Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Tάκη, τα έμαθες τα νέα ;


Δεν βρίσκεται σε φόρμα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών συνάδελφος Παρασκευόπουλος.Και σήμερα ήταν εμφανής η αμηχανία του -στην συνεδρίαση της ΠΟΣ- όταν περιέγραφε την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δήθεν "δεν γνώριζε". Μάλιστα έκανε ένα τεράστιο ατόπημα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στην προσπάθεια του να 
υποβαθμίσει την υπογραφή της συμφωνίας, ανέφερε πως η Ομοσπονδία θα έστελνε επιστολή στους Ιταλούς ιδιοκτήτες για να πληροφορηθεί αν ...γνώριζαν την συμφωνία και τους όρους που υπέγραψε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Σωματείο μας.

Στην ουσία αμφισβήτησε ενώπιον του ΔΣ της ΠΟΣ  την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Την ίδια ώρα που τα έλεγε αυτά, ο κ. Τσαλίδης -που... αμφισβητεί ο Πρόεδρος της ΠΟΣ-ανακοίνωνε σε δημοσιογράφους ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ.
Τεράστια λοιπόν η γκέλα του Προέδρου της ΠΟΣ,που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και τρέχει πίσω απο τις εξελίξεις θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντα όσων εκπροσωπεί.
Σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΣ,αποδείχτηκε τουλάχιστο αναξιόπιστος ως προς την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας. Εκτός αν έχει σκοπό,να κάνει μικροπολιτική αναπαράγωντας ανακρίβειες προσπαθώντας μέσω του τρόπου αυτού να χειραγωγήσει το Σώμα.
Επίσης  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας - που όπως έχουμε ξαναγράψει φέρει ακέραια την ευθύνη για την εικόνα της 4 χρόνια τώρα- προσπάθησε να πείσει ότι θα ζητήσει νομική γνωμάτευση για την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν ο ίδιος έχει προδικάσει το αποτέλεσμα της με την χτεσινή του επιστολή προς το Σωματείο μας. (Πέραν του ορθού κτλπ κτλπ)
Η ΠΕΠΕ έχει ήδη νομική γνωμάτευση απο κορυφαίο δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται χρόνια τώρα και γνωρίζει τι υπέγραψε.
To πρόβλημα του Προέδρου της ΠΟΣ είναι συνδικαλιστικό καθώς ο πήχυς μπαίνει ψηλά πλέον για τον ίδιο ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που τρέχει η ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και στον ΟΣΕ έχουμε την προφυλάκιση της συμμορίας με το σκράπ,αυτός ασχολείται μετά μανίας με την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί του χαλάει το ...μαγαζί. 

Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και κυρίως να επαναφέρουν στην πραγματικότητα τον Πρόεδρο της ΠΟΣ.
Θυμίζουμε ότι προτεραιότητα αποτελεί η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ,αλλά και η προσπάθεια ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της ιδιωτικοποίησης της.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου