Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Καμία παρέμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις εκλογές της ΠΕΠΕ- Θυμίζουμε στην ΠΟΣ κάτι που θέλει να ξεχάσετε


Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας και ούτε φυσικά η ΠΕΠΕ θα επιτρέψει παρεμβάσεις. Μέχρι χτες όμως (Γενάρης 2018) θυμίζουμε ότι,  ο Υποδιευθυντής που εκπονούσε
προγράμματα εργασίας, προγραμματίζοντας μέχρι 31 μέρες συνεχόμενη εργασία για μηχανοδηγούς,ήταν μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας!

Αυτά για όσους νομίζουν ότι μας δουλεύουν και σήμερα εμφανίζονται ως όψιμοι επαναστάτες.
Η αυτονόητη πολιτική θέση του συνδικάτου, κατά την άποψη μας, θα πρέπει να είναι ότι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης δεν μπορεί παράλληλα και  να συνδικαλίζονται.
Υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων και είναι προς τιμήν όσων επέλεξαν απο την πρώτη  στιγμή να παραιτηθούν απο το συνδικάτο,αναλαμβάνοντας θέση ευθύνης.
Την σύγκρουση ρόλων και συμφερόντων έζησε πρόσφατα ο κλάδος μας, με την προσφυγή συναδέλφου στο ΣΕΠΕ,όπου ο Προϊστάμενος που καταγγέλθηκε για αυθαιρεσία,ήταν μεγαλοσυνδικαλιστής της Ομοσπονδίας! 
Θυμίζουμε ασφαλώς ότι ο ίδιος μεγαλοσυνδικαλιστής είχε περικόψει τις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού,"κατόπιν" εντολής της Διοίκησης,όπως έλεγε χαριτολογώντας.
Το ίδιο πρόσωπο κατόπιν,κατήγγειλε ως συνδικαλιστής αυτήν την φορά,την συμφωνία που έβαζε πλαφόν στις 7 μέρες συνεχόμενες εργασίας ενώ στην πραγματικότητα, εξακολουθούσε να προγραμματίζει 15 κ πλέον μέρες συνεχόμενης εργασίας για το προσωπικό!

Αυτά τα αυτονόητα,για την διάκριση των ρόλων,δυστυχώς έφτασε στο σημείο να τα υπενθυμίζει σε κάποιους που θέλουν να πατάνε σε 2 βάρκες, η εργοδοσία, που θέλει ασφαλώς να κάνει την δουλειά της με τους προισταμένους, ιδιαίτερα σε μια ιδιωτική εταιρεία όπως πλέον είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (επιτέλους το κατάλαβε η ΠΟΣ ότι ανήκουμε πλέον στον ιδιωτικό τομέα).

ΑΝ λοιπόν κάποιος επιθυμεί να κάνει καριέρα στο συνδικάτο,δεν έχει καμία δουλειά ως προιστάμενος.
Άλλωστε, για τέτοιες περιπτώσεις καθιερώθηκε και ο τίτλος του εργοδοτικού συνδικαλιστή.
Μόνο που κάποιοι τον θυμούνται και τον χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου