Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

To Yπουργείο Εργασίας διαψεύδει τα παπαγαλάκια για τις συντάξεις όσων κατέβαλαν υψηλές εισφορές (και άρα και των σιδηροδρομικών)


Ορισμένοι δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα την πραγματικότητα των ανταποδοτικών συντάξεων σε όσους κατέβαλαν υψηλότατες εισφορές (συμπεριλαμβανομένων και των σιδηροδρομικών).Πραγματικότητα που προσπαθούν οι μπλέ και πράσινοι
παπαγάλοι να αποκρύψουν,ακόμα και αν κερδίζουν οι ίδιοι!Φάίνεται τους ικανοποιούσαν οι 13 μειώσεις συντάξεων την περίοδο 2010-2015.Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας για το θέμα > 
Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» επιχείρησε, για μια ακόμη φορά, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παραπλανήσει, ερμηνεύοντας ψευδέστατα τη διάταξη του Ν. 4387/16 και των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί σχετικά με την προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους κατέβαλλαν αυξημένες εισφορές. 
Συγκεκριμένα,το άρθρο 30 του Ν. 4387/16, η υπ´ αριθμ. Φ.80000/νηθ.60271/2195-23/12/2016 εγκύκλιος της ΓΓΚΑ και η υπ'αριθμ. 24/22-5-17 εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, ορίζουν ρητά ότι: 

«Στην περίπτωση ασφαλισμένων οι οποίοι, υπό την ισχύ του προϊσχύοντος νομοθετικού καθεστώτος κατέβαλλαν εισφορές ανώτερες από αυτές του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) επιπλέον εισφοράς».

Ο Νόμος και οι Εγκύκλιοι εφαρμόζονται κατά γράμμα. Κανένα ευρώ επιπλέον εισφοράς δεν χάνεται, τόσο για τις νέες συντάξεις όσο και για τις καταβαλλόμενες πριν από το Ν. 4387/16 κατά τη διαδικασία του επανυπολογισμού. Τέλος, σχετικά με την επιφύλαξη που αναφέρεται στην εγκύκλιο, αυτή αφορά τον προσδιορισμό των εξαιρούμενων προσώπων και όχι τον τρόπο εφαρμογής της προσαύξησης.


Δικό μας σχόλιο
Η λαλίστατη ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ πλειοψηφία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα ενημερώσει κάποτε ΕΠΙΣΗΜΑ τους συναδέλφους για τα οφέλη που έχουν οι σιδηροδρομικοί απο τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, το 2016;
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση για το θέμα απο ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ παρέα της Κάννιγγος για το θέμα, που φαίνεται ότι παθαίνει βέρτικο με ότι συμφέρει τους σιδηροδρομικούς και ΔΕΝ τους ενημερώνει.
Να θυμίσουμε και να θυμηθούμε τους "φίλους" των σιδηροδρομικών που την περίοδο 2010-2015 μας επέβαλαν 15 μειώσεις στις συντάξεις.
Σήμερα ΑΥΤΗ η Ομοσπονδία ΔΕΝ έχει πεί ούτε κουβέντα για το ότι αναπληρώθηκαν απώλειες για τους σιδηροδρομικούς με τον νέο τρόπο υπολογισμού.
Το γιατί το γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί......
Το στέκι ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ για άλλη μια φορά για την συνειδητή επιλογή να μην αναπαράγει δημοσιεύματα για τις συντάξεις των σιδηροδρομικών,ιδιαίτερα απο την ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης για το θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Με ορισμένους μηχανοδηγούς και τεχνίτες που κατέβαλαν υψηλές εισφορές όλα τα χρόνια που δούλευαν στον ΟΣΕ που έφυγαν με το νόμο 3920/2011 και 3891/2010 Εννοείται με τις μετατάξεις και από τις καινούργιες θέσεις που πήγαμε έφυγα με το τελευταίο φύλλο μισθοδοσίας οπως έφευγαν όλοι οι συνάδελφοι με τη διαφορά εμείς να παίρνουμε κύρια σύνταξη 999 ευρώ εμείς συνάδελφοι πότε θα δικαιωθούμε λόγω ΔΕ και ΥΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή