Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Πλήρης επιβεβαίωση για το στέκι της έλξης! Κανένα αίτημα για εκπαίδευση νέων μηχανοδηγών

Πλήρη επιβεβαίωση για τα όσα γράφει το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών, είχαμε σήμερα μετά την συνέντευξη του κ. Πετράκη στο metaforespress. Ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ επιβεβαίωσε πως ΔΕΝ υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα για εκπαίδευση μηχανοδηγών απο
ιδιωτικές εταιρείες,δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε όσους ήθελαν να προβάλουν ως υπαίτιο της μη εκπαίδευσης νέων μηχανοδηγών και άρα του ανοίγματος της σιδηροδρομικής αγοράς ,  το Σωματείο μας.

Στην ουσία ο κ. Πετράκης άδειασε όσους επίμονα αναφέρονταν στο θέμα και "έδειξε ότι" τελικά οι προθέσεις κάποιων για δραστηριοποίηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο,αφορούσαν την επιλογή τους για την πρόσληψη συνταξιούχων μηχανοδηγών!
Συνταξιούχοι που θα έπρεπε να εργαστούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο -σε εμπορικές αμαξοστοιχίες-, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, πέραν των σοβαρών επιπτώσεων που θα υπήρχαν στον κοινωνικό τομέα αφού είναι τραγικό να επανέρχονται στην εργασία συνταξιούχοι, όταν η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 55%!
Η σημερινή συνέντευξη του κ. Πετράκη  έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όλους όσους θέλαν να μιλάνε για συντεχνίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη στην χώρα -λες και η ΠΕΠΕ αρνήθηκε να εκπαιδεύσει ποτέ κάποιον-,ιδιαίτερα στα παπαγαλάκια του εγχώριου συστήματος που ονειρεύεται ανάπτυξη και επενδύσεις με ...συνταξιούχους.
Αποτελεί δε και δικαίωση του αγώνα που δίνει εδώ και 2 χρόνια το Σωματείο των μηχανοδηγών ενάντια σε αυτές τις λογικές, λογικές που έχουν βρεί απέναντι και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών,αφού είναι αντιληπτό ότι η ανεργία θα χτυπηθεί με την πρόσληψη νέων μηχανοδηγών, ενώ όλοι γνωρίζουν τους κινδύνους που ελοχεύει η δραστηριοποίηση συνταξιούχων σε αυτό το δίκτυο.
Καλούμε τέλος και πάλι δημόσια, όσους συνταξιούχους μηχανοδηγούς πίστεψαν,σε υποσχέσεις ανεγκέφαλων παραγοντίσκων που έταξαν προσλήψεις παιδιών,δήθεν πλούσιες αμοιβές σε τρίτες χώρες ακόμα και αμοιβές σε άλλο νόμισμα, να θυμηθούν την ιστορία τους και να κλείσουν τα αυτιά τους στην παραφιλολογία των διαδρόμων.
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους,τους άνεργους και όλη την Ελληνική Κοινωνία για την βελτίωση των συντάξεων τους και την άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου και όχι να ψάχνουν ευκαιρίες για να επανέλθουν στην ενεργό δράση.....
Εμείς θα είμαστε δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ απέναντι τους αν επιχειρηθεί να επιστρέψει κάποιος συνταξιούχος μηχανοδηγός στην εργασία....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου