Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση στη Κοζάνη: Για μας η λέξη είναι εργασία (όχι απασχόληση)

Εκδήλωση με θέμα «Εργασιακές σχέσεις – συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη μεταμνημονιακή Ελλάδα» και  ομιλητές, τον Υφυπουργό Εργασίας Νάσο  Ηλιόπουλο, τον Αντιπρόεδρο  ΑΔΕΔΥ Γιώργο  Πετρόπουλο  και τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργο  Αδαμίδη, πραγματοποίησε το τμήμα
Εργατικής Πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, , το απόγευμα της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου.

Μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει τον κατώτατο μισθό, ο οποίος θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2019, τόνισε ο υφυπουργός υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι κομβικό σημείο είναι η καθιέρωση συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα έχουν θετικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας και θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω τους μισθούς σε ολόκληρους κλάδους, καθώς και στην μερική απασχόληση, όπου και εκεί θα αυξηθούν οι αποδοχές.

 Δεύτερο κρίσιμο στοιχείο, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, είναι ότι «την ίδια στιγμή που αναφερόμαστε στο δικαίωμα στην εργασία αναφερόμαστε και για εργασία με δικαιώματα. Ακριβώς γι’ αυτό από την πρώτη μέρα ως υπουργείο δώσαμε μια πολύ σκληρή μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την αύξηση του κατώτατου μισθού και του υποκατώτατου μισθού, αλλά και μια σημαντική μάχη για να αναβαθμίσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να καταπολεμήσουμε την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία»
Επίσης, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο για μας ότι η προσπάθεια που έγινε την περίοδο 2010 – 2014 η χώρα να οικοδομήσει ένα ανταγωνιστικό οικονομικό πλεονέκτημα πάνω στη φτηνή, ευέλικτη και κακοπληρωμένη εργασία αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Εμείς τα προγράμματα που ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ως υπουργείο Εργασίας είναι κυρίως προγράμματα νέων επιστημόνων, τα οποία θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Μέχρι τέλους του μήνα θα έχει βγει η προκήρυξη για 5.500 νέους επιστήμονες στο δημόσιο και θα έχει βγει και ο πρώτος κύκλος για τους 10.000   νέους επιστήμονες στην παραγωγή. Συγκεκριμένα στην αγροτοδιατροφή, στη βιομηχανία, στη μεταποίηση και στις νέες τεχνολογίες».

Ο Υφυπουργός μιλώντας με εργαζόμενους πριν την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της έναρξης των περιοδειών του από την Κοζάνη, την πρωτεύουσα νομού που ακόμα και σήμερα έχει πολύ ψηλό δείκτη ανεργίας. Επεσήμανε την ανάγκη τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας να μην σχεδιάζονται σε κλειστά γραφεία αλλά επί τόπου – σε κάθε περιοχή-περιφέρεια –  με διάλογο με τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς και σημείωσε ότι η ανεργία στη χώρα έχει μειωθεί κατά 7 μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση εργαζόμενου είπε: «Για μας η λέξη είναι εργασία, [όχι απασχόληση], γιατί και οι λέξεις έχουν σημασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου