Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΣΕ - Υπάλληλοι "έστηναν" διαγωνισμούς με συμμορία Ρομά

Οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών πώλησης σκραπ του ΟΣΕ σε κυκλώματα Ρομά, λαμβάνοντας μίζες.
Οι τρεις ομάδες των Ρομά, χάρη στην εσωτερική πληροφόρηση που τους παρείχαν οι υπάλληλοι,
κέρδιζαν τους διαγωνισμούς, βγάζοντας εκτός διαγωνισμού τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους λάδωναν και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία. Αυτά κατέληγαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά. Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.
Τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ. Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες απ' όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.
Η συνεργασία των Ρομά με τους υπαλλήλους του ΟΣΕ είχε ξεκινήσει από το 2015. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και 11 Ρομά από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Σε λίγες ώρες θα γίνει επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ mixanodigoiose,

    Εάν το συγκεκριμένο άρθρο είναι καθαρά χιουμοριστικό, να γελάσω. Εάν είναι σοβαρό, να θυμώσω.

    Γιατί "κατηγορούν" υπαλλήλους του ΟΣΕ, επειδή συνεργάστηκαν με Ρομά; Παρακαλώ, αφαιρέστε το άρθρο, καθώς λέει φρικιαστικά ψέμματα, για ανθρώπους που δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα. Το χειρότερο είναι όταν ο υποτειθέμενος "δράστης" είναι Ρομ. Αν τύχει να το δει κάποιος τέτοιος, προφανώς και θα στενοχωρηθεί. Μπες στην θέση αυτών των ανθρώπων, προτού γράψεις οποιοδήποτε σχόλιο, και μην κρίνεις τον κόσμο, ούτε από την εμφάνιση, ούτε από τα ήθη και τα έθιμά του.

    Στη διάθεσή σας,

    JTE Dimandix

    ΑπάντησηΔιαγραφή