Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Προβλήματα με τα δελτία ασθενείας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Σύμφωνα με  πληροφορίες, έρευνα διεξάγεται απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δελτία ασθενείας, καθώς εντοπίστηκαν τους τελευταίους μήνες (Φλεβάρη -Μάρτη), τουλάχιστο 5 περιπτώσεις εργαζομένων που σε
διάστημα 3-4 ημερών,"έκοψαν" δελτίο απο τον ίδιο παθολόγο,απο το ιδιωτικό του ιατρείο και στα οποία δεν αναγράφονται κάποια στοιχεία, στην περιοχή της πρωτεύουσας.
Κατά την άποψη μας,αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Επίσης ο ιατρός εργασίας του ΟΣΕ, που συνεργάζεται με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,συνεχίζει να περικόπτει σημαντικό μέρος απο δελτία ασθενείας ασφαλισμένων απο το ΤΑΠ-ΟΤΕ,καθώς εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά κ δύναται -σύμφωνα με τον ίδιο- να το κάνει, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μετά απο μήνες, να βρίσκονται με λιγότερες μέρες κανονικής αδείας αφού ο γιατρός εργασίας τους κόβει μέρες απο τα δελτία ασθένειας κ στην συνέχεια αυτές αλλάζουν με μέρες κανονικής αδείας.
Υπενθυμίζουμε ότι με εγκύκλιο της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εφαρμόζει τις διατάξεις της εργατικής Νομοθεσίας για τα δελτία ασθένειας.
Το θέμα θα απασχολήσει το Σωματείο μας στην συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. για 5 ηλιθιους την πληρωνοθν ολοι οι εργαζομενοι-τραβατε ρε σε διαφορετικο γιατρο ουτε για αυτο δεν ηστε ικανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πάνε να πούν.Πονάει η μέση μου γιατρέ απο το κάθισμα μηχανοδήγησης και μόλις πάει να τους κάνει ένεση να λένε όχι δεν θέλω γιατί φοβάμαι την βελόνα;
    Ωρε φοβούνται τα παλουκάρια;
    Απο τον ίδιο γιατρό θα κόψανε γιατί μάλλον θα ήταν στα τρία δελτία,δώρο το τέταρτο,για να κάνουμε και λίγο πλάκα,μέρα που είναι σήμερα!
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή