Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

H EAK καταγγέλει τους πρωτοφανείς τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ

Επιτέλους,αρχίζει να λύνεται η σιωπή για τις μεθόδους της ιερής αγελάδας των συνδικάτων

Η ΕΑΚ καταγγέλλει τους πρωτοφανείς τραμπουκισμούς και τις βιαιότητες που θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες του συνδικαλιστικού κινήματος και τις οποίες διέπραξαν ηγετικά στελέχη του ΠAΜΕ σε ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΚΑ και
Ομοσπονδία ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του κλαδικού σωματείου τροφίμων, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες

 Οι επικεφαλείς του ΠΆΜΕ  με συνοδεία συνδικαλιστών - τραμπούκων, εισέβαλαν στην αίθουσα των εκλογών και απειλώντας την εφορευτική επιτροπή και τις δικαστικούς αντιπροσώπους (όλες τους γυναίκες ) άρπαξαν σφραγίδες και εκλογικό υλικό, άσκησαν bullying ακόμα και με σεξιστικά υπονοούμενα στις γυναίκες μέλη της εφορευτικής, επιτέθηκαν βίαια και προπηλάκισαν, όλους όσους προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία, ανάμεσά τους και στελέχη της Ομοσπονδίας που ήταν παρατηρητές.
 Στόχος της απρόκλητης αυτής επίθεσης του ΠΆΜΕ ήταν να διαλύσει τις εκλογές του Σωματείου, τρομοκρατώντας εφορευτική επιτροπή, εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου. 
Άλλωστε, ενδεικτικό της νοοτροπίας τους  και καθόλου τυχαίο  γεγονός είναι ότι ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ (και βουλευτής του ΚΚΕ), δε δίστασε ανερυθρίαστα να δηλώσει στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚΑ ότι «εμείς είμαστε τα ταξικά σωματεία και δεν τρέχει και τίποτα να πέσει και καμιά ψιλή»
 Αυτοί οι τραμπουκισμοί έγιναν παρά το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ έχει κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Σωματείου Τροφίμων (που το καταγγέλλει ως εργοδοτικό), ενώ τα μέλη του επιβλέπουν λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας. 
 Το ΠΑΜΕ, φυσικά και δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.  Ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την επιβολή των κομματικών του αποφάσεων σε αυτά και στη μετατροπή των συνδικάτων σε  γρανάζια του κομματικού του μηχανισμού.
 Βαφτίζει αυθαίρετα και ανόητα ως εργοδοτικό και ως ΣΥΡΙΖΑκάθε εργασιακό χώρο και κάθε σωματείο, που δεν μπορεί να ελέγξει και να το καθυποτάξει στο κομματικό του σχέδιο. Η ψεύτικη απόδοση κατηγοριών και η διαπόμπευση συνδικαλιστών και σωματείων ως δήθεν εργοδοτικών που είναι απέναντι στο τσαμπουκά του, είναι το εργαλείο της προπαγάνδας του.  
 Το ΠΑΜΕ, δυστυχώς όντας πολύ μακριά από τις ιστορικές παρακαταθήκες του συνδικαλιστικού κινήματος στο οποίο οι κομμουνιστές πρωταγωνίστησαν έχει μεταλλαχθεί σε μια καρικατούρα οργάνωσης.  
 Ότι δεν ελέγχει προσπαθεί να το διαλύσει με σημαία την κεντρική του γραμμή  που είναι να επιβάλλει ετσιθελικά στο όνομα του δήθεν«ταξικού συνδικαλισμού» (αφού φυσικά έχει αυτοπροσδιοριστεί ως αποκλειστικός  εκπρόσωπος της εργατικής τάξης)  το  συνδικαλισμό του θράσος που μεταφράζεται σε τσαμπουκά,, τραμπουκισμό και βία . 
 Οι πρακτικές αυτές του ΠΑΜΕ είναι ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα. 
 Δυστυχώς όμως, όπως έδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση του ΕΚΑ, το ΠΑΜΕ έχει ήδη  βρει και ορισμένους πρόθυμους «συνοδοιπόρους», οι οποίοι/οποίες προκειμένου να επιβιώσουν συνδικαλιστικά ασκούν το ρόλο του δικηγόρου υπεράσπισής του χωρίς να γνωρίζουν  τι έχει γίνει.
 Καλούμε τη ΓΣΕΕ,  τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλες τις παρατάξεις να καταδικάσουν απερίφραστα τις βιαιότητες του ΠΆΜΕ, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου