Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

H πρόταση της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας για το ΠΜΚ Σιδηροδρομικών Αττικής

Υποψήφιοι με την Πρωτοβουλία (κλικ στην εικόνα) πολλοί φίλοι και συνάδελφοι σε μια πρόταση που μπορεί να προσφέρει πολλά στους σιδηροδρομικούς.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην          αφύπνιση των εργαζομένων και όλου του κόσμου. Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν «όπλο» στα χέρια όσων  
        αγωνιούν και αγωνίζονται για την διατήρηση της               ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. 
Ο πολιτισμός, η τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία, η συνεύρεση για ψυχαγωγία και διασκέδαση, αποτελούν κέντρο ελπίδας, για την ψυχή του ανθρώπου. 
Έχουμε ξεπεράσει το εγώ και έχουμε επιλέξει το εμείς.  
Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον του Πολιτιστικού μας Κέντρου για αυτό και                                   
     Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. 

 Συναδέλφισσες συνάδελφοι 
 Στα χρόνια των μνημονίων, ο πολιτισμός, η δυνατότητα έκφρασης, καθώς και η ψυχαγωγία των εργαζομένων είναι όσο ποτέ αναγκαίες και όροι επιβίωσης.  Κάθε γωνιά έκφρασης και πολιτισμού, κάθε πολιτιστική πρωτοβουλία εργαζομένων, όπως το δικό μας Πολιτιστικό Κέντρο, μπορεί να διαμορφώσει συνειδήσεις και να παίξει σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο στην καθημερινότητα μας . Μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην αφύπνιση των εργαζομένων και του κόσμου. Μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο ελπίδας, με την συμμετοχή, με το τραγούδι, με τον χορό, με το θέατρο, τον αθλητισμό και τη ζωγραφική. Να αγωνιστεί και να συμβάλει στην ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των μελών του και να αποτελέσει διέξοδο δημιουργικότητας, χαράς και                  αισιοδοξίας.   

Είναι όμως σήμερα σε θέση να το κάνει; 

Το Πολιτιστικό Μορφωτικό μας Κέντρο, δυστυχώς έχει μετατραπεί σε γραφείο δημοσίων σχέσεων του πολιτικού και συνδικαλιστικού της φορέα. Η χρήση του από τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις το έχει απομαζικοποιήσει και το έχει απομακρύνει από τους πολλούς .  Tο Πολιτιστικό Κέντρο στέκεται μακριά από τους αγώνες, τις δράσεις και τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται στην κοινωνία κατά των πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχιας, της Περιβαλλοντικής υποβάθμισης, της περιστολής ατομικών δικαιωμάτων, της ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Είναι μακριά από τις δράσεις αλληλεγγύης σε όσους πλήττονται από την κρίση.  Τα τμήματα φυτοζωούν από τους χαμηλούς προϋπολογισμούς και το έργο τους διεκπεραιώνεται μόνο από το μεράκι και το φιλότιμο των υπευθύνων τους. Ακόμα και η πολύτιμη προσφορά της ερασιτεχνικής δημιουργίας των μελών αλλά και των στελεχών του ΠΚ «πνίγονται» σε ένα γενικότερο κλίμα απαξίας.  
Απέναντι σε αυτή την παρακμή, που με ευθύνη της πλειοψηφίας έχει οδηγηθεί το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο των Σιδηροδρομικών,                  η Πολιτιστική Πρωτοβουλία προτείνει και αγωνίζεται επί χρόνια για: 

  • Ερασιτεχνική δημιουργία και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και όχι κατανάλωση φθηνών πολιτιστικών υποπροϊόντων. 
  • Μαζικό λαϊκό αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό. 
  • Διεκδίκηση παραχώρησης του σταθμού Πελοποννήσου με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου Πολιτισμού. 
  •  Προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας που παράγουν τα τμήματα του ΠΚ στους χώρους εργασίας. 
  • Μαζική ένταξη των συναδέλφων στο Πολιτιστικό.
  •  Δημιουργική επαφή με την φύση . 
  •  Αλληλεγγύη στους κολασμένους της γης, με ανοχή στην διαφορετικότητα και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες καθενός. 
  •  Ένα δικαιότερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας.  
  • Αντίσταση στα μνημόνια της φτώχιας με το τραγούδι, τον χορό και  την πένα.  
  • Αγώνες για την παγκόσμια ειρήνη, για το περιβάλλον, για την προστασία των ελεύθερων χώρων από την εμπορευματοποίηση, για την ποιότητα της ζωής μας. Να ανακτήσουμε αξίες και ιδανικά που στην πορεία τα χάσαμε και αποτελούν θεμέλιο λίθο για την ύπαρξή και συνέχισή μας όπως: Ελευθερία,   αγάπη, αλληλεγγύη, συλλογικότητα, ανθρωπιά, με την αντίληψη ότι ο           Πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα που δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται με όρους αγοράς. 


Ενισχύουμε δυνατά το ψηφοδέλτιο της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ                  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ που πλαισιώνεται από συναδέλφους ικανούς, με όρεξη και μεράκι για ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, από όλους τους εργασιακούς χώρους, από όποιο πόστο επιλέξετε εσείς. 
Με άποψη για τον Πολιτισμό, με ήθος, αγωνιστικότητα και             ανιδιοτέλεια.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  

 Για εμάς το Πολιτιστικό μας Κέντρο είναι πάνω από όλα μεράκι για αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να αφιερώσουμε χρόνο και προσπάθεια. 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ μαζικά  Πολιτιστική Πρωτοβουλία  Σιδηροδρομικών 

1 σχόλιο: