Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοινώσεις ΔΕΣΚ Πολιτιστικού

Λάβαμε και δημοσιεύουμε 2 ανακοινώσεις της ΔΕΣΚ - Σ Πολιτιστικού
Συνάδελφοι,
 Καταγγέλλουμε το έγκλημα στο  Σαρωνικό που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».   
Χιλιόμετρα ακτής και πυθμένα, έχουν υποστεί
ήδη τεράστια οικολογική καταστροφή εξ’ αιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε με ανυπολόγιστες ζημιές, με μακροχρόνιες επιπτώσεις στη διατροφική αλυσίδα  και θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή να μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι τη θάλασσα καθαρή. 
 Για το έγκλημα στο Σαρωνικό, υπάρχει ένοχος: είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους !

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τα αστικά κόμματα, πρέπει όλα να υποτάσσονται στο κέρδος. Το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν αντιμετώπισε τη ρύπανση, επιβεβαιώνει ότι οι ανάγκες του λαού για προστασία από τέτοια φαινόμενα, δεν χωράνε στις επιδιώξεις του κεφαλαίου για κερδοφορία. 
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και απαιτούμε:
Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μην μετακυλήσει στο λαό. 
Αντιστεκόμαστε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, να παλέψουμε για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, την ίδια τη ζωή μας και όχι το κέρδος.  


ΔΕΣΚ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ 

         ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τέσσερις μήνες τώρα το Προεδρείο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΠΜΚ-Σ) συνεχίζει να λειτουργεί μέσα από τον καθαρά αντικαταστατικό τρόπο εκλογής του.
Το Καταστατικό του ΠΜΚ-Σ το άρθρο 12 παρ.5 καταγράφει με σαφήνεια το πώς πρέπει να γίνει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και κατόπιν οι διαδικασίες για τη σύνθεση και κατανομή αξιωμάτων π.χ. προεδρείο κ.λ.π. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ άρθρο 12, παρ 5 «Στην πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, πρέπει να είναι παρόντα δεκατρία τουλάχιστον εκλεγμένα μέλη, διαφορετικά η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται μετά από δύο μέρες, οπότε αρκεί η παρουσία ένδεκα μελών. Εάν χρειαστεί να συγκληθεί και τρίτη συνεδρίαση την επόμενη ημέρα τότε είναι αρκετή παρουσία οκτώ εκ των δέκα πέντε μελών». 
Με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ καταστρατηγήθηκε αυτή η υποχρεωτική καταστατική διαδικασία, κατά συνέπεια το Προεδρείο που έχει εκλεγεί μέχρι σήμερα να είναι καταστατικά παράνομο. Αυτό αποδεικνύεται εκτός από τις προσωπικές μας παρουσίες αλλά και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα: ενώ ο Προεδρεύων διέκοψε την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. 9-6-2017 για την Τρίτη 13-6-2017, μετά από λίγη ώρα να ξαναμαζεύονται μόνοι τους (12 μέλη) και εκλέγουν Προεδρείο.
Την αντικαταστατική εκλογή του Προεδρείου την καταγγείλαμε, το θέσαμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. 13-6-2017, 11-7-2017 και 25-9-2017 αλλά δυστυχώς συνάδελφοι επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας από το παρελθόν ότι το ΠΜΚ-Σ έχει γίνει «μαγαζάκι».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Παίρνοντας υπόψη τις γενικότερες εξελίξεις (αντεργατικούς νόμους, κατάργηση συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης, έξαρση του εργοδοτικού συνδικαλισμού κ.α.) δεν πρέπει να υποτιμήσουμε καθόλου τις όποιες πιλοτικές κινήσεις γίνονται στην ισοπέδωση κανόνων καταστατικής λειτουργίας οργάνων. Πέραν των τεράστιων ευθυνών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν και να αναλαμβάνουν και τις προσωπικές ευθύνες για τη διαδικασία συγκρότησης και λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου όπως: Πρόεδρος: ΓΕΩΡ.ΖΑΡΑΣ, Γενικός Γραμματέας: ΑΓΓ.ΚΑΥΓΑΣ, Αντιπρόεδρος: ΙΩΑΝ.ΚΑΤΣΑΡΗΣ, Ταμίας: ΔΗΜ.ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ και οι Γραμματείς των Εφορειών: ΕΥΑΓ.ΑΝΑΛΥΤΗ, ΜΑΡ.ΜΗΛΙΩΝΗ, ΓΕΡ.ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ, ΠΑΝ.ΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΛΑΜ.ΞΥΔΟΥΣ, ΑΘΑΝ.ΤΣΩΝΟΣ, ΓΕΩΡ.ΒΟΥΡΛΙΔΑΚΗΣ, ΙΩΑΝ.ΒΡΕΤΤΑ.
Η αντικαταστατική τους απόφαση βέβαια έγινε κυρίως για λόγους παραταξιακών και ατομικών σκοπιμοτήτων γιατί δεν ήθελαν την αντιπροσωπευτική συγκρότηση του Προεδρείου δηλαδή να εκπροσωπούνται όλοι οι συνδυασμοί ή ψηφοδέλτια που συμμετείχαν στις εκλογές και έβγαλαν έδρες στο Δ.Σ. του Π.Μ.Κ.
Ήθελαν δηλαδή να αποκλείσουν τη ΔΕΣΚ-Σ και το ψηφοδέλτιο του Ανεξάρτητου υποψηφίου.
Αυτό είναι δικαίωμά τους, δεν τους το στερούμε. 
Δεν έχουν όμως δικαίωμα για να πετύχουν αυτό να καταφεύγουν πραξικοπηματικά σε αντικαταστατική διαδικασία και λειτουργία (φαίνεται έτσι και η πολιτιστική τους κουλτούρα …....μην πούμε τίποτε χειρότερο).
Όλοι αυτοί συνάδελφοι, έλεγαν προεκλογικά με ιδιαίτερο φαρισαϊσμό ότι στο Πολιτιστικό πρέπει να πάμε όλοι μαζί, θέλοντας να κρυφτούν, γιατί έτσι τους βολεύει, στο γενικό τσουβάλιασμα (θεωρίες κοινού ψηφοδελτίου κ.α.) ότι όλοι το ίδιο είναι.
Δεν είναι όλοι το ίδιο συνάδελφοι. Και αυτό φάνηκε από το παρελθόν, από το παρόν και θα φανεί και στο μέλλον. Αλλά και φαίνεται κυρίως από το πώς αντιλαμβάνονται τον Πολιτισμό. 
Εμείς πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός είναι η ευρύτερη έκφραση της ζωής μας και συμπεριλαμβάνει το σύνολο των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων μαζί με τα γράμματα, τις τέχνες και την καλλιτεχνική δημιουργία.
Το ΠΜΚ-Σ έχει καθήκον οι δραστηριότητές του όχι μόνο να υπερασπίζονται το δικαίωμα των Σιδηροδρομικών στον Πολιτισμό, αλλά και να ενισχύουν την αντοχή των εργαζομένων σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να προσανατολίζουν και να βοηθούν την πάλη τους ενάντια σε αυτό το σύστημα.
Άρα θέσεις και απόψεις όπως («έξω οι παρατάξεις από τον Πολιτισμό», «άλλο Πολιτισμός, άλλο πάλη για τα προβλήματα») δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να στηρίζουν την κυρίαρχη αστική ιδεολογία και την έκφρασή της στον Πολιτισμό που είναι η μετατροπή του σε εμπόρευμα με σκοπό το κέρδος. 
Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι η θέση της ΔΕΣΚ-Σ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ είναι η αντιπροσωπευτική συγκρότηση του Προεδρείου. 
Πέραν όμως του αν διαφωνούν με την αντιπροσωπευτικότητα του Προεδρείου, τους καλούμε (και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ να πάψουν να κρύβονται πίσω από τα πρόσωπα) να εκλέξουν νόμιμα και καταστατικά το Προεδρείο, να αφήσουν την αλαζονεία και την καθεστωτική αντίληψη που τους διακατέχει. 
Εκτός από καταγγελίες πλέον, είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα, όχι μόνο εμείς ως παράταξη, αλλά και κάθε φυσικό μέλος του ΠΜΚ-Σ.-

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΣΚ-Σ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Μ.Κ.-Σ
ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΟΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου