Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

4 μήνες χωρίς ΣΣΕ στον ΟΣΕ και ...καμία ενημέρωση απο την ΠΟΣ


4 μήνες συμπληρώνονται χωρίς την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΣΕ αυτές τις μέρες και οι σιδηροδρομικοί βρίσκονται στο πλήρες σκοτάδι γύρω απο αυτό το θέμα με ευθύνη
της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. 

Καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει προς τους εργαζόμενους για την πορεία των διαπραγματεύσεων (αν πλέον διεξάγονται) , για τα αιτήματα της ΠΟΣ ,  αλλά και για το την στρατηγική της Ομοσπονδίας σε αυτό το θέμα.
Όπως και καμία ενημέρωση της ΠΟΣ δεν έχει υπάρξει για το θέμα της επιστροφής των μεταταχθέντων. (Μεγάλος ο καημός ορισμένων φαίνεται).
Σε άλλες περιπτώσεις (θυμίζουμε την ΣΣΕ στην  ΤΡΑΙΝΟΣΕ) οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ με τα παπαγαλάκια τους, μέτραγαν τις μέρες απο την λήξη της μετ ενέργειας και τις συνέπειες που θα είχε για τους εργαζόμενους η μετάβαση σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας.
Στην περίπτωση όμως του ΟΣΕ, που την ευθύνη έχουν η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση, ενώ οι σιδηροδρομικοί δεν γνωρίζουν καν τις προθέσεις της ΠΟΣ για το θέμα.
Πολλοί πλέον θεωρούν πως ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δεν ενημερώνουν κανένα για το θέμα, επειδή θέλουν να το σηκώσουν ενόψει των εκλογών στα παραδοσιακά Σωματεία (που θα κρίνουν πολλά και για τον συσχετισμό δυνάμεων στο επόμενο συνέδριο), λειτουργώντας ψηφοθηρικά και σίγουρα σε βάρος των συμφερόντων των σιδηροδρομικών.
Η δικαιολογία που επικαλούνται οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι ότι ... και στο παρελθόν είχε υπάρξει καθυστέρηση στην υπογραφή της ΣΣΕ (2014).Τότε δηλαδή που είχε ψηφιστεί η ΠΥΣ που απαγόρευε την σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων και είχαμε υποστεί μειώσεις 25% στους μισθούς μας απο το ενιαίο μισθολόγιο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με την παράλληλη περικοπή του 13ου-14ου μισθού).
Ωστόσο σήμερα τίποτε δεν θυμίζει εκείνη την περίοδο, πρόταση για την ΣΣΕ υπάρχει ΑΛΛΑ οι σιδηροδρομικοί  δεν γνωρίζουν  τι ακριβώς διεκδικεί η ΠΟΣ και κυρίως ποιος είναι ο σχεδιασμός τους.

4 μήνες λοιπόν χωρίς ΣΣΕ, χωρίς καμία ενημέρωση απο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΟΣΕ.

Σκέφτεστε συνάδελφοι, να είχε περάσει 1 μέρα, 1 ώρα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς να έχει υπογραφεί ΣΣΕ;
Τα κροκοδείλια δάκρυα που θα χύναν πίσω απο πληκτρολόγια οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και τα όσα θα εκτόξευαν εναντίον των "εργοδοτικών" συνδικαλιστών οι γραφικοί του διαδικτύου;
Τώρα όμως, ΜΟΥΓΚΑ!
Φυσικά επειδή στην ΠΟΣ την πλειοψηφία την έχουν ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (Και άρα και την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν),  δεν ακούγεται κουβέντα απο την παρέα του ελάσσονα  Προέδρου της ΠΟΣ συναδέλφου Παρασκευόπουλου.

Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Σκέφτεστε να είχαμε αφήσει την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ΠΟΣ;;;;; Εμάς και μόνο που μας πέρασε απο το μυαλό....μπρρρρρ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου