Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Την Τρίτη καταβάλεται αναδρομικά (απο01.01.2017) η διαφορά στα νυχτερινά


Με την μισθοδοσία της επόμενης Τρίτης 27 Ιουνίου θα καταβληθούν τα 
αναδρομικά για τις νυχτερινές ώρες και τις υπερωρίες εξαιρεσίμων στο προσωπικό της έλξης και στο σύνολο των συναδέλφων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα αναδρομικά προκύπτουν μετά την ψήφιση της διάταξης απο την Κυβέρνηση (Απρίλιος) που ανέβαζε την αποζημίωση των νυχτερινών ωρών και της εξαιρέσιμης υπερωρίας.
Η ΔΑΔ φρόντισε και τα χρήματα θα πληρωθούν την Τρίτη σε όλους τους δικαιούχους.
Επίσης την προσεχή Τρίτη θα καταβληθούν στους μηχανοδηγούς οι  διανυκτερεύσεις που δεν πληρώθηκαν τον περασμένο μήνα,αλλά και οι ελιγμοί.
Φυσικά κανονικά καταβάλετε το σύνολο της μισθοδοσίας για τον Μάιο και με τον τρόπο αυτό κλείνουν όλες οι εκκρεμότητες ενόψει της ιδιωτικοποίησης.
Θυμίζουμε ότι οι εκκρεμότητες αυτές χρησιμοποιήθηκαν σωρηδόν τον τελευταίο μήνα για μικροσυνδικαλιστικές επιδιώξεις,ιδιαίτερα απο την παράταξη του ΠΑΜΕ αλλά και των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ.
Οι μηχανοδηγοί γνωρίζουν πολύ καλά τι έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ τα τελευταία 2 χρόνια και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ τι αντιμετωπίσαμε την μαύρη περίοδο 2010-2015.
Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες και το στέκι θα ενημερώνει τακτικά τους συναδέλφους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ σε κανένα το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. Άρα καλός περνουμε 7 ημέρες άδεια!!!Η μήπως για να μην διαταραξουμε την εργασιακή ειρήνη δεν πρέπει να πάμε ούτε στο ΣΕΠΕ όπως είχατε πει ότι θα κάνατε,αλλά δεν το κάνατε μέχρι να βγουν οι άδειες....βγήκαν,και τώρα???Καλά μυαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη η πληρωμή δεδουλευμένων και αναδρομικών δεν συνδυάζεται σε καμία περίπτωση (πλήν μίας) με την προσφυγή στο ΣΕΠΕ.
      Η μόνη περίπτωση που συνδυάζονται όλα αυτά λοιπόν είναι αυτή των θεωριών συνωμοσίας που αναπαράγονται συνέχεια κυρίως απο όσους δεν βάζουν ΠΟΤΕ μυαλό αλλά φαντάζονται συνεχώς σενάρια.
      Η προσφυγή στο ΣΕΠΕ και στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εργασίας έχει ήδη δρομολογηθεί και πραγματοποιηθεί. Τώρα λοιπόν περιμένουμε το αποτέλεσμα της και θα το έχουμε τις επόμενες μέρες.
      Κανείς λοιπόν δεν είπε ότι πέρνουμε καλώς 7 μέρες άδεια.
      Αντίθετα έχουμε εξηγήσει επαρκώς το γιατί η προσφυγή έπρεπε να γίνει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όπως και έγινε.
      Γενιδούνιας Κώστας

      Διαγραφή