Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών με αφορμή τον εκτροχιασμό στην Καλιπεύκη

Το ατύχημα του εκτροχιασμού του τρένου στην Καλλιπεύκη στις 3/8/2017 έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοια συμβάντα της
τελευταίας περιόδου. 
Αυτό συμβαίνει γιατί ο Σιδηρόδρομος και τώρα που είναι ακόμα στην ιδιοκτησία του Δημοσίου ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας του και όχι για την ασφαλή μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, αφού αποτελούν κόστος. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού αφού υπηρετούν αυτήν την πολιτική.
Με την πλήρη "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση αυτή η πολιτική θα ενταθεί, αυτά τα συμβάντα θα πολλαπλασιαστούν γιατί θα δυναμώσει η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, με χειρότερους όρους, μικρότερους μισθούς, η συντήρηση τροχαίου υλικού και γραμμής, καθώς και η ασφάλεια κυκλοφορίας θα είναι πάντα κάτω από τη "Δαμόκλειο σπάθη" της κερδοφορίας της επιχείρησης.
Την υλοποίηση αυτής της πολιτικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης πρέπει να βάλουν στο στόχαστρό τους οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο και συνολικά ο ελληνικός λαός διεκδικώντας φτηνές, ασφαλείς, σύγχρονες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.


ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

2 σχόλια:

  1. Αν το κτίριο που κατέρευσε στην Πάτρα και έχασε την ζωή του ένας μετανάστασης και άλλος 1-2 παλεύουν σήμερα για την ζωή τους άνηκε σε Δήμο που επικεφαλής αρχή θα ήτο απο τις δυνάμεις της "αστικής δημοκρατίας",οι σύντροφοι θα έβγαζαν ανακοίνωση για τις συνέπειες του καπιταλισμού και των συνεπειών της πολιτικής του. Για τους μετανάστατες που δεν προστατεύει η Κυβέρνηση.
    Σήμερα που το κτίριο ανήκει στο Δήμο Πάτρας και ο Δήμαρχος είναι σύντροφος,είναι απλά Παρασκευή μεσημέρι,αυτοψίες γίνονταν κάθε μέρα,αλλά ήταν μια ακόμα άτυχη στιγμή για τον κομμουνισμό.To κτίριο είχε κριθεί κατεδαφιστέο αλλά δεν προλάβαμε κτλπ κτλπ.
    Αυτά για να βλέπουν ορισμένοι ότι το νόμισμα έχει ΠΑΝΤΑ 2 όψεις.Και καλό είναι να βάζουν ένα μέτρο σε όσα πολλές φορές ευαγγελίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κτίριο ανήκε στο ταιπεδ λέει ο γλίτσας.
    Και δεν φταίει ο Δήμαρχος.
    Αλλά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανήκε στο ταιπεδ κ πουλήθηκε φταίει ο Γενιδουνιας.
    Ξεφτιλισμένε γλίτσα,βρήκατε τον μπαμπά σας κ παραληρειτε.
    Ο λαός της Πάτρας που ήταν ρε γλίτσα να καταλάβει το κτίριο δίπλα στον κόκκινο δήμαρχο που πάλευε να το πάρει προς όφελος του λαού;
    Σας χορεύει ρε ο Γενιδουνιας κάθε μέρα.
    Ρεφορμες κ βολεμένα παιδιά του συστήματος χρόνια τώρα.
    Βρήκατε τον μπελά σας κ δεν ξέρετε πως να το χειριστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή