Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση ΑΣΚ για την νέα ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση 
Σημαντική ημέρα για το Σωματείο μας, αλλά και για τους εργαζόμενους αποτελεί η σημερινή, καθώς μετά από 4 μήνες έντονης διαπραγμάτευσης εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Σωματείου μας το προτεινόμενο από τη Διοίκηση κείμενο
της νέας Σ.Σ.Ε.Ο αγώνας που δόθηκε προς όφελος όλων των εργαζομένων ήταν μεγάλος, αλλά μέσα από αυτόν καταφέραμε πολλά. Με την υπογραφή της Σ.Σ.Ε από τα δύο Σωματεία της Εταιρείας μας, αφενός διασφαλίζεται και σαφώς γίνεται πιο ενισχυμένος ο ρόλος του Σωματείου στην ιδιωτικοποιημένη -και αυτό έχει μεγάλη σημασία- ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφετέρου διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και οι μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων σε αυτήν.Η προτεινόμενη ΣΣΕ, η πρώτη που συνάπτεται μετά από ουσιαστική διαπραγμάτευση μετά από 10 χρόνια, όπου είχαμε στην ουσία κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων, λόγω των περιορισμών που επέβαλαν στην χώρα και στην εταιρεία οι μνημονιακές πολιτικές, είναι μια ΣΣΕ που ξεκάθαρα προσθέτει, διασφαλίζει και πολλαπλασιάζει κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτόν, δυστυχώς υπάρχουν καικάποιοι χαμένοι, όμως συνάδελφοι, δεσμευόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για την επίτευξη όλων των στόχων που είχαμε θέσει από την αρχή μέχρι κα το τέλος αυτής τη διαπραγμάτευσης.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε φυσικά να εκφράσουμε τον αιφνιδιασμό που μας προκάλεσε η απουσία των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΕΣΑΣ από τη σημερινή συνεδρίαση του Σωματείου μας.Των δύο αυτών παρατάξεων που καθ’όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το μόνο που επέδειξαν με κάθε τρόπο ήταν η εμμονή τους να αποδομήσουν την προσπάθεια που γινόταν από τα δύο Σωματεία, με σκοπό μικροπολιτικές επιδιώξεις.
Άραγε απουσίασαν γιατί αποδέχτηκαν ότι δεν κατάφεραν αυτό που επεδίωξαν με κάθε τρόπο ή μήπως, γιατί πλέον και εκείνοιέχουν καταλάβει;;;;;
Συνάδελφοι, η απουσία των 2 παρατάξεων από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση, καταδεικνύει για ακόμα μία φορά, με τον πλέον σαφή τρόπο, το ποιος αγωνιά και αγωνίζεται για το καλό των εργαζομένων και ποιος επενδύει για μικροπαραταξιακάοφέλη στην ανασφάλεια και στη σύγχυση.Τη μεγάλη ώρα των αποφάσεων, θετικών ή αρνητικών, αυτοί επιλέγουν τη φυγή από τη μάχη. Προτιμούν επισήμως να απέχουν και ανεπισήμως να δηλώνουν εναγωνίως πως η σύμβαση πρέπει να κλείσει!!!!!
Δυστυχώς συνάδελφοι έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την άσκηση του συνδικαλισμού. Ακόμα και αυτοί οι λαλίστατοι «λεοντόκαρδοι» που μας κατακεραυνώνουν στις γενικές συνελεύσεις, ακόμα κι αυτοί φρόντισαν σήμερα να χωθούν στα λαγούμια τους.
Εμείς τους αγνοούμε και συνεχίζουμε υπεύθυνα όπως πάντα να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων. Ακόμα κι αν δεν μπορούμε πάντα να επιτύχουμε το σύνολο των στόχων, το σίγουρο είναι πως ο αγώνας για την ολοκληρωτική δικαίωση δε σταματά ποτέ.
Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας! Και όσοι δηλώνουν «παρών» αποφασίζοντας και όσοι δηλώνουν «απών» λακίζοντας!
….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου