Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Άμεση αντίδραση του Σωματείου μας- Επιστολή σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πολιτική ηγεσία για την κατάργηση των ειδικών προσφορών

Άμεση αντίδραση του Σωματείου μας στην απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση των ειδικών προσφορών στην τιμολογιακή πολιτική.Επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην πολιτική ηγεσία για το θέμα.Διαβάζουμε 

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση ειδικών προσφορών».
Κύριε Σύμβουλε,
Με πραγματική έκπληξη και αίσθημα ανησυχίας πληροφορηθήκαμε την με αριθ.πρωτ. 2131/17/Τ9 απόφασή σας, για την κατάργηση των ειδικών προσφορών που παρείχε η δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό και τα αρτηριακά τραίνα τα τελευταία χρόνια. 
Την ώρα που σύμφωνα και με δικές σας δηλώσεις η εταιρεία παρουσιάζει αυξημένη κερδοφορία, λαμβάνετε μία απόφαση που θα πλήξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (νέοι, άνεργοι, φοιτητές) που μέσω διαδικτύου έβρισκαν προσιτά εισιτήρια για να μετακινηθούν με το πλέον οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς.
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση στη χώρα βρίσκεται στην πλήρη εξέλιξή της, η απόφαση της δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση των ειδικών προσφορών, όχι μόνο μας λυπεί αλλά ταυτόχρονα γεννά πολλά ερωτηματικά.
 Η απόφαση αυτή θα απομονώσει την εταιρεία από πολλές κοινωνικές ομάδες.
Το Σωματείο μας έχοντας αντιταχθεί στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και έχοντας εξηγήσει επαρκώς σε όλους, ότι αυτή η πολιτική θα έχει συνέπειες, πρώτιστα για το επιβατικό κοινό, σας καλεί να αποσύρετε άμεσα την απόφαση αυτή. 
Η πολιτική των ειδικών προσφορών πρώτιστα βοηθούσε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αναδείκνυε τον κοινωνικό ρόλο του σιδηροδρόμου και της δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και του επιβατικού κοινού, το οποίο και τον στήριζε διαχρονικά. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     
 Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ


ΠΡΟΣ: 1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Χρήστο Σπίρτζη.
        2. Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Νικόλαο Μαυραγάνη.
 3. Γεν.Γραμ.Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ.Αθανάσιο Βούρδα. 
          4. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου