Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Επιστολή επιβάτη του Προαστιακού για την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Είμαι περιστασιακός χρήστης του σιδηρόδρομου για πάνω από 15 χρόνια και καθημερινός πλέον χρήστης του Προαστιακού τα τελευταία 4 χρόνια. Εκδίδω πάντα το εισιτήριο μου κανονικά ή την μηνιαία μου κάρτα και χρησιμοποιώ το μέσον προκειμένου
να μετακινηθώ από το σπίτι μου στην εργασία μου και αντίστροφα.

Συμπάσχω κι εγώ με τα προβλήματα που κατά καιρούς αναφέρουν οι εργαζόμενοι και προσπαθώ να μην αγανακτώ με τις απεργίες, μιας και το ζητούμενο για όλους μας, επιβάτες και προσωπικό, είναι η βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης μας και η επίτευξη της μέγιστης ασφάλειας.
Διαβάζοντας το τελευταίο δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι μηχανοδηγοί χάρηκα γιατί διαπίστωσα πως είχαν μεριμνήσει για όλους εμάς που μετακινούμαστε καθημερινά στις δουλειές μας, επιλέγοντας ώρες στάσεων που δεν θα μας δυσχέραιναν την μετακίνηση στην εργασία μας.
Δυστυχώς όμως εντελώς απρόσμενα, έρχεται η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αριστερή διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καταργεί όλα τα δρομολόγια για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Ακόμα και τον Προαστιακό που βάση των ωρών που εξαγγέλθηκαν οι στάσεις, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει χιλιάδες σαν και μένα εργαζόμενους. Αφού ξεπεράσω τον χαρακτηρισμό «αριστερή» και τι θα έπρεπε αυτό να συνεπάγεται για τον απλό πολίτη, διερωτώμαι ειλικρινά ποιον θέλει να τιμωρήσει με αυτή της την απόφαση η διοίκηση;
Θέλει να τιμωρήσει κάποιους συνδικαλιστές ενδεχομένως, επειδή την εκθέτουν σε θέματα λειτουργίας και ασφάλειας; Θέλει να επιδείξει πυγμή; Δεν ξέρω ειλικρινά τι θέλει…
Αυτό πάντως που καταφέρνει είναι να τιμωρήσει όλους εμάς τους καθημερινούς της επιβάτες, που παρά τα όσα συμβαίνουν, εξακολουθούμε να επιλέγουμε σαν μέσο μεταφοράς μας τον Προαστιακό…
Ειλικρινά κύριοι αν είχατε την παραμικρή αριστερή συνείδηση, αν είχατε την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς διοικείτε, ένα δημόσιο αγαθό δηλαδή, θα έπρεπε να είχατε ήδη παραιτηθεί!
Ειλικρινά θα ήθελα να γνωρίζω τι γνώμη έχει για το ζήτημα ο υπουργός, ο οποίος έχει επιδείξει κατά καιρούς ευαισθησία σε θέματα που αφορούν μεγάλες ομάδες πολιτών. Ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή να παρέμβει και να ακυρώσει τις ακατανόητες αποφάσεις μίας ανάλγητης κοινωνικά διοίκησης.
Ένας αγανακτισμένος επιβάτης

Υ.Γ. Δεν αναγράφω τα πραγματικά στοιχεία μου καθώς με την έκδοση των νέων καρτών βρίσκονται αποθηκευμένα στα αρχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Φυσικά τα έχω γνωστοποιήσει στους αρμόδιους του blog, τους οποίους παρακαλώ να σεβαστούν την επιθυμία μου για ανωνυμία.
Πηγή (Σιδηροδρομική Τροχιά)

1 σχόλιο:

  1. Αυτά να τα βλέπουν τα παπαγαλάκια που βγήκαν χτες σεργιάνι.Να αναστείλουμε,να τι έγινε κτλπ.Είναι οι ίδιοι που στις απεργίες περνάνε ρεπό,αλλά τώρα στεναχωριούνται γιατί ο Μάιος είχε 9 ρεπό και θα χάσουν την πληρωμή 2 και άλλων 2 με τις απεργίες,τεσσάρων.
    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τρέμει το ΣΕΠΕ και προσπαθεί να μας πεί ότι μπορώ και καταργώ αν θέλω.Τους κράζει σύσσωμη η κοινωνία και το Υπουργείο βράζει με αυτά που κάνουν.
    Ή το τέλος είναι κοντά ή έρχεται το τέλος.
    ΑΝ η ΠΕΠΕ πρέπει να κάνει κάτι είναι να ρίξει άλλες 3 μέρες στα εμπορικά,να τα γονατίσει τα καλόπαιδα.
    Γκόλ εμείς,σέντρα εσείς και να δούμε τον καθηγητή πόσο θα αντέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή