Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Επιστολή ΠΟΣ για την μείωση του 25%

Κύριοι,
Έχουμε πολλάκις διαμαρτυρηθεί για την διπλή μείωση που επιβλήθηκε στις αποδοχές μας κατ΄εφαρμογή των ν. 4024/2011 και 4093/2012 και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% συνολικά, πέραν των λοιπών μειώσεων που έχουμε υποστεί δυνάμει άλλων - μνημονιακών και μη - νόμων.
Η ως άνω διπλή μείωση έχει κριθεί αντισυνταγματική
με πληθώρα αποφάσεων της Ε.Ε., αλλά και ετέρων δικαστηρίων ανά την Ελληνική Επικράτεια, ενώ πρόσφατα κρίθηκε αμετάκλητα με την υπ' αριθμ. 113/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου (την οποία σας αποστέλλουμε με e-mail), ότι μη ορθά επιβλήθηκε η δεύτερη μείωση, ποσοστού 25% δυνάμει του ν. 4093/2012, καθόσον είχε προβλεφθεί ανώτατο όριο μείωσης συνολικού ποσοστού 25% στις διαμορφωθείσες κατά τον μήνα Οκτωβρίου του έτους 2011 αποδοχές μας.
Ενόψει των ανωτέρω ζητάμε την άμεση επιστροφή των ποσών που έχουν παρακρατηθεί από τις αποδοχές μας κατ΄εφαρμογή του ν. 4093/2012 από την 1.1.2013. Συνακολούθως, ζητάμε να διαμορφωθούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές μας από τούδε και στο εξής στο ποσό πριν από την δεύτερη μείωση του 25%, ήτοι σε αυτό που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2012, το οποίο και να μας καταβάλλεται εφεξής.
Σας επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν για το αυτονόητο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, γεγονός που αποτελεί αφενός μεν χρονοβόρα διαδικασία και αφετέρου μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για τις εταιρείες. 
Η όποια απόφαση, για το ζήτημα αυτό, που αφορά εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα και για τους οποίους η Κυβέρνηση αποφασίζει δεν αποτελεί επιχείρημα, διότι ουδόλως επηρεάζει τις σιδηροδρομικές εταιρείες. 

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

 ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου