Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ν. Ηλιόπουλος: Η ευέλικτη και φθηνή εργασία είναι ταυτόχρονα κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική


Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, στο Λουξεμβούργο.


Ο Υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε τις προτάσεις για τις δύο Οδηγίες σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τους εργαζόμενους γονείς και φροντιστές και σχετικά με τους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας, για τις οποίες επιτεύχθηκε γενική προσέγγιση.

Στην τοποθέτησή του για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ο Υφυπουργός Εργασίας ανέδειξε τη σημασία της ουσιαστικής ανάληψης δράσεων κοινωνικής πολιτικής από τα κράτη μέλη για την αποτελεσματική υλοποίηση των στόχων του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, αναφερόμενος και στο παράδειγμα της Ελλάδας:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα γιατί ολοκληρώνεται και επίσημα η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Το τελευταίο διάστημα κάνουμε σημαντικά βήματα για την μείωση της ανεργίας, την προστασία της εργασίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Με την ολοκλήρωση, όμως, του προγράμματος θα γίνει άλλο ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς θα δοθεί ένα τέλος στην αντιμεταρρύθμιση που έγινε το 2011 με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις οποίες δεν επετράπη στην εκλεγμένη κυβέρνηση του 2015 να επαναφέρει. Αυτό αποτελεί ένα αρνητικό σημείο στην κοινή μας πορεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περίπτωση της ελληνικής κρίσης κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια οικοδόμησης ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος πάνω στην ευέλικτη και φθηνή εργασία είναι ταυτόχρονα κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική».

Ο Υφυπουργός Εργασίας ανέφερε, επίσης, πως σημαντικό στόχο του κοινωνικού πυλώνα αποτελεί και η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος αποδυναμώθηκε στην Ελλάδα με την κατάργηση της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ, κλείνοντας την παρέμβασή του, σημείωσε ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος οφείλει να είναι ο δρόμος της δημοκρατίας, της αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων και κατ’ επέκταση της προστασίας της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου