Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ο γραφικός είναι εδώ(και ανησηχούσαμε).Μεταξεταστέος μαζί με τους συνταξιούχους!

Ξαναγύρισε ο γραφικός εκπρόσωπος τύπου της ...ντεμέκ νέας συνδικαλιστικής παράταξης στην έλξη, ο συνδικαλιστής που μεταπήδησε νύχτα απο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στην λυκκοσυμαχία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για να βρεί την καρέκλα που έψαχνε χρόνια τώρα (και την κοιτάζει 2 μήνες στα μάτια), ο ..γραφικός 
που συνδυάζει περήφανα στην επιχειρηματολογία του,αναρτήσεις και ανακοινώσεις της ακροδεξιάς Ομάδας της Αλήθειας με  ανακοινώσεις του ΚΚΕ για την αναγνώριση και αποκατάσταση (μετά απο 75 χρόνια βέβαια, κοντά 1 αιώνας) του Άρη απο τον Περισσό!

Αυτός ο πολιτικός και συνδικαλιστικός τυχοδιωκτισμός που όμοιο του δεν έχει γνωρίσει ποτέ η έλξη, θέλει να πείσει τους μηχανοδηγούς ότι παραδίδει μαθήματα ...ταξικής συνείδησης παρουσιάζοντας στην ουσία τα  καθημερινά  προσωπικά του αδιέξοδα, ως πολιτική άποψη,ενδεικτικά όμως της έλλειψης κάθε πολιτικής σκέψης. Πως άλλωστε να έχει τέτοια κάποιος που απαρνήθηκε το ΠΑΜΕ εν μια νυκτί, αν και εκλεγμένος σε τοπική γραμματεία με αυτό, για να συνεργαστεί με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ; 
Ο γραφικός που θέλησε να πείσει τους 20 βοηθούς ότι...ενδιαφέρθηκε για την ολοκλήρωση της μαθητείας τους, όταν ο ίδιος τους απαξίωνε επαγγελματικά αρνούμενος στην ουσία να εργαστεί μαζί τους (και άρα να τους εκπαιδεύσει) επειδή υπερέβαινε στις ταχείες προς Θεσσαλονίκη, τις...ώρες μηχανοδήγησης,αλλά την ίδια ώρα στο εμπορικό δούλευε μαζί τους,δεκάωρα(και βάλε). 
Ο γραφικός που έλεγε και έγραφε πονήματα ότι με την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι μηχανοδηγοί δεν θα πάρουν άδειες στο ΜΑΙ, αλλά όταν είδε ότι οι μέρες αδείας έγιναν από 11 πέρυσι, 13 φέτος, μετά την συμφωνία ΚΑΙ  για ΟΛΟΥΣ, προτίμησε... να δουλέψει αντί να πάρει άδεια εκεί που ήταν προγραμματισμένος ! (έ είναι και 100% η προσαύξηση..).
 Αυτός ο συνδικαλιστής "συνάδελφος" δείχνει και κουνάει το δάχτυλο στους συνδικαλιστές του Σωματείου μας, μετρώντας ρεπό που δουλεύουν, συνδικαλιστές που εργάζονται καθημερινά στα τρένα χωρίς καμία διάκριση ή επιλογή σε υπηρεσίες και τολμά να κάνει και κριτική ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Αντί λοιπόν να βάλει μια τελεία  και να κάνει αυτοκριτική βγάζει και γλώσσα.

Ποιος ; 
O γραφικός της ΣΥΠΕ, της ντεμέκ νέας παράταξης, που έλεγε και έγραφε ανακοινώσεις,  ότι  με αποκλειστικές του πληροφορίες, την 1η Μαρτίου 2018 θα ξεκινούσε στην σχολή του ΟΣΕ, η εκπαίδευση των συνταξιούχων που θα επανδρώσουν τα τρένα ιδιωτικής εταιρείας. 
Και τα έγραφε σε ανακοινώσεις αυτά,είτε για να πείσει για αποτυχία της ΠΕΠΕ και να κερδίσει ψήφους (απέτυχε παταγωδώς),είτε γιατί αυτή η εξέλιξη αποτελούσε ευσεβή του πόθο γιατί ΕΠΕΝΔΥΣΕ στην αποτυχία της ΠΕΠΕ και συνεχίζει να επενδύει κάθε μέρα σε αυτήν.

Το ίδιο πρόσωπο, στο παρελθόν, φασιστικά  είχε στοχοποιήσει μηχανοδηγούς- μέλη της +ΣυνΕξέλιξης, ότι "τάχα" συζητούσαν με ιδιωτικές εταιρείες και θα αποτελούσαν δούρειους ίππους. Σήμερα, διαπίστωσε ότι τελικά έλεγε για άλλη μια φορά ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

Η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος.

Η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ πήγε λέει στα εγκαίνια της Rail Cargo , συνδικαλιστές της +ΣυνΕξέλιξης πήγαν, λέγοντας ψέμματα.
Το Προεδρείο της ΠΕΠΕ πήγε στα εγκαίνια γιατί είχε καλεστεί και γιατί σύντομα θα εκπροσωπεί η ΠΕΠΕ μηχανοδηγούς της Rail Cargo, ανοίγοντας νέα σελίδα στην ιστορία της έλξης.
 Και καιρός είναι,να συνηθίσει την ιδέα ότι το Προεδρείο της ΠΕΠΕ εκλέχτηκε με ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΟ τρόπο απο τους μηχανοδηγούς πριν 2 μήνες και με ποσοστό που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης απο γραφικούς.

 Τα άλματα λογικής 

Κάνοντας μάλιστα και πρωτοφανή άλματα λογικής που θυμίζουν Μπούμπκα, θέλει ο εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ να μας πείσει ότι, η παρουσία του Προεδρείου της ΠΕΠΕ είχε σκοπό να ...αγιοποιήσει τον ανταγωνισμό! 
Την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που έχει ψηφιστεί απο την ΕΕ εδώ και μια δεκαετία την ...επέβαλε η +ΣυνΕξέλιξη, θέλει να πεί ο...γραφικός. Οι αστικές δυνάμεις την επέβαλαν του απαντάμε, αυτές με τις οποίες πολιτικά και συνδικαλιστικά κατέβηκε σε ΙΔΙΟ ψηφοδέλτιο (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ). Τα παραμύθια της δήθεν ταξικής καθοδήγησης στους μηχανοδηγούς απο ...κρυφοπασόκους ακροδεξιούς θαυμαστές του Σαμαρα, είχε άσχημο επίλογο στις εκλογές της ΠΕΠΕ. 
Την πρόταση δε της +ΣυνΕξέλιξης για το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, την ερμηνεύει ο εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ, ώς σχέδιο για να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ εργαζομένων και όχι ως πρόταση για την κατοχύρωση του ρόλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των θέσεων εργασίας!
 Μιλάμε για μυαλό που διαβάζει ότι θέλει και όπως θέλει
Δεν πρέπει να πουν οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να υπάρχει η καλύτερη δυνατή οργάνωση γιατί...εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών! (Τι άλλο θα ακούσουμε).
Και να,... όσοι επιθυμούν την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, το κάνουν για να υπηρετήσουν πολιτικές μη ταξικές. 
Προφανώς οι ταξικές πολιτικές ήθελαν τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα απαξιωμένο, όπως ήταν μέχρι το 2015.
 Ήθελαν τους μηχανοδηγούς μέρος της ίδιας γραμμής παραγωγής, χωρίς απαιτήσεις για την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος. 
Κάπως έτσι κρατούσαν το επάγγελμα αιχμάλωτο νοοτροπιών του χτές.
Με οφέλη για τους λίγους και συμφωνίες πίσω απο κλειστές πόρτες σε βάρος των πολλών.
Σήμερα, είναι εμφανής η αμηχανία τους.
Γιατί ξέρουν ότι θα υπάρξει συνέχεια,ενώ πλέον δεν αποτελούν καν μέρος της ιστορίας χάρη στην ψήφο των συναδέλφων που τους οδήγησε στο περιθώριο.

Οι μηχανοδηγοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απο το ακροδεξιό μόρφωμα- με κομμουνιστικό και παλαιοπασοκικό μανδύα- της ΣΥΠΕ.
Οι συνταξιούχοι φίλοι του γραφικού, περίμεναν σήμερα να είναι στα χειριστήρια, αλλά δυστυχώς για αυτόν έμειναν ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και θα περιμένουν αν και όταν και εφόσον (που έλεγε και μια ψυχή). 
Τους είδαμε στο Ρέντη πως το περίμεναν, οι συνταξιούχοι πριν 3 μήνες. 
ΜΟΝΟ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ δεν τους είδε και ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ για αυτούς!
Τυχαίο;  Μάλλον ΟΧΙ.

Μετεξεταστέος έμεινε και ο γραφικός. Ανεπίδεκτος μαθήσεως.
Ευτυχώς που υπάρχει όμως και έχουμε αυτές τις στιγμές ξενιασιάς.
Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε κάποιος να τον έχει εφεύρει! 
Να είσαι καλά γραφικέ...

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών




1 σχόλιο:

  1. Καποιοι νομιζουν οτι η ταξικοτητα ειναι να καθεσαι αραχτος να απολαμβανεις τα οφελη και να κουνας το δακτυλο σε αυτους που το λιγοτερο που μπορεις να τους αναγνωρισεις ειναι οτι προσπαθουν για το συμφερον των εργαζομενων ,περιμενοντας να ωριμασουν οι συνθηκες λες και ειναι βαρελια με ουισκι στο τενεσσι.Ευτυχως μεχρι τωρα οι εργαζομενοι στην ελξη αυτο που εχουν αποτιναξει ειναι τετοιες λογικες .Καποιοι επιτελους πρεπει να συνειδητοποιησουν οτι οι συνθηκες δεν ωριμαζουν μονες τους.

    Ασωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή