Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις 29 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. 
Βάση το ν.3965/2011 την ευθύνη διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών έχει
η Π.Ο.Σ. η οποία με απόφασή συγκρότησε την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) - τα μέλη της οποίας έχουν και την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών - καθώς και τις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΤΕΦΕ) συγκεκριμένα για: Πάτρα, Αθήνα (2), Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Δράμα.
Η ΚΕΦΕ με ανακοίνωσή της θα σας γνωστοποιήσει όλη τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογών.
Σύμφωνα με το ν.3965/2011 ορίζεται ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ το οποίο είναι 7μελες. Επίσης βάση του νόμου για την εκλογή του εκπροσώπου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων.
Σε περίπτωση που κανένας από τους υποψηφίους δεν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 29ης Ιανουαρίου θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, στις 5 Φεβρουαρίου 2019.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. του ΟΣΕ είναι κατάκτηση των εργαζομένων για να συμμετέχουν ενεργά στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων και να ενημερώνονται για όλα τα ζητήματα της εταιρείας. 
Το πρόσφατο παράδειγμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία αμέσως μετά την ιδιωτικοποίησή της κατήργησε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων αποδεικνύει περίτρανα ότι το θεσμό αυτό τον κατακτήσαμε και δεν μας τον χάρισε κανένας.
Στο περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται στο σιδηρόδρομο και το οποίο καθημερινά αλλάζει, είναι απολύτως αναγκαία η συμμετοχή του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. του ΟΣΕ για το συμφέρον των εργαζομένων οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν καθολική συμμετοχή στις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξή του.
Η Π.Ο.Σ. με αίσθημα ευθύνης απευθύνεται σε όλους τους Σιδηροδρομικούς και θεωρεί ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν οπότε η αλληλεγγύη και η εργασιακή ειρήνη είναι τα μόνα που μας χρειάζονται. 
Με την καθολική μας συμμετοχή, στις εκλογές θα δείξουμε την ενότητά μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου