήταν στην ουσία ανύπαρκτη,αφού ΟΛΑ τα αρτηριακά τρένα θα πραγματοποιούνταν το Μεγάλο Σαββάτο ενώ την Δευτέρα θα καταργούνταν στην ουσία μόλις 1!
Την Κυριακή , η επιβατική κίνηση είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου