Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Βρήκε το εξιλαστήριο θύμα (και τον πρόθυμο) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μετά απο ένα τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε 3 συμπολίτες μας και την απαράδεκτη και εκδικητική της απόφαση της για την μη καταβολή δεδουλευμένων , η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να 
χρεώσει τις ευθύνες που τις αναλογούν σε μεσαίο στέλεχος της, αντικαθιστώντας τον Προϊστάμενο Κεντρικής Υπηρεσίας Κώστα Ρήγο με τον Νώντα Θεοδωρόπουλο, κορυφαίο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ και μετακινώντας τον συνάδελφο Ρήγο στην θέση Προϊσταμένου Υπηρεσίας στην ΔΙΤΡΥ (Διαχείριση Συμβάσεων)

Ο κ. Τσαλίδης θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό καταφέρνει κάτι, αντί να παραιτηθεί ο ίδιος, μεταφέρει την ευθύνη - χωρίς  ίχνος αυτοκριτικής- σε ένα μεσαίο στέλεχος.
Τα ερωτήματα είναι πολλά

Αν ο κ. Τσαλίδης θεωρεί ότι ένα μεσαίο στέλεχος φταίει για όλα, γιατί δεν ζητά ευθύνες απο τον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ ,ο οποίος προΐσταται εδώ και 6 μήνες του Προισταμένου Κεντρικής Υπηρεσίας.
Πως είναι δυνατό για ένα τόσο τρομακτικό συμβάν με 3 νεκρούς να πληρώνει τα σπασμένα ένας Υποδιευθυντής , μετακινώντας τον σε άλλη θέση και να μην ζητούνται ευθύνες απο υψηλότερα κλιμάκια;
Μήπως αυτό συνέβη για άλλους λόγους που γνωρίζει πολύ καλά απο την Παρασκευή ο κ. Τσαλίδης;

Η επιλογή ενός κορυφαίου συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ σε αυτή τη θέση, γίνεται γιατί έτσι θεωρεί ο κ. Τσαλίδης ότι θα εκτονώσει την οργή των μηχανοδηγών για τις απαράδεκτες αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και λιγότερο συνδικαλιστικό.
Η αποδοχή της θέσης απο τον Νώντα Θεοδωρόπουλο (που διατηρεί και τα καθήκοντα του στο Λειανοκλάδι) αποδεικνύει και πολλά σε πολλούς.
Ενώ ο φίλος μας Νώντας, διαλαλούσε πως χτυπήθηκε απο την Χούντα της Αριστεράς και το έχει καμάρι, νύχτα βαθιά, αποδέχτηκε σαν γνήσιος σοσιαλιστής τα γαλόνια της Χούντας που μέχρι χτες κατήγγειλε, μπας και γλυτώσει τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

3 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ,ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!
    ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΙΔΕΜΑΤΑ!!
    ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο οτι φαίνεται η φυσική εξέλιξη του πραγματικού εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι μια θέση στην μέχρι πρότινος αντίπαλων συμφερόντων διοίκηση.Το πως μπορείς να μεταπηδήσεις τόσο εύκολα και με ελαφρά την καρδια απο εκπρόσωπος εργαζόμενων σε διοικητής εργαζόμενων δείχνει κατ αρχήν τι πραγματικά πρέσβευες τόσα χρόνια και κατα δέυτερον το ποιόν του χαρακτήρα .Η διοίκηση απ την άλλη δεν θα μπορούσε να βρεί καλύτερο πρόθυμο να κάνει την δουλειά της.Ιστορικά αποδεδειγμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απόφαση αυτή είναι εντελώς άσχετη με το τραγικό γεγονός.... άλλοι είναι οι λόγοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή