Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΡΙΚΣΙ -Επιστολή Τερζόγλου

Τα γνωστά απο τον διορισμένο"παρατηρητή".... Η επιστολή Τερζόγλου  : 

Η ΡΙ.Κ.ΣΙ έβγαλε ανακοίνωση αποδομώντας τις αθλιότητες προηγούμενης ανακοίνωσης του Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών που παρουσίαζε το ν. Κατρούγκαλου ως θετικό για τους
σιδηροδρομικούς αφού τους παρέχει (όπως ισχυρίζονται υψηλότερες συντάξεις).

Η ανακοίνωση βασιζόταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στη σχετική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, αναφέροντας τον αριθμό της και τον ΑΔΑ, ώστε να μπορεί ο κάθε συνάδελφος να τη βρει στο διαδίκτυο και στη διαύγεια. Στην ίδια εγκύκλιο περιλαμβανόταν και το παράδειγμα που περιλήφθηκε στην ανακοίνωση. Αυτά και μόνο συμπεριλάμβανε η ανακοίνωση ως στοιχεία, τα οποία φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν.
Το αυριανικό και προβοκατόρικο blog του ΣΥΡΙΖΑ/Δικτύου Σιδηροδρομικών δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι να βρουν το δικό τους «Κουτρουμάνη» και να απαντήσουν και έστειλε ΣΕ ΜΕΝΑ, το παρακάτω mail:
“Συνάδελφε ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ το στέκι θα δημοσιεύσει εξοφλητικο σύνταξης με το νέο τρόπο υπολογισμού κ μάλλον θα χρειαστεί να βγάλεις κ άλλη ανακοίνωση . Συνεχώς αναπαράγεις ανακρίβειες”.
Θα περιμένω βέβαια με αγωνία να αποκαλύψουν τι ανακρίβειες έχει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ αλλά, γιατί η απάντηση τους δεν απευθύνεται στη ΡΙ.Κ.ΣΙ και απευθύνεται σε μένα;
Έχω 2 υπόνοιες τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας, μήπως με βοηθήσετε.
1.Απευθύνονται σε μένα για να δείξουν ότι η Ριζοσπαστική Κίνηση Σιδηροδρομικών είναι μια ανύπαρκτη συνδικαλιστική κίνηση την οποία χρησιμοποιώ για να λέω τις απόψεις μου. Είναι αλήθεια ότι έχουν καβαλήσει εδώ και καιρό το καλάμι του μικρομέγαλου ή όπως λέμε: βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι ψήλωσαν!
Είναι αλήθεια επίσης ότι πάντα τρούπωναν σε «μαγαζιά γωνία» όπως παλιότερα το ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΚ, ύστερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών και δεν ανήκαν ποτέ σε παράταξη με 1 ή 2 μέλη. Δεν διάλεξαν ποτέ το δύσκολο δρόμο της αντίστασης, τον οποίο δυστυχώς διαλέγουν λίγοι. Έτσι δεν είναι, Κωστάκη;
2.Δε συγχωρούν τόσο σε μένα, όσο και σε άλλα μέλη της ΡΙ.Κ.ΣΙ αλλά και σε ανένταχτους αριστερούς (πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μη) ότι δεν υποταχθήκαμε. Το καλοκαίρι του 2015 δε δεχτήκαμε να υποστούμε τη νεοφιλελεύθερη λοβοτομή του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθήσαμε τις αρχές και την ιδεολογία μας.
Δε γίναμε υπηρέτες Ελλήνων και Ιταλών αφεντάδων και δεν προσκυνάμε εργολάβους υπουργούς για να κερδίσουμε μια καλύτερη ειδικότητα, ένα καλύτερο επίδομα, μία καλύτερη σύνταξη.
Αυτό δεν πρόκειται να μας συγχωρήσουν ποτέ. Ότι εκείνοι προσκύνησαν και προσκυνούν, ότι εκείνοι έγλειψαν και γλείφουν, εμείς δεν το κάναμε απέναντι στην εξουσία και δεν θα το κάνουμε ούτε σήμερα.
Οι «μοιραίοι» αυτοί και «άθλιοι» για το συνδικαλιστικό κίνημα των σιδηροδρομικών, ξεχνούν ότι όσο επιμένουν, κάνουν κακό στο κόμμα τους. Κρατούν στο προσκήνιο την προδοσία του για επιστροφή των αποδοχών των εργαζομένων στις αποδοχές του 2009 και για σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας και 60 χρονών.
Συνεχίστε έτσι. Είναι βέβαιο ότι ούτε εμείς θα ξεχάσουμε!

H ανακοίνωση της ΡΙΚΣΙ 

ΠΑΝΤΑ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ
ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ

Τα ψέματα της ανακοίνωσης του Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ανακοίνωση του νεοϊδρυθέντος Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, η οποία προβλήθηκε με τυμπανοκρουσίες από το αυριανικό και προβοκατόρικο blog του ΣΥΡΙΖΑ/Δικτύου Σιδηροδρομικών και με την οποία επιδιώχθηκε να προπαγανδιστεί στους σιδηροδρομικούς, πόσο καλός είναι γι αυτούς ο ν. Κατρούγκαλου!!!
Τόσο το περιεχόμενο όσο και οι γνωστοί – άγνωστοι συντάκτες της ανακοίνωσης, δήλωναν ότι υπήρχαν … πολλοί λάκκοι! Δηλαδή πολλά ψέματα.
Επειδή οι εγκύκλιοι εφαρμογής του ν. Κατρούγκαλου (4387/16) δεν έχουν κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες του ΟΣΕ και κατά συνέπεια ούτε καις τους ασφαλισμένους στο ΕΦΚΑ, όπως γινόταν μέχρι σήμερα (γιατί άραγε;) έπρεπε να ανατρέξουμε στο διαδίκτυο και στην υπεύθυνη της ΠΟΣ για να τις βρούμε όλες.
Ανακαλύψαμε λοιπόν 2 πρώτες απάτες στην ανακοίνωση του Δικτύου, τις οποίες και σας παρουσιάζουμε:
1. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ. 24/22.5.2017 με χαρακτηρισμό ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ (ΑΔΑ: ΩΞ9Ν465ΧΠΙ-992) από 13/5/2016 η μηνιαία κύρια σύνταξη αποτελεί άθροισμα 2 συντάξεων, της ΕΘΝΙΚΗΣ και της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ σύνταξης.
Σε ότι αφορά την ΕΘΝΙΚΗ σύνταξη, η εγκύκλιος αναφέρει ότι «μέχρι να διευθετηθούν ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής, ειδικά των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 7, οι αποφάσεις συνταξιοδότησης περιλαμβάνουν σχετική επιφύλαξη»
Καταλάβατε συνάδελφοι; Σχετική επιφύλαξη!!!
Η δεύτερη σύνταξη, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ είναι συνδυασμός ετών και ποσοστού αναπλήρωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
2. Η δεύτερη απάτη τους έχει να κάνει με τις εισφορές. Αφού τόσα χρόνια έχουν υποχρεώσει (και με τη δική τους στάση) τους σιδηροδρομικούς να πληρώνουν παραπάνω και τζάμπα εισφορές, λέγοντας ότι έτσι οι σιδηροδρομικοί θα πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις (μάλλον εννοούσαν τις δικές τους), σήμερα το επαναλαμβάνουν αποκρύπτοντας την αλήθεια.
Οι σιδηροδρομικοί πληρώναμε στον κλάδο σύνταξης 11% εισφορές, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εισφορές για βαρέα ένσημα. Την ίδια στιγμή στο ΙΚΑ πλήρωναν 6,67% δηλαδή διαφορά 4,33%! Υπολογίστε πόσες παραπάνω εισφορές έχουν πληρώσει οι σιδηροδρομικοί.
Από το ν. Ρέππα (αν δεν κάνουμε λάθος), οι εισφορές έπρεπε να ενοποιηθούν αλλά περιέργως κάποιο αόρατο χέρι σταματούσε την εφαρμογή της σχετικής διάταξης. Σήμερα καταλαβαίνουμε γιατί!
Παρόλα αυτά εδώ και 2 χρόνια έχει αρχίσει η σταδιακή μείωση των εισφορών και από το 35% (11% + 24%) έχει φτάσει στο 23,74% (7,75 + 15,99). Άρα η αύξηση (0,075 για κάθε επιπλέον μονάδα) που έχουν οι σιδηροδρομικοί από τις υπέρογκες εισφορές είναι μικρή, συνεχώς φθίνει και από 1/1/2020 δεν θα υπάρχει αφού θα έχει σημειωθεί πλήρης ενοποίηση εισφορών.
Γιατί αποκρύπτονται αυτά από την ανακοίνωση;
Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών μετά τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κλέβει τις εισφορές μας.
Στην ανωτέρω εγκύκλιο συμπεριλαμβάνεται και παράδειγμα υπολογισμού σύνταξης εργαζόμενου 63 ετών με 12.000 ασφάλισης και  εισφορές 20%. Οι συντάξιμες αποδοχές του ανέρχονται σε 2.578,66€ και με αναπλήρωση 40% η ανταποδοτική του σύνταξη ανέρχεται σε 1.103,67€. Σε αυτό προσθέτουμε και την εθνική 384€ και καταλήγουμε στο σύνολο των 1.487,67€.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΡΙΖΑ!
Η ενημέρωση για τον ασφαλιστοκοκτόνο ν. Καστρούγκαλου, ο οποίος δηλώνει και υπερήφανος για το κατόρθωμα του, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια ανεύθυνων και τυχοδιωκτών.
Το οργανωμένο σ.κ. με πρώτη την ΠΟΣ έχει τεράστια ευθύνη να καταγράψει και να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα τους σιδηροδρομικούς

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου